A deveni un psiholog clinic în canada: cât durează, cât costă și mai mult

Dacă sunteți în căutarea unei cariere plină de satisfacții în care puteți ajuta cu adevărat oamenii, faceți o diferență și câștigați un ban frumos în timp ce sunteți la el, fiind un psiholog clinic poate fi cel pentru dvs! Psihologii clinici lucrează direct cu clienții lor pentru a ajuta la tratarea și gestionarea oricăror simptome psihologice cu care se ocupă. În Canada, este un loc de muncă foarte înaintat și bine plătit, iar în timp ce poate dura mult timp și bani pentru a deveni un psiholog clinic, poate fi într-adevăr merită. Pentru a vă ajuta să obțineți o imagine mai clară, am răspuns la câteva dintre cele mai frecvente întrebări pe care oamenii le au despre ceea ce este nevoie pentru a deveni unul.

Pași

Întrebarea 1 din 7:
Ce calificări trebuie să fiu psiholog în Canada?
  1. Imaginea intitulată deveni un psiholog clinic în Canada Pasul 1
1. Trebuie să aveți o diplomă de masterat sau doctorat în psihologie. Primul pas pentru a deveni psiholog în Canada este de a câștiga o diplomă de licență în psihologie de la o universitate. Apoi, obțineți o diplomă de masterat, cum ar fi un maestru de arte (m.A.) sau un maestru al științei (m.S.) care vă va pregăti pentru intrarea într-un program de doctorat. La nivel de doctorat, puteți câștiga un pH.D. în psihologia clinică sau experimentală sau în psy.D., ambele dintre care vă vor pregăti pentru practica profesională ca psiholog clinic.
  • Cele mai multe provincii din Canada vă cer să aveți o diplomă de doctorat pentru a fi un psiholog clinic licențiat, dar unii vă pot permite să lucrați ca psiholog cu doar o diplomă de masterat, cum ar fi Saskatchewan, Alberta și Newfoundland.
  • Unele programe de licență vă pot permite să mergeți direct într-un pH.D. Program fără a trebui să câștigi o diplomă de masterat. Check out site-ul școlii pentru a vedea dacă au un program care vă permite să o faceți.
  • 2. Va trebui să cheltuiți cel puțin un an ca intern. Pentru a afla cum să practicați ca psiholog clinic și să tratați pacienții, trebuie să învățați de la o persoană cu experiență. După ce vă câștigați diploma de doctorat, puteți solicita un stagiu sau o practică supravegheată în cazul în care veți lucra alături de un psiholog licențiat și să învățați INS și Outs de a fi psiholog. Cele mai multe provincii din Canada au nevoie de cel puțin un an de practică supravegheată pentru a fi certificate în practică ca psiholog clinic.
  • 3. Trebuie să vă înregistrați ca psiholog cu provincia locală. Fiecare provincie din Canada are cerințe ușor diferite. În general, veți avea nevoie de gradul dvs. de doctorat, de experiență ca un intern care lucrează sub un psiholog licențiat timp de cel puțin un an și este posibil să fie nevoie să faceți un examen pentru a fi certificat și înregistrat la practica legală în provincie. Check out site-ul web al consiliului medical pentru provincia în care intenționați să practici pentru a vedea ce sunt cerințele lor, astfel încât să vă puteți pregăti pentru ei.
  • De exemplu, în Ontario, va trebui să treceți examenele care acoperă practici și etică profesională pentru a fi certificate.
  • Întrebarea 2 din 7:
    Cât durează să devină un psiholog clinic?
    1. Imaginea intitulată deveni un psiholog clinic în Canada Pasul 2
    1. Este nevoie de aproximativ 6-9 ani după primirea gradului de licență. Timpul în care vă duceți pentru a vă completa gradul poate varia ușor în funcție de universitățile pe care le participați. În general, durează aproximativ 2-3 ani pentru a finaliza diploma de masterat. Apoi, veți petrece de obicei 4-6 ani câștigând gradul dvs. de doctorat. În ansamblu, dacă includeți diploma de licență (care de obicei durează 4 ani pentru a finaliza între 10-13 ani pentru a câștiga toate gradele necesare plus 1 an de experiență ca intern pentru a deveni un psiholog clinic.
    Întrebarea 3 din 7:
    Cât costă să devină psiholog în Canada?
    1. Imaginea intitulată deveni un psiholog clinic în Canada Pasul 3
    1. Costă aproximativ 32.000 $ CAD pe an pentru a studia pentru diplomele de masterat și de doctorat. A deveni un psiholog clinic nu este ieftin! Costul de a câștiga diploma de licență poate varia de la universitate la universitate, dar, în general, costă aproximativ 7.000 $ CAD pe an. Odată ce câștigați licențele dvs. și începeți să lucrați la diplomele de masterat și doctorat, vă puteți aștepta să plătiți până la 32.000 $ CAD pe an cu toate cheltuielile incluse.
    • Majoritatea oamenilor folosesc împrumuturi pentru studenți și se aplică pentru granturi și burse care să ajute la plata școlarizării lor.
    Întrebarea 4 din 7:
    Care sunt cele mai bune programe de psihologie clinică din Canada?
    1. Imaginea intitulată deveni un psiholog clinic în Canada Pasul 4
    1. Există o grămadă de programe de psihologie clinică de calitate în Canada. Asociația Psihologică Canadiană (CPA) stabilește standardul pentru ca universitățile să se întâlnească pentru a fi instituții acreditate. Vestea bună este că există de fapt multe școli minunate din Canada, care sunt pe deplin acreditate și pot educa, instrui și vă pregătește pentru o carieră ca psiholog clinic, inclusiv Universitatea din British Columbia, Universitatea Concordia, Universitatea Dalhousie și Universitatea McGill.
    Întrebarea 5 din 7:
    Cum obții un loc de muncă ca psiholog clinic în Canada?
    1. Imaginea intitulată deveni un psiholog clinic în Canada Pasul 5
    1. Alăturați-vă personalului unei unități medicale sau începeți propria dvs. practică. Odată ce v-ați înregistrat și certificați să practici într-o provincie canadiană, puteți solicita o poziție la un spital, școală sau practică privată pentru a începe să tratați clienții acolo. De asemenea, puteți începe propria practică, închirierea spațiului de birouri și angajați personal, cum ar fi un recepționer pentru a vă ajuta să funcționeze fără probleme.
    • Aderarea la personalul unei facilități stabilite este mai ușor și este o modalitate excelentă de a câștiga experiență. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la lucrurile precum salariul și facturarea - care sunt gestionate de facilitate.
    • Pornirea propriei practici înseamnă că puteți să vă scufundați o nișă pentru dvs. și să vă puneți propriile ore. Dar va trebui, de asemenea, să vă plătiți personalului, să gestionați costurile generale și să comercializați afacerea dvs. pentru a găsi mai mulți clienți.
    Întrebarea 6 din 7:
    Cât de mult fac psihologii clinici în Canada?
    1. Imaginea intitulată deveni un psiholog clinic în Canada Pasul 6
    1. Psihologul mediu clinic face aproape 100.000 de dolari CAD. O mare parte din motivul pentru care oamenii sunt dispuși să treacă prin atât de multă școală și să plătească atât de mult pentru educația lor, deoarece psihologul clinic este banii pe care vă puteți aștepta să câștigați odată ce sunteți licențiat și practicând. Se plătește bine. Mulți psihologi clinici câștigă un salariu cu șase cifre.
    • Țineți minte că probabil veți avea o sumă corectă de împrumuturi pentru studenți pentru a plăti la început. Dar odată ce sunteți fără datorie, puteți câștiga un ban drăguț ca un psiholog clinic practicant.
    Întrebarea 7 din 7:
    Sunt psihologi clinici în cerere în Canada?
    1. Imaginea intitulată deveni un psiholog clinic în Canada Pasul 7
    1. Da, psihologii sunt în cerere și una dintre cele mai mari locuri de muncă! Canada are nevoie de mai mulți psihologi, deci dacă vă gândiți să urmăriți o carieră ca una, nu trebuie să accentuați dacă veți găsi sau nu un loc de muncă. Vă puteți concentra pe studiile și vă puteți asigura că probabil veți putea ateriza o poziție când absolvi.

    sfaturi

    Dacă știți orice psihologi clinici, încercați să ajungeți la ei despre călătoria lor. Ei vă pot oferi câteva sfaturi și informații utile pe măsură ce începeți să urmăriți o carieră în domeniu.

    Avertizări

    Puteți lua o mulțime de datorii care urmăresc o diplomă în psihologia clinică. Asigurați-vă că înțelegeți termenii de împrumuturi pe care le luați!
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar