Cum să sunați la rău

În piața de muncă de astăzi de înaltă presiune, mulți lucrători simt nevoia de a ajunge la lucru chiar și atunci când este bolnav - un fenomen cunoscut sub numele de presenteism. În același timp, deși o treime din U.S. Lucrătorii recunosc că au luat o zi bolnavă atunci când nu sunt bolnavi. Indiferent dacă sunteți cu adevărat sub vreme sau aveți nevoie doar de o zi de sănătate mintală, urmând proceduri sensibile pentru a determina când și cum să apelați la rău, vă va face mai ușor să vă păstrați șeful și colegii să fie fericiți și sănătoși. Dacă nu sunteți cu adevărat bolnavi, nu este o idee bună să vă prefaceți că sunteți, mai ales dacă există o criză de sănătate publică, cum ar fi pandemia COVID-19. Ați putea sperie sau vă îngrijorați alți oameni.

Pași

Metoda 1 din 3:
Decizia dacă sunteți "stați acasă" bolnav
  1. Imagine intitulată Apel în Pasul bolnav 1
1. Gândiți-vă la colegii dvs.Chiar dacă nu sunteți cei mai buni prieteni cu toată lumea la locul de muncă, sperăm că nu există nimeni pe care doriți să îl vedeți rău.Cel puțin, gândiți-vă la hassles vă va face dacă jumătate din biroul dvs. este bolnav și absent / neproductiv, toate din cauza dvs.
  • Stați acasă dacă sunteți contagioși.Dacă tuse, strănut, ai un nas curbat, sau ai o rană deschisă, nu intra în muncă.Gândiți-vă la modul în care vă simțiți când sunteți sănătoși și tipul din următoarea Cubicle este hacking toată ziua și strănește pe mașina de copiat.
  • Nu, totuși, confunda simptomele reci cu alergii sezoniere, care nu sunt contagioase și (în condiții normale), care nu sunt de obicei demne de o zi bolnavă.Ambele maladii implică nasul curbat / înfundat și strănutul, dar alergiile nu ar trebui să aducă febră sau dureri de corp, printre alte diferențe.Discutați cu medicul dumneavoastră dacă pari că veți obține o răceală durabilă în același timp (e) în fiecare an - poate fi alergii.
  • Să fie deosebit de conștiincioși cu privire la orice coleg care ar putea avea un risc mai mare pentru boli sau infecții.Colaboratorii care sunt însărcinați, compromise imunii sau tratamente canceroase, de exemplu, sunt mai susceptibile de a cădea bolnav și se confruntă cu complicații grave.
  • Nu vă simțiți vinovați de a oferi tuturor o mică lucrare suplimentară în absența voastră.Le faci o favoare prin păstrarea germenilor acasă.
  • Imagine intitulată Apel în Pasul bolnav 2
    2. Efectați-vă eficiența potențială.Dacă nu puteți să vă ridicați, vedeți drept, rămâneți treaz sau mergeți la zece minute fără a alerga pentru toaletă, cât de utile veți fi oricum la locul de muncă?
  • Șeful tău ar putea să nu-ți placă o zi bolnavă, dar el / ea nu va fi fericit dacă ești inutil toată ziua.Probabil că vă servește (și angajarea dvs.) cel mai bine pentru a fi productiv atunci când este prezent și absent când este neproductiv.
  • Asta a spus, dacă ați sunat la rău de fiecare dată când ați simțit mai puțin de 100%, nu ați putea niciodată să intrați vreodată.Determinați dacă puteți pune într-o zi legitimă, dacă nu neapărat excepțională, zi de lucru.
  • Imagine intitulată Apel în Pasul bolnav 3
    3. Luați în considerare opțiunile dvs.În zilele noastre, mulți dintre noi fac deja o mare parte din munca noastră de acasă sau pot face acest lucru, dacă este necesar.Gândiți-vă dacă aveți nevoie de o zi de lucru de la domiciliu sau o zi fără lucru.
  • Oferiți-vă să lucrați de la domiciliu dacă taxele dvs. de muncă le permit și sunteți contagioși, dar nu incapacitați.
  • Cu toate acestea, nu oferiți să lucrați de acasă dacă sunteți pur și simplu prea bolnav de lucru.În aceste cazuri, odihna este, de obicei, esențială pentru a vă ajuta să vă faceți mai bine.
  • Dacă ezită să sunați la fel de rău sau să faceți acest lucru fără a oferi să lucrați de la domiciliu, din cauza presiunii de la supervizorul (supraveghetorilor), luați în considerare modalitățile de a susține politici mai sensibile pe zi la locul de muncă.Discutați cu colegii dvs. despre crearea unui front unit cu privire la modul în care zilele de salvare plătite pot îmbunătăți productivitatea și moralul.
  • Imagine intitulată Apel în Pasul bolnav 4
    4. Pregătiți-vă înainte ca o zi bolnavă să sosească.Dacă lucrați ca parte a unei "echipe" sau sunteți de supervizor, puteți fi mai ezitant să vă faceți o zi bolnavă când ar trebui, din teama că veți încurca și ziua de lucru a tuturor celorlalți.
  • Dacă începeți să vă simțiți prost în timpul unei zile de lucru și suspectați că mâine ar putea fi o zi bolnavă, creați o "listă de zi bolnavă" a sarcinilor pentru colegii / subordonații dvs. în absența dvs.Marchează clar și îl puneți pe birou, astfel încât să poată fi găsit cu ușurință a doua zi dacă sunteți afară.
  • Mai general, păstrând doar o listă de "sarcini în absența mea" gata, actualizată și accesibilă este probabil o idee bună.Puteți oferi direcția și conducerea chiar și în absența voastră.
  • Metoda 2 din 3:
    După eticheta de zi bolnavă
    1. Imagine intitulată Apel în Pasul bolnav 5
    1. Respectați răspunsul șefului dvs. în zilele bolnave.Flude o garnitură dacă cineva îi cheamă pe ceva scurt de Ebola?Are pietriș despre anunțuri prin text sau e-mail în loc de un apel telefonic?Utilizați aceste observații pentru a vă ajuta să determinați când și cum să sunați la rău.
    • Frica de a supăra șeful prin chemarea bolnavului este un motiv pentru care muncitorul american mediu durează cinci zile bolnave pe an, chiar dacă el are dreptul la opt sau nouă.
    • În cel mai bun scenariu de caz, veți găsi temerile dvs. ușurate, deoarece șeful dvs. răspunde efectiv în mod rezonabil la cererile legitime ale zilelor bolnave.
    • În scenariul cel mai rău caz, veți găsi că va trebui să fiți insistenți și persistenți să vă asigurați o zi bolnavă, chiar și atunci când aveți cu adevărat nevoie de ea.
  • Imagine intitulată Apel în Pasul bolnav 6
    2. Presupuneți că trebuie să sunați.Dacă sunteți norocos, șeful dvs. poate fi bine cu un text sau un e-mail de zi bolnav (a se vedea eșantioanele de mai jos în acest articol).În mod realist, totuși, probabil că va trebui să treci printr-o conversație telefonică actuală, persoană-la-persoană.
  • În cele mai multe cazuri, chemarea la boală acordă o mai mare respect, seriozitate și legitimitate la cererea dvs.
  • Decizia când să sunați este importantă și ea.Nu vrei să suni prea devreme - s-ar putea să-ți trezești șeful, sau să dai impresia că nu ai dat nici măcar să muncească o șansă.Cu toate acestea, chemarea prea târziu poate fi considerată lipsită de respect pentru a părăsi toată lumea în lurch de absența dvs. de ultim moment.
  • Cel mai bun moment pentru a apela este, de obicei, între când vă treziți în mod normal și când plecați la muncă.Aceasta spune: "Am încercat, dar este evident că nu se întâmplă astăzi."
  • Imagine intitulată Apel în Pasul bolnav 7
    3. Nu-l laptezi.Da, șeful tău dorește să facă sentimentul că ești de fapt bolnav, dar nu, nu are nevoie de detaliile gory despre dimineața ta petrecut îndoit peste toaletă.Să fie clar, direct și scurt în explicarea de ce trebuie să stați acasă.
  • Cunoscând șeful dvs. și modul în care el sau ea răspunde la cererile de zi bolnavă, veți avea o idee mai bună despre detaliile de care aveți nevoie pentru a vă oferi cu privire la boala dvs. specială, simptomele etc.
  • Cu excepția cazului în care sunteți sigur de telefonul dvs. de acțiune, falsificarea sau exacerbarea simptomelor, deoarece probabil nu este o idee bună.Aveți mai multe șanse să obțineți suspiciune decât simpatia dacă ați fabricat sunetul dvs. "zgârieturi" sau "tuse persistentă", chiar dacă aveți de fapt aceste simptome într-o formă mai blândă.
  • Cere scuze pentru inconveniente, dar nu te simți vinovat dacă ești cu adevărat bolnav și incapabil să intri.Amintiți-vă, de fapt, faceți toată lumea o favoare.
  • Imagine intitulată Apel în Pasul bolnav 8
    4. Fii atent când te întorci la muncă.Nu aveți nevoie să oferiți tuturor detaliilor explicite despre cât de bolnav ați fost sau să vă jucați simptomele rămase ca dovadă a motivului pentru care ați rămas acasă cu o zi înainte.(Pe de altă parte, probabil că nu ar trebui să vă acționați ca și cum vă simțiți mai bine decât oricând.) În schimb, o scurtă curtoazie comună este în ordine.
  • Să fie apreciat de orice eforturi făcute pentru a ridica slăbiciunea în absența dvs. și apologetic pentru orice inconveniente pe care le-ai cauzat.
  • De asemenea, vă arată că aveți grijă de sănătatea colegilor dvs. prin practicarea igienei exemplare la returnare.Spălați-vă mâinile ca și cum sunteți chirurg care se îndreaptă spre O.R., și pompa acea sticlă de sanitizator de mână pe birou până când este goală.Declarați războiul pe orice contagiune rămasă pe care o puteți avea.
  • Metoda 3 din 3:
    Apelând la rău atunci când nu sunteți bolnav
    1. Imagine intitulată Apel în Pasul bolnav 9
    1. Alegeți momentul potrivit pentru o zi bolnavă. Dacă sunteți angajat să vă chemați pe bolnavi, ar trebui să aruncați o privire la calendarul dvs. în avans pentru a vă asigura că ziua în care alegeți nu iese în evidență ca o zi perfectă pentru a fi off de la locul de muncă.Iată câteva modalități de a alege ziua potrivită:
    • Recunoașteți că, dacă alegeți o vineri sau o luni, va trebui să fiți foarte convingători pentru că va părea că încercați să scoți un weekend frumos de trei zile pentru tine.
    • Asigurați-vă că nu ați luat prea multe zile libere, fie că a fost pentru o boală reală sau nu. Nu vrei să arăți ca persoana care întotdeauna caută o zi liberă. Asigurați-vă că ați plecat la lucru în fiecare zi timp de cel puțin două luni înainte de a vă decide să jucați hooky.
    • Nu alegeți o zi deosebit de importantă sau enervantă, cum ar fi ziua unei întâlniri pe care toată lumea se teme sau ziua în care un client toată lumea știe că nu vă întâlniți cu voi veni. Acest lucru va face evident că încercați să evitați să fiți la locul de muncă în acea zi specială.
    • Nu alegeți o zi a unui eveniment sportiv major în orașul dvs. Dacă toată lumea știe că sunteți un fan al unei anumite echipe și că veți muri să mergeți la un joc de zi, scuza dvs. nu va funcționa.
    • Dacă sunteți american, nu alegeți o zi de luni după Super Bowl Duminică. Aceasta este o zi mare de băut pentru mulți americani și va fi destul de evidentă că vă chemați pentru că sunteți atârnați, nu sunteți bolnavi.
  • Imagine intitulată Apel în Pasul bolnav 10
    2. Începeți să acționați bolnav cu o zi înainte. Odată ce ați ales ziua bolnavă a viselor voastre, ar trebui să oferiți semne de boală viitoare la locul de muncă cu o zi înainte. Va arăta suspicios dacă lucrați mai mult decât oricând sau crăpați în salonul de cafea într-o zi și apoi apelați cu o boală debilitantă, următorul.Care a spus că, suprasolicitarea bolii sale false poate fi un semn evident la șeful și colegii dvs., astfel încât să urmărească indicații ușoare.
  • Tuse sau sniffle o dată într-o vreme.
  • În timpul prânzului, menționați ocazional că nu aveți un apetit.
  • Uită-te ușor nesigur. Dacă sunteți un bărbat, vă faceți griji sau nu vă puneți în cămașă tot drumul. Dacă sunteți o femeie, purtați mai puțin machiaj decât de obicei și nu vă spălați părul pentru a vă da a "ușor obosit" uite. Nu luați prea mult - amintiți-vă că doriți să arătați ca și cum vă îmbolnăviți, nu ca un slob.
  • Nu fi prea evident despre boala ta. Odată ce oamenii aud tusea sau sniffle, ei vor întreba cum vă simțiți. Încercați să o spălați. Doar spune, "Nu chiar sunt bine" sau "Sunt doar puțin obosit astăzi, cred."
  • Dacă sunteți un bețiv de cafea mare, aveți ceai în schimb.
  • Țineți-vă mâinile la cap ca și tu ai o durere de cap.
  • Luați în mod obișnuit medicamente pentru durere în timpul zilei de lucru. Aduceți o sticlă completă de pastile pentru a lucra, astfel încât toată lumea să poată auzi pilulele tremurând în sticlă când o scoateți afară. De asemenea, vă puteți preface că luați pastilele, dar trebuie să fie convingătoare.
  • Fii mai rezervat în acea zi. Nu ieși din calea ta sau fii prietenos cu toată lumea.
  • Dacă colegii dvs. vă invită la o oră fericită sau la prânz, le mulțumiți, dar spuneți că nu vă simțiți până la asta.
  • Dacă este o vineri și intenționați să luați o zi de luni, menționați că nu vă simțiți bine la sfârșitul zilei, ci că veți putea să-l dați jos în weekend. Apoi, când sunați luni, puteți menționa cum ați început să vă simțiți teribili în weekend și că vă simțiți puțin mai bine, dar nu ați recuperat.
  • Imagine intitulată Apel în Pasul bolnav 11
    3. Pregătiți-vă pentru apelul telefonic. Odată ce ați început "Operațiunea Sick Day" la locul de muncă, ar trebui să vă pregătiți pentru telefonul dvs. atunci când ajungeți acasă. Ar trebui să fiți pregătiți pentru ceva care ar putea veni în timpul apelului, așa că nu sunteți prins de gardă.
  • Cunoaște-ți boala înăuntru. Este o migrenă, o răceală, altceva? O migrenă sau o răceală sunt scuze bune. Nu încercați să alegeți o boală atât de complicată încât va fi greu de descris sau ceva care poate dura câteva zile pentru a se recupera, cum ar fi strep gâtul sau otrăvirea alimentară.
  • Cunoașteți boala dvs., dar nu dați prea multe detalii. Vrei să păstrezi apelul scurt și dulce. Dacă șeful dvs. pune întrebări despre asta, puteți da răspunsuri.
  • Pregătește-te pentru orice întrebări pe care șeful tău le poate întreba, așa că sună ca și cum ai fi cinstit. Știți când a început boala dvs., cum credeți că veți simți mâine și ce veți face acea zi pentru a vă recupera.
  • Repetați conversația. Poți chiar să-i suni pe un prieten apropiat să practice pe el sau pe ea. Puteți încerca să scrieți ceea ce veți spune că vă ajută să repetiți, dar nu citiți doar dintr-o lucrare când faceți apel real.
  • Imagine intitulată Apel în Pasul bolnav 12
    4. Faceți apelul și faceți numărul.Acesta este momentul adevărului pentru ziua voastră falsă.Faceți un apel convingător și sunteți (literal) acasă gratuit.Fă-o greșit și veți ajunge în cel mai bun caz cu un sef furios și în cel mai rău caz cu hârtiile tale de mers pe jos.Apelați la momentul potrivit și în mod corect, pentru a vă îmbunătăți șansele de succes.
  • Asigurați-vă că telefonul dvs. este mai devreme. După ce ați pregătit pentru apel, ar trebui să vă numiți șeful frumos și mai devreme. Nu apelați atât de devreme că îl treziți și sunteți o neplăcere. Doar apelați chiar în jurul momentului în care vă veți trezi în mod normal pentru muncă, astfel încât să se păzească că vă treziți să mergeți la lucru și ați realizat că nu vă simțiți suficient de bine pentru a merge.
  • Sunet bolnav în timpul apelului. Indiferent dacă părăsiți un mesaj vocal sau discutați cu șeful dvs., este important să vă simțiți convingători că sunteți bolnav. Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a suna ca și cum ați veni cu ceva:
  • Tuse sau sniffle ocazional în timpul apelului. Nu exagerați, deoarece tusele false pot fi cu adevărat evidente, dar o tuse sau un sniffle bine plasat poate face truc.
  • Faceți sunetul vocal răgușit. Puteți face acest lucru prin țiparea într-o pernă pentru a vă face durerea gâtului un pic sau asigurați-vă că nu beți apă înainte de apel.
  • De asemenea, puteți să sunați în timp ce vă culcați și să vă așezați capul cu susul în jos (să suneți congestitați), dar asigurați-vă că acest lucru nu vă dezorientează și vă va face să uitați exact ce ați spus.
  • Imagine intitulată Apel în Pasul bolnav 13
    5. Acționează puțin bolnav a doua zi la locul de muncă. Ar fi suspicios dacă ați apărut să lucrați în căutarea bine-odihnită și încântată de viață. În schimb, ar trebui să vă acționați ca și cum vă simțiți mai bine după frigul tău, dar încă prezintă semne de boală plictisitoare.Amintiți-vă să practici o igienă deosebit de bună pentru a păstra și partea bună a tuturor.
  • Nu te îngrijorează și de obicei. Din nou, nu trebuie să arăți ca un slob, dar părul, fața și hainele ar trebui să arate doar un pic cam dezordonat.
  • Păstrați-vă mai mult decât de obicei.
  • Suflați-vă nasul sau tusea o dată într-o vreme.
  • Fi apologetic despre a fi dor de a pierde o zi de lucru.
  • Nu vă prezentați cu un frumos bronz sau un costum nou. Acest lucru va face evident că ați petrecut ziua în soare sau la cumpărături.
  • Eșantion de e-mail în șablon bolnav

    Șablonul de e-mail al zilei bolnavului

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Evaluarea e-mailului bolnavului

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu ieșiți în public prea mult în timpul zilei bolnave. Puteți face o excursie la magazinul de produse alimentare din transpirații dvs., dar nu doriți să intrați în șeful dvs. la ora fericită.
  • Dacă vă chemați adesea în bolnav, acest lucru vă va face angajatorul să se înclece cu privire la toate apelurile bolnave și să-l facă să strângă domnia pe toți ceilalți.
  • Amintiți-vă, personalul și managementul do păstrați un ochi asupra absențelor de boală, cât timp au fost bolnavi și frecvența și modelele lor de a fi bolnavi.
  • Nu spuneți nimănui în biroul dvs. pe care l-ați mințit sau va minți despre a fi bolnav. Chiar dacă sunteți prieteni apropiați, acest lucru se poate întoarce la șeful dvs. și ați putea avea probleme.
  • Avertizări

    Dacă doriți să sunați la rău atunci când nu sunteți, trebuie să executați Planul perfect. Dacă faceți o slujbă săracă de a acționa bolnav, angajatorul dvs. va pierde credința în voi și ar putea crede că sunteți un muncitor flakos. Acest lucru vă poate crește șansele de a vă pierde locul de muncă.
  • Dacă există o criză de sănătate publică care se întâmplă ca pandemia Covid-19, într-adevăr nu este o idee bună să pretindem că este bolnavă. Ai putea spera sau a deranja alte persoane. Doar apelați la bolnavi dacă sunteți cu adevărat bolnavi.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar