Cum de a evita boala auto

Dacă primiți Carsick, cel mai probabil vă temeți de fiecare excursie rutieră extinsă. Acesta poate afecta negativ activitățile dvs. de navete sau distractive cu prietenii. Boala auto este doar un fel de boală de mișcare (sau kinetoză) că o anumită experiență când călătoresc într-un automobil. Amețeli, oboseală, transpirații reci și greață sunt simptome comune de boală auto. Deci, cum mergi la prevenirea boală auto in primul loc? Utilizați câteva sfaturi și trucuri simple pentru a vă bucura de plimbare, fără boală.

Pași

Metoda 1 din 3:
Schimbarea modului în care călătoriți
  1. Imagine intitulată Evitați boala auto Pasul 1
1. Stați pe scaunul din față al unei mașini. Medicii cred că boala de mișcare este cauzată de un conflict între ceea ce văd ochii și modul în care corpul dvs. interpretează mișcarea unui vehicul, care utilizează semnale originare din urechea dvs. internă pentru a simți echilibrul. De exemplu, dacă ochii tăi văd scaunul de mașină în fața ta, dar corpul tău simte curbele și viteza drumului, urechea interioară ar putea fi aruncată. Acest lucru duce apoi la greață și amețeli, atât de tipic de vagonism. Pentru a evita acest sentiment, încercați să vă concentrați ochii pe drumul din fața dvs., astfel încât ochii și corpul dvs. să poată interpreta aceleași informații. Situând pe scaunul din față, este mult mai puțin probabil să experimentezi o discrepanță între ceea ce vezi și cum corpul tău interpretează mișcarea.
  • Conducerea mașinii dvs. are avantajul suplimentar de a vă oferi ceva pentru a vă concentra, ceea ce vă poate distrage de boala dvs.
  • Imagine intitulată Evitați boala auto Pasul 2
    2. Concentrați-vă ochii pe orizont. Având un punct vizual fix în fața dvs. vă va ajuta să vă mențineți ochii, urechea interioară și nervii în verificare. Priviți fereastra frontală și găsiți un punct stabil la orizont, undeva în depărtare. Acest punct ar putea fi un munte, un copac, o clădire sau pur și simplu un punct în spațiu. Concentrați-vă toată atenția vizuală în acest moment. Țineți privirea acolo chiar dacă există lovituri, curbe și dealuri. Rezista tentației de a privi fereastra laterală: să priviți doar fereastra frontală.
  • Dacă sunteți în controlul vehiculului, asigurați-vă că acordați atenție drumului și a mașinilor înconjurătoare, precum și la orizontul din fața dvs.
  • Imagine intitulată Evitați boala auto Pasul 3
    3. Stai calm. Având o atmosferă rece, bine ventilată, poate ajuta la atenuarea boală a mașinii, precum și simptome de atenuare, cum ar fi transpirația și greața. Dacă puteți, spargeți ferestrele mașinii deschise pentru a crea o briză încrucișată. Alternativ, puteți activa aerul condiționat al mașinii. Îndreptați orificiile de aerisire la fața dvs. pentru a obține cele mai multe beneficii.
  • Ventilația poate contribui, de asemenea, la reducerea mirosurilor alimentare în mașină. Boala auto poate fi exacerbată de mirosuri alimentare puternice.
  • Imagine intitulată Evitați boala auto Pasul 4
    4. Stabilizați-vă capul. Uneori poate fi greu să-ți păstrezi ochii concentrați pe un singur punct atunci când vă aflați într-o mașină bouncing, bumpy. Pentru a vă stabiliza viziunea, asigurați-vă că capul dvs. este stabilizat și. Odihniți-l împotriva tetierei din spatele dvs. pentru ao păstra încă. O pernă de gât vă poate ajuta, de asemenea, să vă păstrați capul - și, prin urmare, viziunea dvs. - stabilă.
  • Imagine intitulată Evitați boala auto Pasul 5
    5. Luați pauze frecvente. Ieșiți afară pentru a vă întinde picioarele. Stați pe o bancă sau sub un copac și luați niște respirații adânci prin gură pentru a vă relaxa. Acest lucru este deosebit de important în timpul călătoriilor care implică o distanță lungă de drumuri curbe.Nu numai că oprește să ajute frecvent să atenueze boala auto, dar este, de asemenea, bun ca șoferul să ia o pauză din când în când. Reluați conducerea atunci când vă simțiți atenți și când vă amestecați amețeli și greață.
  • Imagine intitulată Evitați boala de mașină Pasul 6
    6. Încercați să NAP. A dormi prin boala dvs. de mișcare poate, de asemenea, să lucreze minuni pentru pasagerii auto. Nu veți fi conștienți de diferențele dintre informațiile dvs. vizuale și semnalele pe care corpul dvs. le trimite deoarece ochii dvs. vor fi închise. Mulți oameni găsesc că somnul este cel mai bun mod de a trece printr-o călătorie lungă de mașină fără boală de mișcare.
  • Dacă aveți probleme în a napping în mașină, luați în considerare utilizarea unei forme de ajutor pentru somn. Dacă utilizați un ajutor de somn, cu toate acestea, trebuie să fiți sigur că nu veți fi nevoie să conduceți în orice moment în timpul călătoriei.
  • Imagine intitulată Evitați boala auto Pasul 7
    7. Concentrați-vă pe altceva. Distragerile sunt o modalitate excelentă de a reduce boala auto, în special pentru copii sau pentru cei care trebuie să se plimbe în spate. Luați-vă mintea de la amețeli și greață, ascultând muzică, cântând sau jucând un joc de 20 de întrebări cu colegii dvs. pasageri.
  • Imagine intitulată Evitați boala auto Pasul 8
    8. Puneți cărțile, telefoanele și dispozitivele. Boala de automobile se înrăutățește când vă concentrați pe un obiect vizual care se află în mașină în loc de mașină. Uitându-se la o carte, Un joc de telefon, un Kindle sau o tabletă poate spori nepotrivirea dintre ochi și restul corpului. Pentru a preveni boala auto, asigurați-vă că singurele obiecte pe care vă concentrați ochii sunt în afara mașinii, pe orizont în fața dvs.
  • Există mulți oameni care suferă de boală de mașină numai atunci când citesc în mașină. Asigurați-vă că acest lucru nu se întâmplă cu dvs!
  • Cărțile audio, radioul auto și CD-urile reprezintă o modalitate excelentă de a fi distrați în mașină fără a provoca o boală auto.
  • Imagine intitulată Evitați boala auto Pasul 9
    9
    Respiră adânc. Boala auto este agravată de sentimentele de anxietate și nervozitate. Tehnici de relaxare, cum ar fi exercițiile de respirație lentă, deliberate vă pot ajuta să vă încetinească ritmul cardiac și să vă relaxați corpul, făcându-l mai puțin probabil că veți experimenta simptome de boală de mișcare.
  • Imagine intitulată Evitați boala auto Pasul 10
    10. Evitați drumurile accidentate. Cea mai ușoară călătorie, cu atât mai puțin probabil trebuie să simțiți boală auto. Modalități de a vă îmbunătăți călătoria includ conducerea pe autostrăzi în loc de străzile orașului Stop-and-Go și asigurați-vă că mașina dvs. are șocuri actualizate. De asemenea, puteți avea grijă de planificarea traseului dvs. pentru a evita drumurile deluroase sau montane prin conducerea în mod deosebit delly. Scopul pentru ca o plimbare cât mai mare posibil.
  • Conducerea la orele de vârf pot ajuta, de asemenea, să împiedice blocarea în traficul Stop-and-Go.
  • Imagine intitulată Evitați boala auto Pasul 11
    11. Cumpărați o bandă de încheietură de boală de mișcare. O bandă de încheietura mâinii de boală de mișcare oferă o presiune ușoară și constantă față de antebrațul dvs., aproximativ un centimetru din articulația mâinii. Această presiune ar trebui să ajute la atenuarea greaței cauzată de boala de mișcare. În timp ce mâinile anti-greață nu au fost dovedite științifice a fi utile, ele sunt relativ ieftine și nu au efecte secundare negative. Puteți să vă gândiți să încercați să vedeți dacă se întâmplă să lucrați pentru dvs.
  • Dacă nu dețineți o bandă de mână de boală de mișcare, puteți Aplicați o presiune ușoară pe antebrațul dvs. (între cele două tendoane) de aproximativ 3 centimetri (1 in) (aproximativ un inch) sau astfel înapoi de la îmbinarea încheieturii mâinii.
  • Imagine intitulată Evitați boala auto Pasul 12
    12. Luați în considerare formele alternative de transport. Unii oameni care suferă de boală auto simt, de asemenea, o boală de mișcare în alte vehicule, cum ar fi trenurile, autobuzele și avioanele. Unii oameni, totuși, doar o boală de mișcare în mașină. Trenurile, autobuzele și planurile ar putea fi forme viabile de tranzit. Aceste alte vehicule pot fi o opțiune mai bună deoarece sunt capabili să ofere o plimbare mai fină, sunt mai puțin probabil să vă confunde ochii și să vă permită să stați mai sus în scaun.
  • Este util să găsiți cele mai stabile locuri pe aceste forme alternative de tranzit. Asigurați-vă că scaunul se confruntă cu direcția în care călătoriți (nu alegeți un scaun orientat spre spate) - stați spre partea din față a trenurilor și autobuzelor - alegeți un scaun de aripă pe un avion. Sunteți mai puțin probabil să fiți bounced în jurul acestor locuri.
  • Pentru distanțe mai scurte, mersul pe jos sau ciclismul vă poate permite să evitați mașina cu totul.
  • Metoda 2 din 3:
    Făcând modificări dietetice
    1. Imagine intitulată Evitați boala auto Pasul 13
    1. Evitați mesele grase și alcoolul înainte de excursii. Alimentele grase fac ca corpul vostru să fie pregătit să experimenteze greața. Și alcoolul poate provoca simptome de mahmureala care pot agrava boala auto, cum ar fi amețeli, cefalee, greață și transpirație. Dacă știți că va trebui să călătoriți în curând într-o mașină, stați departe de mese bogate în grăsimi și băuturi alcoolice pentru a evita boala auto.
  • Imagine intitulată Evitați boala auto Pasul 14
    2. Mâncați mese frecvente, ușoare. Mâncărurile grele pot face mai ușor să experimenteze sentimente de greață. Dacă călătoriți într-o mașină - mai ales pe o călătorie lungă - stick la lumină, sănătoasă, scăzută, mese mici pe care le consumați mai frecvent. Dacă puteți găsi o masă care este scăzută în grăsimi, dar bogată în proteine, aceasta este mâncarea ideală pentru a preveni boala auto.
  • De exemplu, nu mâncați un hamburger pe o călătorie rutieră. În schimb, cumpărați o salată cu pui la grătar. Nu beți un milkshake pe o călătorie rutieră. În schimb, beți un smoothie de iaurt cu pudră cu pulbere de proteine ​​adăugate.
  • Imagine intitulată Evitați boala auto Pasul 15
    3. Au gustări bland, flutore în mașină. Gustări simple, bland, fără aromă pot ajuta la rezolvarea unui stomac turbulent. Snack-uri, cum ar fi pâine prăjită uscată, sare și covrigi pot ajuta la absorbția acizilor stomacali și fac un stomac să se simtă mai calm. Ele sunt, de asemenea, o modalitate bună de a vă ușura durerea foamei fără a provoca indigestie.
  • Aceste gustări nu au, de asemenea, o mare miros, ceea ce este de ajutor, deoarece mirosurile alimentare puternice și arome pot exacerba boala auto.
  • Imagine intitulată Evitați boala auto Pasul 16
    4. Stai hidratat. Deshidratarea poate exacerba simptomele bolii de mașină. Asigurați-vă că beți multă apă înainte și în timpul unei călătorii în mașină pentru a evita sentimentele de boală. În timp ce apa este cea mai bună cale de a stai hidratat, O băutură aromatizată ar putea ajuta la servirea ca o distragere necesară față de sentimentele voastre de amețeală sau greață: simțiți-vă liber să vă tratați la o sodă fără cafeină, cum ar fi ghimbir sau sprite.
  • Băuturile cu proteine ​​ridicate s-au dovedit a ajuta la reducerea greaței și a grețurilor.
  • Imagine intitulată Evitați boala auto Pasul 17
    5. Consumați o mulțime de ghimbir. Ghimbirul sa dovedit a ajuta la atenuarea bolii și a altor forme de boală de mișcare. Puteți mânca (sau băutura) ghimbir în multe forme diferite. Există lolipopuri de ghimbir, pastile de ghimbir, Ceașcă de ghimbir, Sodam de ghimbir, pastile de ghimbir, ghimbir aglizat și Cookie-uri de ghimbir. Oricare dintre acestea vă va ajuta să vă rezolvați stomacul. Doar asigurați-vă că gustarea dvs. este făcută din ghimbir real - nu aromă de imitație.
  • Adresați-vă medicului dumneavoastră despre faptul că Ginger este sigur pentru dvs. Este posibil ca ghimbirul să poată interfera cu anumite medicamente.
  • Imagine intitulată Evitați boala auto Pasul 18
    6. Păstrați o cantitate de monetări și guma la îndemână. Mentă, cum ar fi ghimbirul, este un remediu natural pentru greață. Gumele și bomboanele de menta ajută, de asemenea, corpul să producă mai multe saliva, ceea ce poate neutraliza acizii gastroze. În plus, aceste arome pot servi ca distragere ușoară atunci când vă puteți gândi la altceva decât simptomele dvs. Suge pe o bomboană de mentă sau mestecați niște gumă de menta pentru a vă ajuta să vă calma stomacul și să vă concentrați asupra altora.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind tratamente medicale
    1. Imagine intitulată Evitați boala auto Pasul 19
    1. Discutați cu medicul dumneavoastră despre boala mașinii. Cele mai multe cazuri de boală auto pot fi tratate cu utilizarea schimbărilor stilului de viață și a remediilor la domiciliu. Cu toate acestea, uneori boala auto poate ajunge în calea postului dvs. sau funcționarea zilnică. În acest caz, ar trebui să discutați cu medicul cu privire la posibilele intervenții medicale, cum ar fi medicamentele supra-conștiente sau prescripție medicală.
    • De asemenea, trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră dacă (sau copilul dumneavoastră) experiența simptomelor după ce ați ieșit din mașină, dureri de cap severe, dificultăți de auz sau văzând și dificultăți de mers pe jos. Acestea ar putea indica probleme care sunt mai grave decât boala obișnuită a mașinii.
    • Susceptibilitatea la boala auto poate fi legată de vârstă, rasă, sex, factori hormoni, boli senzoriale și migrene. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aveți un risc crescut de boală de mișcare.
  • Imagine intitulată Evitați boala auto Pasul 20
    2. Luați antihistaminice 30 - 60 de minute înainte de a intra într-o mașină. Există medicamente de prescripție și prescripție care sunt eficiente împotriva bolii auto. Cele mai multe dintre ele conțin dimenhidrine (aka dramamină) sau meclizină. Unele mărci populare sunt Dramamine și Bonine / Antivert. Unele dintre acestea sunt disponibile ca patch-uri și pot fi deosebit de utile datorită capacității lor de a elibera medicamentul în timp. Antihistaminele pot preveni greața cauzată de boala de mișcare prin dulapul senzorilor de mișcare al urechii interioare. Pentru a lucra corect, ar trebui să luați medicamentul cu 30-60 de minute înainte de a începe călătoria cu mașina.
  • Examinați efectele secundare înainte de a utiliza oricare dintre aceste medicamente (mai ales dacă conduceți) și întrebați-vă medicul doar în caz. Antihistaminele vă pot face să vă simțiți somnoros și să vă afectați abilitatea de a opera mașini.
  • Imagine intitulată Evitați boala auto Pasul 21
    3. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru o rețetă de scopolamină. Scopolamina este sigură numai pentru utilizarea adulților - nu pentru utilizarea copilului. Este numai pe bază de prescripție medicală și este purtată ca un plasture în spatele urechii. Trebuie să-l purtați cu 4 ore înainte de începerea călătoriei. În timp ce efectele sale secundare pot fi severe (vedere încețoșată și gura uscată), este foarte eficientă la combaterea greaței cauzată de boala de mișcare. Discutați cu medicul dumneavoastră despre faptul că ar putea fi o opțiune bună pentru dvs.
  • sfaturi

    Ajuta la prevenirea boală a mașinii la copii, oferindu-le un loc ridicat în care au o vedere clară asupra în aer liber și joacă jocuri care îi încurajează să privească spre exterior. Nu-i lăsa să urmărească filme în mașină, deoarece poate declanșa boala de mașină.
  • Persoanele cu migrene, femeile însărcinate și copiii cu vârste cuprinse între 2 și 2 ani sunt populațiile cele mai probabile pentru a experimenta boala auto. În multe cazuri, boala auto este o condiție temporară care va scădea în cele din urmă.
  • Au o mulțime de distragere în mașină, dar asigurați-vă că niciunul dintre ele nu vă cere să citiți sau să vă uitați la un ecran. În schimb, aveți o mulțime de muzică distractivă, cărți audio sau jocuri de mașini sigure puteți juca cu prietenii.
  • Păstrați mașina rece și bine ventilată.
  • Asigurați-vă că mașina dvs. are anvelope și șocuri actualizate: doriți ca plimbarea dvs. să fie cât mai netedă posibilă.
  • Opriți mașina în timpul călătoriei și faceți o plimbare pentru un minut sau cam asa ceva. Boala ta de mașină ar trebui să dispară odată ce te afli pe teren solid.
  • Dacă aveți o boală frecventă a mașinii, păstrați o cantitate de saci de vărsături la îndemână, doar în cazul în care nu puteți opri mașina în timp.
  • Încercați guma de mestecat. Opriți-o pentru o altă aromă când devine fără gust, deoarece guma fără gust poate agrava boala.
  • Uită-te departe în afară și vă poate opri să vă simțiți rău.
  • Adesea, conducerea ajută să vă oferim altceva să vă concentrați. Dacă nu puteți conduce sau nu aveți o licență, uitați-vă pe fereastră, ceea ce mărește coordonarea dintre ochi și sistemul vestibular. De asemenea, ajută la a avea câteva baggii de hârtie sau plastic în mașină în cazul în care vă îmbolnăviți.
  • Încercați să nu citiți, să vă uitați la ecrane sau să vă uitați în jos în timpul mașinii. Uită-te la orizont sau departe de fereastră. Asigurați-vă întotdeauna că mașina dvs. este bine ventilată și că călătoriți în ceva la fel, deoarece căldura poate provoca și boală auto.
  • Avertizări

    Medicii obișnuiau să creadă că călătoria pe un stomac gol a ajutat la atenuarea bolii de mașină. Acum știm că nu este adevărat: este bine să fii satiat, dar să nu ai un stomac plin sau greu. Consumul de gustări ușoare și mese mici este cel mai bun.
  • Consultați medicul înainte de a utiliza orice medicamente sau remedii pe bază de plante pentru boală de mișcare / mașină. Antihistaminice, ghimbi și mentă ar putea să nu fie în siguranță pentru toată lumea să folosească: întotdeauna discutați cu un medic înainte de a lua orice remediu.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar