Cum să sărbătorim sărbătorile în siguranță în timpul pandemiei covid 19

Toți suntem obosiți de distanțarea socială și de carantină, iar această pandemie a fost deosebit de greu pentru familiile și prietenii care nu au putut să se conecteze în persoană. Totuși, cele mai sigure modalități de a sărbători sărbătorile sunt practic printr-o platformă de chat video sau printr-o mică sărbătoare cu oamenii cu care locuiți. În prezent nu este recomandat să vizitați familia sau prietenii, dar există măsuri de siguranță pe care le puteți lua pentru a minimiza riscul dacă dvs. sau familia dvs. doriți să luați șansa. Amintiți-vă că există zeci de vaccinuri dezvoltate și testate, astfel încât ar putea fi mai bine să vă reamintesc familiei dvs. că toate acestea ar putea fi în curând în curând, astfel încât să vă mențină puțin mai mult timp.

Pași

Metoda 1 din 3:
Înainte de sărbătorile
  1. Imaginea intitulată Celebrează sărbătorile în condiții de siguranță în timpul Pandemiei Covid 19 Pandemice 1
1. Obțineți un test COVID-19 dacă intenționați să sărbătoriți cu ceilalți. Dacă intenționați să vă vedeți familia sau prietenii în timpul unei vacanțe, obțineți un test Covid-19. Este gratuit, iar un rezultat negativ vă va oferi o liniște de minte că nu veți pune pe nimeni în pericol. Obțineți testul cu cel puțin câteva zile în avans pentru a vă asigura că veți avea timp pentru ca rezultatele să se întoarcă și nu iau riscuri dacă sunteți încă la câțiva zile distanță de vacanță.
  • Dacă este posibil, discutați cu prietenii și familia dvs. despre punerea celor sărbători de vacanță. Lipsesc cina de vacanță tradițională de familie va fi o bummer, dar este singura modalitate de a fi 100% sigură.
  • Testul Covid-19 poate fi greșit. Din păcate, nu există nici o modalitate de a ști cu o certitudine absolută că o adunare va fi în siguranță.
  • Dacă rezultatul testului dvs. este pozitiv, carantină timp de cel puțin 14 zile, chiar dacă nu vă simțiți rău.
  • Imaginea intitulată Celebrează sărbătorile în siguranță în timpul Pandemiei Covid 19 Pandemice 2
    2. Căutați restricții de călătorie pentru a vedea dacă vi se permite să vă întâlniți în persoană. Faceți mai întâi acest lucru pentru zona dvs. locală, apoi verificați restricțiile pentru oriunde ați planificat să mergeți. Trageți restricțiile de stat, județ și oraș. Diferite domenii au rate diferite și cerințe de infectare și știind dacă călătoriile sunt restricționate sau nu este esențială dacă intenționați să mergeți oriunde.
  • Dacă locuiți local, trebuie încă să verificați restricțiile. Unele zone au interzis adunările locale cu totul.
  • Unele regiuni încă interzice adunările de mai mult de 3-10 persoane. Dacă este cazul, nu veți putea să adunați personal cu mai mult de câțiva oameni.
  • Cunoașterea ratelor de infectare în care intenționați să vă veți ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză. Dacă toți cei din familia dvs. au fost în carantină și nu au existat focare mari în zona familiei dvs., este posibil să fiți mai dispuși să vă asumați riscul de a aduna personal.
  • Imaginea intitulată Celebrează sărbătorile în siguranță în timpul Pandemiei Covid 19 Pandemice 3
    3. Carantină timp de cel puțin 14 zile înainte de orice evenimente în persoană. Dacă se întâmplă să fiți asimptomatic - ceea ce înseamnă că sunteți infectat cu COVID-19, dar nu aveți simptome - virusul este probabil să iasă din sistemul dvs. în termen de 14 zile. Înainte de a vă planificați participarea la orice evenimente de vacanță sau întâlniri de familie, petreceți 14 zile acasă. Dacă nu puteți face acest lucru, poate doriți să săriți la orice evenimente în persoană.
  • Dacă ați lucrat în jurul unei grăunte de alți oameni sau nu ați fost super-sârguincios despre purtarea măștii dvs., sunteți mult mai bine să găzduiască o sărbătoare digitală cu prietenii sau familia.
  • Imaginea intitulată Celebrează sărbătorile în condiții de siguranță în timpul Pandemiei Covid 19 Pandemice 4
    4. Nu vizitați rudele imunocompromise sau vârstnice. COVID-19 este dramatic mai periculos dacă aveți peste 50 de ani și extrem de periculos dacă aveți peste 65 de ani. De asemenea, este extrem de riscant să prindeți COVID dacă aveți un sistem imunitar compromis. Dacă aveți o relație relativă mai veche sau imunocompromisă asupra întâlnirii pentru sărbători, explicați de ce nu le puteți vedea. Dacă nu dau, discutați cu restul familiei despre punerea petrecerii de vacanță.
  • Lipsa familiei dvs. pe sărbătorile este o bummer gravă, dar este mai bine să petreceți câteva zile dezamăgite decât este de a pune viața cuiva în pericol. Există unii candidați viabili de vaccin acolo, astfel încât să vă reamintiți întotdeauna familiei că vă puteți întâlni când pandemia sa terminat.
  • Imaginea intitulată Celebrează sărbătorile în siguranță în timpul Pandemiei Covid 19 Pandemice 5
    5. Evitați călătoria pe distanțe lungi, în special aproape de sărbătorile. Aeroporturile, avioanele, trenurile, stațiile de autobuz, iar navele vor fi ambalate cu călătorii - mai ales cu câteva zile înainte de Crăciun, Ziua Recunoștinței sau orice altă sărbătoare. Dacă trebuie să călătoriți, conduceți acolo pentru a minimiza expunerea pe care o veți avea la alte persoane.
  • Dacă conduceți o distanță lungă, este recomandat să vă aduceți propriile mâncăruri și gustări cu sanitizatorul de mână pentru a mânca de-a lungul drumului.Dacă trebuie să opriți undeva să utilizați baie sau să obțineți gaz, purtați masca, rămâneți 6 picioare (1.8 m) de la alți oameni și folosiți Sanitizer de mână înainte și după ce ați terminat opritorul.
  • O altă opțiune relativ sigură este găsirea unei zone de oprire de bază, fără facilități care constau exclusiv dintr-un umăr pavat pe partea de autostradă sau pe alt drum.Puteți să vă opriți acolo pentru a vă odihni, pipi în pădure (bărbați), uitați-vă la hărțile dvs. sau peisajul din apropiere sau utilizați telefonul mobil.Orice gunoi rezultând din alimente sau băuturi preambalate trebuie efectuate.
  • Metoda 2 din 3:
    În timpul sărbătorii
    1. Imaginea intitulată sărbătorește sărbătorile în siguranță în timpul Pandemiei Covid 19 Pandemice 6
    1. Spălați-vă mâinile înainte, după ce și în timpul celebrării. Apucați un săpun antibacterian, spumă și strângeți-vă mâinile împreună timp de cel puțin 20 de secunde. Faceți acest lucru înainte de adunare, după adunare și ori de câte ori atingeți sau alegeți ceva pe care alții s-au manipulat. Acest lucru va șterge orice germeni potențiali sau bacterii pe care le puteți transfera în mâinile dvs. în timp ce sunteți cu alte persoane.
    • Alternativ, puteți utiliza un dezinfectant de mână antibacterian. Aduceți un mic container cu dvs. și păstrați-l în buzunar în timpul petrecerii.
    • Din nou, este foarte recomandat să nu vă întâlniți cu alți oameni în timpul sărbătorilor. Puteți să vă încurajați întotdeauna familia și prietenii să arunce o sărbătoare mare odată ce toate acestea s-au terminat.
  • Imaginea intitulată Celebrează sărbătorile în siguranță în timpul Pandemiei Covid 19 Pandemice 7
    2. Rămâi 6 ft (1.8 m) În afară de discuții cu rudele. Distanțare socială este un pas important atunci când vine vorba de a rămâne în siguranță. Mențineți cel puțin 6 picioare (1.8 m) de spațiu între dvs. și prietenii sau rudele dvs. atunci când vă întâlniți în timpul sărbătorilor. Acest lucru va face mult mai greu pentru ca virusul COVID-19 să se răspândească dacă se întâmplă cineva să fie bolnav.
  • Aceasta înseamnă îmbrățișări sau sărutări! Spuneți rudele și prietenilor cât de fericiți sunteți să le vedeți, dar refuzați ofertele pentru strângere de mână și îmbrățișări.
  • Imaginea intitulată Celebrează sărbătorile în siguranță în timpul Pandemiei Covid 19 Pandemice 8
    3
    Purtați masca și să încurajeze membrii familiei să facă același lucru. Păstrați masca pentru întregul adunării pentru a evita răspândirea COVID-19 în cazul în care sunteți asimptomatic. Dacă purtați o mască de pânză, spălați-o înainte și după eveniment.
  • Dacă aveți membri ai familiei sau prieteni care refuză să poarte o mască (sau să o poarte corect), apelați-le. Fie refuză să rămână sau să încerce să explice de ce este important să-și păstreze masca. Nu puteți controla comportamentul altora, dar îl puteți împiedica să faceți ceea ce trebuie.
  • Imaginea intitulată Celebrează sărbătorile în siguranță în timpul Pandemiei Covid 19 Pandemice 9
    4. Stau afară împreună pentru a reduce expunerea potențială. Chiar dacă este rece în timpul Crăciunului sau Ziua Recunoștinței, împingeți-vă și puneți niște încălzitoare în aer liber. Colectarea în aer liber va limita dramatic riscul ca oricine să se răspândească COVID-19. Este mult mai greu ca virusul să se răspândească afară, iar păstrarea tuturor în aer liber va face mult mai ușor la distanța socială.
  • Dacă familia sau prietenii nu sunt la bord sau este chiar prea rece afară, explozie căldura în interior, deschideți ferestrele și întoarceți fanii. Puteți intra în proiectul rece ocazional, dar acest lucru va reduce șansele pe care virusul se răspândește.
  • Imaginea intitulată Celebrează sărbătorile în siguranță în timpul Pandemiei Covid 19 Pandemice 10
    5. Carantină Odată ce ajungeți acasă de la culeția de vacanță. Odată ce ajungeți acasă (sau după ce toată lumea vă lasă casa), păstrați-vă izolați de la alții pentru următoarele 14 zile. Monitorizați-vă sănătatea pentru a vă asigura că nu aveți Simptomele Covid-19. Dacă nu puteți face acest lucru pentru că trebuie să mergeți la serviciu sau ceva de genul asta, fie să discutați cu șeful dvs. despre lucrul acasă, fie că rămâneți acasă în timpul sărbătorilor. Nu merită riscul.
  • Dacă nu vă puteți angaja în carantină după ce ați văzut alții în timpul sărbătorilor, este o idee bună să treceți la adunările de vacanță.
  • Metoda 3 din 3:
    Idei alternative de sărbătoare
    1. Imaginea intitulată Celebrează sărbătorile în siguranță în timpul Pandemiei Covid 19 Pandemice 11
    1. Găzduiți o sărbătoare digitală pentru a vedea pe toată lumea în vacanță. Dacă îți lipsești un mare partener de vacanță de familie, cel mai sigur mod de a sărbători sărbătorile este online. Cereți tuturor să descărcați zoom sau Hangouts Google înainte de timp și să vă setați webcam-ul. În ziua mare, apucați o băutură, stați jos cu toți membrii familiei dvs. și bucurați-vă de timpul împreună.
    • Ați putea aranja să aveți mese de vacanță livrate rudelor dvs., astfel încât toată lumea să poată mânca împreună.
    • Dress up în acel pulover de vacanță festiv sau costum în același mod în care în mod normal ar fi. Acest lucru va merge mult spre a face sărbătoarea digitală să se simtă ca adevăratul lucru!
    • Aceasta este o bună ocazie de a se conecta cu rudele și prietenii care locuiesc departe, care nu au avut niciodată capacitatea de a sărbători în persoană!
  • Imaginea intitulată Celebrează sărbătorile în condiții de siguranță în timpul Pandemiei Covid 19 Pandemice 12
    2. Au o mini-sărbătoare cu oamenii cu care locuiți. Una dintre cele mai sigure modalități de a sărbători vacanța este să sărbătorim doar cu oamenii cu care locuiți. Dacă locuiți împreună cu părinții dvs., cereți-i să renunțe la marele petrecere de Crăciun unde îi invită pe toți rudele îndepărtate. Dacă locuiți cu colegi de cameră, întrebați-i dacă vor să facă o mică sărbătoare la domiciliu.
  • Aceasta nu este o modalitate fără riscuri de a sărbători dacă unii dintre colegii dvs. de cameră sau membrii familiei au ieșit sau vizitează alte persoane, dar este relativ sigură în comparație cu orice întâlnire potențială în persoană cu oamenii din afara casei dvs.
  • Imaginea intitulată Sărbătoriți sărbătorile în siguranță în timpul Pandemiei Covid 19 Pandemice 13
    3. Obțineți cadouri livrate membrilor familiei care locuiesc departe. Dacă doriți să răspândiți niște bucurie de vacanță, trimiteți cadouri părinților, unchii și mătușilor sau nepoților și nepoților. Scrieți o notă plină de bucurie explicând că așteptăm cu nerăbdare să le vedeți când acest lucru este peste tot. Alternativ, puteți cumpăra un cadou online și l-ați livrat la adresa lor. De asemenea, puteți să-i sunați la destinatar să le doriți o vacanță fericită.
  • Aceasta ar putea fi o modalitate excelentă de a surprinde pe cineva pe care îi pasă dacă s-au simțit puțin în jos de a fi blocați în interiorul Covid-19.
  • Dacă nu știți ce să obțineți o rudă, ați putea să le trimiteți un cec sau să le transferați niște bani digital și să le încurajați să cumpărați ceva pe care l-au salvat.
  • Imaginea intitulată Celebrează sărbătorile în siguranță în timpul Pandemiei Covid 19 Pandemice 14
    4. Promit să aibă o sărbătoare mare odată cu Covid-19 sa terminat. Dacă tu sau membrii familiei dvs. sunt bummed despre faptul că nu sărbătorește o vacanță împreună, promiteți să aruncați o sărbătoare imensă odată ce este sigur. Amintiți-vă familiei că această pandemie nu va dura pentru totdeauna și începeți brainstorming-ului cum puteți face tot timpul pierdut împreună. Având ceva de așteptat în viitor, poate ușura durerea pe care o experimentați acum.
  • Există zeci de vaccinuri în dezvoltare în întreaga lume. În timp ce încă mai trebuie să fie studiate și testate, există o speranță că acest lucru va fi relativ în curând. Amintiți-vă membrilor familiei și prietenilor că este posibil să nu fie lungi până când nu puteți sărbători următoarea vacanță împreună!
  • Avertizări

    Continuați să cântați și să strigați la minimum dacă sărbătoriți personal. Virusul COVID-19 este transmis (în majoritatea cazurilor) prin picături din gură. Conversația liniștită este mult mai sigură decât strigând și cântând bucuroși.
  • Încurajați membrii familiei să ajungă după adunare, dacă dezvoltă orice simptome, cum ar fi febra, dificultatea de respirație, febră, dureri musculare, diaree, pierderea gustului sau mirosul, tusea sau durerea în gât. Dacă cineva care participă la adunare sa dovedit a fi bolnav, toți va trebui să fie testat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar