Cum să convertiți oamenii la islam

Poate aveți un prieten care pare foarte interesat de islam și nu este legat de nici o religie sau practică o altă credință? Ai ajuns la locul potrivit! Acest articol vă va învăța cum să ghidezi oamenii la islam.

Pași

  1. Imagine intitulată Conversia persoanelor la Islamul Pasul 1
1. Amintiți-vă că nu există nici o constrângere în Islam, deci nu puteți forța pe nimeni să devină musulman. Potrivit lui Noble Qur`an, spune Allah, "Să nu existe nici o constrângere în religie: adevărul se evidențiază din greșeală: oricine respinge răul și crede în Allah Hath a prins cele mai de încredere de mână, care nu se rupe niciodată. Și Allah Heareth și cunoaște toate lucrurile." Islamul permite libertatea religioasă și este interzisă ca un musulman să fie ostil sau argumentativ cu un non-musulman decât dacă sunt la fel de bine. Tranzacționarea, de exemplu, este permisă, iar profetul Muhammad ﷺ a folosit pentru a tranzacționa cu evreii.
  • Imagine intitulată Conversia persoanelor la Islamul Pasul 2
    2. Verifică-te. Asigurați-vă că demonstrează un comportament musulman bun pe o bază zilnică. De asemenea, este foarte important să iubiți Islamul și să aveți cunoștințe despre el înainte de a învăța pe alții. Pentru a nu face acest lucru ar fi ipocrit. Vedea Cum să înveți despre islam.
  • Imagine intitulată Conversia persoanelor la Islam Pasul 3
    3. Învățați-i despre Islam. Amintiți-le că nu este vorba doar de extremiștii islamici și de mass-media. Nu fiți ostili, totuși, și asigurați-vă că știți despre ce vorbești. Unele subiecte bune pentru a începe sunt cei cinci piloni, articolele de credință, ultimul mesager Muhammad ﷺ, istorie islamică și filosofie islamică despre viață. Puteți desena conexiuni la alte religii pentru a le ajuta să înțeleagă și să-și extindă cunoștințele.
  • Fi bine versat pe concepții greșite ale islamului.
  • Imagine intitulată Conversia persoanelor la Islamul Pasul 4
    4. Spune-le despre îndatoririle și regulile islamice. Islamul are anumite reglementări despre mai multe aspecte ale vieții noastre. Aceste reglementări includ cei cinci piloni ai Islamului, care subliniază fundamentele islamului care trebuie completate de fiecare musulman, orientări dietetice, codul de îmbrăcăminte și hijab, metoda de spălare a noastră Wudu și Ghusl, si Sunnah, care este practica profetului ﷺ. Fiecare musulman trebuie să se străduiască să urmeze exemplul profetului, care a fost o ființă perfectă.
  • Imagine intitulată Conversia persoanelor la Islam Pasul 5
    5. Luați-le în moschee. Întreabă-i dacă ar dori să meargă, așa că pot urmări cât de închinarea islamică se face. Explicați-le diferitelor părți ale rugăciunii și cum sunt aranjate lucrurile într-o moschee. Ei ar trebui să înțeleagă etichetele moschei - trebuie să-și îndepărteze încălțămintea, să înțeleagă că camerele de rugăciune sunt separate și trebuie să fie liniștite și respectuoase. Moscheea este un loc nu numai de închinare, ci și cunoașterea și pacea.
  • Imagine intitulată Conversia persoanelor la Islamul Pasul 6
    6. Ajutați-i să-și cultivă cunoștințele. Dacă par într-adevăr interesați, dați-le o traducere în limba engleză a Coranului sau a unor cărți despre Islam pentru a le ajuta să-și dezvolte cunoștințele. Luați în considerare oferirea unei versiuni a Coranului care include explicații (TAFSER) și / sau informații de fundal, astfel încât acestea să poată urma. Legăti-le la site-uri informative și fiabile islamice, cum ar fi Islamreligion.COM.
  • Imagine intitulată Conversia persoanelor la Islam Pasul 7
    7. Spune-le cum să declare credință. Shahada (mărturia credinței) este "La Ilaha Illallah Muhammad-Ur- Rasulullah." [Nu există Dumnezeu, ci Allah și Muhammad este mesagerul său.] Dacă doresc să-l urmeze pe Islam și să se închine lui Allah, sunt gata să deveni musulman.
  • sfaturi

    Avertizări

    Asigurați-vă că prietenul dvs. este confortabil cu toate astea. Ei ar trebui să fie interesați de cea mai mare parte a ceea ce spui, și de ultimii doi pași, ar trebui să fie clar că sunt pe calea convertirii. Este foarte greu ca cineva să accepte o religie, așa că nu uitați să fiți răbdători.
  • Nu obseda și încercați insistent să convertiți pe alții. Veți fi doar o neplăcere, iar oamenii nu vă plac și probabil că va vizualiza Islamul negativ.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar