Cum să vă îngrijiți pielea sensibilă

Indiferent dacă vă luptați cu arsuri frecvente, erupții cutanate și breavele persistente, sau mâncărimea, pielea dvs. sensibilă necesită o îngrijire și protecție suplimentară. Unii oameni sunt predispuși la reacții alergice din diferite substanțe chimice sau substanțe, alții își găsesc pielea uscată și fulgi. Odată ce vă dați seama ce vă irită pielea, îngrijindu-vă tot ceea ce este plâns, puteți fi ușor. Utilizați produsele potrivite, evitați iritanții și cultivați obiceiurile bune pentru a vă menține pielea sensibilă sănătoasă și confortabilă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Alegerea produselor potriviteDu-te gratuit și suportă wikihow
  1. Imagine intitulată Deal cu pielea mâncărime când este pe dializă pasul 7
1. Optați pentru produsele fără mirosuri. Multe parfumuri din produse cum ar fi loțiune și săpun pot fi iritante pentru pielea sensibilă. Optați pentru produse care spun "parfum gratuit" sau "neschis" pe etichetă. Detergentul de rufe are frecvent parfumuri în ea, și alegerea detergentului neschimbat pentru a vă spăla hainele poate ajuta cu adevărat problemele dvs. de piele.
  • Detergenții care pretind a fi "deodorant" sau "antibacteriană" pot fi, de asemenea, iritanți. Cel mai bine este să eviți aceste lucruri. Poate doriți să încercați detergenți pe bază de plante.
  • Imaginea intitulată scapă de pielea moartă Pasul 16
    2. Skip produse care conțin coloranți. Vă întrebați vreodată cum săpunul dvs. roz și-a obținut culoarea? Multe produse de îngrijire corporală - inclusiv loțiune, săpun, șampon și detergent de rufe - conțin coloranți dur pentru a le face să arate mai atrăgătoare. Ori de câte ori este posibil, alegeți produse care afirmă că sunt libere sau incolore, sau când au fost date de alegere, alegeți elementele câmpne cu privire la cele cu culori luminoase sau nenaturale.
  • Colorantul va fi etichetat ca "FD & C" sau "D & C", apoi o culoare și un număr.
  • Imaginea intitulată Aveți grijă de pielea dvs. Pasul 7
    3. Evitați produsele acide. Acidul găsit în produse poate provoca flare în piele predispus la focare și sensibilitate. Multe curățători faciali conțin acid deoarece pot ajuta la combaterea breakouts. Verificați lista ingredientelor și evitați produsele care enumeră acid.
  • Unele ingrediente pentru a căuta sunt alfa-hidroxi acizi, acid beta-hidroxi, acid ascorbic și acid kojic. Borax sau acid boric, este, de asemenea, prezent în multe săpunuri și curățători și ar trebui evitate.
  • Imaginea intitulată atinge un mare gol prin ruperea acestuia în cele mai mici Pasul 12
    4. Stați departe de alcooli. Produsele care conțin alcool pot provoca iritarea pielii sau reacția alergică pe pielea sensibilă. Multe produse cosmetice, produse de curățat și chiar medicamente conțin etanol (sau "alcool etilic"). Alcoolul poate avea un efect de uscare asupra pielii, care poate duce la iritare. Verificați lista ingredientelor și evitați acest lucru ori de câte ori este posibil.
  • Cetilul, stearil, lanolin și alcoolii ceteary sunt cunoscuți sub numele de "alcooli grași" nu sunt la fel de dur pe pielea sensibilă - deși notați pentru dvs. dacă reacționați la un produs care conține aceste.
  • Limitați consumul de alcool pentru a îmbunătăți calitatea pielii, de asemenea. Consumul de alcool poate agrava condițiile preexistente, cum ar fi rosacea și psoriazisul și deshidratează corpul.
  • Imaginea intitulată Știți dacă aveți pielea sensibilă Pasul 13
    5. Protejați-vă pielea de alte produse chimice. Acetatul este prezent în remover și vopsea de păr, printre altele. Sulfații pot fi găsiți în sampon și produse de uz casnic. Hidrochinona este o substanță chimică utilizată pentru albire sau ușurare a pielii și poate fi în loțiuni sau produse cosmetice. Aceste ingrediente nu sunt inerent nesănătoase, dar pot fi iritante pentru pielea sensibilă.
  • Când contactați aceste substanțe chimice, purtați mănuși.
  • Notă Dacă reacționați la produsele care conțin aceste ingrediente. Recunoașterea alergiilor dvs. de piele poate implica unele adunătoare - Aflați pentru dvs. Ce trebuie evitat.
  • Imaginea intitulată Obțineți un bronz cu pielea echitabilă Pasul 11
    6. Utilizați produsele de curățare naturală și produsele de uz casnic. Majoritatea curățătorilor comerciali conțin substanțe chimice dure. Din păcate, ceea ce este rău pentru germeni este, de asemenea, dur pe pielea sensibilă. Încercați produse de curățare bazate pe plante sau cele care sunt etichetate ca "hipoalergenic" sau "pentru pielea sensibilă."Purtați mănuși de cauciuc ori de câte ori curățați pentru protecția suplimentară.
  • Imagine intitulată Deal cu acnee când aveți pielea sensibilă Pasul 6
    7. Utilizați hidratant cu ingrediente liniștitoare. Dacă pielea ta este predispusă la mâncărime și roșeață, utilizați un hidratant cu ingrediente ca aloe, jojoba sau mușeu de mușețel. Acestea sunt deosebit de liniștitoare pentru pielea sensibilă.
  • Utilizați creme mai grele, mai groase sau unguente în timpul iernii și creme de hidratare mai ușoare în timpul verii.
  • Dacă pielea dvs. este foarte uscată sau pare să reacționeze la aproape orice loțiune pe care o utilizați, încercați produse pe bază de petrol cum ar fi Vaseline sau Eucerin. Acestea se pot simți uleioase, dar sunt foarte hidratante și sunt puțin probabil să provoace iritarea pielii.
  • Imagine intitulată Pielea sensibilă la bărbierit Pasul 15
    8. Alegeți produse hipoalerignice. Dacă problemele dvs. de piele se datorează reacțiilor alergice - provocând frecvent roșeață și mâncărime - apoi căutați produsele etichetate "HypoallerGenic."Acestea conțin mai puține ingrediente care sunt cauze comune de reacții alergice în piele.
  • Multe produse care sunt hipoalergenice sunt, de asemenea, gratuite de coloranți și parfumuri, dar nu întotdeauna. Chiar dacă ceva este listat ca hipoalergenic, verificați lista ingredientelor și mergeți pentru opțiunile de vopsea, parfum, alcool și fără acid.
  • Dacă treceți prin numeroase produse hipoalergene la nici un rezultat, încercați să utilizați cele mai ușoare produse de pe piață - produse pentru copii. Șamponul de bebeluș, săpun și loțiune sunt formulate pentru piele delicată și pot fi suficient de blând pentru a vă hrăni pielea fără a irita.
  • Metoda 2 din 3:
    Protejarea pielii sensibileDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imaginea intitulată Obțineți un bronz cu pielea echitabilă Pasul 2
    1. Purtați zilnic protecția solară. Cea mai ușoară modalitate de a vă proteja pielea de la deteriorarea soarelui este utilizarea unui hidratant zilnic care are un SPF de 15 sau mai mare. Puteți folosi chiar și spf mai mare, cum ar fi 30 sau 45, pe față. Dacă hidratantul dvs. nu conține SPF, atunci asigurați-vă că aplicați protecție solară față de fața, brațele și alte pielea descoperită dimineața înainte de a părăsi casa. Amintiți-vă, ar trebui să purtați protecție solară chiar și în zilele noroase. Dacă protecția solară provoacă iritarea pielii, obțineți protecția solară care este hipoalergenică și fără parfumuri și coloranți.
    • Soarele este cel mai puternic între 10am și 2pm, deci evitați să fiți în lumina soarelui în timpul acestui interval, dacă este posibil.
    • Când sunt în soare, reaplicați protecția solară la fiecare două până la trei ore.
    • Nu folosiți niciodată paturi de bronzare.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezătoare în aspectul dvs. Pasul 11
    2. Purtați îmbrăcăminte din materiale naturale. Fibrele sintetice cum ar fi raionul și spandexul au mai multe șanse de a irita pielea decât materialul natural. Încercați să purtați haine din bumbac, mătase sau altă cârpă naturală moale.
  • În ciuda faptului că este natural, lâna este zgâriată și este mai bine evitată dacă aveți o piele sensibilă.
  • Imagine intitulată rochie pentru o lucrare bancară Pasul 10
    3. Purtați metal cu prudență. Nichelul este cel mai frecvent responsabil pentru a provoca reacții alergice și este prezent în multe bucăți de bijuterii. Dacă purtați cercei de nichel și primii tăi primesc roșu, pufos sau mâncărime, este o alergie. Evitați nichelul prin asigurați-vă cumpărați bijuterii care este oțel inoxidabil sau argint. Cuprul poate provoca, de asemenea, reacții cutanate, cum ar fi mâncărime și roșeață, precum și transformarea unei culori verzui temporar. Din păcate, aurul devine tot de alergie comună.
  • Nickelul și alte metale ar putea fi, de asemenea, prezente în cantități mici pe îmbrăcăminte, cum ar fi butoanele sau snap-urile de blugi.
  • Imaginea intitulată rămâne caldă și elegantă în timpul iernii Pasul 3
    4. Acoperiți pielea în vremea extremă.Aerul foarte rece poate usca pielea, asa cum se poate afla in clima foarte cald. Când ieșiți afară în timpul iernii, acoperiți-vă cât mai multă piele ca și cu pălării, mănuși și eșarfe. Dacă veți ieși în temperaturi calde, uscate toată ziua, purtați protecție solară, pălării și ochelari de soare și acoperiți pielea cu cât mai mult ușor de culoare ușoară.
  • Imagine intitulată Deal cu acnee când aveți o piele sensibilă Pasul 9
    5. Consultați medicul dumneavoastră dacă aveți probleme de piele severe sau persistente. Uneori eforturile dvs. cele mai bune și atenția atentă nu sunt suficiente pentru a afla ce vă irită pielea sau cum să o evitați. Dacă aveți o erupție cutanată care nu va dispărea, iritarea pielii care vă determină disconfortul care interferează cu activitățile zilnice sau se agravează în timp, consultați-vă medicul. Ei pot face a Testul de patch-uri Pentru a afla ce, dacă este cazul, sunteți alergic la. Există, de asemenea, medicamente pe bază de prescripție medicală disponibile dacă problemele dvs. de piele sunt severe.
  • Puneți întrebări cum ar fi: "De ce pielea mea devine atât de mâncărime și flacără în timpul iernii?"Și" Ce medicament este disponibil dacă problema nu dispare?"
  • Dacă medicul de familie nu poate ajuta, vă pot face referire la un dermatolog - un specialist în piele.
  • Metoda 3 din 3:
    Schimbarea obiceiurilor zilniceDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imaginea intitulată Aveți grijă de pielea dvs. Pasul 2
    1. Luați băi și dușuri mai scurte. Înmuierea în apă caldă vă va usca pielea, deoarece îndepărtează uleiurile de protecție. Ia cald, mai degrabă decât super fierbinte, băi și dușuri. Limitați cât timp vă înmuiați în apă. În general, încercați să o păstrați la 5-10 minute.
  • Imaginea intitulată Obțineți rapid pielea rapidă a pielii 11
    2. Nu vă curățați pielea aspru. Evitați exfolierea cu scruburi aspre cu "gropi" în ele, ceea ce poate provoca fragmentare și iritare. Mai degrabă, utilizați un cremă de curățare cu "margele."Stai departe de la prospectul dur și, în schimb, utilizați un burete moale sau puff.Doar folosiți vârfurile degetelor când vă spălați fața. Curățați ușor pielea în cercuri concentrice blânde.
  • Imagine cu denumirea pielii sensibile la bărbierit Pasul 7
    3. Bărbierit cu grijă. Când vă radeți picioarele, fața sau oriunde pe corpul dvs., utilizați întotdeauna crema de bărbierit sau loțiune. Nu uscați niciodată bărbierit sau rade cu doar săpun.Bărbierit în direcția creșterii părului, nu împotriva ei. Înlocuiți-vă lama de ras săptămânal - bărbierea cu lame plictisitoare poate irita pielea.
  • Nu utilizați părul de îndepărtare a cremelor sau depilatoarelor, care pot fi foarte iritante.
  • Imagine intitulată Deal cu acnee atunci când aveți o piele sensibilă Pasul 5
    4. Aer uscat sau uscat. După duș sau baie, evitați frecarea pielii uscați cu un prosop. Dacă aveți timp să se usuce la aer, faceți acest lucru, rămânând nud până când umiditatea se evaporă în mod natural de pe piele. Dacă nu puteți să vă uscați cu aer, pe pielea uscată cu un prosop moale, curat.
  • Pentru a vă hidrata cel mai bine pielea, aplicați hidratant în timp ce pielea este încă puțin umedă. Acest capcane de umiditate în piele.
  • Imagine intitulată Scapă de pielea moartă Pasul 12
    5. Misturați-vă adesea mâinile pe tot parcursul zilei. Mâinile tale primesc cea mai mare uzură și sunt expuși la cea mai mare iritare, pe tot parcursul zilei. Portați o sticlă mică de loțiune bogată în umiditate, în portbagaj, rucsac sau servietă. Uimurizați-vă mâinile de mai multe ori pe tot parcursul zilei, în special frecați loțiune pe spatele mâinilor și peste articulațiile, unde se întâmplă cel mai mult.
  • Dacă sunteți într-o profesie în care trebuie să vă spălați mâinile adesea sau să trăiți într-un climat deosebit de rece și uscat, mâinile pot face o bătaie. Hidratați de fiecare dată când vă spălați mâinile sau cel puțin orare.
  • Imagine intitulată Prevenirea migrenelor Pasul 16
    6. Puneți un umidificator în dormitorul tău. Aerul uscat irită pielea prin uscarea acesteia, provocând crăparea, mâncărimea și înfundarea. Acest lucru este mai rău în timpul iernii, când ferestrele sunt închise la încălzitor este pornit. Obțineți un umidificator portabil și puneți-l în dormitorul dvs. sau oricare cameră din casa pe care o utilizați cel mai adesea, pentru a vă menține pielea hidratată în timpul lunilor de iarnă.
  • Curățați-vă adesea umidificatorul, așa că nu crește ciuperci sau bacterii.
  • Imagine intitulată Obțineți rapid pielea rapidă a pielii 8
    7. Păstrați un jurnal de îngrijire a pielii. Pielea dvs. poate reacționa prost la anumite ingrediente sau produse, iar dacă nu acordați o atenție deosebită, ar putea fi dificil să recunoașteți problema. Păstrați un jurnal și ori de câte ori aveți iritare a pielii, scrieți tot ce ați folosit în acea zi - includeți săpun, loțiune, detergent, produse de curățare și chiar ce bijuterii purtau. Notă În cazul în care a avut loc iritarea - uneori puteți spune motivul pentru pielea roșie sau mâncărime, deoarece este chiar sub o anumită bucată de îmbrăcăminte sau bijuterii.
  • Luați acest jurnal cu dvs. Dacă vedeți un medic despre pielea dvs., astfel încât acestea să aibă cât mai multe informații despre problema dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar