Vaccinarea covidă în u.s.: cele mai frecvente întrebări au răspuns

Criza Covid-19 a fost greu pentru noi toți, dar există o lumină la capătul tunelului. Două vaccinuri au fost aprobate pentru uz public și arată ca o modalitate promițătoare de a ajuta la punerea în aplicare a acestei pandemii. Deoarece vaccinurile nu au ieșit mult timp, puteți avea întrebări despre modul în care lucrează, când le puteți obține în Statele Unite și cât de eficiente vor fi combaterea virusului. Citiți mai departe pentru a găsi informațiile de care aveți nevoie, astfel încât să știți ce să vă așteptați când mergeți la o clinică sau spital pentru fotografiile dvs. de vaccinare.

Pași

Întrebarea 1 din 9:
Când va fi disponibil vaccinul?
  1. Imagine intitulată Vaccinarea cu covide în Statele Unite - cele mai frecvente întrebări au răspuns la pasul 1
1. Prima rundă de vaccinuri este disponibilă acum. Cu toate acestea, fiecare stat are propriul plan de lansare pentru cine va putea obține acest lot inițial de vaccinuri. Majoritatea statelor urmăresc recomandările CDC prin oferirea primei runde către lucrătorii din prima linie și persoanele cu vârsta de 75 de ani sau peste. Pe măsură ce sunt fabricate mai multe doze de vaccin, lista de eligibilitate se va extinde pentru a include mai mulți oameni.
  • Muncitorii din prima linie includ: pompieri, ofițeri de poliție, ofițeri de corecții, lucrători alimentari și agricoli, lucrători de tranzit public, angajații serviciului poștal, angajații producători, profesori, personalul de sprijin educațional și lucrătorii de îngrijire a copiilor.
  • După lucrătorii din front și persoanele cu vârsta de 75 de ani, grupurile următoare pentru a obține vaccinul vor fi persoanele de 65 sau mai mari, persoanele cu afecțiuni medicale care le pun la un risc mai mare și alți lucrători esențiali. Alți lucrători esențiali includ angajații în: transport, servicii alimentare, logistică, construcții, finanțe, IT, comunicații, energie, siguranță publică, sănătate publică, drept și mass-media.
  • 2. Ar trebui să fie disponibil mai larg în primăvara târzie din 2021. Oamenii care lucrează la vaccin fac tot posibilul, dar este nevoie de timp pentru a produce suficiente doze pentru toată lumea. Deși nu există o cronologie oficială, majoritatea estimărilor sugerează că vaccinul va fi disponibil publicului larg la sfârșitul primăverii sau vara anului 2021.
  • Va dura ceva mai mult pentru ca vaccinul în condiții de siguranță pentru copii să devină disponibil. Sistemele imune ale copiilor nu sunt identice cu adulții, iar mai multe cercetări trebuie făcute pentru a se asigura că vaccinurile sunt sigure și eficiente pentru copii.
  • Întrebarea 2 din 9:
    Vaccinul funcționează efectiv?
    1. Imagine intitulată Vaccinarea cu covide în Statele Unite - cele mai frecvente întrebări au răspuns la pasul 3
    1. Da, ambele vaccinuri aprobate în prezent par a fi eficiente. Mergând în 2021, singurele două vaccinuri care au fost aprobate în Statele Unite sunt vaccinul Pfizer / Biontech și vaccinul Moderna. Iată ce știm despre eficacitatea fiecărui vaccin:
    • Vaccinul Pfizer / Biontech este de 95% eficient, ceea ce înseamnă că 95% dintre oameni vor fi protejați să se îmbolnăvească cu virusul. Este aprobat pentru oricine cu 16 ani sau mai mult și necesită 2 injecții date în termen de 21 de zile de la altul.
    • Vaccinul Moderna este de 94.1% eficient. Acesta este aprobat în prezent pentru oricine cu 18 ani sau mai mult și necesită 2 injecții cu 28 de zile între fiecare doză.
    • Ambele vaccinuri se bazează pe tehnologia MRNA Messenger. În mod tradițional, un vaccin conține o versiune slabă sau moartă a unui virus real, care este injectat în corpul dvs. pentru a vă învăța sistemul imunitar pentru a lupta împotriva virusului în viitor. Vaccinurile ARNm lucrează prin injectarea unei proteine ​​spike (nu virusul COVID-19) în corpul vostru. Această proteină, care seamănă cu virusul COVID-19, învață corpul pentru a identifica și a lupta cu virusul real în timp ce se atașează celulelor din corpul vostru.
    Întrebarea 3 din 9:
    Este siguranța vaccinării COVID-19?
    1. Imagine intitulată Vaccinarea covidă în Statele Unite Întrebări cele mai frecvente a răspuns la pasul 4
    1. Da, niciuna dintre studiile clinice nu indică pericolul unic. Vaccinurile COVID-19 au suferit o serie intensă de încercări și teste și nu există nici o dovadă că cele două vaccinuri aprobate sunt unice periculoase. Există unele riscuri dacă sunteți alergic la oricare dintre ingredientele din vaccinuri, dar acest lucru este adevărat pentru orice vaccin sau tratament medical.
    • Există o mulțime de dezinformare în legătură cu vaccinul. Realitatea este că vaccinurile nu vor pune marea majoritate a oamenilor în calea răului. Riscurile de capturare sau de răspândire a COVID-19 depășesc orice efecte secundare potențiale pe care le puteți experimenta.
  • 2. Discutați cu medicul dumneavoastră despre a fi vaccinat dacă aveți o istorie de reacții alergice la medicamente. Persoanele cu alergie la orice ingrediente din vaccinuri sunt singurul grup de persoane pe care CDC le spune în mod explicit nu ar trebui inoculate. Dacă aveți o istorie de anafilaxie sau alte reacții puternice la injecții, vaccinuri sau medicamente, dar nici o alergie explicită la ingredientele din vaccin, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a fi inoculați. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să obțineți vaccinul în funcție de istoria personală și de ceea ce sunteți alergic, dar trebuie să consultați mai întâi un medic.
  • Nu vă faceți griji dacă aveți alergii la animale, polen, latex, mâncare sau ceva de genul ăsta. Sunteți doar la risc dacă ați avut reacții la injecții sau medicamente.
  • Există rapoarte zero despre oricine pe moarte de a lua vaccinul. Dacă obțineți vaccinul și aveți o reacție alergică, veți fi înconjurați de profesioniști din domeniul sănătății care vă vor putea trata la fața locului, așa că încercați să nu vă faceți griji.
  • 3. Poate doriți să așteptați un pic dacă sunteți însărcinată sau alăptați. Dacă sunteți gravidă sau alăptați, discutați cu medicul dumneavoastră despre obținerea vaccinului Covid-19. Există date limitate privind cât de sigur este vaccinul pentru femeile gravide sau femeile care alăptează. Deoarece nu a fost studiată temeinic, depinde de dvs. dacă doriți să obțineți vaccinul.
  • Dacă sunteți la un risc crescut, deoarece sunteți imunocompromiși, este posibil să meritați să obțineți vaccinul, chiar dacă sunteți gravidă sau alăptați. Doar discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vă cântări opțiunile.
  • Întrebarea 4 din 9:
    Care sunt efectele secundare ale vaccinului Covid-19?
    1. Imagine intitulată Vaccinarea cu covide în Statele Unite - cele mai frecvente întrebări au răspuns la pasul 7
    1. Efectele secundare frecvente includ dureri minore și umflături la locul injectării. După fiecare injecție în braț, puteți experimenta o ușoară umflare, roșeață sau durere reziduală. Acest lucru este total normal, iar aceste efecte secundare ar trebui să dispară după o zi sau două. Puteți aplica o cârpă rece la braț pentru a reduce umflarea. Exercitarea și mutarea brațului după obținerea vaccinului poate ajuta, de asemenea.
    • Sunați-vă medicul dacă durerea și umflarea nu disipa sau se înrăutățește după câteva zile.
    • Efectele secundare nu sunt unice pentru o vaccinare. S-ar putea să nu le fi observat niciodată când ați fost vaccinați pentru alte viruși în trecut, dar vaccinurile Covid-19 nu sunt unice în acest fel.
    • În afara durerii, a roșeaței și a umflării, nu par să existe alte reacții localizate la vaccin.
    • Nu există date clinice sau informații privind administrarea concomitentă a vaccinurilor COVID-19, alături de alte vaccinări.
  • 2. De asemenea, puteți experimenta simptome asemănătoare gripei pentru o zi sau două. Împreună cu efectele secundare superficiale la locul de injectare, puteți experimenta și simptome asemănătoare gripei după ce ați împușcat. Aceste simptome pot fi neplăcute, dar ar trebui să dispară într-o zi sau două. Dacă primiți vaccinul și intrați în aceste reacții adverse, beți doar o mulțime de apă, îmbrăcați ușor și luați-o ușor pentru câteva zile.
  • Pe baza datelor FDA din studiile, efectele secundare comune potențiale includ: oboseală, cefalee și dureri musculare sau dureri. Efectele secundare mai puțin frecvente includ: febră, frisoane, diaree și dureri articulare.
  • Dacă simptome asemănătoare gripei nu dispare după câteva zile, contactați medicul de îngrijire primară.
  • Aceste simptome nu apar pentru că sunteți de fapt bolnav. Este pur și simplu rezultatul sistemului imunitar care răspunde la proteina Spike din vaccin.
  • Întrebarea 5 din 9:
    Puteți să vă infectați cu Covid-19 după vaccinare?
    1. Imagine intitulată Vaccinarea cu covide în Statele Unite Întrebări cele mai frecvente a răspuns la pasul 9
    1. Da, deoarece este nevoie de timp ca vaccinul să înceapă să lucreze și este doar 94-95% eficient. Aceasta înseamnă că încă mai puteți deveni infectați cu Covid-19 imediat după ce ați primit vaccinul. Vaccinurile sunt, de asemenea, doar 94.1% și 95% eficiente, atât de aproximativ 1 din 20 de persoane nu vor deveni imuni la virusul COVID-19. Acesta este motivul pentru care este important să continuați să vă distanți social și să purtați o mască, chiar și după ce ați fost inoculați.
    • Nimeni nu știe încă sigur, dar există posibilitatea ca încă să puteți purta și să răspândiți virusul COVID-19, chiar și după ce ați fost vaccinat. Cu alte cuvinte, chiar dacă nu vă îmbolnăviți, este posibil să fiți în stare să-i faceți pe alții bolnavi.
    • Vaccinul Pfizer / Biontech arată că începe să lucreze la aproximativ 7 zile de la prima doză pentru majoritatea oamenilor, deși vaccinul de modelare poate dura ceva mai mult pentru a lovi cu piciorul.
    Întrebarea 6 din 9:
    De ce ar trebui să vă vaccinați împotriva Covid-19?
    1. Imagine intitulată Vaccinarea cu covide în Statele Unite - cele mai frecvente întrebări au răspuns la pasul 10
    1. Vaccinați reduce șansele pe care le răspândiți virusul altora. De asemenea, va scădea riscul de a vă îmbolnăvi de la COVID-19 în viitor. Pe măsură ce tot mai mulți oameni sunt vaccinați, răspândirea virusului va încetini. Dacă doriți să vă protejați, să protejați sănătatea altora și să vă întoarceți la modul în care lucrurile au fost înainte de pandemie, nu există nici un motiv real că nu ar trebui să obțineți vaccinul dacă nu sunteți alergic la el.
    • Chiar dacă aveți o istorie de reacții alergice la vaccinuri sau medicamente, medicul dumneavoastră poate recomanda încă vaccinul. Depinde într-adevăr de analiza medicului dumneavoastră despre istoricul dvs. medical.
    Întrebarea 7 din 9:
    Sunt necesare vaccinuri atunci când călătoresc la u.S.?
    1. Imagine intitulată vaccinarea cu covide în Statele Unite - cele mai frecvente întrebări au răspuns la pasul 11
    1. Nu există cerințe de vaccinare pentru vizitatori sau călători. Acest lucru se aplică atât pentru turiști și cetățenilor, indiferent dacă călătoriți în Statele Unite sau părăsiți țara. Unele state pot avea în continuare recomandări în loc, dar nu există cerințe de vaccin.
    • De când Statele Unite au avut o rată de infecție atât de mare, unele țări solicită un vaccin înainte ca cetățenii să poată veni acasă dacă vizitează Statele Unite. Este posibil să nu doriți să luați această excursie la U.S. Dacă sunteți cetățean străin și încercați să scoateți vaccinul.
    • Există o varietate de vaccinuri pe care vi se cere să le luați dacă emigrați în Statele Unite, dar vaccinul Covid-19 nu este unul dintre ei.
    Întrebarea 8 din 9:
    Sunt disponibile vaccinuri alternative?
    1. Imagine intitulată Vaccinarea cu covide în Statele Unite - cele mai frecvente întrebări au răspuns la pasul 12
    1. În prezent există doar 2 vaccinuri care sunt aprobate pentru distribuție. Vaccinul Pfizer / Biontech și vaccinul Moderna sunt singurele opțiuni chiar acum. Cu toate acestea, mai multe vaccinuri pot deveni disponibile în viitor. O mulțime de companii farmaceutice și cercetători lucrează încă la dezvoltarea de noi vaccinuri în speranța că acestea pot fi mai eficiente sau mai ușor de utilizat decât cele 2 care sunt disponibile în prezent.
    Întrebarea 9 din 9:
    Care sunt diferențele dintre cele 2 vaccinuri?
    1. Imagine intitulată Vaccinarea cu covide în Statele Unite Obb că întrebările dvs. cele mai frecvente au răspuns la pasul 13
    1. Vaccinul Pfizer / Biontech este un pic mai greu de navă și de a stoca. Vaccinul lui Pfizer trebuie păstrat la -80 la -60 ° F (-62 la -51 ° C), în timp ce modelul nu este. Acest lucru necesită o mulțime de gheață uscată și de transport maritim că are o gamă largă de provocări. Un vaccin viitor poate fi mai ușor de stocat, dar faptul că alți cercetători lucrează la vaccinuri noi nu înseamnă că vaccinul Pfizer / Biontech nu este eficient.
    • Ambele vaccinuri lucrează în același mod - ambele se bazează pe tehnologia MESSENGER MRNA, care învață sistemul imunitar de combatere a COVID-19, expunând-o la o proteină spike.
    • Vaccinul Moderna este de 94.1% eficace, în timp ce vaccinul Pfizer / Biontech este de 95% eficient.
    • Ambele vaccinuri necesită 2 fotografii. Injecțiile de vaccin Pfizer / Biontech trebuie administrate în termen de 21 de zile. Vaccinul de modelare necesită 2 injecții date de 28 de zile distanță.
    • Vaccinul Pfizer / Biontech este aprobat pentru oricine 16 sau mai mult, în timp ce vaccinul de modelare este aprobat pentru oricine cu 18 ani sau mai mult.

    sfaturi

    Odată ce vaccinul este disponibil pentru public, veți putea găsi cea mai apropiată clinică care oferă vaccinul la HTTPS: // Vaccinefinder.Org /.
  • Orice vaccinuri achiziționate federal vor fi oferite gratuit. Furnizorii de vaccinare vor putea percepe o taxă de administrare, deși acest lucru ar trebui să fie acoperită de asigurarea dvs. Dacă nu aveți asigurare, Fondul de ajutorare a furnizorului de resurse pentru resursele și serviciile de sănătate va acoperi costul.
  • Nici un pașii nu au fost omiteți în dezvoltarea vaccinurilor Covid-19. Ei au suferit la fel de mult control științific și la fel de multe studii clinice ca orice alt tratament medical sau vaccin acolo.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar