Cum să mănânci alimente pe o frunză de banane

Frunzele de banane sunt adesea folosite ca tăvi de servire în multe societăți asiatice și musulmane. Un motiv este că căldura din alimente servite direct pe o frunză va elibera antioxidanții naturali ai frunzelor, care se combină apoi cu alimentele în sine pentru beneficii de sănătate adăugate. Dar un alt motiv important este că acestea sunt considerate mult mai puțin risipitoare decât plăcile fabricate. Unele gospodării și restaurante pot servi masa fiecărui oaspete pe propria lor frunză, dar această dorință de a crea cât mai puține pierderi duce adesea la mese comunale servite pe un singur platou care urmează să fie împărtășite de toate, fără ustensile. Învățând cum să mănânci cu mâna ta în timp ce observând alte obiceiuri culturale privind servirea și eticheta meselor sunt mustne pentru a lua parte la o masă de frunze de banane.

Pași

Partea 1 din 3:
Mănâncă cu mâna ta
  1. Imaginea intitulată mănâncă alimente pe o frunză de banane Pasul 1
1. Ustensilele anticipate. Utilizați mâna dvs. pentru a mânca cele mai multe feluri de mâncare. Îmbunătățiți experiența de luat masa cu toate cele cinci simțuri, inclusiv atingeți. Bucurați-vă de avantajul suplimentar de a vă arde niciodată gura sau limba, deoarece orice mâncare prea caldă la atingere va trebui să se răcească înainte de a ajunge la gură.
  • Destul de ustensile sunt adesea folosite pentru a colecta alimente dintr-un platou comunal. Folosind o lingură pentru a mânca mâncăruri umede (cum ar fi supe sau daale) este o altă excepție.
  • Dacă găsiți că folosirea mâinii dvs. este prea dificilă de a mânca cele mai multe feluri de mâncare fără a face o mizerie uriașă, cerând o lingură este perfectă pentru nou-veniți. Furci și cuțite, cu toate acestea, pot perfora frunza.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente pe o frunză de banane Pasul 2
    2. Utilizați pâinea în schimb. Asigurați-vă că ați comandat o anumită formă de pâine cu masa. Utilizați vârfurile degetelor pentru a transfera alte alimente, cum ar fi curry, la pâinea voastră. Asigurați-vă că utilizați numai vârfurile degetelor, deși multe culturi privesc degetele prea murdare ca un semn al unui oaspete nepoliticos. Odată ce mușcați într-o bucată de pâine, abțineți să o scufundați în orice fel de mâncare comună.
  • Tipurile de pâine adesea servite cu masa de frunze de banane includ Chapati, Khakhra, Naan, Paranthas, Phulka, Puri, Roti și Rumali.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente pe o frunză de banane Pasul 3
    3. Sosiți sosul cu orez. Practic, toate mesele de frunze de banane vin cu o formă de orez, astfel încât să folosiți vârful degetelor pentru a colecta suficient pentru a intra într-o minge. Păstrați-vă indexul și degetele mijlocii apăsate împreună și apoi utilizați degetul mare pentru a rula orezul în jurul lor până când formează o minge. Îndepărtați mingea într-o sos, combinați-o cu o bucată de legume, carne sau ambele, și apoi puneți-le în gură.
  • Aveți grijă să vă folosiți doar degetele pentru a rula orezul, deoarece utilizarea palmei poate fi considerată nepoliticoasă.
  • Când aduceți mâncarea în gură, țineți-o până la buze și lăsați-o înăuntru cu degetul mare, fără a vă introduce degetele.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente pe o frunză de banane Pasul 4
    4. Fi conștient de deșeuri. Fiți conștienți de multe societăți care servesc mese de frunze de banane se încruntă pe pierderea alimentelor. Dacă mâncați de la un platou comunal, terminați ceea ce aveți înainte de a vă întoarce mai mult. Când mănâncă carne dintr-un os, folosiți degetele pentru a alege fiecare bucată de carne de pe ea. Curățați bine osul înainte de a vă ajuta la o altă piesă.
  • Luați-vă timpul când mâncați. Acordați atenție stomacului pentru a măsura cât de plină sunteți deveniți. Evitați să vă tratați la un alt ajutor pentru a vă da seama numai de faptul că sunteți prea umplute să o mâncați.
  • Partea 2 din 3:
    Observarea etichetei
    1. Imaginea intitulată mănâncă alimente pe o frunză de banane Pasul 5
    1. Spălați-vă mâinile înainte și după. Deoarece mesele de frunze de banane sunt de obicei consumate fără ustensile, asigurați-vă că mâinile sunt curate înainte de a mânca. Mai ales aveți grijă să faceți acest lucru dacă luați parte la o masă comunală în care toată lumea împărtășește alimente dintr-o singură frunză. Verificați dublu unghiile pentru a vă asigura că toate murdăria și murdăria au fost îndepărtate.
    • Unele restaurante vor oferi chiuvete suplimentare doar în acest scop.
    • Dacă nu este disponibilă apă sau săpun, ștergând mâinile curate cu o cârpă sau un prosop este acceptabil.
    • Din moment ce mâinile tale vor fi, fără îndoială, dezordonate, asigurați-vă că le spălați după ce mâncați.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente pe o frunză de banane Pasul 6
    2. Utilizați numai mâna dreaptă. Amintiți-vă că multe societăți care folosesc frunzele de banane se întâmplă să creadă că mâna stângă este "necurată", chiar dacă ați spălat-o cu totul înainte de a sta jos. Respectați tradițiile și păstrați mâna stângă sub masă. Utilizați numai mâna dreaptă pentru a gestiona alimentele și alte elemente.
  • Această regulă există, deoarece astfel de societăți ar trebui să-și folosească mâna stângă numai pentru curățarea corpului lor. Astfel încât plasarea acestei mâini pe masă în care alții mănâncă sau manipulează alimentele comune cu acesta este considerat lipsit de respect.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente pe o frunză de banane Pasul 7
    3. Respectați vecinii. Când împărtășiți o masă comunală, fiți conștienți de faptul că persoana de lângă tine se va ajuta la același fel de mâncare ca tine. Evitați pâinea dublă, orezul sau alte elemente în alimente partajate. Când aduceți mâncarea în gură, aveți grijă să plasați numai mâncarea înăuntru, nu degetele voastre. În plus:
  • Nu vă ajutăți la ultima servire a unui vas comunal. Așteptați până când colegii tăi fac clar că nu o doresc.
  • Dacă utilizați o scobitoare după aceea, vă protejați gura cu mâna pentru a prinde niște biți care vă pot scăpa de gură.
  • Dacă fumatul este permis, așteptați până când toată lumea a terminat să mănânce, astfel încât să nu vă distrugeți experiența.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente pe o frunză de banane Pasul 8
    4. Pliați frunza după aceea. Indicați să așteptați că ați terminat să mâncați prin plierea frunzei în jumătate. Pliați-o de-a lungul coloanei vertebrale, cu coloana vertebrală spre tine. Fiți conștienți de faptul că plierea acestuia invers (cu coloana vertebrală cea mai apropiată de dvs.) este un obicei special în unele societăți, rezervat exclusiv pentru funerali, pentru a arăta simpatie față de familia supraviețuitoare.
  • Partea 3 din 3:
    Servind mâncare
    1. Imaginea intitulată mănâncă alimente pe o frunză de banane Pasul 9
    1. Inspectați și clătiți frunza. În primul rând, asigurați-vă că frunza este intactă fără lacrimi sau alte perforări. Apoi folosiți apă rece pentru a spăla orice murdărie, praf sau alte materiale care ar fi putut colecta pe frunze. Dacă frunza pare să fie perfectă înainte de clătire, presați apa peste el oricum. Plătiți respectul față de oaspeți observând acest obicei de purificare.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente pe o frunză de banane Pasul 10
    2. Începeți cu sare. În primul rând, gândiți-vă la frunză ca un ceas. Ia în considerare vârful frunzei (cel mai îngust capăt al coloanei vertebrale) ca doisprezece ore. Acolo, turnați suficientă sare peste coloana vertebrală pentru a servi toți oaspeții.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente pe o frunză de banane Pasul 11
    3. Adăugați mâncăruri laterale. Lucrați în sens invers acelor de ceasornic. Utilizați partea stângă a frunzei dvs. (de la doisprezece până la șase) pentru a vă aranja părțile. Începând de la ora doisprezece, plasați-vă părțile în ordinea ascendentă a întreprinderii spre ora șase.
  • De exemplu, următoarele elemente sunt plasate în această ordine de sus în jos: Lemon, Chutney, Raita, Fritters / Bhajii / Nastha, și apoi dulciuri.
  • Imaginea intitulată mănâncă alimente pe o frunză de banane Pasul 12
    4. Adăugați mâncăruri principale. Lucrați înapoi de la ora șase. Aranjați-vă rețeaua de-a lungul spațiului rămas pe partea dreaptă a frunzei. Începeți cu pâinea dvs. în partea de jos, urmată de orez, amestecați cartofi prăjiți (dacă servește), apoi sosul sau curry spre vârf la o oră.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar