Cum să apărați evoluția împotriva creaționalismului

Teoria evoluției a fost în jurul anilor 1800 și este acceptată pe scară largă în întreaga lume. Evoluția prin selecție naturală este una dintre cele mai bine fundamentate teoriile din istoria științei, susținută de dovezi dintr-o mare varietate de discipline științifice, inclusiv paleontologie, geologie, genetică și biologie de dezvoltare. Totuși, există mulți oameni care dețin explicații religioase pentru originile și creșterea vieții. Unii iau o lectură literală a Scripturii (numiți părinți tineri), în timp ce alții folosesc mai complex, pseudo-știință (design inteligent). Dacă vă aflați într-o dezbatere, asigurați-vă că ați anticipat revendicările acestor grupuri. Încercați să reconciliați argumentele religioase în timp ce apărați știința din spatele evoluției.

Pași

Metoda 1 din 3:
Reconcilierea cererilor religioase
  1. Imagine intitulată apără evoluția împotriva creațiunii Pasul 1
1. Credință și știință separată. Știința încearcă să înțeleagă lumea naturală și cum funcționează. Gândiți-vă la o metodă de anchetă, una care măsoară și adună dovezi în sprijinul sau împotriva ipotezelor. Dar știința pe care o reprezintă nu are nicio modalitate de a determina dacă este sau nu un deiditate. Nu poate face o judecată cu privire la această problemă. Faceți această distincție cheie sau veți obține nicăieri.
  • Subliniați că evoluția încearcă să explice creșterea vieții pe pământ. Nu are nimic de spus despre originile vieții sau despre univers. Argumentele ca "ceva nu poate veni din nimic" nu sunt relevante pentru întrebarea la îndemână.
  • Ideea centrală a evoluției biologice este că toată viața pe pământ împărtășește un strămoș comun, așa cum tu și verișorii tăi împărtășesc o bunică comună. Prin procesul de coborâre cu modificare, strămoșul comun al vieții pe pământ a dat naștere la diversitatea fantastică pe care o vedem documentată în înregistrarea fosilă și în jurul nostru astăzi. Evoluția înseamnă că suntem toți verifițeri îndepărtați: oameni și stejari, humingbirzi și balene.
  • Acceptați și cereți cealaltă persoană să accepte că unul dintre voi vorbește despre știință, care este susținut de dovezi empirice, în timp ce celălalt vorbește despre credință și non-știință.
  • Imagine intitulată apără evoluția împotriva creațiunii Pasul 2
    2. Recunoaște limitele evoluției. Atât creaționismul, cât și evoluția sunt viziune asupra lumii. Ei procedează dintr-o anumită conferință a originii lumii și presupune că lumea se conformează acestui cont. Cu alte cuvinte, concluzia este deja considerată a fi adevărată. Recunoașteți că această viziune asupra lumii vă limitează, așa cum o limitează la lumea lumii prietenului dvs.
  • Fiți capabili să recunoașteți că nu puteți respinge existența unei teorii evolutive a deităților, așa cum prietenul dvs. nu poate respinge evoluția cu argumentele de la credință. Cu toate acestea, puteți dezvălui ipoteze falsificate, inclusiv mituri de creație și dacă au existat dovezi valide împotriva teoriei evoluției, aceasta ar fi acceptată de comunitatea științifică.
  • Nimeni nu știe cu adevărat originea universului sau de unde am venit. Faceți un efort de bunăvoință pentru a vedea lucrurile din punctul de vedere al creațiunii.
  • Nu vă fie frică să recunoașteți că știința nu poate explica totul despre originea vieții. În același timp, ceea ce nu știm acum poate fi descoperit în viitor.
  • Imagine intitulată apără evoluția împotriva creațiunii Pasul 3
    3. Indică alte mituri de creație. Subliniați că cele mai multe tradiții religioase au mituri de creație. Povestea iudeo-creștină din Biblie nu este unică, ci are paralele în textele babiloniene, cum ar fi Enuma Enish (I.E., La început, a existat doar apa nediferențiată în haos). Multe alte tradiții religioase au și propriile lor povestiri.
  • Persii antice au crezut că universul a fost creat într-o serie de șase sau șapte părți. Mai întâi cerul, apoi apa, pământul, plantele și animalele și oamenii. Focul a fost ultima creație.
  • Vechii greci au spus povestea lui Gaia, Pământul, care a dat naștere cerurilor, munților și mării. Ea a dat naștere la naștere la oceanul mondial și alte rase primordiale.
  • Oamenii Yorubei spun că, înainte de pământ, Dumnezeul Olorun a trăit cu entități divine numit Orisha în jurul unui mare copac Baobab pe cer.
  • Imaginea intitulată apără evoluția împotriva creațiunii Pasul 4
    4. Acceptați această evoluție și Dumnezeu nu trebuie să fie contradictorii. Oamenii preferă să argumenteze că știința și religia, credința și rațiunea, se exclud reciproc. Acest lucru nu este așa. Faptul este că știința este agnostică despre Dumnezeu - nu are nimic de spus despre un creator divin. Aceasta înseamnă că este posibil să credeți în evoluție și într-un univers creat divin.
  • Mulți oameni religioși resping evoluția naturalistă, deoarece cred că neagă rolul lui Dumnezeu în univers, mai ales în creație și providență (i.E., ideea că Dumnezeu intervine în mod activ pe Pământ).
  • Evoluția poate contrazice o lectură literală a Bibliei. Dar oamenii au citit Biblia în alte moduri de secole și mulți creștini acceptă povestea ca un mit sau alegorie, nu adevărul literal.
  • Subliniază faptul că cifrele religioase precum Papa Francis cred în evoluție și spun că evoluția nu este numai compatibilă cu un creator, dar o cere.
  • Metoda 2 din 3:
    Apărarea științei
    1. Imagine intitulată apără evoluția împotriva creaționismului Pasul 5
    1. Familiarizați-vă cu afirmațiile creațiștii și cum să le respingeți. Ceiștii tineri ai pământului ridică unele obiecții comune, care sunt destul de ușor de manevrat. Fiți pregătiți pentru acestea și oferiți răspunsuri cinstite și simple.
    • Unele obiecții sunt filosofice sau etice, i.E. Evoluția este ateistă sau imorală, evoluție înseamnă că viața nu are nici un sens, selecția naturală este ar putea fi egală cu dreptate, sau chiar evoluția în sine este o religie.
    • Nu simțiți nevoia de a răspunde la aceste revendicări. După cum sa spus mai sus, ele sunt mai degrabă morale decât aspecte științifice.
    • Creaționiștii mai sofisticați vor încerca să subcotă știința sau consensul științific din spatele evoluției. I.E., Evoluția este doar o teorie, evoluția nu a fost dovedită, există lacune în înregistrarea fosilă, mutații sunt dăunătoare sau evoluția încalcă a doua lege a termodinamicii.
  • Imaginea intitulată apără evoluția împotriva creațiunii Pasul 6
    2. Îndemna pe prietenul tău să înțeleagă filosofia științei. Încercați să vă asigurați că poate explica metoda științifică și ce înseamnă "teorie". Știința își construiește teoriile pentru a se potrivi faptelor observate. Este teoretic și deschis la revizuire, așa cum o dictează. Acest lucru nu înseamnă că este neacceptat de dovezi.
  • Eliminați concepțiile greșite despre cuvântul "Teoria."O teorie este o idee care este susținută de dovezi, în timp ce A ipoteză este o propunere de testat. În timp ce teoriile cum ar fi evoluția, tectonica plăcii și relativitatea sunt deschise la revizuire, ele sunt susținute de cantități mari de dovezi.
  • Un om de știință bun va respinge sau revizui teoria evolutivă pe baza faptelor prezentate. De fapt, teoria evolutivă a fost revizuită de mai multe ori și va continua să fie modificată în viitor.
  • Dacă trebuie, explicați că revizuirea nu este o slăbiciune, ci un exemplu al procesului științific la locul de muncă. Oamenii de știință nu iau aproape nimic de acordat și sunt gata să-și schimbe mintea când sunt descoperite informații noi.
  • Impresionează că, de fapt, în apropierea consensului total în comunitatea științifică. Evoluția este acceptată de 99% din biologi..
  • Imagine intitulată apără evoluția împotriva creațiunii Pasul 7
    3. Reiterează faptul că evoluția este știința sănătoasă. Unii creaționi susțin că teoria evoluției nu este solidă din două motive: nu este testabilă sau falsificabilă. Aceasta face ca lucrurile care nu au fost de fapt observate si nu pot fi recreate. Fiți răbdători și faceți cazul dvs.
  • Această afirmație nu reprezintă diferența dintre teoria micro- și macro-evolutivă, i.E. modificări ale speciilor în timp și modificări ale grupurilor deasupra nivelului speciilor.
  • Oamenii de știință au o mulțime de dovezi observate pentru evoluție pe micro, cu studii privind muștele de fructe, celulele și studiul lui Darwin privind finisajele Insulei Galapagos, de exemplu.
  • La nivelul macro, este adevărat că nu putem testa condițiile anterioare. Dar putem studia dovezile fizice, cum ar fi înregistrarea fosilă și luați inferențe informate. Ne-am aștepta ca oamenii să fi evoluat dintr-o serie de hominizi anteriori, de exemplu, și acesta este ceea ce arată fosilele. Noi nu găsim hominide în straturile dinozaur-epoca.
  • Ideea că evoluția nu poate fi falsificată nu este adevărată. S-ar putea fi falsificat cu ușurință dacă am fi găsit dovezi, spun, o înregistrare fosilă statică sau o generație spontană a unei specii.
  • Imagine intitulată apără evoluția împotriva creațiunii Pasul 8
    4. Aruncați alte revendicări calme și rațional. Creaționiștii tineri ai pământului au o întreagă ofertă de argumente pseudo-științifice. Fiți pregătiți pentru afirmații false care au legătură cu mutația, fosilele, genetica și entropia. Răspunde cu răbdare, dar îți dai seama că nu poți să-ți conving niciodată prietenul.
  • Provocați îndoieli cu privire la selecția naturală. Copiii arată ca părinții lor? Au moștenit trăsăturile genetice? Și putem observa orice tendințe în timp - de exemplu, picioarele oamenilor sunt mai mari astăzi decât au fost acum 200 de ani.
  • Cum rămâne cu animalele? Animalele și oamenii moștenesc pielea colorată diferită, părul / blană și dimensiuni de la strămoșii lor. Aceste diferențe pot fi avantajoase (de exemplu, o girafă cu un gât mai lungă poate mânca mai multe frunze, să fie mai sănătoasă, să trăiască mai mult și să reproducă mai mult.)
  • Unii creaționiști vor sublinia lacune în înregistrarea fosilă - unde sunt speciile "tranzitorii" pe care ar trebui să le vedem cu evoluție? De fapt, există multe fosile de tranziție. Punctați lui Archeopteryx: încă un dinozaur, dar cu oase ușoare și pene. Majoritatea oamenilor știu că are caracteristici asemănătoare păsărilor, deci subliniați că are multe altele care sunt pe deplin reptiliene.
  • Unii spun, de asemenea, selecția naturală nu poate explica diferite specii. Dar animalele se deplasează în locuri diferite cu condiții diferite. Un bun exemplu este finisajele Darwin, care au avut aceeași origine, dar au evoluat pe diferite insule. Au ciocuri diferite și sunt specii distincte din punct de vedere biologic.
  • O afirmație spinoasă este despre entropie, ideea că sistemele tinde spre tulburare. Cum putem reprezenta o viață complexă într-un univers entropic? Aceasta este de fapt o neînțelegere. A doua lege a termodinamicii spune doar că întreaga entropie a unui sistem nu poate scădea. Complexitatea locală nu contravin legii. În caz contrar, lucrurile precum cristalele minerale și fulgi de zăpadă ar fi imposibile.
  • Metoda 3 din 3:
    Care se ocupă de designul inteligent
    1. Imagine intitulată Apără evoluția împotriva creațiunii Pasul 9
    1. Rețineți că designul inteligent (ID) nu este știința. Recent, mulți denieri au atacat evoluția cu o teorie pseudo-științifică numită "Design inteligent."Aceasta este ideea că sistemele fizice și biologice din univers trebuie să vină de la Designul intenționat a unui creator. Este mai complexă decât creaționismul tânărului pământului, dar nu este mai științific.
    • Pe scurt, ID afirmă că universul este foarte complex și are lucruri potrivite pentru funcția lor observată. Gândiți-vă la ochiul uman. Această funcție și complexitate nu pot fi șanse, afirmă. Trebuie să fie lucrarea unui designer, eu.E. Dumnezeu.
    • Mulți susținători ai ID acceptă, de asemenea, microevoluția, eu.E. ideea de dezvoltare în speciile existente.
    • Suna bine? Nu asa de repede. Teoria științifică trebuie să aibă dovezi care exclud toate celelalte posibilități. De asemenea, trebuie să facă predicții care pot fi testate și confirmate sau negate.
    • Problema este că ID-ul nu poate fi testat empiric. De asemenea, nu exclude alte explicații: biologii au arătat că lucrurile complexe, cum ar fi coagularea sângelui, de exemplu, ar fi putut dezvolta de la sisteme mai devreme și mai simple.
    • ID-ul nu prezice și lucruri noi. Acest lucru ar trebui să facă ceva concepte științifice.
  • Imagine intitulată apără evoluția împotriva creaționismului Pasul 10
    2. Subcinarea revendicărilor despre complexitate și funcție. ID-ul nu neagă faptul că formele de viață din univers pot progresa de la simple la state mai complexe. Dar quibblează. Suporterii săi susțin că fapt de evoluție nu ar fi putut să fi avut loc numai prin procese naturale. Ele indică complexitatea și modelele pe care le vedem în natură și, de asemenea, la modul în care animalele sunt bine adaptate mediilor.
  • După cum sa spus, evoluția este o explicație alternativă pentru complexitate. ID-ul nu poate respinge acest lucru și nu are nicio modalitate de a-și verifica propriile afirmații.
  • ID, de asemenea, susține că funcționalitatea dovedește mâna unui creator - că un creator a proiectat animale să fie bine adaptate. Cu toate acestea, evoluția explică și funcția. Asigurați-vă că ați arătat acest lucru.
  • Funcționalitatea nu trebuie să vină de la design. De fapt, oamenii de știință susțin că evoluția este orb. Speciile care supraviețuiesc nu sunt perfect adaptate, ci "destul de bun" și trăiesc suficient de mult pentru a reproduce.
  • Utilizați exemplul dinozaurilor. De ce ar trebui să creeze un designer atât de multe specii care au dispărut? Care a fost scopul acestor animale?
  • Imagine intitulată apără evoluția împotriva creațiunii Pasul 11
    3. Să se ocupe de argumentul din întâmplare. Suporterii ID-ului doresc să susțină că evoluția formelor complexe este improbabilă. Este incredibil că viața ar putea apărea singură, deoarece șansele sunt atât de mici. Care sunt șansele unei mașini de lucru care ies din "Junkyard Tornado"? Subțire la nici unul. Prin urmare, ele indică un plan inteligent. Acest argument nu este, de asemenea, foarte bun.
  • "Junkyard Tornado" nu este o analogie de sunet cu viața. Suporterii ID ignoră faptul că există legi de interacțiune în univers, forțele naturale care acționează între particule și alte considerente.
  • Indicați că șansele nu sunt stivuite împotriva originii naturale a vieții (Abiogeneza). Probabilitatea formării celei mai simple blocare a clădirii este de aproximativ 1 din 10 la cea de-a 40-a putere. Acesta este un număr mare. Dar miliarde de studii s-ar întâmpla în fiecare moment pe Primordial Pământ.
  • Citează teorema de maimuță infinită. Spuneți că o maimuță sau un grup de maimuțe sunt tastatura aleatorie a tastaturii. Șansele pe care le vor introduce ceva inteligibil sunt aproape de zero în orice moment. Dar, dacă cu suficient timp sau maimuțe suficiente, cotele pe termen lung sunt aproape. Cotele de abiogeneză sunt similare.
  • Imagine intitulată Apără evoluția împotriva creațiunii Pasul 12
    4. Atacați problema logică centrală a ID-ului. ID-ul se bazează pe un defect cheie: ideea unui designer sau că designul necesită un designer. Aceasta este o eroare logică, una pe care ar trebui să o îndreptați prietenului tău.
  • Găuri de găuri în ipoteze. ID-ul relaționează complexitatea și modelul cu inteligență, pentru un singur lucru. Ne uităm la lucrurile din jurul nostru - scaune, mașini, computere - și presupun că au un designer.
  • Nu ar trebui să presupunem că alte lucruri complexe din univers au nevoie de un designer? De fapt nu. Aceasta este o "eroare de incredulitate": presupuneți că ceva nu se întâmplă pentru că nu înțelegeți cum s-ar putea întâmpla.
  • Indicați și definițiile alunecoase. Id confundă sensul cuvântului "design."Designul poate însemna (1) o structură sau un model care este funcțional, stabil sau văzut ca fiind frumos sau (2) actul de a face o astfel de structură. Rețineți că "designul" în primul sens poate să se ridice, de fapt, accidental sau aleatoriu.
  • sfaturi

    Fiți răbdători și amabili.Dacă cineva se simte atacat, ei nu te vor auzi.
  • Încercați să aveți o cunoaștere generală despre Logică și eroare logică.
  • În perioadele moderne, termenul evoluției este utilizat pe scară largă, însă termenii evoluționism și evoluționist sunt utilizate în comunitatea științifică pentru a se referi la disciplina biologică, deoarece termenul este considerat atât redundant și anacronic, deși a fost folosit de creaționiștii în discutarea crearea-evoluția controversei.
  • Avertizări

    Nu vă pierdeți temperamentul și nu atacați direct religia prietenului dvs. Rămâi răbdător și calm.
  • Majoritatea oamenilor își vor apăra credințele și religia. Fiți conștienți de faptul că oamenii pot face o infracțiune.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar