Cum de a îngheța căpșunile

Căpșunile de înghețare este o modalitate excelentă de a vă bucura de gustul delicios de căpșuni proaspete, după cum sa încheiat sezonul lor coapte. Există mai multe moduri în care puteți îngheța căpșunile proaspete pentru a mânca sau a utiliza mai târziu. Puteți îngheța cu ușurință căpșunile obișnuite sau tăiate cu ușurință fără aglomerări prin înghețarea individuală pe o foaie de coacere. Pentru o versiune mai dulce, adăugați zahăr sau sirop simplu la căpșuni și înghețați să utilizați pentru coacere, blocaje sau cocktail-uri mai târziu.

Pași

Metoda 1 din 3:
Înghețarea căpșunilor simple
  1. Imagine intitulată Freeze Căpșuni Pasul 1
1. Spălați căpșunile sub apă curentă rece. Înainte de a vă zdrobi sau tăiați căpșunile, puneți-le într-o colandere și clătiți-le sub apă cu curent rece pentru a îndepărta orice cantități de pesticide, substanțe chimice sau murdărie. Asigurați-vă că apa se scurge în partea de jos a colanderului și că căpșunile nu se înmoaie mult timp, deoarece acest lucru le poate determina să înceapă să-și piardă aroma.
  • Dacă utilizați căpșuni organice, este posibil să doriți să faceți o spălare organică de fructe pentru a vă asigura că căpșunile sunt foarte curate.
  • După spălare, puteți părăsi aerul căpșuni se usucă în colander sau le puteți usca cu un prosop de hârtie curat.
  • 2
    Hull căpșunile Pentru a îndepărta tulpina cu frunze. Folosind un cuțit mic, tăiați un cerc în jurul tulpinii cu frunze la vârful uneia dintre căpșuni. Unghi cuțitul spre mijlocul pe măsură ce tăiați. Apoi, trageți frunzele cu degetele sau puneți cuțitul sub frunze și împingeți în sus pentru a scoate corpul.
  • De asemenea, puteți utiliza o paie pentru a scoate corpul. Pentru a face acest lucru, lipiți o paie prin capătul mic, ascuns al căpșunii. Împingeți prin căpșuni până când paiele împinge capul de pe cealaltă parte.
  • Repetați acest proces până când toate căpșunile sunt zdrobite.
  • 3. Tăiat în jumătăți sau trimestre dacă doriți căpșuni înghețate mai mici. Dacă intenționați să utilizați căpșunile congelate pentru o rețetă care solicită căpșuni felii sau dacă preferați ca căpșunile să fie pre-tăiate, utilizați un cuțit ascuțit pentru a tăia căpșunile în dimensiunea preferată.
  • Dacă doriți să înghețați căpșunile întregi, puteți sări peste acest pas.
  • Imagine intitulată Freeze Căpșuni Pasul 4
    4. Răspândiți căpșunile pe o foaie de coacere. După spălare, colindare și tăiere căpșunile sau lăsându-le întregi, le-a răspândit pe o foaie mare de coacere. Dacă este posibil, împrăștiați-le astfel încât niciunul dintre căpșuni să se atingă reciproc. Acest lucru va păstra căpșunile de a se lipi într-o singură aglomerație.
  • Imagine intitulată Freeze Căpșuni Pasul 5
    5. Plasați foaia de coacere în congelator timp de 1 până la 4 ore. Încercați să plasați foaia de coacere în congelator, astfel încât să fie un nivel pentru a păstra căpșunile de la alunecare împreună. Lăsați foaia de copt cu căpșunile din congelator timp de 1 până la 4 ore sau până când toate căpșunile sunt complet înghețate.
  • Pentru a verifica dacă căpșunile sunt înghețate, apăsați ferm pe una dintre căpșuni cu degetul. Dacă căpșunile rămâne ferm împotriva presiunii, se face îngheț.
  • 6. Transferați căpșunile înghețate în saci de congelator din plastic. Odată ce căpșunile de pe foaia de copt sunt complet înghețate, scoateți foaia de coacere din congelator. Transferați căpșunile în pungi de congelator din plastic rapid, astfel încât acestea să nu aibă timp să înceapă să se topească. Sigilați pungile de congelare și plasați-le în congelator pentru a stoca pentru utilizare ulterioară.
  • Scrieți data pe saci de congelator, astfel încât să știți cât timp vor păstra căpșunile înghețate.
  • Imagine intitulată Căpșuni de înghețare Pasul 7
    7. Păstrați căpșunile înghețate în congelator timp de până la 6 luni. Înainte de a utiliza căpșuni înghețate, verificați data la care ați scris pe saci de congelator. După 6 luni, căpșunile dvs. înghețate ar trebui să fie aruncate.
  • Utilizați căpșunile dvs. înghețate în termen de 6 luni pentru a face o Smoothie de capsuni sau ca un topping rapid și ușor pentru înghețată.
  • Metoda 2 din 3:
    Stocarea căpșunilor înghețate cu zahăr
    1. Spălați căpșunile cu apă rece. Înainte de a vă acoperi căpșunile, puneți-le într-un castron de tensionare și le clătiți sub apă curgătoare la rece pentru a îndepărta orice cantități de pesticide, substanțe chimice sau murdărie. Asigurați-vă că apa se scurge în partea de jos a filtrului, astfel încât căpșunile nu se înmoaie pentru mult timp.
    • Dacă utilizați căpșuni organice, este posibil să doriți să faceți o spălare de fructe organice pentru a vă aduce căpșunile extra curate.
  • 2. Utilizați un cuțit sau o paie Hull căpșunile. La Hull cu un cuțit, tăiați un cerc în jurul corpului (tulpina cu frunze în partea de sus) a uneia dintre căpșuni cu un mic cuțit de parare. Unghi cuțitul spre mijloc în timp ce tăiați, apoi trageți frunzele cu degetele pentru a scoate corpul. La Hull cu paie, lipiți paiele prin capătul mic, îndreptat de căpșuni și împingeți prin căpșuni până când paiele împinge capul de pe cealaltă parte.
  • Repetați acest proces fie cu un cuțit, fie cu un paie până când toate căpșunile sunt zdrobite.
  • 3. Felie sau zdrobi căpșunile într-un castron. Odată ce căpșunile sunt spălate și zdrobite, puteți folosi un cuțit ascuțit pentru a le tăia în jumătăți, sferturi sau felii subțiri. Dacă doriți o consistență asemănătoare cu gemul, puneți căpșunile într-un castron și folosiți o lingură de lemn sau o masă de cartofi pentru a zdrobi căpșunile în sus.
  • De asemenea, puteți lăsa căpșunile întregi, deși nu se vor absorbi atât de mult zahăr, așa cum vor fi tăiate sau zdrobesc.
  • Poate doriți să zdrobiți căpșunile dacă intenționați să le înghețați pentru a le folosi mai târziu ca o umplutură de răspândire sau tort.
  • 4. Se presară zahăr alb granulat pe vârful căpșunilor. Folosind o ceașcă de măsurare, scoateți căpșunile într-un castron mare de amestecare, numărăm numărul de cești în timp ce mergeți. Apoi, presărați în legătură cu /2 Cupa (120 ml) de zahăr alb granulat pentru fiecare 4 cani (950 ml) de căpșuni. Puteți scădea sau mări cantitatea de zahăr puțin în funcție de gustul dvs.
  • În timp ce utilizarea zahărului alb este mai frecventă, puteți folosi zahăr brun sau un înlocuitor de zahăr, cum ar fi Splenda sau Stevia, pentru acest lucru.
  • 5. Se amestecă timp de 1 până la 2 minute până când zahărul este abia vizibil. Utilizați o lingură mare pentru a amesteca căpșunile și zahărul împreună. Continuați să amestecați până când zahărul acoperă complet căpșunile, aproximativ 1 sau 2 minute. Pe măsură ce vă amestecați și zahărul acoperă căpșunile, căpșunile vor începe să absoarbă zahărul, făcându-l doar abia vizibil.
  • Imagine intitulată Freeze Căpșuni Pasul 13
    6. Transferați căpșunile acoperite cu zahăr într-o pungă de congelator. După acoperirea căpșunilor în zahăr, se toarnă căpșunile încet într-o pungă mare de congelator. Dacă castronul este prea mare pentru a se toarna, puteți folosi o lingură mare pentru a transfera căpșunile un scoop la un moment dat. Odată ce toate căpșunile sunt în geantă, sigilați sacul strâns și plasați-l în congelator pentru utilizare ulterioară.
  • Acoperirea de zahăr va ajuta la prevenirea căpșunilor de la înghețare și aglomerație împreună, deci nu trebuie să vă faceți griji în timp ce le înghiți mai întâi.
  • Scrieți data la pungile de congelator înainte de a le pune în congelator, astfel încât să știți cât timp va păstra căpșunile de zahăr congelate.
  • Imagine intitulată Freeze Căpșuni Pasul 14
    7. Păstrați căpșunile de zahăr înghețat în congelator timp de până la 6 luni. Înainte de a utiliza căpșunile de zahăr înghețat, verificați data pe care ați scris-o pe pungile de congelare. După 6 luni, căpșunile de zahăr trebuie aruncate.
  • Când este utilizat în termen de 6 luni, căpșunile înghețate în zahăr tind să funcționeze bine atunci când se coace într-un tort. Spre deosebire de căpșuni înghețate în sirop simplu, căpșunile de zahăr au mai puțin lichid și nu vă vor face ca tortul să fie curbat.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea căpșunilor înghețate în sirop simplu
    1
    Faceți siropul simplu cu zahăr și apă. Pentru a face un sirop simplu de casă, amestecați părțile egale apă și zahăr granulat albă într-o cratiță. Aduceți amestecul la fierbere, apoi rotiți încălzirea până la un fiert. Lăsați amestecul să se fierbe timp de 3 până la 5 minute până când zahărul este dizolvat, amestecând ocazional cu o mișcare sau o lingură. Apoi, scoateți cratița de la căldură pentru a lăsa siropul simplu să se răcească la temperatura camerei.
    • Pentru a afla cât de mult simple sirop de a face, măsurați cantitatea de căpșuni. Pentru fiecare 2 cani (470 ml) de căpșuni, veți avea nevoie /2 Cupa (120 ml) de sirop simplu. Prin urmare, dacă aveți 8 cupe (1,900 ml) de căpșuni, faceți 2 pahare (470 ml) de sirop simplu.
    • Dacă faceți sirop simplu înainte de timp, puteți păstra proaspăt în frigider timp de câteva săptămâni.
  • Imagine intitulată Freeze Căpșuni Pasul 16
    2. Răciți siropul simplu în frigider timp de 4 ore. Odată ce siropul simplu a fost răcit la temperatura camerei, transferați-l într-un borcan sau sticlă de sticlă. Așezați borcanul sau sticla în frigider timp de aproximativ 4 ore sau până când siropul este complet refuzat.
  • Imagine intitulată Freeze Căpșuni Pasul 17
    3. Spălați căpșunile sub apă curentă rece. În timp ce siropul simplu se răcește în frigider, spălați căpșunile prin punerea lor într-un filtru și clătiți-le sub apă curgătoare rece. Asigurați-vă că apa se scurge în partea de jos a colanderului și că căpșunile nu se înmoaie pentru mult timp - acest lucru le poate face să înceapă să-și piardă aroma.
  • Dacă utilizați căpșuni organice, este posibil să doriți să faceți o spălare organică de fructe pentru a vă asigura că căpșunile sunt foarte curate.
  • 4. Utilizați un cuțit sau o paie Hull căpșunile. La Hull cu un cuțit, tăiați un cerc în jurul corpului (tulpina cu frunze în partea de sus) a uneia dintre căpșuni cu un mic cuțit de parare. Unghi cuțitul spre mijloc în timp ce tăiați, apoi trageți frunzele cu degetele pentru a scoate corpul. La Hull cu paie, lipiți paiele prin capătul mic, îndreptat de căpșuni și împingeți prin căpșuni până când paiele împinge capul de pe cealaltă parte.
  • Repetați acest proces fie cu un cuțit, fie cu un paie până când toate căpșunile sunt zdrobite.
  • 5. Felie sau zdrobiți căpșunile (opțional). Odată ce căpșunile sunt spălate și zdrobite, puteți folosi un cuțit ascuțit pentru a le tăia în jumătăți, sferturi sau felii subțiri. Dacă doriți o consistență asemănătoare cu gemul, puneți căpșunile într-un castron și folosiți o lingură de lemn sau o masă de cartofi pentru a zdrobi căpșunile în sus.
  • Dacă doriți să părăsiți căpșunile întregi, puteți sări peste acest pas.
  • Zdrobind căpșunile într-un castron este o opțiune excelentă dacă intenționați să le utilizați ca mixer într-un cocktail.
  • 6. Așezați căpșunile într-un recipient sigur cu un capac. Odată ce căpșunile sunt feliate, zdrobite sau stânga, folosiți o ceașcă de măsurare pentru a le scoate într-un container mare de congelare. Dacă nu aveți un container mare sau doriți să faceți mai multe loturi individuale, puteți separa căpșunile în mai multe recipiente mai mici. Numărați numărul de cești pe care le puneți în fiecare recipient.
  • 7. Se toarnă siropul simplu răcit peste căpșuni. Scoateți siropul simplu de la frigider. Apoi, folosind o ceașcă de măsurare, turnați /2 (120 ml) de sirop simplu pentru fiecare 2 cani (470 ml) de căpșuni până când recipientul este plin. Căpșunile ar trebui să fie complet inundate în sirop.
  • Dacă căpșunile nu sunt complet acoperite de sirop, adăugați mai mult până când toate sunt scufundate în lichid.
  • 8. Adăugați un extract de aromă pentru un gust mai interesant (opțional). Pentru a adăuga o aromă suplimentară subtilă la căpșunile dvs., adăugați aproximativ 1 linguriță (4.9 ml) dintr-un extract de aromă suplimentară, cum ar fi portocaliu sau vanilie, la fiecare 2 cani (470 ml) de căpșuni în sirop simplu. Căpșunile vor absorbi extractul pe măsură ce le îngheață, oferindu-le mai târziu o aromă mai unică și mai interesantă.
  • De asemenea, puteți adăuga condimente dacă alegeți. Scorțișoară și cardamom, de exemplu, gust minunat pe căpșuni înghețate în sirop simplu.
  • Imagine intitulată Freeze Căpșuni Pasul 23
    9. Depozitați căpșunile în congelator timp de până la 6 luni. Odată ce recipientele sunt pline și ați adăugat orice arome suplimentare, etanșați bine partea superioară (e) pe recipientul (containerele). Plasați căpșunile simple de sirop în congelator pentru a îngheța pentru utilizare ulterioară.
  • Depozitarea lor în lichidul zaharic ajută că căpșunile își păstrează culoarea și forma, absorbându-se o parte din dulceața de la siropul simplu.
  • Când vă decideți să utilizați căpșunile congelate de sirop, dezghețați-le pe tejghea la temperatura camerei timp de aproximativ 4 ore.
  • sfaturi

    Pentru o modalitate rapidă și ușoară de a îngheța doar câteva căpșuni, puteți face cuburile de gheață de căpșuni pentru a vă pune băuturile.
  • În timp ce puteți lăsa corpul pe căpșuni atunci când le înghețați, vor fi dificil de îndepărtat când sunt înghețate. Dacă vă decideți să le lăsați, lăsați-le căpșunile dezghețate timp de aproximativ 2 până la 4 ore, apoi utilizați un cuțit ascuțit pentru a îndepărta corpul.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Căpșuni proaspete
    • Zahăr alb granulat
    • Apă
    • Strecurătoare
    • Pungi de congelare
    • Conectare congelator-sigură
    • Extracte suplimentare de aromă (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar