Cum să ai grijă de fața în timpul iernii

Pielea facială este sensibilă și delicată, dar ia o bătaie destul de mult în ceea ce privește expunerea la vreme, substanțele chimice și poluarea. Iarna este deosebit de aspră a pielii în climă rece, deoarece pielea tinde să piardă umiditatea. Există mai multe modalități de a se pregăti pentru efectele de iarnă asupra pielii faciale, precum și pentru a face față plății de îngrijire a vânzătorului.

Pași

Metoda 1 din 4:
Pregătirea pentru iarnă
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru fața în timpul iernii Pasul 1
1. Hidrat. Pielea sănătoasă, hidratată și suplă Facială este imposibilă în orice lună a anului fără hidratarea adecvată a corpului. Prin îngrijirea nevoilor de hidratare a pielii pe tot parcursul anului, veți intra în timpul iernii cu pielea la starea optimă.
  • Hidratarea începe din interior. Corpurile noastre sunt compuse în cea mai mare parte a apei și trebuie să luăm o cantitate mare de apă în fiecare zi pentru a umple ceea ce pierdem prin sudoare, deșeuri și energie.
  • Puteți calcula nevoile dvs. de apă, luându-vă greutatea în kilograme și împărțind-o cu două. Acest număr, în uncii, este cât de multă apă aveți nevoie pentru o zi când lucrați în interior și mai ales sedentar. De exemplu, dacă cântărește 120 de lire sterline, aveți nevoie de 60 de uncii de fluide (aceasta include apa găsită în alimente și alte băuturi). Măriți cantitatea de apă dacă veți face o muncă sau un exercițiu intens sau dacă este suficient de fierbinte pentru a vă face să transpirați.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru fața în timpul iernii Pasul 2
    2. Protejați-vă pielea. Folosind protecția solară în fiecare zi pe tot parcursul anului, în special în cele mai însorite luni, vă ajută să vă protejați pielea de la deteriorarea soarelui, care, la rândul său, vă oferă cea mai bună șansă la o piele sănătoasă în timpul iernii.
  • În zilele când nu intenționați să petreceți mult timp în aer liber, utilizați un SPF 15 sau 30 de protecție solară ca parte a rutinei zilnice de îngrijire a pielii, mai ales pe fața dvs. Utilizați un SPF 50 dacă veți fi în aer liber pentru mai mult de o oră.
  • Dacă nu sunteți sigur ce nivel de SPF de utilizat, amintiți-vă că numerele SPF vă spun câte minute puteți fi în soare direct fără ardere. Dacă nu înseamnă ecran de protecție solară, puteți fi în aer liber un minut fără deteriorarea soarelui, un SPF de 15 înseamnă că aveți 15 minute înainte de a avea daune la soare.
  • Unele produse de machiaj cum ar fi fundația sau hidratantul colorat conțin protecție solară, dar stratul subțire care este de obicei aplicat nu oferă o acoperire suficientă pe cont propriu. Asigurați-vă că aplicați protecția solară înainte de a aplica machiajul. Pentru a evita un aspect gras sau cocat, lăsați protecția solară să se înmoaie în câteva minute înainte de a adăuga machiajul.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru fața în timpul iernii 3
    3. Mănâncă o dietă sănătoasă. Sănătatea pielii depinde de o varietate de factori, dintre care una este dieta pe care o consumați. Mâncarea echilibrului potrivit al nutrienților pe tot parcursul anului vă poate ajuta să vă păstrați pielea la cea mai sănătoasă în timp ce vă îndreptați în timpul iernii.
  • Asigurați-vă că dieta dvs. este ridicată în Omega-3s și DHA, pe care o puteți obține de la consumul de pește uleios, cum ar fi tonul sau somonul. Dacă nu mâncați o mulțime de pește, supliment cu capsule DHA.
  • Mănâncă alimente care conțin alte uleiuri sănătoase, cum ar fi nuci, ulei de măsline, nucă de cocos și ulei de nucă de cocos și unt. Evitați alimentele prăjite, grăsimile saturate și alimentele care conțin cantități mari de zahăr, care pot provoca Havoc asupra sănătății și aspectului pielii.
  • Mănâncă alimente care conțin seleniu. Seleniul este un mineral, iar cercetările sugerează că vă protejează pielea de la deteriorarea soarelui cauzată de radicalii liberi. Unele alimente care sunt ridicate în seleniu includ nuci de brazil, creveți, miel și ciuperci butoane. De asemenea, puteți lua un supliment de seleniu, disponibil la majoritatea farmaciilor și magazinelor de sănătate.
  • Asigurați-vă că dieta dvs. conține antioxidanți, care pot reduce și deteriorarea pielii. Fructe colorate și legume cum ar fi fructele de padure, ardei și sfecla sunt ridicate în antioxidanți.
  • Metoda 2 din 4:
    Îngrijindu-ți fața în timpul iernii
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru fața în timpul iernii Pasul 4
    1. Reglați tehnica de spălare a feței. Este posibil să faceți o încercare și o eroare pentru a afla ce funcționează cel mai bine pentru tipul de piele, dar în general, nu ar trebui să utilizați niciodată un săpun aspru pe pielea feței dvs., în special în timpul iernii.
    • Alegeți un dispozitiv de curățare ușoară, care este fără alcool și nu conține sulfați (un ingredient care fixează lipidele de pe piele, reducând bariera de protecție).În timpul iernii, când pielea este la cea mai vulnerabilă, este o idee bună să folosiți o formulă pentru pielea sensibilă, chiar dacă nu vă gândiți în mod normal sensibil la nivelul pielii.
    • Dacă săpunul facial pe care îl alegeți, vă lasă pielea să vă simțiți strâns, uscați sau cu a "Squeaky Clean" sentimentul, găsiți unul diferit. Acestea sunt semne că pielea dvs. este dezbrăcată de stratul său de protecție a uleiurilor și lipidelor care apar în mod natural.
    • Cele mai bune săpunuri ușoare se aplică mai mult ca un hidratant subțire (fără spumă și într-un strat cremos). Încercați cetaphilul, spălarea feței Olay pentru pielea sensibilă sau albinele lui Burt sensibil la facial.
    • Dacă nu aveți acnee sau alte probleme de piele, folosind un mic pic de ulei de nucă de cocos este suficient pentru a curăța pielea. Este foarte ușoară și are beneficiul suplimentar de hidratare a pielii. Pentru a utiliza, luați o cantitate mică de ulei de nucă de cocos în degete (ulei de nucă de cocos este solid la temperaturi sub 72 ° F sau 22 ° C, dar se va topi contactul cu pielea ta). Frecați în pielea feței și îndepărtați ușor cu o cârpă caldă, umedă sau țesut. Nu frecați viguros, deoarece acesta vă poate irita pielea. Uleiul de cocos are avantajul suplimentar de a fi o modalitate excelentă de a elimina machiajul.
    • Dimineața, dacă nu aveți o piele sau acnee foarte grasă care trebuie tratată, luați în considerare utilizarea nimic altceva decât apă pentru spălarea feței. Săpunurile îndepărtează uleiurile naturale de protecție care vă lasă pielea vulnerabilă la capitol, iar pielea de dimineață nu este murdară, deoarece ați dormit pe o pernă curată toată noaptea fără machiaj.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru fața în timpul iernii Pasul 5
    2. Găsiți hidratantul potrivit. Acest lucru va varia în funcție de tipul de piele, dar, în general, cremele mai grele sunt cele mai bune pentru lunile uscate și reci de iarnă.
  • Hidratantul dvs. cald este puțin probabil să fie eficient în lunile de iarnă. Mulți oameni care folosesc un hidratant ușor în primăvară și vară au nevoie de o cremă sau un unguent mai greu pentru iarnă.
  • Nu vă fie frică să utilizați uleiuri pe față. Cu ani în urmă, mulți oameni au crezut că uleiurile din fața produselor ar provoca acnee, dar produse noi care conțin uleiuri cum ar fi Jojoba, migdale dulci, primroză, avocado, argan sau ulei de nucă de cocos au răsturnat această logică pe cap. Căutați un unguent sau o cremă care este "bazat pe ulei" Decat "bazat pe apa" Pentru cea mai bună hidratare de iarnă.
  • Dacă aveți piele sensibilă, căutați produse care sunt marcate "fără miros," Deoarece parfumul poate provoca iritații, mâncărime și patch-uri uscate.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru fața în timpul iernii Pasul 6
    3. Luați în considerare un hidratant mai greu pentru utilizarea pe timp de noapte. Timpul de noapte este un moment minunat pentru a permite pielea dvs. să se odihnească și să absoarbă umiditatea suplimentară pentru a vă pregăti pentru ziua următoare. În plus, încălzitoarele interioare pot provoca o mulțime de uscăciune pe față peste noapte, astfel încât un hidratant mai greu poate să renunțe la acest lucru.
  • Ia în considerare un tratament de ulei, cum ar fi ulei de argan pur sau o mască de hidratare a feței de noapte, care este în esență o cremă grea.
  • În timp ce majoritatea cremelor faciale de noapte nu vor deteriora perna, cele care sunt pe bază de ulei ar putea lăsa o pată, deci considerați că dormiți cu un prosop înfășurat în jurul pernei sau folosind o pernă care nu vă deranjează colorarea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru fața în timpul iernii Pasul 7
    4. Evitați tratamentele faciale excesive. În timp ce vă puteți bucura de tratamente spa pentru restul anului, mai puțin este adesea mai mult în timpul iernii, când pielea este mai sensibilă la substanțe chimice și abraziune.
  • Peelii, măștile și scruburile utilizate în lunile de iarnă pot să irită pur și simplu pielea de iarnă deja compromisă. Utilizați-le minim sau deloc.
  • Scrubs, în special, pot fi dăunătoare la suprafața pielii. Evitați aceia care conțin particule jagged (cum ar fi cele realizate din cochilii de nuc), precum și cele care conțin microbede de plastic, care nu se descompun și prezintă o amenințare la faul sălbatic în timp ce se spală scurgerea. Dacă utilizați o curățare, utilizați unul blând care conține particule de exfoliere din bicarbonat de sodiu (care este, bicarbonat de sodiu), care se va dizolva pe măsură ce îl spălați în jos. Brandul PRO-X al lui Olay este unul pe care îl puteți încerca.
  • Asigurați-vă că dacă utilizați un toner că este fără alcool, deoarece alcoolul este foarte uscat pe piele.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru fața în timpul iernii Pasul 8
    5. Nu uitați de buzele voastre. Buzele sunt mai delicate și tind să devină cuibate din cauza deshidratării, a vântului de iarnă dur și a aerului uscat. Preveniți aceste probleme cu precauțiile corecte.
  • Utilizați balsamul de buze în fiecare zi pentru a preveni capitolul, în special cele formulate cu vitamina E și Beeswax.Dacă veți fi în aer liber, mai ales în orele de la ora 10 dimineața, în emisfera vestică (când soarele este la vârf) sau când există zăpadă pe pământ, asigurați-vă că utilizați un balsam de buze cu SPF 15 sau mai sus.
  • Noaptea, utilizați un tratament mai gros de buze. Un amestec de casă de unt de shea și ulei de nucă de cocos (topit împreună în cuptor cu microunde) este accesibil și eficient. Amestecați-o cu un ulei mic de portocaliu dulce și aveți și un cadou de vacanță de casă mare!
  • Evita "Matte" Rujurile ca au tendința de a usca pielea (precum și accentuarea fiecărui fulg uscat și riduri). În general, rujurile lucioase sau strălucitoare tind să fie cele mai hidratare, deși este posibil să încercați câteva branduri pentru a găsi una care funcționează bine pentru dvs. Dacă doriți să încercați tendința de ruj mată, asigurați-vă că ați exfoliat ușor și hidratează buzele (o periuță de dinți moale, cu un pic de ulei de cocos pe ea funcționează excelent pentru acest lucru).
  • Cel mai important: nu vă lingeți buzele. Deși mulți oameni o fac, crește iritarea prin uscarea buzelor în continuare ca saliva dvs. se evaporă. Utilizați balsamul de buze dacă simțiți nevoia de a vă linge buzele.
  • Metoda 3 din 4:
    Ajustarea mediului
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru fața în timpul iernii Pasul 9
    1. Evitați dușurile și băile fierbinți. În timp ce ar putea fi tentant să vă răsfățați într-un duș fierbinte sau o baie în lunile rece de iarnă, făcând astfel să vă îndepărteze pielea întregului corp de umiditate și să o lasaze vulnerabilă la uscare și la capsare.
    • Dușurile calde vor economisi energie și vor păstra umiditatea naturală pe fața și corpul.
    • În plus față de vizionarea temperaturii, păstrați dușul sau baia rapidă. Cu cât sunteți mai mult în apă de orice temperatură, cu atât mai multe uleiuri naturale vă veți spăla.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru fața în timpul iernii Pasul 10
    2. Adaptați setările dvs. de control climatic în casa dvs. Aerul de iarnă uscat, rece necesită modificări ale spațiului dvs. de locuit pentru a vă proteja pielea de daune.
  • Păstrați termostatul în jos. Utilizarea încălzirii centrale este deosebit de răutăcioasă pentru piele, deoarece poate provoca deshidratare care are ca rezultat un mâncărime și patch-uri uscate. Dacă aveți un sistem de încălzire a radiatorului, utilizați-l în schimb.
  • Porniți umidificatorul. Aerul de iarnă uscat cauzează pielea uscată de iarnă, astfel încât să conectați umidificatorul pentru a adăuga umiditate înapoi în aer, care va fi absorbit de pielea ta.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru fața în timpul iernii Pasul 11
    3. Evitați pericolele de mediu. În plus față de ajustarea modului în care locuiți în propria casă, evitarea altor pericole vă poate ajuta să vă protejați pielea facială prin lunile de iarnă.
  • Aerul de iarnă tinde să prindă poluarea chimică a aerului aproape de pământ, făcând SMOG mai mult o problemă în lunile reci. Smog poluarea în aer se transformă în radicalii liberi, pe care cercetătorii cred că pot deteriora stratul exterior al pielii și pot provoca îmbătrânirea prematură. Încercați să minimalizați timpul petrecut în aer liber în orașe și alte zone cu niveluri ridicate de poluare a aerului.
  • Ai grijă de arsuri de soare. Mulți oameni uită să-și aplice protecția solară în lunile de iarnă, dar daunele soarelui și arsurile solare sunt la fel de îngrijorătoare în lunile reci ca în lunile fierbinți. În timpul iernii, este posibil să vă acoperiți întregul corp pentru a rămâne cald, dar gâtul și fața rămân expuse în cea mai mare parte a timpului. Acest lucru poate duce la creșterea riscului de cancer de piele dacă nu vă amintiți să aplicați zilnic protecția solară.
  • Metoda 4 din 4:
    Tratarea problemelor pielii de iarnă
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru fața în timpul iernii Pasul 12
    1. Creșteți nivelele de hidratare. Chiar dacă ați crescut deja grosimea hidratantului dvs. tipic pentru lunile de iarnă, puteți găsi parțial în sezonul că chiar și o cremă groasă nu este suficientă pentru a împiedica pielea să se simtă strânsă sau mâncărime. Aceasta este o bună indicație că trebuie să creșteți greutatea sau grosimea cremei.
    • Termenii de marketing utilizați pe hidratanții faciali vă pot oferi un indiciu cu privire la nivelul de hidratare pe care o oferă. În timp ce nu există reglementări la nivel de industrie cu privire la utilizarea termenilor, produsele etichetate "ser," "loţiune," "cremă," sau "ulei," tind să conțină cantități tot mai mari de ulei. Adică un ser este în cea mai mare parte pe bază de apă, o loțiune conține cea mai mare parte apă cu un ulei, o cremă conține mai mult ulei, iar un ulei de față tinde să fie în mare parte ulei, deși conține adesea alte ingrediente.
    • Puteți utiliza mai mult de un produs pentru hidratarea suplimentară - trebuie doar să începeți cu produsul care este mai întâi pe bază de apă, astfel încât să poată absorbi în piele înainte de a aplica produsul următor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru fața în timpul iernii Pasul 13
    2. Tratați buzele grav. Chiar dacă ați fost diligent în aplicarea balsamului de buze toată iarna, condițiile extreme de mediu cum ar fi soarele de iarnă și vântul și aerul interior uscat ar putea avea ca rezultat buze fulgi, peeling sau chiar crăpate și sângerate. Tratarea lor în mod corespunzător poate menține problema de a escalada și poate preveni problemele viitoare.
  • Încercați un balsam de buze medicamentat cum ar fi carmex sau blistex. Aceste balmete medicamentate conțin ingrediente ca camfor ca un analgezic, dimeticonă pentru a trata uscăciunea și un protector de protecție solară pentru a preveni alte probleme.
  • Dacă buzele dvs. continuă să fie iritate în ciuda faptului că utilizați în mod regulat balsamul de buze, luați în considerare că ați putea fi alergic la balsamul însuși. Mulți oameni experimentează iritarea folosind uleiuri naturale și de plante în produsele lor de buze (cum ar fi ceară de albine și unt de shea). Încercați să utilizați un hidratant pe bază de petrol, cum ar fi vaselină sau aquaphor, care va oferi un strat protector pe piele.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru fața în timpul iernii Pasul 14
    3. A se vedea un dermatolog sau estetician. Acești specialiști vor putea diagnostica nevoile dvs. de îngrijire a pielii și vor oferi un plan personalizat pentru tratament prin lunile de iarnă, luând în considerare vremea zonei dvs.
  • Dacă aveți probleme grave ale pielii de iarnă cum ar fi eczema sau psoriazisul, este posibil să aveți nevoie de o prescripție de steroizi, care este disponibilă numai de la un medic.
  • O plasture dureroase, uscate sau iritate pe fața sau buza, care nu se vindecă în ciuda tratamentului continuu poate fi o indicație a unei probleme de bază, inclusiv a cancerului de piele. Asigurați-vă că vizitați un dermatolog și să aveți astfel de probleme evaluate pentru a exclude riscul de cancer.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Amintiți-vă că produsele de îngrijire a pielii la prețuri accesibile funcționează la fel de bine ca și costisitoare, dar poate face proces și eroare pentru a găsi cele care funcționează cel mai bine pentru nevoile dvs. particulare de îngrijire a pielii.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar