Cum să fii pasionat fără să fii supărat

Fiind pasionat de un subiect, cauza sau credința este naturală, dar nu doriți să traversați linia de la advocacy pasionat la furie. Prin învățarea metodelor eficiente de comunicare, strategiile de argumentare și câteva modalități de a vă direcționa în mod constructiv pasiunile, vă puteți exprima entuziasmul sincer într-o manieră fericită și sănătoasă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Comunicarea eficientă
  1. Imaginea intitulată Fii pasionat fără a fi supărat pasul 1
1. Exprimați opinia dvs. fără a atribui vina. Chiar și apariția de a ataca pe cineva sau credințele lor în timpul exprimării proprii vă poate face să pari ostili și supărat. Cereți altora despre opiniile lor într-o manieră liberă de judecată cât de mult puteți.
  • Utilizați fraze precum: "Sunt curios despre ..." "Ce ai vrut să spui când ai spus ..." sau "Vreau să înțeleg cum te simți ..."
  • Evitați categoriile rigide atunci când se adresează unei persoane: "Ar trebui," "întotdeauna / niciodată", "Tu ești doar" și așa mai departe.
  • Imaginea intitulată fi pasionată fără a fi supărat pasul 2
    2. Obțineți creativi atunci când vă exprimați entuziasmul. Găsirea unor modalități inovatoare de a vă exprima pasiunile este o modalitate excelentă de a vă răspândi fervoarea fără a apărea strident sau arogant.
  • Alăturați-vă unui grup de oameni asemănători. Există nenumărate opțiuni aici, din biserici, grupurilor de voluntariat, la ligile sportive de agrement și așa mai departe. Găsiți unul care este potrivit pentru dvs. și nu vă fie frică să "faceți cumpărături."
  • Arta poate fi o priză mare pentru pasiune. Desen, sculptură, poezie, dans, aplicații de colorat și fotografii sunt doar câteva opțiuni pentru o priză constructivă.
  • Când totul eșuează, exercițiu. Este un mare reductor de stres și ajută la eliberarea emoției intense și atinse.
  • Imaginea intitulată Fii pasionat fără a fi supărat pasul 3
    3. Fii atent cu critici. Uneori, toți avem dorința de a critica ceva sau cineva care ne-a stârnit pasiunile. Cel mai bine este să criticați în mod judicios și pozitiv, dacă trebuie.
  • Oamenii iau critici personal, deci rulați cu atenție. Evitați să fiți insultători sau să vă concentrați și să vă concentrați asupra acțiunilor sau asupra lucrurilor, mai degrabă decât pe persoană.
  • Amintiți-vă că tonul este greu de transmis în scris, deci fi deosebit de atenți în a da o critică scrisă. Evitați sarcasmul.
  • Încercați să oferiți sugestii, mai degrabă decât arătând ce este greșit. "Aceasta este o idee teribilă" este mult mai puțin utilă decât "Poate că ar trebui să terminăm țigările, apoi de gaz de gaz."
  • Când toate celelalte eșuează, schimbați subiectul la ceva mai neutru.
  • Imaginea intitulată fi pasionată fără a fi supărat pasul 4
    4. Răspundeți cu atenție când sunteți răniți. Uneori, s-ar putea să fii profund jignit, poate din neatenție, cu privire la o problemă cu care ești pasionat. Lansarea în astfel de momente este un răspuns natural, dar veți părea supărat și puteți exacerba situația.
  • Lăsați cealaltă persoană să știe că te vor răni prin scrierea lor o scrisoare. Actul de scriere vă forțează să vă verbalizați emoțiile și să vă gândiți. De asemenea, aveți posibilitatea de a vă ține mesajul pentru câteva zile, pentru a vedea dacă sentimentele dvs. au moderat în acel moment.
  • Dacă sunteți în mod normal vorbitor și gregâcios, vă puteți demonstra durerea prin strângerea. Nu luați acest lucru prea departe, desigur, doriți ca cealaltă persoană să observe că sentimentele voastre sunt rănite, dar nu doriți să le aliniați sau să le faceți ghiciți ca la ceea ce este greșit.
  • Fi pregătit să fie mai direct dacă nu se ridică la indicii. Anulați un angajament social regulat pentru a atrage atenția sau a folosi o versiune ficțională a ceea ce vă deranjează să le angajați. Dacă sunt pregătiți să simpatizeze cu modul în care o ficțiune "Suzy" a fost rănită de o remarcă insensibilă cu privire la greutatea ei, vă puteți dezvălui să fiți suzi dacă aveți nevoie să conduceți punctul de vedere.
  • Imaginea intitulată Fii pasionat fără a fi supărat pasul 5
    5. Știți când să nu răspundeți. Uneori, cel mai bun răspuns la o neînțelegere, mai ales pe un subiect pe care îl simțiți puternic, nu este deloc răspuns. Acest lucru este valabil în special dacă cealaltă persoană și-a înțeles greșit sentimentele sau opiniile în această privință.
  • Amintiți-vă că nu sunteți obligat să răspundeți la o neînțelegere.
  • Credințele voastre au valoare, indiferent de ceea ce alții se pot gândi la ei. Țineți cont de acest lucru pentru a vă ajuta să vă împotriviți nevoii de a răspunde inutil pentru a provoca provocarea.
  • Ia o pauză. Uneori, luând timpul înainte de a decide să răspundeți este tot ce trebuie să faceți. Problema poate părea mai puțin urgentă sau supărătoare odată ce îl revizuiți, evitând nevoia de a face orice.
  • Metoda 2 din 3:
    Păstrarea rece într-un argument sau dezbatere
    1. Imaginea intitulată fi pasionată fără a fi supărat pasul 6
    1. Fi cordial. Uneori un argument sau dezbatere pe un subiect pe care sunteți pasionat va fi inevitabil. Un argument sau o dezbatere conține în mod necesar un punct de dezacord, iar dacă subiectul este ceva pasionat de atunci emoția puternică este probabil să fie implicată. Rămâneți plăcute, mai ales la început și veți avea mai multe oportunități de a vă exprima credințele la o ureche receptivă.
    • Auto-controlul este esențial pentru menținerea unui comportament plăcut, chiar dacă sunteți în interior în interior. Utilizați respirația lentă și constantă pentru a vă ajuta să vă liniștiți.
    • Dacă aveți tendința de a vă purta inima pe maneci, practicați controlul expresiilor faciale înainte de timp. Oferind un aspect disprețuitor, deoarece cealaltă persoană vorbește este o modalitate excelentă de a transforma dezacordul în mânie.
  • Imaginea intitulată Fii pasionat fără a fi supărat pasul 7
    2. Căutați puncte de acord. Identificarea terenului comun vă oferă un loc de plecare reciproc, astfel încât dezacordurile dvs. să pară mai puțin stark.
  • Unele locuri de plecare ușoare sunt apeluri la familie, generozitate și alte lucruri în general pozitive pe care majoritatea oamenilor le pot sprijini.
  • Utilizați fraze precum ", nu ați fi de acord că ..." sau "Cred că împărtășim aceleași sentimente pe ..."
  • Imaginea intitulată Fii pasionat fără a fi supărat pasul 8
    3. Apel la sentimentul de moralitate al adversarului. În cazul în care faptele pot să nu reușească să convingă, un argument moral poate reuși. Chiar dacă nu câștigi persoana în punctul dvs. de vedere, atrăgătoare pentru simțul lor de drept și rău poate ajuta sentimente dure.
  • Ideea este să apară neprihănit, mai degrabă decât strigă, în ochii celuilalt.
  • Trebuie să faceți apel la standardele lor morale, mai degrabă decât să încercați să le convertiți pe cont propriu. Un studiu a constatat că conservatorii ar putea face argumentele lor atrăgătoare la liberali și viceversa, mai eficient prin încadrarea cu atenție.
  • De exemplu, liberalii au descoperit că cheltuielile militare mai acceptabile când a fost subliniată natura egalitară a forțelor armate, precum și capacitatea sa de a ridica oamenii din sărăcie.
  • Imaginea intitulată Fii pasionat fără a fi supărat pasul 9
    4. Lăsați-i să-și facă cuvântul. Permiteți partenerului dvs. de dezbatere să vorbească piesa lor cu o întrerupere limitată. Aceasta arată că respectați opiniile lor suficiente pentru a le oferi atenția deplină și vă permite să analizați poziția lor pentru slăbiciuni.
  • Ascultați cu atenție. Vrei să apară angajat și interesat, cu un comportament pozitiv. Faceți contactul ocazional, și nu cădeți pradă distragerilor cum ar fi căutarea la telefon sau vizionați. Care vă poate face să pari nerăbdători sau lipsiți de respect.
  • Faceți o notă mentală, deoarece vorbesc, de puncte de acord pe care le puteți utiliza, de asemenea, ca punct de plecare pentru un contra-argument. Veți arăta mai prietenos folosind fraze precum "Cred că amândoi suntem de acord că ....In orice caz, …..," și așa mai departe.
  • Imaginea intitulată fi pasionată fără a fi supărat pasul 10
    5. Respectați punctul lor de vedere. Chiar dacă nu sunteți de acord cu toată inima cu ceea ce spune adversarul, dați-le beneficiul îndoielii, presupunând că opiniile lor sunt ținute sincer, cu intenții bune.
  • Acest lucru este deosebit de important dacă vorbești politică. Opiniile politice sunt adesea profund înrădăcinate, iar studiile arată că oamenii sunt înclinați să-și mențină credințele chiar și în fața unor dovezi covârșitoare la contrare.
  • Este puțin probabil să depășiți această disonanță cognitivă într-o scurtă întâlnire, deci fiți pregătiți să acceptați diferența de opinie grațios.
  • Metoda 3 din 3:
    Direcționând pasiunea dvs. productiv
    1. Imaginea intitulată Fii pasionat fără a fi supărat pasul 11
    1. Voluntar pentru o cauză. Există mii de grupuri, în aproape fiecare domeniu conceput, care doresc voluntari. Este posibil ca puteți găsi ceva care să se potrivească intereselor dvs. și programelor dvs.
    • Grupurile mari, naționale sunt un loc ușor de pornit. Dacă conservarea este pasiunea dvs., puteți încerca Clubul Sierra sau un grup de nișă ca păstrăvul nelimitat. Crucea Roșie este o altă opțiune versatilă care are nevoie întotdeauna de voluntari și donații.
    • Grupurile și concursurile atletice necesită frecvent voluntari - totul de la triatloni și maraton, la sporturile de tineret, la Jocurile Olimpice Speciale.
    • Dacă doriți o mică aventură, încercați să vă oferiți voluntariat în străinătate. Colegiul de primăvară Pauză Voluntary Excursii sunt adesea disponibile prin universități, în timp ce o mare varietate de organizații oferă oportunități de la misiunile bisericești, la proiectele de conservare, la voluntariat pe o fermă ecologică.
  • Imaginea intitulată fi pasionată fără a fi supărat pasul 12
    2. Alții de raliu la cauza ta. Fiind un lider energetic, eficient, puteți inspira oameni asemănători să vă alăturați în sprijinirea pasiunilor dvs.
  • Entuziasmul este contagios. Proiectul de entuziasm despre cauza dvs. și veți atrage atenția pozitivă și chiar participarea altora.
  • Valorifică faptul că entuziasmul în acțiune constructivă. Organizați un eveniment de voluntariat, strângeți bani pentru o caritate sau evanghelizează pentru cauza dvs. aleasă, iar cu puțin noroc veți aduce pe alții de-a lungul călătoriei.
  • Imagine intitulată Fii pasionat fără a fi supărat pasul 13
    3. Găsiți modalități simple, de zi cu zi de a vă promova pasiunile. Există multe modalități de a face acest lucru, de a alege anumite site-uri atunci când cumpărăm online, pentru a alege destinații de călătorie bazate pe durabilitate sau oportunități de "volunturism".
  • Profitați de politicile de potrivire-cadou. Multe grupuri caritabile au parteneri care oferă pentru a se potrivi donațiilor dolar-pentru-dolar, astfel încât să găsiți cele dacă doriți să maximizați impactul dvs. caritabil.
  • Puteți dona timpul de procesare în așteptare al computerului pentru a sprijini cercetarea prin intermediul grupurilor precum SETI, infrastructura deschisă Berkeley pentru computerele de rețea (BOINC) sau PLADING @ HOME. Acest lucru poate afecta factura dvs. de utilitate, totuși.
  • Cumpărați produse care se asociază sau sprijină cauza favorită. Companiile partener cu organizații de caritate și grupuri de fiecare descriere, deci verificați dacă există o modalitate de a vă susține pasiunea în timp ce achiziționați ceea ce aveți nevoie.
  • Imaginea intitulată Fii pasionat fără a fi supărat pasul 14
    4. Începeți un nonprofit. Dacă voluntariatul sau prizele creative nu sunt suficiente pentru dvs., puteți construi o carieră din pasiunea dvs. prin începerea unui grup nonprofit.
  • În timp ce acest lucru necesită resurse substanțiale care pot fi prea mult pentru unii, vă puteți dedica timpul pe deplin la o cauză prin crearea propriului grup nonprofit.
  • Verificați pentru a vă asigura că nu există un grup existent care îndeplinește în mod adecvat necesitatea de a umple. Dacă există, luați în considerare dacă este necesar un nou grup sau dacă ar împărți în mod inutil de strângere de fonduri și advocacy pentru cauza dvs. aleasă.
  • Există adesea cerințe de reglementare substanțiale pentru a începe un astfel de grup care sunt specifice locației, deci verificați cu agențiile corespunzătoare în care locuiți. Regulamentele pot fi, de asemenea, specifice anumitor tipuri de organizații. Nonprofiturile politice, de exemplu, au restricții privind anumite activități legate de publicitate și de strângere de fonduri pe care nu o fac nonprofitorii de caritate nu.
  • sfaturi

    Când știți că există diferențe semnificative în opinie, evitați discuțiile politice la o adunare socială.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar