Cum să devii șofer de camion

Conducerea camioanelor comerciale poate fi o carieră recompensitoare, mai ales dacă vă bucurați cu adevărat de conducere și nu vă deranjează să cheltuiți perioade lungi de timp departe de casă. A deveni un șofer de camion nu durează de multe ori mult timp, dar trebuie să îndeplinești câteva cerințe stricte înainte de a vă putea ateriza un loc de muncă.

Pași

Partea 1 din 3:
Cercetați cariera
  1. Imaginea intitulată deveni un driver de camion Pasul 1
1. Știți ce să vă așteptați ca salariu. Salariul dvs. va varia în funcție de tipul de lucru pe care îl faceți, compania pe care o lucrați și la nivelul dvs. de experiență. Acestea fiind spuse, majoritatea șoferilor de camioane câștigă salariile de începere în jur de 30.000 de dolari pe an.
  • După cinci până la șapte ani de experiență într-un anumit domeniu, salariul dvs. va crește, de obicei, la aproximativ 55.000 de dolari pe an. Probabilitatea de a vedea o creștere a salariului vă îmbunătățește, de asemenea, dacă rămâneți cu aceeași companie.
  • Rețineți că unele locuri de muncă de camioane plătesc mai mult decât altele. În mod obișnuit, șoferii care lucrează cu substanțe chimice periculoase, transportul de gaze sau alte flote periculoase câștigă mai mult decât cele ale căror lucrări nu implică astfel de materiale.
  • Imaginea intitulată deveni un driver de camion Pasul 2
    2. Cântărește argumentele pro și contra. Ca și în cazul majorității carierelor, conducerea camionului are diverse avantaje și contra. Revedeți atât pentru a vă ajuta să determinați dacă acesta este sau nu locul potrivit pentru dvs.
  • Pe partea plus, locurile de muncă de camioane necesită o sumă scurtă de școlarizare și oferă rate de plată ridicate de plată cu pachete decente de renume. De obicei, este relativ ușor de găsit de lucru, mai ales dacă treceți printr-o școală de camioane stabilită și există o flexibilitate considerabilă în ceea ce privește tipul de conducere pe care o veți face.
  • Pe dezavantaj, locurile de muncă de camioane pot fi foarte solicitante. Se așteaptă să fie pe drum timp de 12 ore pe zi, dacă nu mai mult. Va trebui să respectați termenele limită de livrare și locul de muncă poate fi periculos, mai ales dacă transportați materiale periculoase.
  • Imaginea intitulată deveni un driver de camion Pasul 3
    3. Discutați cu driverele de camioane stabilite. Dacă aveți ocazia de a face acest lucru, încercați să vorbiți cu câțiva șoferi de camioane stabilite. Întrebați-le despre experiențele lor și explicați-vă interesul în domeniu.
  • Aflați dacă cineva din cercul dvs. social cunoaște pe cineva cu o carieră în conducerea camioanelor. Dacă nu puteți utiliza nici o conexiune personală, luați în considerare vorbirea cu câțiva șoferi de camion la un camion.
  • În funcție de modul în care lucrurile merg, puteți primi câteva carduri de recomandare. Salvați-le pentru mai târziu dacă faceți acest lucru - aceste carduri pot face mai ușor să frecventați școala sau să găsiți locul de muncă.
  • Imaginea intitulată deveni un driver de camion Pasul 4
    4. Studiați manualul șoferului comercial. Vizitați cel mai apropiat office DMV și solicitați o copie a manualului șoferului comercial de stat. Multe site-uri de stat DMV au, de asemenea, copii digitale disponibile online.
  • Acest manual vă va spune tot ce trebuie să știți despre obținerea licenței dvs. de conducere comercială (CDL) în statul dvs. Examinați informațiile despre taxe, cursuri și restricții. Studiați conținutul său pentru a afla despre diferitele legi de trafic și siguranță asociate cu conducerea comercială.
  • Deoarece legile privind traficul se pot schimba, va trebui să vă asigurați că studiați utilizând cea mai recentă ediție a manualului. Noi ediții sunt tipărite în mod obișnuit pe o bază anuală.
  • Partea 2 din 3:
    Se califică pentru slujbă
    1. Imaginea intitulată deveni un driver de camion Pasul 5
    1. Îndeplinesc cerințele minime. Înainte de a participa la școală sau pentru a vă câștiga CDL, va trebui să îndepliniți mai multe calificări fizice și juridice de bază.
    • În majoritatea statelor, trebuie să aveți cel puțin 21 de ani. De asemenea, trebuie să fiți eligibil legal să lucrați în țară și în interiorul statului.
    • Va trebui să aveți o înregistrare de conducere curată. Școlile și angajatorii pot trece cu vederea încălcări minore de trafic, cum ar fi biletele de parcare, dar probabil că nu vă veți califica dacă ați fost blocat pentru conducerea nesăbuită sau dacă ați fost condamnat pentru DUI.
    • Multe școli doresc, de asemenea, să aveți o diplomă sau GED înainte de a aplica, iar unele companii de conducere a camioanelor nu vă vor angaja fără unul. Pe de altă parte, majoritatea nu-i pasă. Drumurile sunt pline de camioane veterane care nu au terminat niciodată liceul.
  • 2. Participați la Școala de șoferi de camioane. Contactați Școlile de șofer din apropiere și înscrieți-vă pentru un program adecvat. Școlile bune vor oferi atât clasa, cât și educația practică.
  • Fiecare program are propria lor taxă și taxe, dar multe școli oferă, de asemenea, asistență școlarizării. Cronologia fiecărui program poate varia, de asemenea,. Unele programe intensive pot termina în termen de 30 de zile până la 10 săptămâni, dar mai multe programe detaliate se pot extinde la un an complet.
  • În clasă, veți afla despre legile și reglementările legate de conducerea camioanelor. În timpul sesiunilor practice, hands-on, veți obține practici ghidate de conducere vehicule comerciale.
  • Imaginea intitulată deveni un driver de camion Pasul 7
    3. Treceți ambele părți ale examenului de licențiere. După ce ați terminat școala de șofer, va trebui să luați examenul de stat CDL. Fiecare stat are propriile proceduri de examen, dar de obicei, va trebui să treci atât un test scris, cât și un test de abilități rutiere.
  • Testul scris va evalua cunoștințele despre diferitele reglementări privind legile și siguranța implicate în conducerea camioanelor.
  • Testarea abilităților rutiere vă va cere să conduceți pe scurt un vehicul comercial sub supravegherea unui examinator licențiat de stat.
  • Rețineți că puteți lua examenul sau mai mult de un tip de aprobare a vehiculului comercial. "Vehicul combinat" Avizul vă va permite să conduceți semi-auto, dar alte avize includ: pasageri, autobuz școlar, frână de aer, vehicule rezervoare, duble triple și materiale periculoase.
  • Dacă alegeți să obțineți "materiale periculoase" Aviz, va trebui, de asemenea, să treci un control de fond cu TSA.
  • Imaginea intitulată deveni un driver de camion Pasul 8
    4. Treceți la examenul de administrare a siguranței transportatorului cu motor federal (FMCSA). Examenul FMCSR include atât componente scrise cât și fizice. Partea scrisă acoperă legea traficului federal, iar porțiunea fizică include o scurtă durată de auz și de viziune.
  • Odată ce treceți porțiunea scrisă, nu veți mai trebui niciodată să o transmiteți din nou. Trebuie să luați și să treceți partea fizică a examenului la fiecare doi ani, cu toate acestea.
  • Partea 3 din 3:
    A fi angajat
    1. Imaginea intitulată deveni un driver de camion Pasul 9
    1. Verificați serviciile de plasare a locurilor de muncă. Marea majoritate a școlilor de conducere a camioanelor oferă servicii de plasare de locuri de muncă, deci ar trebui să verificați cu școala dvs. atunci când căutați primul loc de muncă.
    • Școlile de conducere a camioanelor care au fost în jur de câteva decenii au adesea legături strânse cu companiile de transport la nivel național, regional și local. În multe cazuri, cei care absolvesc un program de conducere a camionului cu servicii de plasare de locuri de muncă pot găsi o muncă în termen de 30 până la 60 de zile.
    • Dacă programul dvs. nu oferă servicii de plasare de locuri de muncă, contactați direct companiile de transport și întrebați despre deschideri. Aplicați pentru pozițiile la nivel de intrare care se potrivesc cu calificările și obiectivele de carieră.
  • Imaginea intitulată deveni un driver de camion Pasul 10
    2. Participă la o orientare. Odată ce sunteți angajat de o companie de camioane, va trebui, de obicei, să faceți o orientare care durează trei până la cinci zile.
  • Fiecare companie va varia, dar de obicei, orientarea vă va învăța despre companie și despre diferitele sale politici.
  • În timpul perioadei de orientare, este posibil să aveți nevoie să completați documentele, să treceți un test de droguri și / sau să treceți un anumit tip de examen fizic de bază.
  • Imaginea intitulată deveni un driver de camion Pasul 11
    3. Treceți perioada de instruire. După finalizarea orientării dvs., așteptați să faceți o perioadă de formare oficială. În cele mai multe cazuri, o conducere cu experiență va fi responsabilă pentru instruirea în conformitate cu politica companiei.
  • De obicei, veți lucra alături de formatorul dvs. timp de câteva săptămâni până la câteva luni. Acest individ va fi responsabil pentru predarea despre rutele companiei, procedurile de documente și alte informații conexe.
  • Imaginea intitulată deveni un driver de camion Pasul 12
    4. Luați un alt test rutier cu compania. Când vă terminați antrenamentul, probabil că trebuie să treceți examenul de transport al companiei. Acest examen se concentrează, de obicei, în jurul testului rutier, dar poate include și o porțiune scrisă în funcție de companie.
  • După trecerea examenului, compania va aloca probabil propriul dvs. camion pentru dvs. Se așteaptă să primească propria cale de livrare împreună cu ea. Veți fi responsabil pentru completarea acestui traseu pe cont propriu, fără asistența unui antrenor sau a unui partener.
  • Imaginea intitulată deveni un driver de camion Pasul 13
    5. Avans în cariera ta. Majoritatea începătorilor încep în domeniul camionului de lungă durată, indiferent de cât de multe avizări pe care le-au primit în timp ce iau examenul de stat CDL. De obicei, puteți avansa la poziții mai bune după ce ați câștigat mai mulți ani de experiență, totuși.
  • Locurile de muncă locale și de specialitate, de obicei, necesită experiență. Veți avea nevoie, de asemenea, de experiență înainte de a putea câștiga un salariu mai bun ca un camioner de lungă durată și înainte de a vă putea califica ca un antrenor șoferului pentru alții.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar