Cum să mănânci mâncare indiană cu mâinile tale

Dacă sunteți obișnuiți să mâncați cu tacâmuri, mâncați alimente indiene cu mâinile dvs. poate fi un concept intimidant. Din fericire, mâncarea cu mâinile tale nu trebuie să fie o experiență dezordonată, incomodă. Urmând câteva reguli simple etichetă și învățând cum să mâncați diferite alimente cu mâinile, puteți să vă așezați și să vă bucurați cu încredere o masă tradițională indiană.

Pași

Partea 1 din 3:
După eticheta corespunzătoare
  1. Imaginea intitulată mănâncă alimente indiene cu mâinile pasul 1
1. Spălați-vă mâinile înainte de a mânca. Doriți să vă asigurați că mâinile dvs. sunt complet curate înainte de a vă așeza pentru masă.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente indiene cu mâinile pasul 2
    2. Mănâncă numai cu mâna dreaptă. În cultura indiană, mâna stângă este vizualizată în mod obișnuit ca murdară și nesanitară și, prin urmare, este nepoliticos să mănânce. Evitați servirea, mâncarea sau atingerea oricărui produs alimentar cu mâna stângă.
  • Imaginea intitulată mănâncă mâncare indiană cu mâinile pasul 3
    3. Utilizați numai degetele pentru a ridica alimentele. Evitați să lăsați alimentele să atingă palmele. Țineți mâncarea în apropierea vârfurilor degetelor când îl aduceți în gură.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente indiene cu mâinile pasul 4
    4. Ia mușcături de un fel de mâncare la un moment dat. Este personalizat pentru a proba fiecare vas individual. Acest lucru merge pentru orice feluri principale și feluri de mâncare, dar nu include pâinea, orezul sau daal.
  • De exemplu, nu ați amesteca un vas de legume cu un vas de carne în aceeași mușcătură sau nu mâncați una din mâncărurile laterale cu una dintre felurile principale din aceeași mușcătură.
  • Partea 2 din 3:
    Mănâncă cu pâinea
    1. Imaginea intitulată mănâncă alimente indiene cu mâinile pasul 5
    1. Luați o mică servire din fiecare dintre mâncărurile principale și mâncărurile laterale. În mod tradițional, vi se va oferi legume și carne ca feluri principale, împreună cu mâncăruri laterale, cum ar fi murături și Papad.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente indiene cu mâinile pasul 6
    2. Rupe o bucată mică de pâine. Încercați să obțineți o piesă care este de aproximativ 1 x 1.5 inci (2.5 x 3.8 cm). Așezați pâinea pe una din mâncărurile principale de pe farfurie.
  • Puteți folosi pâinea ca instrument pentru a rupe bucăți de mâncare pe placa dvs. care sunt prea mari pentru a mânca. Doar puneți pâinea peste o bucată de mâncare și apăsați în jos pentru ao sparge în bucăți mai mici.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente indiene cu mâinile pasul 7
    3. Utilizați bucata de pâine pentru a ridica alimente dintr-un fel de mâncare principală. Cu bucata de pâine care se sprijină pe vas de legume sau de carne de pe farfurie, pliați pâinea în jumătate folosind degetele, lăsând unele dintre alimentele de dedesubt să se prăbușească între cele două jumătăți ale pâinii. Adu-ți mâna în gură și mănâncă pâinea.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente indiene cu mâinile pasul 8
    4. Utilizați degetele pentru a încerca o farfurie laterală. Ridicați o bucată de mâncare dintr-o mâncare laterală și aduceți-o în gură. Nu puneți degetele în gură când vă mâncați sau le lingeți după ce faceți o mușcătură.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente indiene cu mâinile pasul 9
    5. Alternează între mâncărurile principale și mâncărurile laterale până când pâinea este plecată. Continuați să utilizați pâinea pentru a ridica alimentele din mâncărurile principale. Mănâncă o farfurie laterală între fiecare mușcătură a unui vas principal.
  • Partea 3 din 3:
    Mănâncă orezul
    1. Imaginea intitulată mănâncă alimente indiene cu mâinile pasul 10
    1. Serviți-vă orez odată ce ați terminat cu pâinea. Dacă ați terminat mâncărurile principale de pe farfurie, serviți-vă ceva mai mult cu orezul.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente indiene cu mâinile pasul 11
    2. Se toarnă niște day peste orezul tău. Daal este o tocană pe bază de lentilă servită în mod tradițional cu orez. Nu mergeți peste bord cu Daal la început - prea mult Daal va face orezul ciudat și greu să se aglomereze împreună. Dacă orezul dvs. este bland sau lipicios, adăugați cu atenție mai multe daal până când vă place gustul și textura.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente indiene cu mâinile pasul 12
    3. Utilizați degetele pentru a împacheta o porțiune a orezului într-o minge. Puteți face mingea de orez doar cu amestecul de orez și de daal sau puteți împacheta și în unele feluri principale.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente indiene cu mâinile pasul 13
    4. Cupa mana ca o lingura si ridica mingea de orez. Poziționați mingea de orez în apropierea vârfurilor celor patru degete și țineți-o în poziție folosind degetul mare.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente indiene cu mâinile pasul 14
    5. Adu-ți mâna cu mingea de orez la gură. Palma mâinii tale ar trebui să fie cu fața în sus, cu mingea de orez direct în fața gurii tale.
  • Imagine intitulată mănâncă alimente indiene cu mâinile pasul 15
    6. Utilizați degetul mare pentru a împinge mingea de orez în gură. Asigurați-vă că obțineți toată orezul de pe vârful degetelor folosind degetul mare.
  • Imaginea intitulată mănâncă mâncare indiană cu mâinile pasul 16
    7. Alternează între mâncarea orezului și a mâncărurilor laterale până când orezul a dispărut. Serviți-vă mai multe feluri de mâncare principale, feluri de mâncare laterale sau orezului dacă vă epuizați în orice moment în timpul mesei.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente indiene cu mâinile pasul 17
    8. Spălați-vă mâinile după ce toată lumea a terminat să mănânce. Spălați-vă mâinile în chiuvetă dacă sunteți acasă sau mese la casa altcuiva. Dacă sunteți la un restaurant, spălați-vă mâinile într-unul din bolurile de apă furnizate de serverul dvs.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar