Cum să fii un scriitor de conținut profesionist

Scriitorii de conținut profesional creează un conținut scris pentru o viață. Un scriitor profesionist ar trebui să fie competent și priceput și ar trebui să fie angajați în scris ca ocupația lor plătită. Ca scriitor de conținut, puteți scrie conținut pe o varietate de subiecte pentru o varietate de organizații, de pe site-uri populare la documente sau manuale de tipărite științifice și tehnice. Beneficiile de a fi un scriitor de conținut profesional include faptul că sunt plătite pentru o activitate pe care o bucurați (scriere) și, pe măsură ce deveniți mai bine stabiliți, capacitatea de a lucra de la distanță sau de la un birou de acasă.

Pași

Partea 1 din 3:
Dezvoltarea abilităților de scriere
  1. Imagine intitulată Fii un scriitor de conținut profesionist Pasul 1
1. Înțelegeți realitățile de scriere a conținutului. Înainte de a vă plânge într-o carieră de scriere a conținutului, este important să fiți conștienți de fapte. Majoritatea scriitorilor absolvenți cu o diplomă sau certificat în scrierea conținutului și sunt rapid de învățat realitățile industriei, inclusiv:
  • Salariu mic. Cele mai multe poziții de scriere a conținutului nu plătesc bine, în special pozițiile de scriere a nivelului de intrare. Ziarele sau publicațiile mici sunt adesea locuri bune pentru a începe în ceea ce privește câștigarea experienței și a contactelor. Dar, de multe ori, compensația va fi de 10- $ 12 o oră. Salariul mediu pentru scriitorii de conținut din Statele Unite este de 40.000 de dolari pe an. Pozițiile mai mari de plăți în domeniul scrisului de conținut includ manageri de proiect, cercetători online și scriitori de propuneri. Cu toate acestea, veți avea nevoie de niveluri mai ridicate de experiență pentru a vă califica pentru aceste poziții.
  • Lipsa licenței creative. Deși puteți gândi că scrierea de conținut vă va oferi o șansă de a vă arăta creativitatea și capacitatea dvs. de creștere cu cuvintele, de fapt, cea mai mare scriere a conținutului este văzută ca o modalitate de a vinde un produs sau de a informa pur și simplu un cititor al faptelor. Într-un rol de scriitor de conținut, probabil că veți scrie despre subiecte uscate sau plictisitoare, deși puteți obține o șansă să scrieți și o copie pentru mai multe proiecte de angajare ocazional. Angajatorul dvs. va dicta subiectele pe care le scrieți și va trebui să învățați să fiți flexibili și angajați chiar și pe cei mai obscur sau plictisitori, indiferent de preferința dvs. personală.
  • Razboaie rapida. Când scrieți pentru un angajator, pe cronologia lor, va trebui să puteți scrie rapid și scrie bine. Acest lucru este valabil mai ales pentru scriitorii doar ruperea în scrierea conținutului. Adesea, proiectul dvs. va veni cu un cuvânt așteptat pe oră sau articol pe oră, precum și termenele stricte. Nu veți avea timp să lucrați peste fiecare cuvânt sau la fraza. În schimb, va trebui să produceți conținut rapid și la o rată constantă.
  • Imaginea intitulată Fii un scriitor de conținut profesionist Pasul 2
    2. Luați în considerare un certificat de scriere tehnică. Scrierea tehnică este un tip de scriere a conținutului care se concentrează pe comunicarea materialelor tehnice prin manuale, rapoarte și documente online. Acesta ar putea fi un mod de ghidare, un manual de siguranță pentru un loc de muncă sau un document privind un proces sau o procedură. Există o cerere crescândă pentru scriitorii tehnici care pot explica proceduri complexe cititorului mediu.
  • Cele mai multe programe tehnice de scriere sunt accelerate și luate de la unii până la doi ani pentru a finaliza. Aceste programe se vor concentra pe îmbunătățirea abilităților dvs. organizaționale, abilitățile dvs. de management al proiectului, capacitatea dvs. de a crea ghiduri și documente de utilizator și capacitatea dvs. de a scrie conținut pentru formatele online.
  • Verificați colegiul local sau universitatea pentru un program de certificat de scriere tehnică. Uită-te la Facultatea de Program pentru a confirma că sunteți învățat de profesioniștii din domeniu sau scriitori de conținut care sunt familiarizați cu cerințele industriei de scriere. Programele de certificare pot fi benefice pentru scriitorii care sunt noi la scrierea conținutului sau scrierea tehnică.
  • Imaginea intitulată Fii un scriitor de conținut profesionist Pasul 3
    3. Luați o clasa de scriere a conținutului online. Unii scriitori profesioniști de conținut susțin că programele academice pot fi prea fundamentale sau generale pentru persoanele care au deja o experiență de scriere sau o diplomă engleză existentă. Dacă simțiți că sunteți deja un scriitor priceput, probabil că veți avea nevoie de abilități tehnice de scriere pe care le puteți obține printr-o clasa de scriere a conținutului online.
  • Pentru a obține instrumente tehnice de scriere, obțineți un abonament la un site ca Lynda.COM pentru $ 25 și treceți prin cursurile de pe Illustrator, captivate, Photoshop și alte produse Adobe.
  • Pentru a obține cunoștințe despre programele TECH-COMS, cum ar fi Flaare, Robohelp sau FrameMaker, este posibil să fie nevoie să vă uitați la alte instituții online pentru clase pe aceste programe.
  • Imaginea intitulată Fii un scriitor de conținut profesionist Pasul 4
    4. Utilizați un grad existent pentru a intra în scrierea conținutului. O diplomă engleză sau altă diplomă de scriere și citire axată, pot fi folosite pentru a intra în scrierea conținutului, mai ales dacă simțiți că aveți abilități puternice de scriere. Luați în considerare cât de bine ați făcut în clasele dvs. de engleză, scrierea de eseuri, rapoarte de carte și alte sarcini. Ar fi dispus să petreceți ore o zi scrisă pe o varietate de subiecte pentru un angajator? Ar putea abilitățile dvs. de scriere existente să traducă în scrierea mai profesionistă pentru un angajator?
  • Poate doriți să vă completați gradul dvs. existent cu un curs de scriere a conținutului sau un tutorial de scriere tehnică online.
  • Partea 2 din 3:
    Networking și experiență de construcție
    1. Imaginea intitulată Fii un scriitor de conținut profesionist Pasul 5
    1. Căutați stagii. În timp ce faceți gradul dvs., începeți să căutați oportunități de stagiu la publicațiile locale din zona dvs. Unele publicații pot oferi posturi de vară pentru a câștiga experiență în domeniu și un gust al lumii profesionale de scriere.
    • De asemenea, este posibil să doriți să luați în considerare efectuarea unui stagiu la o publicație pe care sperați să o lucrați cu normă întreagă în viitor pentru a face legături cu editori și alți scriitori la publicație. Multe dintre aceste stagii vor fi probabil plătite, cel puțin nu la început. Să fie pregătit să primească despăgubiri sub formă de conexiuni și contacte. Dar să fie precaut de a fi profita ca o muncă liberă. Dacă vă simțiți inconfortabil să lucrați gratuit, încercați să găsiți stagii care plătesc.
    • O bază de date cu stagii de scriere poate fi găsită aici: http: // Scriitwekly.com / markets_and_jobss.php.
  • Imagine intitulată Fii un scriitor de conținut profesionist Pasul 6
    2. Alăturați-vă Alianței profesioniste. PWA este o organizație bazată pe membri care acționează ca o "Sala de învățare virtuală" pentru scriitorii profesioniști. Acestea oferă resurse de scris și de carieră, instrumente, tutoriale și conexiuni cu alți scriitori profesioniști.
  • Există o taxă care să se alăture PWA, dar este semnificativ mai mică decât alte asociații de scriere și mulți copii de copigenți și scriitori de succes sunt membri ai PWA.
  • Imagine intitulată Fii un scriitor de conținut profesionist Pasul 7
    3. Găsiți un mentor. Discutați cu profesorii din programul dvs., editorii la publicațiile pe care le intervieți sau încercați să scrieți sau alți scriitori într-o organizație de scriere a conținutului sau alianță. Un mentor este cineva care are o vastă experiență în industria de scriere a conținutului și poate conferi cunoștințe profesionale valoroase și sfaturi de carieră.
  • Există, de asemenea, scriitori de conținut profesional care oferă mentorat, pentru o taxă. Adesea, cei mai buni mentori sunt cei pe care îi puteți obține cunoștința personală și lucrați cu atenție pe o singură bază. Înainte de a vă înscrie un mentorship online, căutați posibili mentori în locul dvs. de muncă sau la programul dvs. academic.
  • Imaginea intitulată Fii un scriitor de conținut profesionist Pasul 8
    4. Practicați scrisul de articole. Învăța Cum să scrieți un articol de ziar și Cum de a scrie un articol WikiHow. Ca scriitor de conținut profesionist, este posibil să găsiți o poziție care se concentrează pe scrierea stilului de articole de jurnalistică sau pe mai mult educațional cum să scrieți. Studiați formularul, structura, vocea și tonul fiecărui tip de articol, astfel încât să fiți familiarizați cu ambele tipuri.
  • Alegeți un articol WikiHow existent, care pare bine scris și bine cercetat. Creați-vă propria versiune a articolului, de exemplu, Cum să scrieți un scenariu, și apoi comparați versiunea dvs. la versiunea profesională existentă online. Rețineți organizarea articolului, tonul și vocea articolului și exemplele utilizate în articol.
  • Utilizați un articol de ziar dintr-o publicație locală sau o publicație online și o rupeți în jos pe baza structurii triunghiului superior a unui articol de ziar tipic. Articolul este conform cu structura tradițională sau utilizează o structură sau formă diferită? Scriitorul pare credibil și credibil? Articolul utilizează surse de reputație și citate pentru a susține orice argumente din articol?
  • Partea 3 din 3:
    Găsirea unei poziții de scriere
    1. Imaginea intitulată Fii un scriitor de conținut profesionist Pasul 9
    1. Familiarizați-vă cu scara de plată a scriitorului de conținut. Mulți scriitori de conținut începând cu carierele lor nu sunt siguri cât de mult ar trebui să fie plătite pe cuvânt. Cele mai multe publicații plătesc prin cuvânt sau oră, cu o anumită așteptare a numărului de cuvinte. În medie, scriitorii de conținut ar trebui să fie plătite nu mai puțin de $ 0.02 pe un cuvânt, dar poate să nu ajungă la mai mult de 1 $ un cuvânt. Pozițiile salariate sunt diferite, deoarece veți fi plătit o rată anuală pentru o anumită sumă de lucru. Poate fi dificil să obțineți o poziție salariată proaspătă din absolvire sau când începeți doar. Majoritatea scriitorilor de conținut vor începe să lucreze pe cuvânt sau pe oră.
    • Puteți începe într-o poziție care plătește 17 dolari pe oră și dacă scrieți rapid, acest lucru se poate traduce în $ 0.03 pe un cuvânt. Acest lucru este bine ca un salariu de pornire, adesea, rata estimată în industria de scriere a conținutului.
    • Pe măsură ce câștigați mai multă experiență și deveniți un scriitor mai rapid, oportunitățile de scriere pot avea o medie de $ 0.03 - $ 0.10 pe un cuvânt. Acest lucru se poate traduce într-o rată orare sănătoasă. Cu toate acestea, veți face mai mulți bani prin intermediul clienților direct, mai degrabă decât să se bazeze pe panouri de locuri de muncă sau baze de date pentru clienți.
  • Imaginea intitulată Fii un scriitor de conținut profesionist Pasul 10
    2. Personalizați CV-ul și scrisoarea de intenție. Dacă vă decideți să mergeți la o rută mai tradițională și să solicitați o poziție permanentă de scriere a conținutului la o agenție sau o organizație bazată pe scriere, va trebui să vă personalizați CV-ul și scrisoarea de intenție pentru a se potrivi poziției. Acest lucru vă va arăta angajatorului că a fost informat cu abilitățile descrise în postarea de locuri de muncă și că puteți îndeplini așteptările poziției.
  • Citiți articole despre Cum se creează un CV și Cum se creează o scrisoare de intenție. Concentrați-vă pe includerea cerințelor poziției din scrisoarea dvs. de intenție și modul în care puteți îndeplini aceste cerințe.
  • Imaginea intitulată Fii un scriitor de conținut profesionist Pasul 11
    3. Nu vă fie frică să luați poziții la nivel de intrare. Pe măsură ce începeți, este posibil să trebuiască să luați poziții de plată scăzute pentru a câștiga experiență și pentru a vă construi portofoliul. Acestea pot fi mici concerte independente, la o rată scăzută pentru o cantitate stabilită de cuvinte sau aceasta poate fi o poziție permanentă de scriere a conținutului la o companie pentru un salariu scăzut.
  • Pe măsură ce completați fiecare conținut de scriere a conținutului sau în timp ce câștigați mai multă experiență într-o poziție permanentă, adăugați fiecare articol sau o piesă de scriere către un portofoliu online. Acest lucru vă va ajuta apoi la rețeaua pentru alte proiecte de scriere și poziții în viitor. Cu suficiente clipuri și contacte, este posibil să fiți capabil să depuneți și să lucrați pentru dvs. ca un scriitor de conținut.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar