Cum să mănânci fără o pisică cerșind

Ar putea părea greu de mâncat fără o pisică cerșind, dar există de fapt multe modalități de a face acest lucru.Ar trebui să începeți cu unele ajustări comportamentale de bază, cum ar fi niciodată să nu vă dați resturile de masă de pisică și să vă ignorați pisica în timpul meselor.S-ar putea să doriți, de asemenea, să ajustați modul în care vă hrăniți pisica dvs. asigurându-vă că primește suficientă mâncare și primește mesele sale pe un program regulat.În cele din urmă, ați putea alege să vă mutați pisica departe de zona de luat masa în timp ce mâncați sau să o antrenați pentru a rămâne pe cont propriu.

Pași

Metoda 1 din 3:
Ajustarea comportamentului dumneavoastră
  1. Imaginea intitulată mănâncă fără o pisică cerșind pasul 1
1. Ignorați pisica în timpul mesei.În timpul mesei, nu vorbiți cu pisica sau jucați cu ea.Interacțiunea va schimba atenția pisicii și ceea ce faceți.Când vede că mâncați, ar putea începe să cerșească pentru mâncare.Pentru a preveni acest lucru, nu vă uitați nici măcar la pisica dvs. în timpul mesei.Cel mai important, atunci când pisica începe să cerșească, nu-l acordă nici o atenție.
  • Imagine intitulată mănâncă fără o pisică cerșind pasul 2
    2. Nu vă alimentați resturile de pisică.Dacă pisica dvs. primește un gust pentru resturile sau resturile de masă - chiar dacă așteptați să vă hrăniți resturile de pisică după ce ați terminat mâncarea - va fi mai probabil să vă certați în timp ce luați masa. De asemenea, poate să refuze să-și mănânce propria mâncare, ceea ce îl poate încuraja să cerșească și mai mult. Să mănânci fără o pisică cerșind, nu împărtășiți resturile de masă cu pisica ta.
  • Imagine intitulată mănâncă fără o pisică cerșind pasul 3
    3. Dă-ți mai multă atenție.Pisica ta ar putea certa in timp ce mananci nu pentru ca este foame, dar pentru ca vrea sa joace sau interactioneaza cu tine.Pentru a mânca fără o pisică cerșind, încercați să rostogoliți o minge pe pisica voastră, așezându-vă cu ea în poală și lăsați-o ușor, sau să încurcați o jucărie de șir în fața lui în timpul celor 15-20 de minute înainte de masă.În acest fel, pisica voastră va avea umplut de contact uman și va căuta satisfacție în altă parte.
  • Dacă pisica ta sa comportat bine și te-a ignorat în timpul cină, îl poți recompensa, dându-i încă 10-15 minute de atenție după ce ți-ai terminat masa.
  • Imagine intitulată mănâncă fără o pisică cerșind pasul 4
    4. Stabiliți reguli pentru întreaga dvs. gospodărie.Consistența este esențială pentru succesul pe termen lung atunci când încercați să vă schimbați comportamentul de cerșit al pisicii.Dacă aveți familie sau trăiți cu familia, obțineți-le la bord cu noile strategii comportamentale.Explicați-vă așteptările și îndemnați-i să adopte aceeași abordare pe care o aveți cu privire la cerșarea pisicii dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Ajustarea modului în care pisica ta mănâncă
    1. Imaginea intitulată mănâncă fără o pisică cerșind pasul 5
    1. Hrăniți pisica dvs. la același lucru pe care îl mâncați.Dacă pisica voastră vă vede că mâncați, ar putea să vă fie foame și să vă rog pentru mâncare de la dvs.Pentru a mânca fără o pisică cerșind, dă-i mâncare proprie și mănâncă când pisica ta face.Acest lucru vă va distrage atenția pe pisica și o va descuraja de la cerșit în timp ce luați masa.
    • În plus, dezvoltați un program regulat de hrănire.Hrănirea pisicii dvs. în același timp în fiecare zi va asigura, în timp, că pisica dvs. va fi foame la momente previzibile.
    • Spațiu mesele pisicii tale într-o perioadă rezonabilă de timp.Oferiți cel puțin trei mese în fiecare zi, cu aproximativ cinci sau șase ore între mese.
  • Imaginea intitulată mănâncă fără o pisică cerșind pasul 6
    2. Doar hrăniți pisica folosind un fel de mâncare de pisică.Pisica ta ar trebui să aibă propriul vas de apă și un fel de mâncare alimentară.Nu ar trebui să fie alimentat niciodată de plăci și tacâmuri regulate.A face acest lucru ar putea duce pisica voastră să creadă că atunci când vă culcați, mâncați mâncarea pisicii (sau mâncarea pisicii).Acest lucru va face greu să mănânci fără o pisică cerșind.
  • Imaginea intitulată mănâncă fără o pisică cerșind pasul 7
    3. Hrăniți mâncarea suficientă a pisicii.Este posibil ca pisica ta să cerșească pentru că nu o hrănești suficient.Discutați cu medicul veterinar pentru a afla câte calorii vă are nevoie de pisica în fiecare zi.Apoi, verificați eticheta nutrițională de pe alimentele pisicii dvs. pentru a afla câte calorii furnizați de fapt.S-ar putea să fiți în stare să mâncați fără o pisică cerșind prin satisfacerea nevoilor sale calorice.
  • Nevoile calorice variază în funcție de rasă, greutate și vârstă.Veterinarul dvs. va fi capabil să determine ce sunt nevoile calorice ale pisicii dvs.
  • Unele pisici își pot mânca mâncarea și încă cerșesc. În acest caz, dați pisicii dvs. o jucărie cu un tratament ascuns în timp ce mâncați. Acest lucru vă va distrage pisica și va da o gustare suplimentară.
  • Imagine intitulată mănâncă fără o pisică cerșind pasul 8
    4. Urmăriți pisicile pe măsură ce mănâncă.Dacă aveți mai mult de o pisică, este posibil ca o pisică să mănânce mâncarea celuilalt.Pisica a cărui hrană este mâncată ar putea să ceară pentru mâncare pe măsură ce mâncați pentru că este încă foame.Dacă cineva vă cere în timp ce mâncați, monitorizați-vă prietenii felini data viitoare când le hrăniți.Dacă vedeți o pisică care iau mâncarea celuilalt, începeți să vă hrăniți pisicile în zone separate ale casei, astfel încât pisica a cărui hrană este împrăștiată poate ajunge suficient pentru a mânca.
  • Metoda 3 din 3:
    Schimbarea locației pisicilor
    1. Imaginea intitulată mănâncă fără o pisică cerșind pasul 9
    1. Limitează pisica în timp ce mâncați.Dacă nu luați masa în fața pisicii dvs., puteți mânca fără să se certească.Puneți pisica într-o altă cameră și închideți ușa.Alternativ, puneți-o în cutia sa.Apoi, stai la masa ta și bucurați-vă de masă.Când ați terminat, încheiați confruntarea pisicii.
  • Imaginea intitulată mănâncă fără o pisică cerșind pasul 10
    2. Ține-ți pisica de pe masă.Dacă pisica dvs. se află pe masa de luat masa - indiferent dacă masa sau nu - va începe să creadă că este acceptabil să fii acolo.În timpul meselor, o pisică pe masă ar putea fi încurajată și începe să cerșească pentru alimente sau chiar mâncarea de mâncare chiar de pe placa.Împiedicați această situație prin lovirea pisicii dvs. de pe masă sau prin alegerea fizică a acestuia și o eliminați.
  • O modalitate de a vă împinge pisica de pe masă este să o pulverizați cu puțină apă. Umpleți o sticlă de pulverizare cu apă și utilizați-o pe pisica dvs. ori de câte ori este așezată pe masă.
  • Dacă aveți alți oameni care locuiesc în casa dvs., le puteți cere să vă ajute să vă asigurați că pisica dvs. nu sta pe masă.
  • Imagine intitulată mănâncă fără o pisică cerșind pasul 11
    3
    Utilizați instruirea pentru a împiedica pisica dvs. să ceară.Puneți pisica într-o locație departe de masa dvs. de luat masa.Dați pisicii dvs. un tratament cu o singură mână și faceți clic pe un clicker (un dispozitiv de antrenament pentru animale de companie) cu celălalt.Repetați patru sau cinci ori în mai multe sesiuni diferite pe tot parcursul zilei.După o săptămână sau cam asa ceva, continuați să vă așezați pisica în același loc din zona de luat masa și continuați să faceți clic pe clicker de fiecare dată când faceți acest lucru, dar reduceți frecvența cu care administrați tratamentul.
  • Nu dați niciodată pisicii dvs. să trateze mai puțin de jumătate din momentul în care utilizați clickerul.
  • În cele din urmă, veți putea să faceți clic pe clicker chiar înainte de a lua masa, provocând pisica dvs. să părăsească zona de luat masa.
  • sfaturi

    Dacă totul eșuează, ia-ți pisica la veterinar.Este posibil ca să nu puteți mânca fără o pisică cerșind, deoarece pisica în cauză are un fel de afecțiune medicală care îi determină să se simtă foame excesiv.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar