Cum să beți ceai verde

Ceaiul verde este mai mult decât un lichid fierbinte, verde. Fiecare ceașcă de ceai verde este ambalată cu antioxidanți și poate preveni problemele inimii, îmbunătățește funcția creierului și poate reduce șansele de a dezvolta anumite tipuri de cancer. Dar este important să serviți corect ceaiul verde pentru a culege toate beneficiile din acest lichid sănătos și verde.

Pași

Partea 1 din 3:
Bea ceai verde
  1. Imagine intitulată Bea cu ceai verde Pasul 1
1
Țineți paharul cu mâna dvs. dominantă în timp ce o susțineți de jos cu cealaltă mână. Cupa sau "Yunomi" Așa cum se numește în japoneză, ar trebui să fie susținută cu ambele mâini. Folosirea ambelor mâini este considerată a fi etichetă politicoasă în Japonia.
  • Imagine intitulată Băutură Ceai verde Pasul 2
    2. Beți ceaiul fără a slăbi sau a face orice zgomot. Evitați suflarea pe ceai pentru ao răci. În schimb, puneți-o jos pe masă pentru a lăsa să se răcească.
  • Imagine intitulată Băutură Ceai verde Pasul 3
    3. Bucurați-vă de ceai, pe baza preferinței dvs. și a gustbuds. În cele din urmă, ceaiul ar trebui să gusteze atrăgătoare și delicios pentru dvs., indiferent dacă preferați un pic amar sau mai dezactivat în gust sau mai dulce sau mai blând în aromă. Este important să beți o ceașcă de ceai care se potrivește cu palatul.
  • Partea 2 din 3:
    Având ceai verde cu o masă
    1. Imagine intitulată Băutură Ceai verde Pasul 4
    1. Pereche ceai verde cu gustări ușor aromate, care nu vor concura cu aroma ceaiului. Mâncarea dvs. de lumină ar putea include cookie-uri de unt simplu, tort de lire sterline sau mici biscuiți de orez.
  • Imagine intitulată Băutură Ceai verde Pasul 5
    2. Du-te pentru o gustare dulce cu ceaiul tău peste sărat. Ceaiul verde merge bine cu alimente dulci, deoarece ceaiul este mai amar decât mâncarea și va modera gustul dulce al alimentelor.
  • Imagine intitulată Băutură Ceai verde Pasul 6
    3. Încercați să serviți ceaiul cu Mochi. Mochi este un tort japonez de orez din japoneză, care este de obicei circular în formă și vopsit culori diferite.
  • Mochi este disponibil în arome savuroase și dulci. Versiunea dulce este cunoscută sub numele de Daifuku, care sunt bile de orez rotund umplute cu ingrediente dulci, cum ar fi fasole roșie sau pastă de fasole albă.
  • Partea 3 din 3:
    Berii și servirea ceaiului verde
    1. Imagine intitulată Drink Ceai verde Pasul 7
    1
    Preparați ceaiul verde corect. Fierbeți apa până când atinge doar o fierbere, apoi îndepărtați de la căldură și așteptați 30-60 de secunde înainte de ao folosi, astfel încât să se poată răci puțin.
    • Temperatura apei și calitatea apei pe care o utilizați pentru a prepara ceaiul sunt detalii esențiale pentru a face o ceașcă bună de ceai verde.
  • Imagine intitulată Băutură Ceai verde Pasul 8
    2. Clătiți un ceainic, de preferință ceramică, cu apă caldă. Acest lucru se numește încălzirea potului și asigură ceaiul nu se răcește în jos de poteaua în sine.
  • Imagine intitulată Băutură Ceai verde Pasul 9
    3. Plasați frunzele de ceai în vasul încălzit. Dacă este posibil, încercați să utilizați frunze de ceai pierdute pentru ceai de calitate superioară, spre deosebire de pungile de ceai.
  • Orientarea standard este o linguriță (3 grame) de ceai pentru fiecare ceașcă de apă de 8 uncii. Deci, dacă vă serviți, utilizați o linguriță de ceai. Ajustați această sumă pe baza numărului de persoane pe care le serviți.
  • Imagine intitulată Drinkul de ceai verde Pasul 10
    4. Turnați apa fiartă peste frunzele de ceai și lăsați-i să abrupte. Timpul de aburtibil depinde de tipul de ceai verde pe care îl utilizați. În general, ar trebui să abrupți ceai verde timp de 1-3 minute.
  • Odată ce ceaiul a fost suficient de mare, tensionați frunzele de ceai.
  • Ceaiul verde care este înfundat prea mult va gusta amar și va avea o aromă dezechilibrată. Așa că încercați să nu mai abrupți frunzele.
  • Dacă ceaiul are un gust foarte ușor, utilizați mai multe frunze de ceai sau abrupți frunzele timp de un minut mai mult.
  • Imagine intitulată băutură verde ceai corect Pasul 11
    5. Scoateți un set de cești ceramice. În mod tradițional, ceaiul verde japonez este întotdeauna servit întotdeauna în cupe mici, ceramice, cu o culoare albă în interior, astfel încât să puteți vedea culoarea ceaiului. Folosirea cupelor ceramice este importantă deoarece oala și cupele vor afecta gustul ceaiului.
  • Un serviciu tradițional de ceai japonez va plasa oala, vasul de răcire, cupe, coastere de ceai și o cârpă pe o tavă.
  • Dimensiunea cupelor este, de asemenea, considerată foarte importantă, deoarece cupele mai mici, de obicei, cu atât este mai mare calitatea ceaiului servit.
  • Imagine intitulată Drinkul de ceai verde Pasul 12
    6. Turnați ceaiul în cupele din al treilea. Prima turnare a ceaiului este mai slabă decât ultima turnare a ceaiului, astfel încât să se asigure că aroma este distribuită în mod egal în fiecare ceașcă, umple fiecare ceașcă o treime din cale. Apoi întoarceți-vă și umpleți al treilea al treilea în fiecare ceașcă, apoi umpleți în cele din urmă fiecare ceașcă tot drumul. Aceasta se numește "Ciclul de turnare".
  • Nu vărsați niciodată pe cineva o ceașcă completă de ceai, deoarece acest lucru este considerat nepoliticos. În mod ideal, paharul ar trebui să fie de aproximativ 70% plin.
  • Imagine intitulată Băutură Ceai verde Pasul 13
    7. Evitați adăugarea de zahăr, lapte sau alți aditivi la ceaiul dvs. Ceaiul verde are o aromă foarte robustă și dacă este preparată în mod corespunzător, are gusturi delicioase pe cont propriu.
  • Dacă beți întotdeauna ceai îndulciți și aromați, gustul "brut" Ceaiul verde poate părea off-pus la început, dar încercați câteva cești înainte de a vă face mintea.
  • Dacă doriți să adăugați o mică aromă ceaiului. adăugați doar un mic zahăr sau îndulcitor. De asemenea, ați putea adăuga o stropire de ceai la apa dvs. de preparare sau puteți adăuga menta proaspătă la ceai odată ce este fabricat.
  • Imagine intitulată Drink Ceai verde Pasul 14
    8. Refer la frunzele de ceai. Puteți obține adesea până la trei bere din aceleași frunze. Faceți acest lucru prin pur și simplu vărsarea apei calde peste frunzele din oală și aburând pentru aceeași perioadă de timp.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar