Cum să eviți pericolele ședinței

Ședința este ceva ce majoritatea dintre noi face prea mult. Nu este greu de înțeles de ce: ședința este relaxantă, ușoară și o parte proeminentă a experienței de muncă de zi cu zi a oamenilor. Cu toate acestea, ședința pentru perioade prelungite de timp poate avea consecințe negative grave pentru sănătatea dumneavoastră. Din fericire, prin ruperea timpului de ședere și făcând câteva schimbări mici în rutina zilnică, puteți evita aceste consecințe negative și păstrați-vă ședința sănătoasă și sigură.

Pași

Metoda 1 din 3:
Luând pauze de la ședință
  1. Imagine intitulată Evitați pericolele de ședință Pasul 1
1. Luați pauze în picioare în fiecare oră. Cea mai bună și cea mai de bază pentru a evita ședința de prea mult este să nu mai stați în fiecare dată când. Ridicați-vă de pe scaunul dvs. și discutați o scurtă plimbare o dată la fiecare oră pentru a descompune o sesiune de ședere prelungită.
  • Uneori este recomandat să luați o pauză de la ședința la fiecare 30 de minute. Deși acest lucru vă va ajuta cu siguranță să evitați impactul dăunător asupra sănătății dvs., poate să vă înăbușească productivitatea.
  • Dacă aveți un smartphone, setați un memento pentru a ieși în fiecare oră pentru a vă ajuta să vă reamintiți să faceți o pauză.
  • Chiar dacă nu vă plimbați, ar trebui să vă întindeți cel puțin brațele și picioarele înainte de a vă așeza înapoi din pauză.
  • Imagine intitulată Evitați pericolele de ședință Pasul 2
    2. Face yoga se întinde dimineața. În loc să stați imediat până la micul dejun, cafeaua și televizorul, începeți ziua cu unele întinderi de yoga. Acest lucru va stabili tonul zilei dvs. de la început ca fiind activ și sănătos în loc de sedentar și vă va încuraja să o păstrați toată ziua.
  • Întinzându-se în dimineața va ajuta, de asemenea, să-ți slăbească mușchii și să te țină limpezi, făcând mai ușor să rămâi la o rutină de a se ridica și de a merge în jurul valorii de fiecare oră.
  • Dacă nu găsiți timp în dimineața pentru a face yoga, faceți întinderi seara poate avea, de asemenea, un impact pozitiv.
  • Imaginea intitulată Evitați pericolele de ședință 3
    3. Stați în timp ce vorbiți la telefon sau vizionați televiziunea. Ori de câte ori faci ceva care nu necesită să stai, să faci acea ocazie să te ridici și să te plimbi puțin. În picioare în timp ce la telefon sau vizionarea televizorului vă va împiedica să cădeți ocazional într-o sesiune de ședere prelungită.
  • Pentru un impact și mai bun asupra sănătății, ritmului în timp ce vorbiți la telefon în loc de a sta în picioare.
  • Dacă ideea de a sta la vizionare a televiziunii sună plictisitoare, puteți face și unele întinderi, un antrenament ușor sau alte lucrări de mobilitate în timp ce vă uitați. Acest lucru va avea beneficiul suplimentar de a vă proteja mușchii și articulațiile de la tulpini sau răniri comune.
  • Imagine intitulată Evitați pericolele de ședință Pasul 4
    4. Reumpleți băutura în fiecare oră. Dacă beți ceva cum ar fi apă sau ceai, ridicați-vă pentru a vă reîncărca paharul în fiecare oră pentru a vă întrerupe ședința la domiciliu și pentru a vă deplasa. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să vă mențineți hidratat și să încorporați mai multă mișcare în viața dvs. internă.
  • Rețineți că, dacă beți baut sifon, suc sau alte băuturi nesănătoase, reumplerea sticlei dvs. în fiecare oră va face probabil mai mult rău decât bine pe termen lung. Urmați doar acest pas dacă ceea ce beți este sănătos.
  • De asemenea, puteți face acest lucru dacă beți apă sau cafea la locul de muncă!
  • Imagine intitulată Evitați pericolele de ședință Pasul 5
    5. Luați plimbări la sfârșitul zilei. Face o plimbare de o parte din rutina dvs. de zi cu zi. Acest lucru vă va descuraja să stați până la culcare și vă va permite, de asemenea, să profitați de beneficiile sănătății de mers pe jos în fiecare zi.
  • Scopul pentru o plimbare de 30 de minute pentru beneficiul maxim de sănătate. Dacă nu puteți dedica acest timp la plimbare de seară, încercați să mergeți cel puțin timp de cel puțin 5 minute.
  • Dacă aveți o familie sau un câine, luați-le cu dvs! Veți fi mai motivați să mergeți dacă nu sunteți singuri, iar restul familiei dvs. va primi aceleași beneficii pentru sănătate ca și dvs!
  • Metoda 2 din 3:
    Găsirea alternativelor la ședință
    1. Imagine intitulată Evitați pericolele de ședință Pasul 6
    1
    Utilizați un birou în picioare pentru a evita complet pericolele ședinței. Dacă slujba dvs. are loc la un birou, probabil că o puteți efectua, la fel de ușor de ridicat pe măsură ce puteți sta jos. Luați în considerare utilizarea unui birou în picioare pentru a evita ședința în întreaga zi de lucru.
    • Nu trebuie să stați pentru întreaga zi dacă începeți doar cu un birou în picioare. Începeți doar în picioare timp de 1-2 ore la un moment dat și creșteți treptat timpul potrivit.
    • Deși birourile în picioare sunt o modalitate excelentă de a evita ședința prea mult, în picioare toată ziua nu vă oferă beneficii pozitive pentru sănătate. Pentru aceasta, este necesar să mergeți o dată la fiecare oră sau să încorporați un fel de mișcare în ziua dvs.
  • Imagine intitulată Evitați pericolele de ședință Pasul 7
    2. Înlocuiți întâlnirile de ședințe cu întâlniri de mers pe jos. Dacă întâlnirile din jurul unei mese de conferințe reprezintă o parte normală a experienței dvs. de lucru, luați în considerare înlocuirea discuțiilor de mers pe jos între participanți. Acest lucru nu numai că va împiedica ședința excesivă, ci va permite, de asemenea, tuturor celor implicați să includă un pic de exercițiu în ziua lor.
  • Pentru o mai bună comoditate, programați întâlnirile de mers pe jos pentru a avea loc imediat după prânz. Acest lucru va asigura că toți cei implicați are energia necesară și, probabil, vor dori să plece de la masă!
  • Dacă nu puteți dedica întinderi lungi de timp până la întâlnirile de mers pe jos, încorporați cel puțin 5 minute de mers pe jos într-o întâlnire pentru a obține un beneficiu și pentru a evita ședința excesivă.
  • Imagine intitulată Evitați pericolele de ședință Pasul 8
    3. Evitați naveta într-o mașină. Pentru a evita cel mai bine ședința dăunătoare, ar trebui să o minimalizați pe cale de a lucra, precum și la locul de muncă. Plimbare sau biciclete pentru a lucra, dacă este posibil. Dacă nu puteți evita conducerea la locul de muncă, parcați-vă departe de destinație și faceți o plimbare lungă de mașina dvs. la birou.
  • Dacă locuiți într-un oraș cu un tranzit public bun, luați în considerare luarea metroului pentru a lucra și pur și simplu în picioare în mașină în loc de ședință.
  • Luați o pauză la jumătatea drumului pentru a opri mașina și pentru a vă plimba în câteva minute dacă naveta dvs. la muncă durează mai mult de o oră.
  • Imagine intitulată Evitați pericolele de ședință Pasul 9
    4. Dedicați mai mult timp să vă gătiți și să vă curățați casa. Când ajungeți acasă, în loc să vă luați în jur, luați ceva timp pentru a mătură, mop, sau altfel curățați o parte din casa dvs. Pentru a petrece mai mult timp în picioare și în mișcare, precum și economisiți bani, pregătiți o masă de casă în loc de a comanda livrarea.
  • Curățarea casei cel puțin o dată vă va ajuta să vă puneți într-o stare generală de spirit pentru ao menține curată, vă încurajându-vă astfel să petreceți mai mult timp de curățare și mai puțin timp în ședință.
  • Când gătiți, stați în picioare sau vă deplasați în timpul timpului în jos, în loc să stați jos. Dacă așteptați ca apa să se fierbe, de exemplu, petreceți acel timp de spălare a mâncărurilor murdare în loc să stea înapoi.
  • Metoda 3 din 3:
    Ședinței în mod corespunzător
    1. Imagine intitulată Evitați pericolele de ședință Pasul 10
    1. Stați cu o poziție bună pentru a evita durerea de spate și rănile de tulpină. Când lucrați la un computer, este ușor să dezvoltați o poziție triplă, care vă doare spatele și vă lasă încheieturile într-o poziție ciudată. Asigurați-vă că întotdeauna stați cu postură bună pentru a evita rănirea spatelui sau a încheieturilor.
    • Stați cu spatele drept în sus și evitați aruncarea în față. Ține-ți capul în poziție verticală.
    • Păstrați-vă picioarele pe podea și genunchii puțin sub șolduri când stați jos.
  • Imagine intitulată Evitați pericolele de ședință Pasul 11
    2. Utilizați un scaun care se va adapta nevoilor dvs. Ce fel de scaun stai joacă un rol imens în determinarea cât de dăunătoare va fi următoarea dvs. sesiune de ședință. Asigurați-vă că stați pe un scaun pe care îl puteți ajusta după cum este necesar pentru a vă asigura că stați în mod corespunzător.
  • De exemplu, veți dori să ajustați înălțimea scaunului astfel încât încheieturile și antebrațele să fie paralele cu podeaua când lucrați la un birou.
  • Asigurați-vă că partea inferioară a spatelui este acceptată corespunzător și confortabilă atunci când stați pe scaun pentru a evita dezvoltarea unui leziune inferioară a spatelui.
  • Imagine intitulată Evitați pericolele de ședință Pasul 12
    3. Reglați scaunul mașinii pentru a fi la o distanță adecvată de volanul. Totul este prea ușor să se prăbușească într-o poziție necorespunzătoare atunci când conduci, mai ales în timpul navetelor lungi. Utilizați suportul din spate și poziționarea corectă a scaunului pentru a vă asigura că stați corect când conduceți.
  • Plasarea unei role lombare la curba din spate este o modalitate bună de a vă asigura că aveți sprijin înapoi la conducere.
  • Păstrați nivelul genunchilor cu șoldurile dvs. sau mai mari atunci când conduceți.
  • Deplasați-vă scaunul suficient de aproape de volan, astfel încât genunchii să se îndoaie și încă mai puteți ajunge la pedale.
  • sfaturi

    Există o mulțime de modalități de a reduce cantitatea de ședință pe care o faceți în fiecare zi. Căutați oportunități de a merge sau de a bicicleta în loc de a conduce și de a lua în considerare livrarea de mesaje în persoană, mai degrabă decât prin e-mail.

    Avertizări

    Ședința pentru perioade lungi de timp fără întrerupere poate fi grav dăunătoare - unele studii echivalează efectele dăunătoare ale ședinței prelungite cu cele cauzate de fumat și obezitate. Evitați ședința pentru mai mult de o oră în orice moment.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar