Cum să vă conectați la un sibling care vă ignoră

În unele cazuri, frații rămân cei mai buni prieteni în viața lor. În alte cazuri, relațiile de frate sunt tumultuoase și îndepărtate. De exemplu, dacă sora sau fratele tău tinde să te ignore, poate să-ți zdrobească ego-ul. Poate că vrei să dezvolți o relație mai profundă cu ei, dar ei nu par să simtă la fel. Deși nu puteți controla comportamentul fratelui dvs., există câțiva pași pe care îi puteți urma pentru a vă îmbunătăți conexiunea cu ei. Prin strălucirea luminii asupra problemei, încercând să forțați o legătură și îmbunătățirea abilităților dvs. de comunicare, vă puteți bucura de o relație mai bună cu un frate care vă ignoră.

Pași

Metoda 1 din 3:
Abordând problema
  1. Imagine intitulată Conectați-vă la un sibling care vă ignoră pasul 1
1. Identificați și opriți "tratament silentios."Fratele sau sora ta nu reușește să răspundă când puneți o întrebare sau faceți o remarcă? Intimidarea și pedepsirea celorlalți cu tăcere este o tactică abuzivă obișnuită. La suprafață, ar putea să arate că fratele tău ignoră, dar ele sunt doar în mod intenționat reține atenția pentru a face un punct sau pentru a face să facă ceea ce vor. Dacă acest lucru se întâmplă cu dvs., există două moduri pe care le puteți descurca.
  • Puteți să vă apelați fratele pentru tratamentul tăcut spunând: "Hei, când îmi dai tratamentul tăcut, îmi distruge sentimentele pozitive și mă face să rămân departe. Vreau să avem o relație de susținere și să nu vă simțim sprijinită când faceți asta."
  • De asemenea, puteți încerca să abordați direct cauza tăcerii: "Pot să vă spun din tăcerea dvs. că sunteți supărat pe mine. Vreau să vorbesc despre asta și să lucrez prin ea. Vă rog să-mi spuneți când sunteți gata să faceți asta."
  • Puteți să vă relaxați și pozitiv atunci când se confruntă cu tratamentul tăcut. Într-o manieră blândă, prietenoasă, zâmbet sau suspin când persoana vă pedepsește cu tăcere. Faceți acest lucru cu speranța că, fără a obține răspunsul negativ în care sperau (e.G. te înfurie, cerșind sau, concediați la cerințele lor), persoana se va obosi în cele din urmă de act și opri.
  • Imaginea intitulată Conectați-vă la un sibling care vă ignoră pasul 2
    2. Programați o discuție fără distragere. Dacă ignorarea fratelui dvs. nu se încadrează sub umbrela tratamentului tăcut, va trebui să aveți o discuție sinceră cu ei pentru a ajunge la fundul acesteia. Poate că fratele tău a primit pur și simplu o nouă prietena și nu are atât de mult timp pentru tine acum. Veți ști doar ce se întâmplă dacă întrebați.
  • Spune: "Joey, chiar trebuie să vorbesc cu tine despre ceva. Aveți un minut?"Du-te într-un loc unde poți vorbi neperturbat pentru câteva minute.
  • Imaginea intitulată Conectați-vă la un sibling care vă ignoră pasul 3
    3. Utilizați declarațiile "I". Când vorbești cu fratele tău despre ignorarea, vrei să-ți iei proprietatea pentru propriile sentimente și să eviți că persoana se simte ca și cum îi învinuiți. Declarațiile "i" sunt o modalitate bună de a face acest lucru. Astfel de declarații scad potențialul celeilalte persoane de a obține defensivă.
  • O declarație "You" poate suna ca "Continuă să mă ignori și mă face nebun."Aceasta nu va duce la o discuție productivă. În schimb, începeți cu ceva de genul "M-am simțit ignorat de tine în ultima vreme și doare. Obișnuiam să avem o astfel de relație bună și acum nu mai vorbim vreodată. Ce se întâmplă?"
  • Imagine intitulată Conectați-vă la un sibling care vă ignoră pasul 4
    4. Scopul unei soluții. Scopul discuției dvs. este să vă dați seama de motivul de bază pentru ignorarea și, sperăm, să vină cu un plan de îmbunătățire a relației dvs. Mai degrabă decât să locuiască prea mult timp pe tehnicile de De ce Sunteți ignorați, va fi mai util să vă concentrați ce Vei face cu asta.
  • Învățarea de a rezolva problemele împreună este o modalitate excelentă de a iniția o conexiune mai puternică între dvs. și fratele dvs. Presupunând că ambele doriți ca relația să se îmbunătățească, încercați să veniți cu modalități posibile în care puteți scădea sentimentul ignorat și creșteți sentimentul conectat. Este posibil ca fiecare dintre voi să încercați să vă puneți în pantofii celuilalt.
  • Soluțiile posibile pot include oferirea spațiului dvs. mai vechi de frate atunci când ajung acasă de la școală pentru a vă relaxa înainte de inițierea conversației. O altă soluție poate include retragerea la o parte câteva minute în fiecare zi pentru a vorbi despre modul în care au mers în zilele tale individuale.
  • Imagine intitulată Conectați-vă la un sibling care vă ignoră pasul 5
    5. Vorbește împotriva agresiunii fratelui. Există o șansă că fratele tău este într-un loc rău emoțional sau social, ceea ce îi determină să ignore sau să te excludă intenționat. Dacă se întâmplă acest lucru, discutarea problemei cu ele și brainstormingul, soluția nu poate fi eficientă. Deși este rar discutat, agresorul de frate este o problemă serioasă care poate duce la consecințe negative asupra victimei.
  • Dacă fratele sau sora dvs. folosește agresiune relațională pentru a vă face să vă simțiți rău sau lăsați afară, trebuie să spuneți cuiva. Du-te la mama ta, tată sau un consilier școlar și explicați ce se întâmplă între tine. S-ar putea să spui că "sora mea acționează ca și cum sunt invizibil. Niciodată nu mă cere să fac lucruri cu ea și când încerc să vorbesc cu ea, mă ignoră. Chiar își spune prietenilor să nu vorbească cu mine când vin. Se întâmplă mult timp și mă face să mă simt foarte rău."
  • Imaginea intitulată Conectați-vă la un sibling care vă ignoră pasul 6
    6. A se vedea un terapeut pentru problemele emoționale asociate cu înstrăinarea. La fel de greu ca este de a accepta, uneori, când un frate adult vă ignoră, poate că nu puteți face nimic pentru a repara situația. Rivalitatea fratelui prelungit, valorile și credințele diferite, sau pur și simplu o diferență majoră de vârstă poate provoca un frate pentru transportul de sever cu dvs.
  • Dacă încercați cu disperare să vă conectați cu un frate care a devenit înstrăinat de la dvs. sau de întreaga familie, acesta poate ajuta la discutarea situației dvs. cu un terapeut.
  • Metoda 2 din 3:
    Consolidarea legăturii dvs
    1. Imagine intitulată Conectați-vă la un sibling care vă ignoră pasul 7
    1. Lucrați pe treburi împreună. Cercetările au arătat că, atunci când copiii completează treburile, rezultă beneficii precum stima de sine superioară, un sentiment mai mare de responsabilitate și o coping mai bună a frustrarii. În plus, pentru a face treburile vă ajută să vă simțiți mai conectați la familie și oferă o oportunitate minunată de a vă conecta cu fratele dvs. asupra unei sarcini comune.
    • Când părinții dvs. atribuie o sarcină pentru a face individual, oferiți-vă să vă ajutați fratele, astfel încât să aveți o șansă de a vorbi. Spune: "Hei, putem obține garajul curățat mult mai repede dacă ajut la Toby ... este rece cu tine, Toby?"
  • Imagine intitulată Conectați-vă la un sibling care vă ignoră pasul 8
    2. Distribuiți un hobby. Deși tu și fratele tău pot avea diferențe uriașe în interesele și personalitățile dvs., vă puteți apropia de un frate care vă ignoră manifestând interesul într-unul din hobby-urile lor. Participarea la un hobby partajat - sau un hobby nou descoperit - vă oferă șansa de a lucra cu sora sau fratele dvs. și de a crea amintiri de durată.
  • Sugerează fratelui sau sorei dvs. că vă place să începeți să jucați baschet, să înotați sau să învățați chitara. Dacă sunt foarte experimentați, vă puteți întreba dacă ar putea să vă învețe. Acest lucru vă oferă șansa de a lucra cu ei și de ei șansa de a-și afișa cu mândrie abilitățile. "Îmi admir angajamentul de a învăța chitara. Poți să-ți petreci câteva ore în fiecare săptămână, învățându-mă?"
  • Sau puteți spune "Hei, Rachael, am auzit că oferă o nouă clasă de dans la y. Am crezut că ar fi distractiv dacă tu și cu mine am mers. Esti interesat?"
  • Imaginea intitulată Conectați-vă la un sibling care vă ignoră pasul 9
    3
    Fi încurajator. O diviziune poate exista între dvs. și fratele dvs., deoarece par să trăiți două vieți separate, cu foarte puține suprapuneri în afara unității de familie. Chiar dacă tu și fratele tău sunt complet diferite, puteți favoriza o legătură mai profundă, arătând sprijin pentru ei.
  • Când știi că fratele tău are un mare test de chimie, oferă încurajare prin a spune "Hei, știu că vei rula acest test mâine." Sau, chiar mai bine să ofere câteva termene pentru el să-l definească și să-l ajute să studieze.
  • Imaginea intitulată Conectați-vă la un sibling care vă ignoră pasul 10
    4. Planificați mai multe adunări de familie. Dacă tu și frații tăi sunteți adulți care locuiesc în diferite gospodării, poate fi o provocare pentru a găsi modalități semnificative de conectare. Utilizați întreaga familie ca o modalitate de a forja o legătură mai profundă cu fratele îndepărtat. În plus, întâlnirile de familie oferă o experiență socială pozitivă atât pentru adulți, cât și pentru copii.
  • Faceți sugestia că doriți să începeți să aveți mese de duminică împreună. Spune, "Buna tuturor... Mă gândeam că ar fi frumos dacă am începe să mănânci cina împreună în zilele de duminică. Mi-e dor de tine și vreau să petrecem mai mult timp împreună."
  • Apoi, folosiți această ocazie pentru a vă conecta cu fratele care vă ignoră. S-ar putea să sugerați "Hei, Tom, de ce nu mă alături în a stabili masa," Pentru a ajunge la o conversație cu fratele dvs.
  • Imaginea intitulată Conectați-vă la un sibling care vă ignoră pasul 11
    5. Afișați respectul pentru diferențele dvs. Siblingul dvs. va avea un respect mai profund pentru dvs. dacă demonstrează că le respectați. Respectul nu înseamnă că trebuie să fii de acord cu sora sau fratele tău pe fiecare subiect, sau să-i sugezi. În schimb, înseamnă să se țină seama de sentimentele, confidențialitatea, spațiul personal, interesele și credințele.
  • De exemplu, dacă vă tachinezi sora mai mare despre a fi vegetarian, vă va vedea ca fiind imatur sau neinformat și persistă să vă ignorați. Dacă arătați respectul pentru alegerea ei, întrebând mai multe informații sau încercând să înțelegeți perspectiva ei, ea poate fi mai puțin înclinată să vă ignore.
  • Metoda 3 din 3:
    Îmbunătățirea comunicării
    1. Imaginea intitulată Conectați-vă la un sibling care vă ignoră pasul 12
    1. Inițiați conversația în jurul intereselor lor. Una dintre cele mai bune modalități de a se angaja în conversație cu o altă persoană este arătând un interes real în ele. Cum faci asta? Puteți stimula conversația cu ceilalți vorbind despre lucrurile pe care le place să le vorbească. Oamenii preferă să vorbească despre ei înșiși și despre interesele lor, astfel încât să se manifeste curiozitatea, vă poate face să vorbească și să vă aprofundeze legătura.
    • De exemplu, dacă fratele tău este obsedat de Medic care, S-ar putea să întrebați: "Deci, ce este vorba de episodul preferat, și de ce?"Folosirea unui format de întrebări deschise vă asigură că fratele dvs. nu va da doar un răspuns cu un singur cuvânt.
    • În plus, permițând fratelui dvs. să împărtășească mai multe despre ceva care sunt pasionați de faptul că le face să se simtă bine despre ei înșiși și despre tine.
  • 2. Verifica.Uneori, tăcerea nu cunoaște cum să aducă senzație de rănire sau subiecte dificile, fie teama de a fi copleșită de astfel de conversații și de emoțiile care vin cu ei. Dacă puteți descompune acea barieră prin verificarea, aceasta poate ajuta la facilitarea comunicării și oprirea tăcerii.
  • Încercați să vă întrebați fratele: "Este totul OK? Pare astăzi foarte liniștită."
  • Imaginea intitulată Conectați-vă la un sibling care vă ignoră pasul 13
    3. Practică ascultare activa. Cel mai bun ascultător este unul activ. Adică, cineva care ascultă să înțeleagă mai degrabă decât să asculte răspunsul. Când încercați să vă angajați în conversație cu fratele dvs., doriți să vă asigurați că au o atenție maximă. Urmați strategiile de ascultare activă și urmăriți modul în care comunicarea dintre cei doi începe să se îmbunătățească.
  • Ascultarea activă implică utilizarea limbajului corpului și a indiciilor verbale pentru a îmbunătăți procesul de comunicare. Limbajul corpului include o postură deschisă și relaxată (e.G. brațele și picioarele nescrise), făcând contact ocazional de ochi, întorcându-vă spre frate, și dând indicii vizuale, cum ar fi Dogding sau Zâmbind atunci când este cazul.
  • Componentele verbale ale ascultării active includ:
  • Parafrazarea, sau restaurarea mesajului într-un mod diferit (e.G. Mesaj original: "Mi-a spus că sunt un ratat în fața tuturor, așa că am fugit la cea mai apropiată toaletă. Am plâns ore întregi ... "Parafrazare:" Sună ca și cum ai fi foarte supărat.".
  • Clarificarea, sau aducând o mai mare înțelegere a aspectelor vagi ale mesajului (e.G. "Lasă-mă să văd dacă te-am auzit corect. Spui ... ")
  • Arătând empatie, sau abordarea experienței emoționale a vorbitorului (e.G. "Am simțul că te-ai simțit umilit când a spus că în public."
  • Imaginea intitulată Conectați-vă la un sibling care vă ignoră pasul 14
    4. Nu sunt de acord cu respect. Nu contează cât de mult și frații tăi au în comun, va veni un moment în care nu sunteți de acord cu celălalt. Dezacordul nu trebuie să fie un lucru rău. De fapt, poate fi o oportunitate de a afla mai multe despre unul pe altul și de a deveni mai deschis. Iată cum să nu fiți de acord politicos.
  • Concentrați-vă asupra acțiunii sau conceptului, mai degrabă decât pe dezacord cu persoana în ansamblu. (În loc să spui "Esti un nesimtit," încerca "Am fost foarte rănit de ceea ce ai spus.")
  • Utilizați declarațiile "i" pentru a vă exprima cum vă simțiți.
  • Fi un ascultător activ atunci când este timpul ca cealaltă persoană să vorbească.
  • Evitați să puneți opiniile sau convingerile celeilalte persoane (e.G. "Asta e prost!"
  • Luați A respiratie adanca. Dacă vă aflați furios, luați câteva momente pentru a vă întoarce la un stat calm.
  • Imaginea intitulată Conectați-vă la un sibling care vă ignoră pasul 15
    5
    Exercițiu răbdare. Dacă v-ați ignorat, vă puteți simți disperat să restabiliți sau să construiți o conexiune cu ei - cu toate acestea, trebuie să permiteți legătura dvs. să se adâncească în propriul ritm. Forțând că fratele tău poate părea inautentică, așa că dă-i timp să se încălzească pentru a avea o legătură cu tine.
  • Pe măsură ce relația se adâncește treptat, asigurați-vă că sărbătoriți succesele minore pe care le observați. De exemplu, dacă sora dvs. începe să se oprească de camera dvs. și să vorbească câteva minute după practicarea înotului, Pătați-vă pe spate. Voi doi să nu vă așezați bârfele despre zdrobirea dvs. încă, dar cel puțin faceți progrese.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar