Cum să vă apărați alegerea pentru a fi fără copii

Poate fi dificil pentru prietenii tăi și rude să înțeleagă de ce ați ales să nu aveți copii și pentru ca ei să accepte decizia dvs. Dacă sunteți bolnav de a fi întrebat, "Când o să-mi dai nepoți?" sau, "Ce așteptați?", Asigurați-vă că ați stabilit unele granițe bune și comunicați clar. Dacă doriți, listați câteva motive pentru care sunteți fără copii și bucurați-vă de stilul dvs. de viață. Și nu uitați să ajungeți pe aceeași pagină cu partenerul dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Oferindu-vă motivele
  1. Imaginea intitulată apără alegerea dvs. pentru a fi fără copii Pasul 1
1. Evidențiați ceea ce vă bucurați de stilul dvs. de viață. Vorbiți despre de ce este frumos să aveți flexibilitate și timp în programul dvs. În timp ce este posibil să nu aveți copii, aveți timp să vă urmăriți obiectivele și interesele. De exemplu, participarea la un film de 9 pm sau un weekend departe este fără stres și fără durere.
  • Spune: "Știu că nu are copii înseamnă că mi-e dor de câteva lucruri. Dar înseamnă, de asemenea, că câștig alte lucruri și chiar îmi place asta."De asemenea, puteți spune fratelui tău:" Nu ai copii de-al meu înseamnă că pot fi un unchi mare pentru copiii tăi."
  • Este adevărat că nu puteți "avea totul", dar puteți lua tot ce aveți.
  • Imagine intitulată apără alegerea dvs. pentru a fi fără copii Pasul 2
    2. Concentrați-vă pe relațiile dvs. Nu are copii înseamnă că puteți pune mai mult timp și efort în parteneriatul și / sau prieteniile dvs. În loc să vă petreceți timpul de închidere a copiilor la practica sportivă și activități școlare, vă puteți aprofunda celelalte relații și puteți fi mai prezenți în viața altora.
  • Spuneți: "Îmi place să fiu disponibil pentru a vă babysit copiii și petreceți timp cu dvs. și cu ceilalți prieteni mei."
  • Dacă aveți un partener, spuneți: "Nu aveți copii înseamnă că soțul / soția mea și eu petrec o mulțime de timp de calitate împreună. Avem, de asemenea, mai multe conversații intime, adulte, fără a vă îngrijora de copiii noștri audând-le."
  • Imagine intitulată Apără-ți alegerea pentru a fi fără copii pas 3
    3. Vorbește despre mediul înconjurător. Mulți oameni aleg să nu aibă copii din motive de mediu - pot să nu dorească să contribuie la suprapopularea. Fiecare ființă umană de pe planetă consumă resurse și creează deșeuri. Cu toate acestea, oamenii ecologici încearcă să fie, toată lumea folosește resursele pe care lumea o eroare. Toți avem o amprentă de carbon și o modalitate de a reduce impactul asupra planetei este să vă abțineți de la aducerea unei alte persoane în lume.Lăsați prietenii și familia dvs. să știe că vă pasă de mediul înconjurător și nu doriți să contribuiți la o mai mare presiune.
  • De exemplu, spuneți: "Ridicarea unui copil are în prezent o taxă mare asupra mediului și a canalizării resurselor. Știu că folosesc mai mult decât mi-aș dori și adăugând un copil în amestec nu se simte bine la mine."
  • Imagine intitulată Apără-ți alegerea pentru a fi fără copii Pasul 4
    4. Explicați-vă că nu vă vedeți ca părinte. Dacă nu există un motiv pentru tine să luați în considerare copiii, cum ar fi un partener romantic care îi dorește cu adevărat, nu există nici un motiv să vă apărați deloc decizia. Dacă nu vrei copii, spuneți doar că nu le doriți. Nu este nevoie să bateți în jurul tufișului și dacă sunteți împins pe subiect, doar plecați.
  • De exemplu, spuneți: "Nu am vrut niciodată să am copii, așa că nu o să mă duc."
  • Partea 2 din 3:
    Comunicarea în moduri sănătoase
    1. Imaginea intitulată apără alegerea dvs. pentru a fi fără copii Pasul 5
    1. Încheiați ferm întrebarea de conversație și ușor. Motivele pentru decizia dvs. sunt ale dvs. Ar trebui să le explicați numai dacă sunteți confortabil și doriți să divultați aceste informații prietenilor și familiei dvs. Dacă nu doriți să explicați, nu sunteți obligat să faceți acest lucru. Aveți toate dreptul la intimitatea dvs. și protejați-o, chiar și de la rudele NOSY. Dacă nu vrei să vorbești despre alegerea ta să nu ai copii, nu.
    • Dacă cineva vă cere să aveți copii, pur și simplu spuneți: "Nu este ceva despre care vreau să vorbesc acum."
    • Dacă nu sunteți confortabil, spuneți: "Îmi pare rău, nu mă simt confortabil discutarea cu tine în acest moment."
    • Dacă sunteți cuplat, spuneți: "Mulțumesc că ați întrebat. Partenerul meu și eu păstrez acea parte a relației noastre private."
  • Imagine intitulată apără alegerea dvs. pentru a fi fără copii Pasul 6
    2. Creați granițe emoționale sănătoase. Este corect dacă părinții dvs. doresc nepoții, dar nu ar trebui să fie responsabilitatea dvs. Dacă familia (sau prietenii) tind să se amestece sau să se implice mai mult decât vă simțiți confortabil, setați o limită. Unii părinți își folosesc copiii pentru a-și îndeplini propriile dorințe, dar asta e nedrept pentru tine și o indicație că ești într-o relație enormată. Dacă prietenii sau familia îți împing să vorbești despre alegerea ta sau să încerci să te împingi să ai copii, să stabilească o limită fermă.
  • De exemplu, spuneți: "Am vorbit despre acest lucru înainte și nimic nu sa schimbat. Vă rugăm să nu aduceți asta din nou."
  • De asemenea, puteți spune: "Vă rugăm să respectați alegerile mele ca ale mele. Sunt sigur că aveți propria dvs. opinie, dar îmi fac propriile alegeri."
  • Setați o consecință când ați stabilit o limită. De exemplu, puteți spune, "Îmi pare rău, dar dacă aduceți din nou asta, voi părăsi camera."
  • Imagine intitulată apără alegerea dvs. pentru a fi fără copii Pasul 7
    3. Utilizați umorul. La un moment dat, întrebările și produsele de la alții pot deveni vechi și obositoare. Dacă sunteți bolnav de a vă simți ca și cum trebuie să vă explicați deciziile, să fiți umor în răspunsul dvs. Dacă răspundeți într-un mod ușor, s-ar putea ajuta să difuzați orice conflict și să nu declanșați emoții puternice.
  • De exemplu, spuneți: "Lucrez la creșterea familiei mele de câini! Acesta este marele tău catelus."
  • Imagine intitulată apăra alegerea dvs. pentru a fi fără copii Pasul 8
    4. Ascultați-le afară. Unii oameni pot fi investiți în tine având copii, ca și părinții sau bunicii tăi. Chiar dacă mintea voastră este pusă pe faptul că nu are copii, auziți-i afară. În ciuda alegerilor tale, alte persoane pot avea propriile reacții și doresc să le proceseze. Ascultați-le și realizați că modul în care se simt este valabil.
  • Dacă un membru al familiei aduce în mod constant copii sau vă aparțineți, spuneți: "Am auzit prima dată. Știu că ești dezamăgit, dar vă rog să nu mai presați să aveți copii. Este Ale mele Decizie, nu a ta."
  • Imaginea intitulată Apără-ți alegerea pentru a fi fără copii Pasul 9
    5. Permiteți-le sentimentele de dezamăgire sau durere. Adevărul este că oamenii sunt așteptați în mod natural să aibă copii, mai ales de la părinți și de alte rude. În timp ce aceasta nu înseamnă că decizia ta de a nu este greșită, este important să înțelegeți că familia ta a visat să-ți dețină copiii de când erai un copil. În timp ce aveți dreptul să trăiți după cum doriți, fiți, decizia dvs voi probabil afectează modul în care se simt. Recunoașterea și lăsarea spațiului pentru sentimentele familiei dvs. este o modalitate sănătoasă și naturală de a le permite să realizeze închiderea.
  • Permiteți-vă familiei să se întristeze pentru pierderea lor fără a fi nerăbdători (da, ea este durere autentică, o pierdere pentru ei de un fel). Nu sunteți singurul membru al familiei dvs. - Dacă vă prețuiți relația cu ei, trebuie să le permiteți tristețea lor autentică.
  • Faptul că vor fi trist nu ar trebui să te facă să simți că ar trebui să devii a mamă Dacă nu este ceea ce doriți pentru dvs viaţă.
  • Răspundeți cu empatie și reamintiți oamenilor să se concentreze pe partea luminoasă. Spune ceva de genul "Înțeleg cât de dezamăgit ești pentru că știu că mulți oameni au copii. Doar gândiți - avem deja o mulțime de familie! Avem mari mame, tati, frați, veri, chiar și animale de companie (orice ai). Noi sunteți o familie puternică. Nu avem copii!"
  • Partea 3 din 3:
    Vorbind cu partenerul tău
    1. Imaginea intitulată apără alegerea dvs. pentru a fi fără copii 10
    1. Au o conversație cu partenerul dvs. Dacă aveți în vedere o relație pe termen lung, comisă, unul dintre lucrurile pe care trebuie să le confruntați este întrebarea, "Vrem copii?" Dacă voi doi nu puteți fi de acord cu acest punct, este posibil să nu fiți compatibili.
    • Fi cinstit. Dacă nu doriți un copil, dar partenerul dvs. are, cel mai bine este să știți acest lucru înainte de a investi ani într-o relație care s-ar putea încheia din cauza acestui conflict.
    • Această conversație trebuie să aibă "Doar doi oameni din cameră". Asta înseamnă că dorințele, opiniile și visele rudelor dvs. nu trebuie să facă față în. Dacă alte semnificative spune ceva de genul, "Dar nu vreau să-mi dezamăgesc mama..." le reamintesc politicos că acest lucru este între voi doi, nu pe nimeni altcineva.
  • Imagine intitulată apără alegerea dvs. pentru a fi fără copii 11
    2. Să ofere sprijin reciproc. Lăsați partenerul dvs. să se ridice pentru dvs. Dacă vă îndoiți de prieteni sau de familie pentru că nu aveți un copil, permiteți partenerului dvs. să vă vorbească. Dacă subiectul este sensibil, cereți-i să răspundă pentru dvs. Dacă cineva vă interesează cu întrebări, permiteți partenerului dvs. să vorbească sau să sară cu un răspuns și dacă au nevoie de sprijin, faceți același lucru pentru partenerul dvs.
  • De exemplu, puteți spune: "Voi lăsa partenerul meu să răspundă la această întrebare" sau puteți spune partenerului dvs. ", puteți răspunde la această întrebare?"
  • Imaginea intitulată apără alegerea dvs. pentru a fi fără copii Pasul 12
    3. Obțineți aceeași pagină cu partenerul dvs. Dacă nu doriți să continuați să răspundeți la aceleași întrebări pentru următorii 25 de ani, trebuie să stați ferm la alegerea dvs. Dacă vă aflați într-o relație sau căsătorie, spuneți partenerului dvs. să ia aceeași poziție atât de fermă atunci când vorbiți despre copii. Fiind Squishy și evitarea unui răspuns direct, va oferi doar rudele voastre speranța că veți reveni într-o zi.
  • Aveți o discuție cu partenerul dvs. despre cum să răspundeți când oamenii întreabă despre copii. Discutați că aveți un răspuns standard înapoi, cum ar fi ", alegem să nu avem copii. Vă vom anunța dacă ne schimbăm mințile."
  • sfaturi

    Este întotdeauna bine să vă clarificați motivele pentru care nu aveți copii mai întâi, înainte de a le spune altcuiva. Asigurați-vă că nu faceți această decizie din răspândirea sau ca o modalitate de a vă sfărâma dorințele familiei dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar