Cum de a alege un toner de piele

Un toner de piele, numit și un astringent, clarificator sau odorizant, este un produs care este folosit pentru a curăța, reîmprospăta, neted, pentru a controla uleiul și pentru a hidrata fața. Un toner de piele este adesea folosit după curățarea feței, dar înainte de a aplica hidratant sau machiaj. Prin identificarea tipului de piele pe care îl aveți, veți putea alege un toner care funcționează cel mai bine pentru dvs. În general, totuși, evitați tonerele care conțin alcool și parfumuri care pot determina iritat orice tip de piele.

Pași

Metoda 1 din 3:
Identificarea tipului de piele
  1. Imagine intitulată Alegeți un toner de piele Pasul 1
1. Determinați dacă aveți un tip de piele uscat. Pielea uscată este adesea caracterizată ca o piele care are pori mici, se simte strâns și are un ten plictisitor și dur. Veți ști, de asemenea, dacă aveți piele uscată dacă pielea devine foarte uscată și chiar flakey în timpul lunilor de iarnă. Acest tip de piele este, de asemenea, predispus la crăpare, peeling, iritare, roșeață / patch-uri uscate și mâncărime.
  • Imagine intitulată Alegeți un toner de piele Pasul 2
    2. Aflați dacă aveți un tip uleios de piele. Pielea grasă este adesea caracterizată ca o piele care are pori mărită, arată strălucitoare din excesul de ulei și, atunci când este șters cu un țesut, reziduul de ulei semnificativ este vizibil.
  • Imagine intitulată Alegeți un toner de piele Pasul 3
    3. Aflați dacă aveți un tip combinat de piele. Pielea combinată este puțin mai complicată deoarece, după cum sugerează și numele, aveți tendința de a avea atât pielea grasă și uscată sau cea normală. Pielea combinată este adesea caracterizată ca o piele care are pori mai mari și mai mult ulei în zona zonei T, i.E., fruntea, nasul și bărbia. Cu toate acestea, celelalte zone ale pielii tale, cum ar fi obrajii și părțile laterale ale feței, au pori mai mici și mai puțin ulei.
  • Imagine intitulată Alegeți un toner de piele Pasul 4
    4. Stabiliți dacă aveți un tip de piele sensibil. Pielea sensibilă este adesea caracterizată ca o piele care este ușor de iritat. Pielea sensibilă poate deveni iritată de produsele de frumusețe, fiind atinsă, apă caldă, consum de alcool sau alimente picante. Deoarece multe lucruri pot irita acest tip de piele, roșeață, mâncărime și ardere sunt caracteristice acestui tip de piele.
  • Metoda 2 din 3:
    Potrivirea unui toner la tipul de piele
    1. Imagine intitulată Alegeți un toner de piele Pasul 5
    1. Selectați un toner hidratant. Dacă aveți un tip de piele uscat, alegeți tonere care hidratand și hidratand. Căutați produse care au peptide, glicolipide, șolduri de trandafir ulei sau ulei de jojoba, dimeticonă și acid glicolic. Evitați produsele care conțin alcool (SD 40, denaturat, etanol și izopropil), laurii sulfat de sodiu sau amoniu, ulei mineral și pertrolatum.
  • Imagine intitulată Alegeți un toner de piele Pasul 6
    2. Alegeți un toner răcoritor. Dacă aveți un tip uleios de piele, alegeți Tonere care sunt răcoritoare și blânde pentru piele. Nu vă pedepsiți pielea uleioasă prin cumpărarea de tonere saturate cu alcool. Aceste tonere vă vor usca pielea, determinând pielea să producă și mai mult ulei. Utilizați produse care conțin ingrediente fără ulei, hialuronat de sodiu, PCA de sodiu și AHA. Evitați produsele care conțin alcool (SD 40, denaturat, etanol și izopropil), laurii sulfat de sodiu sau amoniu, ulei mineral și pertrolatum.
  • Imagine intitulată Alegeți un toner de piele Pasul 7
    3. Optați pentru două tonere diferite. Dacă aveți un tip combinat de piele, va trebui să cumpărați două tipuri diferite de tonere: una pentru lunile de vară și una pentru lunile de iarnă. Pentru lunile de vară, utilizați un toner răcoritor cu ingrediente fără ulei. Pentru lunile de iarnă, utilizați un toner hidratant cu ingrediente care vă vor hidrata pielea, cum ar fi șoldurile de trandafir sau uleiul Jojoba.
  • Imagine intitulată Alegeți un toner de piele Pasul 8
    4. Alegeți un toner blând. Dacă aveți un tip de piele sensibil, alegeți tonere ușoare care sunt complet libere de alcool și acizi, cum ar fi acidul salicilic sau paraben. Utilizați produse care conțin beta glucani, bici de mare, extract de ceai alb și glicerină, i.E., ingrediente care sunt antiinflamatorii și care au antioxidanți. Evitați produsele care conțin coloranți și parfumuri sintetice, alcool (SD 40, denaturat, etanol și izopropil) și laurii sulfat de sodiu sau amoniu.
  • Metoda 3 din 3:
    Cumpărarea tonerului
    1. Imagine intitulată Alegeți un toner de piele Pasul 9
    1. Verificați ingredientele tonerului. Când vă cumpărați tonerul, verificați întotdeauna ingredientele tonerului, astfel încât să puteți găsi un toner care să se potrivească tipului de piele. În funcție de tipul de piele, verificați eticheta pentru ingredientele pe care doriți să le evitați.
  • Imagine intitulată Alegeți un toner de piele Pasul 10
    2. Nu cumpărați tonere cu astringenți grei. Indiferent de tipul de piele pe care îl aveți, în general, doriți să evitați tonerele care au astringenți grei, cum ar fi alcoolul, mentolul și vrăjitoria. Aceste ingrediente vă vor irita pielea și vor epuiza uleiurile naturale ale pielii.
  • De asemenea, încercați să evitați tonerele cu parfum, cum ar fi apa de trandafir sau fructele citrice. Parfumurile pot provoca iritat pielea. Aceste tonere sunt, de obicei, etichetate "Forzatoare" sau "Clarificatoare" și sunt pur și simplu eau de cologne pentru fața ta.
  • Imagine intitulată Alegeți un toner de piele Pasul 11
    3. Cumpărați un toner la retailerul local de frumusețe sau la magazinul departamentului. Când investiți într-un toner, încercați să nu mergeți prea ieftin. Vizitați magazinul local de aprovizionare de frumusețe sau un magazin de departament pentru a cumpăra un toner. Evitați să cumpărați tonere la farmacii. Aceste tonere conțin, de obicei, cantități mari de alcool și / sau astringenți în ele, care vă vor irita pielea.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Determinați mai întâi tipul de piele, apoi potriviți-l cu tonerul ulterior.

    Avertizări

    Evitați tonerele cu alcool sau tonere etichetate "astringent" - aceste tonere pot determina orice tip de piele să devină foarte uscat și iritat.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar