Cum să găsiți un stagiu

Stagii pot fi o modalitate excelentă de a-ți obține piciorul în ușă, câștigând o experiență de lucru valoroasă într-o poziție care nu ar fi în mod normal deschisă cuiva cu abilitățile tale. Găsirea unuia și obținerea poate fi greu deși. Citiți mai jos pentru câteva sfaturi despre ce să vă gândiți, căutați și cum să găsiți această oportunitate perfectă.

Pași

Partea 1 din 3:
Căutarea stagiului dvs
  1. Imaginea intitulată Găsiți un stagiu Pasul 1
1
Scrieți o CV-ul. Înainte de a face o căutare activă a unui stagiu, ar trebui să aveți un CV deja scris. Acest lucru va accelera procesul de aplicare atunci când găsiți ceva ce vă place. De asemenea, va trebui să aveți o copie a CV-ului dvs. atunci când faceți anumite tipuri de căutări, cum ar fi dacă mergeți la un târg de locuri de muncă. Asigurați-vă că CV-ul dvs. este structurat în mod corespunzător și arată profesional.
  • Luați în considerare construirea experienței dvs. de lucru în primul rând. Dacă nu aveți experiență de lucru, este posibil să meritați să luați în considerare construirea experienței de lucru înainte de a încerca să obțineți un stagiu. Multe stagii sunt competitive și va fi puțin probabil să obțineți una fără istoric de lucru. Luați în considerare voluntariatul sau o poziție la nivel de intrare.
  • Imaginea intitulată Găsiți un stagiu Pasul 2
    2. Obțineți îmbrăcăminte adecvată. Ca și cum ai avea un CV pentru a se prezenta la căutarea unei poziții, va trebui, de asemenea, să arătați profesioniști în anumite tipuri de căutări. Orice moment în care întâlnești un potențial angajator, chiar și pentru a întreba dacă este disponibil un stagiu, ar trebui să fii îmbrăcat în mod corespunzător pentru această poziție.
  • Imaginea intitulată Găsiți un stagiu Pasul 3
    3. Utilizați resursele școlii. Multe licee, colegii și universități vor avea centre de carieră unde puteți căuta un stagiu. De multe ori, aceste centre vor fi angajate cu voluntari sau angajați care vă pot ajuta în căutarea dvs., vă oferă sfaturi și vă pot ajuta să vă scrieți CV-ul și scrisorile de intenție.
  • Astfel de resurse sunt adesea disponibile și absolvenților.
  • Imaginea intitulată Găsiți un stagiu Pasul 4
    4. Merge la târguri de lucru. Târgurile de locuri de muncă sunt adesea ținute în orașe. La aceste evenimente, întreprinderile care doresc să angajeze angajați sau stagiari vor avea cabine unde puteți aplica sau obține mai multe informații. Căutați târguri de locuri de muncă în zona dvs. și sunteți gata să participați. Ar trebui să aveți o idee puternică despre ceea ce căutați, precum și o rochie adecvată și un CV.
  • Târgurile de lucru vor fi adesea anunțate în lucrarea locală sau pe canalele de televiziune locale. De asemenea, vă puteți întreba la Camera de Comerț sau Centrul local de convenții locale. Ei pot ști despre evenimentele viitoare sau de timpul anului când pot fi de așteptat.
  • Imaginea intitulată Găsiți un stagiu Pasul 5
    5. Utilizați organizații profesionale sau asociații pentru domeniul dvs. Multe domenii de carieră vor avea organizații sau asociații profesionale sau ramuri regionale ale acestor grupuri. Acestea vor avea deseori postări de locuri de muncă online sau postări în birourile lor. Apelați organizația potrivită pentru câmpul dvs. și întrebați dacă oferă informații referitoare la deschiderile de stagiu.
  • Imaginea intitulată Găsiți un stagiu Pasul 6
    6. Rețea cu prietenii, familia și cunoștințele. Networkingul este una dintre cele mai bune modalități de a găsi stagii și alte oportunități de lucru. Sondalați-vă prietenii cu ajutorul social media, adresați-vă părinților dvs. sau prietenilor părinților dvs. sau discutați cu cunoștințe și angajatori cu privire la deschiderile pe care le cunosc sau despre persoanele pe care le cunosc cine ar fi deschis pentru a lua un intern.
  • Imaginea intitulată Găsiți un stagiu Pasul 7
    7. Utilizați site-uri web specializate. Există multe site-uri web care sunt concepute pentru a ajuta oamenii să primească stagii. În timp ce trebuie să fii atent, de când alte site-uri web de locuri de muncă există adesea oameni care doresc să vă înșelătoare, aceste site-uri pot fi instrumente neprețuite pentru găsirea de stagii pe care probabil că le-ați fi fost conștienți de altfel.
  • Imaginea intitulată Găsiți un stagiu Pasul 8
    8. Creați propriul dvs. stagiu. Dacă metodele de mai sus nu funcționează pentru dvs., nu vă oferiți cu felul de oportunități pe care doriți să le doriți, sau sunteți doar un fel de persoană de la The-The-By-the-Horns, puteți lua situație în propriile mâini și creați stagiul pe care îl doriți. Găsiți o companie pe care doriți să o lucrați, cereți o întâlnire și propuneți un stagiu. Aceasta se numește apel la rece.
  • Fiți conștienți, totuși, că dacă luați această abordare, va trebui să fiți foarte bine pregătiți. Rochie la nines, ai un CV excelent, ai un plan care să se ocupe de modul în care le puteți ajuta și ceea ce ambii stai să câștigi din relație și, în general, să le arăți de ce ar fi nebun să te întoarcă.
  • Partea 2 din 3:
    Asigurați-vă stagiul
    1. Imaginea intitulată Găsiți un stagiu Pasul 9
    1. Face contact. Odată ce ați găsit o listă, flyer sau post pentru un stagiu deschis, va trebui să contactați angajatorul. În general, postările vă vor informa cea mai bună metodă de comunicare pe care o utilizați. Dacă este nespecificat, apelarea este cea mai bună atât timp cât puteți suna profesionist și încrezător. Să le aducă sau să le trimită materialele lor solicitate (cum ar fi o scrisoare de intenție și o reluare) și să adresați întrebări inițiale pe care le puteți avea.
    • Cu cât simt mai mult că te cunosc înainte de interviu, cu atât mai bine vor fi șansele tale.
  • Imaginea intitulată Găsiți un stagiu Pasul 10
    2. Ace interviu. Veți dori să faceți tot ce puteți pentru a impresiona oamenii cu care vă intervievezi. Acest lucru se poate face prin limba pe care o folosiți, îmbrăcămintea pe care o purtați și cum abordează întrebările.
  • Asigurați-vă că arăți și sunet profesional și încrezător. Vorbiți în termeni definitivi când le spuneți despre voi: Eu poate sa face asta, eu voi fa aia. Nu folosiți termeni cum ar fi probabil și poate.
  • Cercetați compania înainte de intervievare. Aflați valorile și buzzwords. Utilizați referințe la aceste valori și buzzwords în interviul dvs.
  • Să vă familiarizați cu întrebări comune de interviu și cum să le răspundeți. Există multe întrebări standard care tind să le primească și cum le răspundeți este importantă.
  • Stilul de interviu va depinde de locul de muncă în sine. Unele stagii pot include câteva runde de interviuri sau întrebări practice de interviu care vă cer să treceți prin scenarii specifice relevante pentru stagiu.
  • Imaginea intitulată Găsiți un stagiu Pasul 11
    3. Să fie persistente și proactive. Angajatorii doresc să vadă că sunteți capabili, determinați și investiți în poziția dorită. Acest lucru le spune că veți lucra din greu și veți fi un angajat bun. Să fie persistente în comunicarea dvs. și căutați în mod proactiv lucrurile pe care le doriți.
  • După interviu, luați în considerare trimiterea unui e-mail de urmărire pentru a mulțumi intervievatorului pentru timpul lor. Acest lucru vă va ajuta să arătați organizați și investiți în stagiu.
  • Imaginea intitulată Găsiți un stagiu Pasul 12
    4. Acceptați oferta. Dacă primiți o ofertă, asigurați-vă că faceți o clipă să vă gândiți înainte de a accepta, dacă nu sunteți sigur că acest lucru este pentru dvs.Dacă acceptați, ați făcut acum un angajament. Dacă ați avut alte interviuri, este posibil să doriți să întrebați angajatorul pentru a decide cu privire la ofertă, astfel încât să puteți contacta pe ceilalți angajatori pe care ați intervievat-o și să vedeți dacă vă pot face o ofertă mai devreme.În acest fel, puteți alege între două oferte, mai degrabă decât să mergeți numai cu primul pe care îl obțineți.
  • Fiți atenți însă: nu sunteți sigur de a lua poziția nu va arăta bine tuturor angajatorilor!
  • Partea 3 din 3:
    Alegerea dintre oferte
    1. Imaginea intitulată Găsiți un stagiu Pasul 13
    1. Determinați câmpul dvs. Veți dori să vă asigurați că stagiul este unul care ar putea fi legat sau să vă ajutați viitoarele obiective de carieră. Punctul de stagiu este de a vă oferi experiență pe care o puteți utiliza și de a vă face mai angajați, așa că faceți numărul.
  • Imaginea intitulată Găsiți un stagiu Pasul 14
    2. Determinați disponibilitatea dvs. Stagii vor avea cerințe diferite de timp. Unii pot fi cu normă întreagă, unii pot fi parțială, iar unele pot fi doar câteva ore pe lună. Va trebui să decideți ce se potrivește cel mai bine cu programul dvs., mai ales dacă va trebui să țineți un al doilea loc de muncă în timp ce lucrați la stagiu.
  • Imaginea intitulată Găsiți un stagiu Pasul 15
    3. Determinați naveta maximă. Va trebui să vă dați seama că cei mai îndepărtați sunteți dispuși să călătoriți în legătură cu angajamentul de timp al stagiului. Acest lucru va limita zonele în care puteți căuta un stagiu.
  • Imaginea intitulată Găsiți un stagiu Pasul 16
    4. Determinați nevoile dvs. financiare. Unele stagii nu plătesc, unii plătesc doar o sumă foarte mică, iar unii plătesc ca orice poziție de intrare. Va trebui să determinați ce este bugetul dvs. și dacă vă puteți permite să aveți un stagiu neplătit. Dacă nu puteți, este posibil să aveți nevoie să aveți un alt loc de muncă pe partea laterală.
  • Scrisoarea de intenție a stagiului

    Eșantionul de acoperire a stagiului

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Practicați-vă interviul cu prietenii sau consilierii ... va reduce stresul.
  • Dacă un angajator vă întreabă ceea ce vă așteptați să câștigați, încercați să evitați întrebarea cu o declarație precum "Sunt sigur că ați oferi o compensație echitabilă" sau "Aș fi fericit să discutăm că dacă amândoi decidem să lucrăm împreună în viitor."Dacă este apăsat, asigurați-vă că faceți mai întâi cercetarea.
  • Nu vă fie frică să cereți ajutor.Puneți întrebări despre prieteni, familie, consilieri școlari, consilieri de carieră etc.
  • Avertizări

    Nu acceptați un loc de muncă sau un stagiu dacă angajatorul vă cere să faceți o investiție a propriilor bani!
  • Într-un interviu, niciodată nu spune nimic "Doar pentru a vă informa, am mai multe oferte", Chiar dacă este adevărat. S-ar putea să vă gândiți că acest lucru vă ajută să vă vindeți prin etichetarea dvs. ca o cerere ridicată, dar unii angajatori vor găsi pur și simplu acest arogant și vor ieși din ușă.
  • Nu falsificați nimic în CV sau interviu... Se va întoarce să te bântuie mai târziu.
  • Întrebați întrebările angajatorului dacă nu sunteți clar despre orice parte a unei oferte de locuri de muncă sau de stagiu.
  • Asigurați-vă că înțelegeți dacă compensația include orice comision - sau trage de la viitoare comisie.
  • Dacă vi se oferă un loc de muncă sau un stagiu fără un interviu, fii atent.Acest lucru ar putea fi pentru că locul de muncă are o astfel de cifră de afaceri atât de mare încât vor angaja pe oricine ... sau pentru că se așteaptă atât de puțin de la voi că cineva va face pentru slujbă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar