Cum să se ocupe de focarul de coronavirus: întrebările dvs. Cele mai frecvente au răspuns

Probabil nu puteți scăpa de știri despre Coronavirusul Covid-19, pe care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a etichetat o pandemie. În timp ce probabil că nu trebuie să vă faceți griji, este bine să fiți informat, astfel încât să puteți ajuta să opriți răspândirea virusului. Deoarece aceasta este o nouă boală, probabil că aveți o mulțime de întrebări despre asta. Multe dintre întrebările frecvente despre coronavirus sunt răspunse aici, deși există încă o mulțime de oameni de știință nu știu despre această boală.

Pași

Întrebarea 1 din 22:
Ce este un coronavirus?
  1. Imagine intitulată Deal cu Outbreak Coronavirus - Cele mai frecvente întrebări au răspuns la pasul 1
1. Termenul "coronavirus" se referă la o mare familie de viruși care îi fac pe oameni bolnavi. Majoritatea acestor virusuri provoacă frigul comun și sunt foarte răspândite. Tulpinile mai puțin frecvente de coronavirus provoacă, de asemenea, sindromul respirației din Orientul Mijlociu (MERS) și sindromul respirator acut sever (SARS), care sunt variații grave ale virusului. COVID-19 este un tip nou de coronavirus care a venit la atenția publicului la sfârșitul anului 2019.
  • Coronavirusul cu care ne ocupăm este nou, ceea ce înseamnă că nu a fost văzut în oameni înainte.
  • COVID-19 este un termen pentru sindromul respirator care poate fi cauzat de acest nou coronavirus, ceea ce înseamnă că vă provoacă dificultăți de respirație. În unele cazuri, poate provoca pneumonie.
Întrebarea 2 din 22:
Care sunt simptomele COVID-19?
  1. Imagine intitulată Deal cu focarul de coronavirus - cele mai frecvente întrebări au răspuns la pasul 2
1. Majoritatea oamenilor care primesc COVID-19 au puțini simptome. S-ar putea să credeți că aveți o răceală sau gripă și să fiți mai bine în câteva zile. Cu toate acestea, până la 1 din 5 persoane care primesc coronavirusul va deveni grav bolnav și poate avea probleme cu respirația. Simptomele de vizionat pentru includerea:
  • Febră
  • Tuse
  • Dificultăți de respirație
  • Respiratie dificila

Bacsis: Dacă aveți aceste simptome, dar nu ați fost în contact strâns cu oricine care are COVID-19, probabil că aveți doar o răceală sau gripa. Cu toate acestea, este încă o idee bună să vă izolați până când simptomele dvs. au trecut.

Întrebarea 3 din 22:
Dacă primiți COVID-19, veți muri?
  1. Imagine intitulată Deal cu focarul de coronavirus - cele mai frecvente întrebări au răspuns la pasul 3
1. Probabil nu. Deși este mai mortal decât gripa, majoritatea oamenilor se recuperează sau au doar cazuri ușoare. Cu toate acestea, COVID-19 poate fi foarte periculos pentru pacienții care sunt vârstnici sau au alte boli sau afecțiuni cronice.
  • În comparație cu SARS (sindromul respirator acut sever), un alt coronavirus, COVID-19 este mai ușor transmisibil, dar nu aproape la fel de mortal.
Sfat de experți
Fundația Națiunilor Unite

Fundația Națiunilor Unite

Organizația internațională umanitară Fundația Națiunilor Unite reunește ideile, oamenii și resursele Națiunile Unite trebuie să conducă progrese globale și să abordeze probleme urgente. Blocarea Fundației ONU este de a colabora pentru o schimbare de durată și de a inova pentru a aborda cele mai mari provocări ale omenirii. Fundația ONU se concentrează pe probleme cu potențialul transformator, inclusiv clima, energia și mediul-fete și femei - sănătate și tehnologie globală.
Fundația Națiunilor Unite
Fundația Națiunilor Unite
Organizația internațională umanitară

Știați? Aproximativ 81% din toate cazurile de COVID-19 au ca rezultat numai pneumonie ușoară sau fără pneumonie.

Întrebarea 4 din 22:
Puteți obține COVID-19 de la produsele expediate la dvs?
  1. Imagine intitulată nava un pachet la postul Pasul 11
1. Probabil nu. Deși o mulțime este necunoscută despre COVID-19, nu apare ca virusul să poată supraviețui pe suprafețe uscate, cum ar fi hârtia, plasticul sau carton. Orice produse expediate către dvs. ar trebui să fie sigur de utilizat fără riscul de a contracta boala.
  • Chiar dacă cineva cu Covid-19 a lovit sau strănută pe produse înainte de expedierea acestora, este puțin probabil ca virusul să supraviețuiască prin procesul de expediere pentru a infecta o altă persoană.
Întrebarea 5 din 22:
Cum pot lupta împotriva stigmei asociate cu Covid-19?
  1. Imagine intitulată Deal cu focarul de coronavirus - cele mai frecvente întrebări au răspuns la pasul 5
1. Ajuta la educarea celor din jurul vostru. Învățați oamenilor despre faptul că, deși se părea la început că Covid-19 a început în China, boala în sine nu vizează rasele specifice ale oamenilor, nici nu sunt mai multe curse mai susceptibile de ao obține decât altele. De fapt, țările din întreaga lume, inclusiv cea mai mare parte a Europei și Statele Unite, au confirmat cazurile de COVID-19 și este acum mai răspândită în Statele Unite decât în ​​China. Afectează oamenii de populații diverse, iar oricine îl poate prinde.
  • Persoanele chinezești și asiatice pe care le întâlniți nu mai sunt mai susceptibile de a fi infectate decât cineva din orice altă rasă, dacă nu s-au întors recent din China sau au fost în jurul cuiva care este bolnav.
  • Spuneți oamenilor că boala este răspândită la persoană prin contactul strâns. Chiar dacă boala a apărut în China, nu sunteți în pericol să obțineți boala dacă, de exemplu, să mergeți la un restaurant sau un magazin chinezesc la o afacere deținută de chineză.
Întrebarea 6 din 22:
Va opri focarul Covid-19 atunci când vremea devine mai caldă?
  1. Imagine intitulată Deal cu focarul de coronavirus - cele mai frecvente întrebări au răspuns la pasul 7
1. Mulți viruși, cum ar fi gripa, nu se răspândesc la fel de rapid în primăvară și lunile de vară. Cu toate acestea, deoarece Covid-19 este un nou virus, oamenii de știință nu știu încă ce se va întâmpla odată ce vremea devine mai caldă. Cu toate acestea, mulți experți speculează că COVID-19 nu va încetini în timpul vremii calde și va continua să se răspândească rapid în lunile de vară.
  • Chiar dacă virusul se disipa cu vremea mai caldă, există și o șansă să se întoarcă când vremea se răcește din nou în toamnă și iarnă.
Întrebarea 7 din 22:
Ce ar trebui să fac dacă cred că sunt bolnav cu Covid-19?
  1. Imagine intitulată Deal cu focarul de coronavirus
1. Apelați-vă medicul dacă aveți febră, tuse și dificultăți de respirație și au revenit recent de la călătorie sau au intrat în contact cu o persoană infectată. Spuneți-le că bănuiți că ați putea avea Covid-19 și întrebați-vă medicului ce să faceți. Ei probabil vă vor spune fie să rămână acasă și să vă izolați sau să mergeți la un cadru medical izolat pentru testare. Spitalele locale, laboratoarele de sănătate publică de stat și CDC gestionează testarea începând cu luna octombrie 2020, dar ar putea exista o întârziere în zona dvs.
  • Apelați-vă la medicul dumneavoastră sau la un spital și spuneți-i să știe că doriți să veniți și vă suspectați că aveți covid-19. Oferindu-le acest avertisment le va permite să facă pregătiri, astfel încât să nu răspândiți boala altora dacă o aveți.
  • Dacă aveți o urgență medicală, lăsați respondenții de urgență să știe când le numiți că bănuiți că aveți COVID-19, astfel încât să poată lua și măsuri de precauție. Ei vă vor izola într-o sală de presiune negativă, astfel încât este mai puțin probabil ca virusul să infecteze pe alții.
  • Dacă sunteți în afara Statelor Unite, Agenția Națională de Sănătate sau Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va gestiona probabil testarea în zona dvs.
Întrebarea 8 din 22:
Cum este diagnosticată cineva cu Covid-19?
  1. Imagine intitulată Deal cu focarul de coronavirus - întrebările cele mai frecvente au răspuns la pasul 9
1. În Statele Unite, laboratorul dvs. de sănătate publică de stat sau CDC va confirma o infecție covid-19. În afara Statelor Unite, Agenția Națională de Sănătate sau care vor determina dacă sunteți infectat. Dacă medicul dumneavoastră crede că ați putea avea COVID-19, vor lua mostre de fluid din nas și din gură. Acest fluid va fi trimis la un laborator de stat sau național pentru a testa Covid-19. Ele ar putea, de asemenea, să testeze lichidul din plămâni sau să vă testeze urina sau scaunul pentru a determina dacă aveți alte infecții.
  • Dacă aveți pneumonie sau dificultăți de respirație, medicul dumneavoastră poate ordona raze X ale plămânilor.
  • Testarea diagnosticului pentru COVID-19 este limitată. De exemplu, în SUA, numai laboratoarele de sănătate publice de stat sau CDC pot efectua testele adecvate. Medicul dvs. vă va desemna probabil ca o persoană sub investigație (PUI) și vă mențineți izolați până la revenirea rezultatelor testului. Deoarece laboratoarele de stat ajută acum la testarea, rezultatele sunt disponibile mai repede decât au fost la începutul focarului.
Întrebarea 9 din 22:
Trebuie să rămâi în spital dacă ai covid-19?
  1. Imagine intitulată Deal cu focarul de coronavirus - întrebările cele mai frecvente au răspuns la pasul 9
1. Nu neaparat. Cazurile mai severe necesită spitalizare. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor care contractează COVID-19 pot rămâne în casele lor, atâta timp cât se izolează. Medicul dvs. vă va informa dacă puteți merge acasă sau dacă trebuie să fiți spitalizați. Oricum, va trebui să fiți în carantină, astfel încât să nu vă răspândiți virusul.
  • Departamentul de Sănătate Publică de Stat vă va spune când este bine să părăsiți carantina. Te vor urmări pe tot parcursul recuperării dvs. pentru a vă asigura că vă îmbunătățiți mai bine și nu expuneți pe alții la virus.
  • Este posibil să trebuiască să mergeți la spital dacă aveți nevoie de un ventilator care să vă ajute să respirați. Spitalele vă pot furniza, de asemenea, oxigen suplimentar, ceea ce vă face mai ușor să respirați pe cont propriu.
  • Dacă vă simțiți mai confortabil să rămâneți în spital decât să mergeți acasă, lăsați-l pe medicul dumneavoastră să știe. De exemplu, ați putea fi preocupat de răspândirea bolii în familia dvs. dacă vă întoarceți acasă.
  • Continuați să monitorizați simptomele dacă stați acasă. Dacă simptomele dvs. devin mai severe, adresați-vă medicului dumneavoastră cât mai curând posibil.
Întrebarea 10 din 22:
Ce medicamente sunt disponibile pentru COVID-19?
  1. Imagine intitulată Deal cu focarul de coronavirus - cele mai frecvente întrebări au răspuns la pasul 10
1. Începând cu luna februarie 2021, există câteva medicamente cu autorizații de utilizare de urgență pentru a trata COVID-19. Companiile farmaceutice și organizațiile de cercetare continuă să efectueze studii de medicamente antivirale pentru a trata boala.
  • În noiembrie 2020, FDA a dat autorizația de utilizare de urgență pentru bamlanivimabul de droguri și la o combinație de casiRivimab și imdevimab. Acești anticorpi monoclonali sunt pentru persoanele care au factori de risc pentru o boală gravă și au fost testați pozitivi, dar nu au fost încă spitalizați. Aceste medicamente pot reduce șansele de boală gravă dacă sunt date la momentul potrivit.
  • Pacienții care sunt spitalizați pot primi dexametazonă, un corticosteroid care poate ajuta la atenuarea răspunsului imun extrem și periculos la coronavirusul în unele cazuri cunoscute ca a "Cytokine Storm." Pacienții sunt, de asemenea, probabil să primească diluanți de sânge pentru a reduce riscul de cheaguri de sânge.
  • RemDesivir a primit, de asemenea, autorizația de utilizare de urgență de către FDA și poate ajuta la reducerea moderată a timpului de recuperare la persoanele care au fost spitalizate.
  • Puteți prelua medicamentele contrare pentru a ușura febra și alte simptome ale COVID-19. Țineți cont doar că aceste medicamente se eliberează numai simptomele în sine - nu tratează virusul.

Avertizare: Monitorizați simptomele în timp ce preluați medicamentele contrare și apelați medicul dumneavoastră dacă par să se înrăutățească sau dacă nu se îmbunătățesc, în ciuda preluării medicamentelor.

Întrebarea 11 din 22:
Există un vaccin?
1. Vaccinurile sigure și foarte eficiente ale COVID-19 dezvoltate de Pfizer-Biontech și Moderna au fost aprobate pentru utilizarea de urgență în SUA și în alte țări și vor fi distribuite mai întâi lucrătorilor din domeniul sănătății, persoanelor în instituții de îngrijire pe termen lung și alți adulți care sunt cu risc de boală gravă.
  • Verificați cu liniile directoare ale statului sau medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă sunteți în prezent eligibil să fiți vaccinați.
Întrebarea 12 din 22:
Cum pot să păstrez de la răspândirea COVID-19 la alții?
  1. Imagine intitulată Deal cu focarul de coronavirus
1. Dacă medicul dumneavoastră a confirmat că aveți COVID-19 sau dacă sunteți suspectat de a avea COVID-19, izolați-vă de ceilalți. Stați acasă, cu excepția cazului în care veți avea grijă de îngrijire medicală. Când mergeți la medic, purtați întotdeauna o mască de față și evitați să utilizați transportul public, partajarea călătoriei sau taxiurile. În timp ce acasă, luați următoarele măsuri de precauție:
  • Rămâneți într-o cameră separată de toți ceilalți și utilizați o baie separată dacă este posibil.
  • Masca chirurgicală de bază ajută la prevenirea răspândirii virusului prin oprirea purtătorului de a expune alții la tuse sau strănut. Dacă sunteți bolnav, purtați o mască chirurgicală atunci când sunteți în jurul altora, dacă este posibil.
  • Acoperiți gura și nasul cu un țesut când tuse sau strănut. Arunca imediat țesutul într-o gunoi și spălați-vă mâinile.
  • Nu împărțiți ustensilele, prosoapele, așternutorii sau îmbrăcămintea cu alți membri ai gospodăriei dvs.
  • Monitorizați simptomele și contactați-vă medicul dacă simptomele dvs. se înrăutățește.
Întrebarea 13 din 22:
Cum puteți spune când Covid-19 și-a desfășurat cursul?
  1. Imagine intitulată Deal cu focarul de coronavirus - cele mai frecvente întrebări au răspuns la pasul 12
1. Poate fi dificil de știut sigur. Acest lucru se datorează faptului că simptomele sunt adesea ușoare. Departamentul dvs. de Sănătate Publică vă va monitoriza în timp ce sunteți în carantină și vă spuneți când sunteți clar să vă părăsiți casa sau spitalul. Odată ce simptomele dvs. au dispărut timp de cel puțin 24 de ore, vă vor testa să vedeți dacă aveți în continuare virusul.
  • Nu lăsați carantina dvs. până când Departamentul de Sănătate Publică nu confirmă că este sigur să faceți acest lucru. Ei vă pot ține în carantină timp de câteva zile după ce nu mai sunteți simptomatic doar în cazul.
Întrebarea 14 din 22:
Cum mă pot proteja de covid-19?
  1. Imagine intitulată Deal cu focarul de coronavirus
1. Cea mai bună modalitate de a vă proteja de COVID-19 este de a evita să fii în jurul oamenilor care sunt bolnavi de boală. Cu toate acestea, dacă persoana este asimptomatică, este posibil să aveți nici o modalitate de a ști dacă au boala până când ați contractat deja virusul. Alți pași pe care îi puteți lua pentru a minimiza expunerea dvs. includ:
  • Spălarea mâinilor timp de cel puțin 20 de secunde cu săpun și apă după ce mergeți la baie, înainte de a mânca și după suflare nasul, tusea sau strănutul
  • Distantrându-vă de ceilalți și petreceți cea mai mare parte a timpului la domiciliu
  • Atingând ochii, nasul și gura cât mai puțin posibil
  • Stați acasă dacă sunteți bolnav (chiar dacă aveți doar o răceală comună)
  • Curățarea și dezinfectarea tuturor suprafețelor care sunt frecvent atinse în gospodăria dvs. cel puțin o dată pe zi
  • Acoperind tusea sau strănutul cu un țesut și aruncând imediat țesutul în coșul de gunoi
  • Să vă vaccinați dacă este disponibil un vaccin. Multe vaccinuri Covid-19 sunt în curs de dezvoltare și două au fost aprobate pentru uz de urgență în SUA, dar deoarece consumabilele sunt limitate, vaccinul va fi distribuit mai întâi lucrătorilor din domeniul sănătății, persoanelor în instalații de îngrijire pe termen lung și alții cu condiții care le pun cu risc de boală gravă. Vaccinul a demonstrat că este foarte eficient în studii și are efecte secundare ușoare.
  • Să fie atenți la apelurile telefonice suspecte sau e-mailurile legate de COVID-19, care solicită bani sau informații de la dvs. sau vă solicită să faceți clic pe un link. A existat o creștere a acestor escrocheri în cazul în care criminalii pretind că sunt de la CDC.
Întrebarea 15 din 22:
Cum pot ajuta cu eforturile de prevenire a răspândirii COVID-19?
  1. Imagine intitulată Deal cu focarul de coronavirus - cele mai frecvente întrebări au răspuns la pasul 14
1. Cel mai important lucru pe care îl puteți face este să stați acasă! Practicând distanțarea socială atunci când trebuie să vă aflați, vă va ajuta să vă protejați și pe cei din jurul vostru. Dacă sunteți în stare, este, de asemenea, o idee minunată de a dona organizațiilor care se ocupă de criza COVID-19. Este o problemă complexă, globală, iar aceste organizații au nevoie de tot ajutorul pe care îl pot obține.
Întrebarea 16 din 22:
Ce ar trebui să fac dacă nu pot evita pe cineva cu Covid-19?
  1. Imagine intitulată Deal cu focarul de coronavirus - cele mai frecvente întrebări au răspuns la pasul 16
1. Purtați mănuși de unică folosință și un aparat respirator în orice moment când sunteți în aceeași cameră. Evitați atingerea fluidelor corporale ale persoanei. Dacă spălați hainele, foile, păturile sau prosoapele bolnave, purtați mănuși de unică folosință și nu lăsați-i să-și atingă îmbrăcămintea sau pielea în timp ce sunt murdare.
  • Aruncați mănuși de unică folosință imediat după ce le folosiți și spălați-vă bine mâinile. În timp ce purtați mănuși de unică folosință, nu atingeți nicio parte a corpului tău, în special față sau cu ochii tăi.
  • Chiar dacă vă îngrijiți doar pentru o persoană bolnavă, ar trebui să fiți sigur că ați izolat de 14 zile, deoarece ați putea să purtați și să răspândiți virusul, chiar dacă nu aveți simptome.
Întrebarea 17 din 22:
Care este diferența dintre un aparat respirator și o mască chirurgicală?
  1. Imagine intitulată Deal cu focarul de coronavirus - cele mai frecvente întrebări au răspuns la pasul 17
1. O mască chirurgicală sau o mască de față este menită să protejeze mediul înconjurător din problemele respiratorii. În schimb, un aparat respirator vă protejează de orice în mediul înconjurător. Un aparat respirator este mai gros și se potrivește mai strâns decât membmurile de față pe care le-ați putea fi familiarizat, omniprezent în China și alte țări asiatice.
Întrebarea 18 din 22:
Ce se întâmplă dacă am intrat în contact cu cineva care are Covid-19?
  1. Imagine intitulată Deal cu focarul de coronavirus - cele mai frecvente întrebări au răspuns la pasul 17
1. Apelați imediat medicul dumneavoastră. Ei vă vor sfătui probabil să vă izolați timp de 14 zile. Dacă nu primiți simptome în acea perioadă de 14 zile, medicul dumneavoastră va concluziona probabil că nu aveți boala.
  • Dacă ați fost recent expus la COVID-19, orice test de diagnosticare ar putea reveni negativ. În mod obișnuit, medicul dumneavoastră vă va sfătui să așteptați câteva zile înainte de a intra în testarea, dacă deja afișați simptome.
Întrebarea 19 din 22:
Cât timp ar trebui să mă izolez dacă sunt expus la covid-19?
  1. Imagine intitulată Deal cu focarul de coronavirus - întrebările cele mai frecvente au răspuns la pasul 19
1. COVID-19 are o perioadă de incubație atâta timp cât 14 zile. În general, acest lucru înseamnă că, dacă sunteți expuși la COVID-19, ați putea fi bolnav de la virus până la două săptămâni după ce ați fost expus pentru prima dată. Carantină și notificați-vă medicul că este necesar să fiți testat. De acolo, Departamentul de Sănătate Publică vă va monitoriza progresul și vă va spune când este sigur să părăsiți carantina.
  • Chiar dacă vă îmbolnăviți în acea perioadă de 14 zile, s-ar putea să nu fie neapărat legată de COVID-19. Ai putea să te îmbolnăvești din cauza altceva.
  • Dacă treceți 14 zile și nu arătați semne de boală, acest lucru înseamnă, în general, că nu mai riscați să vă îmbolnăviți de la COVID-19 sau să treceți boala la alții.

Avertizare: Este posibil să fie posibilă răspândirea COVID-19 chiar în timp ce nu aveți simptome dacă ați fost infectați. Luați măsuri de precauție pentru a preveni răspândirea COVID-19 dacă ați fost expuși virusului, chiar dacă nu aveți simptome.

Întrebarea 20 din 22:
Ar trebui să port o mască de față în public pentru a păstra de la a obține covid-19?
  1. Imagine intitulată Deal cu Outbreak Coronavirus - Cele mai frecvente întrebări au răspuns la pasul 20
1. da ar trebui. Măștile de stofa sau acoperirea sunt recomandate de CDC pentru utilizare în locuri publice, cum ar fi magazinele de bacanie, transportul public sau orice altă zonă în care ați putea intra în contact cu o mulțime de oameni. Salvați măști chirurgicale sau alte măști de unică folosință pentru profesioniștii din domeniul medical, cu excepția cazului în care ați fost instruiți să le utilizați de către un medic.
  • Purtarea acoperirilor de pânză poate ajuta la prevenirea transmiterii de la persoanele care transportă virusul, dar nu au simptome.
  • Dacă purtați o mască, trebuie încă să vă spălați frecvent mâinile și să evitați să vă atingeți ochii, nasul sau gura cu mâini nesfârșite.
Întrebarea 21 din 22:
Pot obține covid-19 de la atingerea unei suprafețe contaminate?
  1. Imagine intitulată Deal cu Outbreak Coronavirus - Cele mai frecvente întrebări au răspuns la pasul 20
1. Este posibil, dar acesta nu este modul principal pe care virusul se răspândește. Experții cred că Covid-19 se răspândesc prin picături de la persoanele infectate. Dacă aceste picături se așează pe o suprafață, le atingeți, și apoi atingeți ochii, nasul sau gura, este posibil să vă îmbolnăviți. Cu toate acestea, nu este clar cât timp germenii rămân pe suprafețe și este puțin probabil ca virusul să supraviețuiască mult timp.
  • Curățați și dezinfectați elementele din jurul casei dvs., care sunt frecvent atinse de oameni, cum ar fi telecomenzi de televiziune, telefoane și usiknobs, cel puțin o dată pe zi.
  • Dacă cineva din gospodăria ta este bolnav, îi izolește și nu împărtășesc obiectele de uz casnic cu ei. Curățați-și articolele separat de ceilalți.
Întrebarea 22 din 22:
Animalele de companie pot fi covide-19?
  1. Imagine intitulată Deal cu focarul de coronavirus - cele mai frecvente întrebări au răspuns la pasul 21
1. În cazuri rare. Au existat foarte puține cazuri în care Covid-19 sa răspândit de la oameni la animale și nu există dovezi că animalele joacă o parte semnificativă în răspândirea virusului. Dacă aveți COVID-19, ar trebui să lăsați pe altcineva din gospodăria dvs. să aibă grijă de animalele de companie în timp ce sunteți bolnav și păstrați-i din camera dvs.

Video

Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

Avertizări

Dacă dvs. sau un membru al gospodăriei dvs. sunt expuse la COVID-19 sau au simptome de COVID-19, contactați imediat furnizorul dvs. de asistență medicală.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar