Cum să se usuce un câine

Indiferent dacă vă dați prietenului tău blană o baie sau câinele dvs. are o dorință perpetuă de a se rostogoli în fiecare bătălie, ei se împiedică, ajută să știe cum să-ți dai câinele. Dacă câinele dvs. este umed și nu le uscați, poate provoca probleme cu pielea lor. Pupul tău nu miroase foarte bine, nici! Nu vă faceți griji - am răspuns la unele dintre întrebările dvs. de top despre uscarea câinelui dvs., astfel încât să le puteți păstra curat, uscat și fericit.

Pași

Întrebarea 1 din 6:
Este bine să lăsați ca câinele să se usuce?
  1. Imagine intitulată uscată un câine pas 1
1. De obicei, nu, dar este în regulă dacă puii dvs. are păr scurt sau piele sensibilă. În mod obișnuit, nu doriți să lăsați câinele dvs. umed, deoarece poate duce la creșterea ciupercilor între tampoanele și axile lor. Blana umedă este, de asemenea, mai probabil să mată. Totuși, dacă câinele dvs. are o blană foarte scurtă sau o piele sensibilă, este de obicei ok pentru a le lăsa să se usuce la aer.
  • Dacă o să lăsați să se usuce cu aerul dvs., nu doriți ca ei să se scurgă umed. La minimul gol, cel puțin plasați un prosop moale în jurul câinelui dvs. pentru a absorbi ușor apa în exces.
  • Țineți minte, câinele dvs. probabil că nu va mirosi foarte bine dacă le lași să se usuce la aer, chiar dacă ați folosit șampon.
Întrebarea 2 din 6:
Cum vă uscați un câine acasă?
  1. Imagine intitulată uscată un câine Pasul 2
1. Cea mai ușoară cale de a face acest lucru este cu câteva prosoape. Apucați un prosop mare și înfășurați-l în jurul corpului câinelui vostru. Lăsați-o să se înmoaie apa și să folosească o cârpă mică pentru a-și șterge cu grijă fața, gâtul și labele uscate. Apoi, folosiți prosopul mare pentru a masca ușor corpul puilor și pentru a îndepărta excesul de apă. Poate să ia mai multe prosoape pentru a obține câinele dvs. complet uscat.
  • O mulțime de oameni folosesc doar un prosop de baie obișnuit. Unii proprietari de câini preferă să folosească un prosop de microfibră. Există, de asemenea, prosoape de câine de specialitate acolo dacă preferați.
Întrebarea 3 din 6:
Îmi pot usca câinele cu un uscător de păr?
  1. Imagine intitulată uscată un câine pas 3
1. Da, atâta timp cât folosiți cel mai mic set de căldură posibil. Apucați cel mai mic uscător de suflare pe care îl dețineți și îl transformați la cea mai mică setare de căldură. Îndreptați uscătorul de la stratul de pui la un unghi ușor, astfel încât să suflați părul în aceeași direcție pe care îl pune în mod natural. Deplasați uscătorul de suflare înainte și înapoi pentru a evita iritarea pielii câinelui cu prea multă căldură. Păstrați uscătorul departe de fața lor și continuați să o mișcați până când blana lor este aproape în întregime uscată.
  • Mulți câini se sperie de zgomotul uscătorului de păr. Dacă câinele dvs. nu se poate obișnui cu uscătorul de păr, sunteți mai bine folosind un prosop.
Întrebarea 4 din 6:
Cât durează să se usuce un câine?
  1. Imagine intitulată Uscarea unui câine Pasul 4
1. Nu ar trebui să dureze mult, dar depinde de haina și de rasa. Cu cât este mai mult haina câinelui tău, cu atât mai mult va dura să se usuce. Cu cât este mai scurt, cu atât mai repede se va usca. Rase cu o mulțime de piele și riduri libere, cum ar fi pugs, buldogi și boxeri, vor avea un timp suplimentar pentru a se usca indiferent de metoda pe care o utilizați.
  • Dacă câinele dvs. are riduri sau pliuri de piele și nu le obțineți complet uscat, ar putea duce la afecțiuni ale pielii sau la infecții fungice.
Întrebarea 5 din 6:
Câinii se simt mai bine după o baie?
  1. Imagine intitulată uscată un câine Pasul 5
1. Majoritatea câinilor nu se bucură de băi, dar unii dintre ei fac! Pentru majoritatea puii, timpul de baie este un fel de confuzie și haotică. Mulți câini nu-i plac, de asemenea, să se limiteze la cada, deoarece a fi restrâns poate fi un fel de inducere a anxietății. Cu toate acestea, unii câini se bucură de o baie, mai ales dacă îl tratați ca o activitate de îmbinare distractivă prin păstrarea lucrurilor optive și jucăușă.
  • Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să construiți o rutină prin scălcarea câinelui în același mod de fiecare dată. Luați-o încet și dați-le o mulțime de tratamente când sunt calm pentru a le ajuta să le ușureze.
  • Dacă câinele dvs. într-adevăr nu face bine cu băi, le puteți lua întotdeauna la un groomer profesionist.
Întrebarea 6 din 6:
Dacă vă spălați câinele umed sau uscat?
  1. Imagine intitulată uscată Pasul 6
1. Puneți-le înainte de baie pentru a obține toate încurcate. Apucați peria câinelui dvs. și petreceți 5-10 minute, oferindu-le o periaj aprofundată înaintea băii lor. În acest fel, veți obține orice matte sau încurcați înainte ca blana lor să fie umedă, ceea ce este de fapt atunci când este cel mai probabil să se rătăcească. Acest lucru va elimina, de asemenea, orice blană sau murdărie liberă, probabil că va bloca scurgerea de duș.
  • Le puteți da o perie sau două în timp ce sunt ud dacă găsiți noduri sau încurcări ușoare, dar nu exagerați-l. Blana câinelui tău este mai greu când este umed și poți irita pielea dacă perie prea tare și tragi orice blană.
  • Le puteți spăla din nou când sunt complet uscați dacă doriți, dar nu este întotdeauna necesar.

sfaturi

Câinele dvs. poate crede că este momentul când le uscați, așa că fiți pregătiți pentru cainele dvs. să se rostogolească și să acționeze puțin prost.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar