Cum să vă întrebați părinții pentru bani

Mulți părinți vor face aproape orice pentru a-și ajuta copiii, inclusiv să le ofere bani atunci când se leagă. Dacă aveți un motiv bun pentru a vă cere și părinții dvs. vă pot permite, întrebându-vă politicos și prezentând un plan de a le plăti înapoi, probabil vor câștiga. Exprimarea recunoștinței și urmărirea prin promisiunile voastre vă va ține în stare bună și faceți-le mai probabil să vă împrumutați bani dacă aveți vreodată nevoie de ea din nou.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pregătiți-vă să întrebați
  1. Imagine intitulată Adresați-vă părinților pentru bani Pasul 1
1. Luați în considerare înregistrarea piesei dvs. Te apleci pe părinții tăi pentru o mulțime de favoruri diferite sau ești mai mare independent? Părinții dvs. ar putea fi mai probabil să vă dea ceea ce doriți dacă aveți o experiență de a fi destul de auto-suficientă. Dacă ați cerut deja bani de mai multe ori, ați împrumuta în mod constant mașina (lor) și nu vă ajutați prea mult în jurul casei, ei nu pot fi în starea de spirit să vă dea numerar.
  • Dacă simțiți că înregistrarea dvs. este un pic cam shaky, faceți un efort pentru ao îmbunătăți înainte de a vă întreba. Dacă locuiți acasă, ați putea să le gătiți cina, să vă spălați mașina și să faceți alte treburi în jurul casei.
  • Dacă nu locuiți acasă, găsiți alte modalități de a vă lumina zilele de departe. Să fie receptiv când îi sună și le-au lăsat în viața ta. Nu vrei să-i spui din albastru pentru prima dată în luni doar pentru a cere bani.
  • Imagine intitulată Adresați-vă părinților pentru bani Pasul 2
    2. Au un motiv bun. Dacă motivul dvs. este bine gândit și concret, părinții dvs. vor fi mai receptivi. Gândiți-vă exact la ceea ce aveți nevoie de banii și de ce. Pregătește-te să faci un caz pentru tine, care va avea părinții tăi să se simtă fericiți să-ți împrumute banii.
  • De exemplu, să spunem că doriți banii pentru un computer nou. Părinții dvs. vor fi mai probabil să vă dea bani pentru ao cumpăra dacă le spuneți că vă va ajuta să excelezi la noul dvs. loc de muncă sau să faceți mai bine în școală, mai degrabă decât să spuneți că doriți un computer.
  • Dacă aveți nevoie de bani pentru o necesitate de bază, cum ar fi plata chiriei sau cumpărați alimente, fiți cinstiți despre motivul pentru care sunteți în această situație. Situația dvs. probabil va remorca pe inimile părinților dvs. și vor putea să vă ajute.
  • Imagine intitulată Adresați-vă părinților pentru bani Pasul 3
    3. Arătați că faceți parte din partea dvs. S-ar putea să obțineți mai departe dacă veniți cu o modalitate de a plăti cel puțin o parte din ceea ce aveți nevoie. Salvați cât mai mult posibil spre suma totală de care aveți nevoie, astfel încât să puteți cere părinților dvs. să vă ajute să plătiți pentru restul. Ei vor vedea că lucrați din greu pentru a plăti ceea ce puteți și ar putea fi mai probabil să vă ajutați.
  • Imagine intitulată Adresați-vă părinților pentru bani Pasul 4
    4. Veniți cu o sumă rezonabilă. Cercetați prețul a ceea ce aveți nevoie și veniți cu un număr precis pe care îl puteți împărtăși cu părinții dvs. Asigurați-vă că sunteți în măsură să contabilizați suma totală de bani pe care o cereți, astfel încât părinții dvs. nu vor simți că profitați de ei. Dacă sunteți direct și cinstit, ei pot chiar să arunce puțin în plus.
  • Imagine intitulată Adresați-vă părinților pentru bani Pasul 5
    5. Planificați cum îl veți plăti înapoi. Dacă cereți un împrumut, nu un cadou, părinții dvs. vor fi mai probabil să vă împrumute banii dacă aveți un plan stabilit pentru plata lor înapoi. Calculați timpul de timp pe care vă va lua pentru a salva banii, astfel încât să le puteți da o dată scadentă proiectată. Fie că este o lună de acum sau la un an de acum, părinții dvs. vor dori să știe.
  • Ați putea oferi să creați un plan de plată și să vă plătiți părinților înapoi în rate. În acest fel, nu va trebui să plătiți totul imediat și s-ar putea să se simtă mai ușor să-i aduceți banii la timp.
  • Dacă nu plănuiți să le plătiți înapoi, nu le spuneți că veți merge. Este mai bine să fii cinstit cu privire la intențiile tale. Dacă vă veți găsi vreodată în nevoie de bani, veți dori ca părinții dvs. să vă amintiți că le-ați plătit ultima dată.
  • Metoda 2 din 3:
    Având conversația
    1. Imagine intitulată Adresați-vă părinților pentru bani Pasul 6
    1. Au o conversație politicoasă. Aranjați un timp pentru a vă așeza cu părinții dvs. și cereți banii. Vrei ca părinții tăi să știe că nu luați cu ușurință această situație și nu vă întrebați dacă ați avea nevoie de el. Veți întâlni cât mai serios și mai sincer dacă ați stabilit un timp în prealabil, mai degrabă decât să aveți un apel telefonic rapid sau să cereți numai banii în trecere.
  • Imagine intitulată Adresați-vă părinților pentru bani Pasul 7
    2. Așezați-vă planul. În funcție de cât de mare o sumă cereți, ați putea dori să aduceți niște documente la discuția dvs. cu părinții dvs. Arătați-le cum ați calculat suma exactă de care aveți nevoie. Indicați cât de mult ați reușit să salvați pentru a plăti pentru element, apoi solicitați suma rămasă.
  • Dacă cereți bani pentru un anumit element, găsiți-l online și imprimați prețul.
  • Dacă doriți ca banii în plus, puteți folosi ca pernă, fiți în avans despre asta. Spune-le că, dacă vă dau o anumită sumă acum, veți putea să vă duceți pe picioare și nu va trebui să întrebați din nou.
  • Dacă le veți plăti înapoi, ați putea dori să furnizați un plan sau un program de rasă imprimat pe care îl pot păstra. Acest lucru arată că sunteți serios despre a vă face bine promisiunea.
  • Imagine intitulată Adresați-vă părinților pentru bani Pasul 8
    3. Asigurați-vă că le pot permite.Probabil că aveți o imagine destul de bună a ceea ce sunt realitățile părinților dvs. Totuși, este mai bine să nu presupunem că vă pot oferi sau chiar să vă împrumute o sumă mare de bani. Întrebați-i dacă se simt confortabil cu suma pe care o cereți. Ei vă pot spune că ei pur și simplu nu-și pot permite acest lucru sau că ar putea să vă dea o sumă parțială.
  • Imagine intitulată Adresați-vă părinților pentru bani Pasul 9
    4. Acceptați prevederile lor. Solicitarea de bani este o mare favoare, iar părinții dvs. au dreptul să facă câteva prevederi. Ei pot spune că vă vor da doar o parte din ceea ce cereți sau, probabil, vor spune că vă pot împrumuta banii dacă îl plătiți înapoi într-un timp scurt. Prima dvs. înclinație ar putea fi supărată sau supărată că nu ți-au dat ceea ce ai vrut fără atașat. Cu toate acestea, dacă doriți sau aveți nevoie de bani, va trebui să acceptați ceea ce vine cu el.
  • Este posibil ca părinții dvs. să scadă pentru a vă oferi banii. Dacă este cazul, vedeți dacă există ceva ce puteți face pentru a le face să se simtă mai bine despre a vă da. Există o activitate sau o slujbă pe care ați putea face în schimbul banilor? Vedeți dacă puteți face reparații, faceți cumpărăturile alimentare sau ajutați-vă într-un alt mod.
  • Dacă încă nu se vor lăuda, nu cerșesc. În schimb, încercați să găsiți o altă modalitate de a obține bani. Dacă vă arătați părinților dvs. sunteți inventivi, ei chiar pot decide să vă ajute.
  • Imaginea intitulată Adresați-vă părinților pentru bani Pasul 10
    5. Spune mulțumesc. Dacă părinții dvs. decid să vă dea banii, este în interesul cel mai bun pentru a le spune mulțumiri. Dacă aveți peste optsprezece ani, părinții dvs. nu mai sunt obligați să vă sprijine financiar, așa că banii pe care îi predau este un cadou. Dacă doriți să mergeți mai sus și dincolo, ați putea chiar să le scrieți o notă de mulțumire. Atitudinea ta îi va face să se simtă mai dispuși să te ajute în viitor.
  • Metoda 3 din 3:
    Urmând în sus
    1. Imaginea intitulată Adresați-vă părinților pentru bani Pasul 11
    1. Plătiți-le înapoi dacă ați spus că ați fi. Odată ce banii sunt în buzunar, veți simți ușurarea că puteți plăti pentru ceea ce aveți nevoie. Dar nu uitați să începeți să economisiți bani, astfel încât să vă puteți plăti părinților înapoi dacă aceasta a făcut parte din afacerea pe care ați lovit-o cu ei. Păstrați-vă sfârșitul, vă va face părinții să se simtă mai bine despre faptul că ați împrumutat bani. De asemenea, vă veți simți mai bine când nu vă mai vedeți.
  • Imagine intitulată Adresați-vă părinților pentru bani Pasul 12
    2. Gândiți-vă la modalitățile de a evita această situație în viitor. Deși nu este nimic în neregulă cu întrebarea părinților dvs. pentru bani, nu este o situație pe care doriți să o fiți pentru totdeauna. Părinții dvs. trebuie să salveze pentru pensionare și trebuie să vă simțiți independenți și siguri din punct de vedere financiar în dreptul dvs. Chiar dacă părinții tăi spun da de fiecare dată, luați pași pentru a câștiga suficienți bani pentru a vă satisface propriile nevoi, așa că cererea de bani nu devine un obicei.
  • Imaginea intitulată Adresați-vă părinților pentru bani Pasul 13
    3. Vedeți despre găsirea unei alte surse de bani data viitoare. Gândiți-vă cum a simțit că ați întrebat părinții pentru bani. A fost o experiență pozitivă sau negativă? Dacă a fost pozitiv, aveți noroc - aveți părinți foarte susținători. Cu toate acestea, în unele cazuri, există dezavantaje pentru a cere părinților pentru bani. În timp ce părinții ar putea spune da când întrebați, ei vă pot face, de asemenea, să vă simțiți vinovați sau copii pentru a vă întreba. Solicitarea membrilor familiei pentru bani pot fi încărcate emoțional. Dacă aveți nevoie vreodată de bani în plus, luați în considerare aceste alte opțiuni:
  • Dacă sunteți în școală, vedeți dacă puteți lua un loc de muncă în campus sau puteți obține un împrumut de urgență de la biroul de asistență financiară.
  • Dacă aveți un loc de muncă, vedeți dacă puteți obține un avans pe salariul dvs. pentru a acoperi facturile de urgență.
  • Dacă aveți probleme cu plățile de împrumuturi, întâlniți cu banca dvs. pentru a elabora un plan de plată durabil bazat pe venitul dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă refuză, nu aruncați un tantrum temperament, deoarece acest lucru ruinează toate șansele de a primi bani de la ei în viitor.
  • Ai putea face o muncă suplimentară în jurul casei pentru a câștiga banii.
  • Asigurați-vă că elementul pe care doriți să îl cumpărați are beneficii.
  • Dacă spun că nu, zâmbește și spun bine.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar