Cum de jurnalul bullet

Un jurnal de bullet personal este un sistem rapid și flexibil care vă ajută să urmăriți obiectivele pe termen scurt și lung. Ați stabilit jurnalul dvs. în secții pe lună, săptămână și an. De acolo, urmăriți ce trebuie să faceți. De asemenea, urmăriți evenimente și repere semnificative. În timp ce începeți un jurnal de glonț, poate părea confuz, cu unele răbdare și energie veți găsi un jurnal de bullet este o modalitate excelentă de a rămâne organizat.

Pași

Partea 1 din 3:
Asamblarea bazei de bază
  1. Imagine intitulată Bullet Journal Pasul 1
1. Alegeți notebook-ul drept. Nu aveți nevoie de un notebook-ul fantezist în Jurnalul de bullet. Pur și simplu selectați un notebook pe care îl puteți transporta cu ușurință de la locul de muncă. Notebook-urile Moleskin funcționează bine. Un notebook decorativ, sau unul cu secțiunile existente, nu este necesar pentru jurnalarea glonțului, deoarece veți organiza singur notebook-ul.
  • Puteți personaliza un pic, totuși, notebook-ul. De exemplu, dacă vă place culoarea albastră, investiți într-un notebook albastru.
  • Nu trebuie să rămâi la notebook-uri căptușite. Puteți lucra cu notebook-uri punctate, notebook-uri de grilă și notebook-uri goale! Totul depinde de tine!
  • Imagine intitulată Bullet Journal Pasul 2
    2. Creați un index. Veți scrie numere pe fiecare pagină a revistei dvs. Indexul dvs. vă va ajuta să urmăriți ce secțiuni se încadrează pe paginile. Prima răspândire necompletată, adică primele două pagini goale care se încadrează alături, vor fi indexul dvs. Pentru a începe, tot ce trebuie să faceți este să scrieți "Index" În partea de sus a ambelor pagini.
  • Puteți scrie în stilou sau creion și culoarea aleasă. Un stilou poate apărea mai bine, totuși, culorile mai întunecate sunt, în general, mai ușor de citit.
  • Imagine intitulată Bullet Journal Pasul 3
    3. Faceți-vă un jurnal viitor. Flip la următorul gol răspândit în jurnalul dvs. Acesta va fi jurnalul dvs. viitor. Jurnalul dvs. viitor este o modalitate de a obține o viziune oculară a păsărilor asupra sarcinilor pe care trebuie să le finalizați în următoarele șase luni. Acesta va include o defalcare de la o lună a evenimentelor, sarcinilor și obiectivelor. Pentru a începe, numărați numărul de linii și împărțiți-l cu trei. De exemplu, dacă fiecare pagină are 24 de linii, efectuați trei secțiuni pe fiecare pagină a celor opt linii fiecare.
  • Utilizați un conducător pentru a desena trei linii drepte peste răspândire, împărțind-o în trei secțiuni egale pe fiecare pagină.
  • Imagine intitulată Bullet Jurnal Pasul 4
    4. Scrieți numele următoarelor șase luni în fiecare secțiune. De exemplu, dacă începeți jurnalul de bullet pentru Anul Nou, ați scrie, "ianuarie" În prima cutie, atunci "februarie," și așa mai departe.
  • Scrieți numere de pagini pe colțurile fiecărei pagini. Pe măsură ce viitoarea dvs. jurnal este prima dvs. secțiune, numerele paginilor ar trebui să fie una și două. Flip înapoi la indexul tău și scrie ceva de genul ăsta, "Future jurnal . . . 1-2."
  • Imagine intitulată Bullet Journal Pasul 10
    5. Adăugați un jurnal lunar. Flip la următorul gol răspândit în jurnalul dvs. Acesta va fi jurnalul dvs. lunar. Vă oferă o imagine de ansamblu a unei luni date. Începeți cu luna curentă și scrieți numele acestei luni în partea de sus a ambelor pagini.
  • Pe pagina din stânga, scrieți fiecare dată a lunii. După terminarea, scrieți abrevierea zilei săptămânii de lângă numărul. De exemplu, ați scrie "1 ianuarie, soare."
  • Pe pagina corectă, JOT în jos lista de sarcini pentru luna. Folosind punctele de bullet, faceți o listă cu toate obiectivele pe care speră să le finalizați, orice facturi pe care trebuie să le plătiți și orice limită de care aveți nevoie pentru a vă întâlni. De exemplu, ați scrie lucruri cum ar fi "Plătiți factura de cablu," și "Proiectul complet al lucrării pe termen lung."
  • Imagine intitulată Bullet Jurnal Pasul 6
    6. Actualizați-vă indexul. Când ați terminat, scrieți numere de pagină pe colțul fiecărei pagini. Flip înapoi la indexul dvs. și adăugați jurnalul dvs. lunar la indexul dvs. De exemplu, "Ianuarie Lunar Lunar... 3-4."
  • Imagine intitulată Bullet Jurnal Pasul 11
    7. Adăugați un jurnal zilnic. Flip la următoarea răspândire și scrierea datei de astăzi în partea de sus a paginii. Utilizați puncte de glonț mici pentru a scrie lucruri pe care trebuie să le faceți în acea zi, sarcinile pe care le-ați terminat și orice altceva de interes care a avut loc în acea zi. Utilizați cât mai multe linii de care aveți nevoie pentru a vă înregistra activitățile zilnice. Când se termină ziua, faceți o nouă intrare linia de mai jos pentru a doua zi.
  • Un jurnal de bullet este menit să fie scurt, deci utilizați propoziții scurte, simple. De exemplu, nu spuneți, "Astăzi, am sunat VET pentru a discuta vaccinările pisicilor, inclusiv vaccinurile din rabie care se datorează." În schimb, pur și simplu scrieți, "Numit veterinar pentru a întreba despre vaccinările lui Cat. Rabie datorată."
  • Partea 2 din 3:
    Personalizarea sistemului dvs
    1. Imagine intitulată Bullet Journal Pasul 5
    1. Utilizați semnificanții care lucrează pentru dvs. Semnificatoarele sunt tipurile de puncte de bullet pe care le utilizați în jurnalul dvs. Nu există reguli setate despre stabilirea de semnificații și depinde în mare măsură de tipurile de evenimente pe care le alegeți să le jurnal. Puteți descompune evenimente în categorii, cum ar fi locul de muncă, școala, facturile, proiectele personale, creative etc. Fiecare tip de eveniment ar trebui să aibă un punct de glonț diferit care să indice tipul său. Cel mai bine este să utilizați cât mai puține categorii posibil pentru a păstra lucrurile de la confuzie.
    • De exemplu, obiectivele creative ar putea fi semnificative cu o stea. Munca ar putea fi semnificată printr-un punct simplu de glonț. Hobby-urile ar putea fi semnificate de o săgeată. Facturile ar putea fi semnificate de un semn de dolar mic, iar personalul ar putea fi semnificat de o inimă.
    • Pe măsură ce urmăriți obiectivele dvs. în calendarul zilnic, utilizați-vă semnificația. De exemplu, o intrare poate arăta ceva de genul, "$ Plătit factura de cablu astăzi."
  • Imagine intitulată Jurnalul de bullet Pasul 9
    2. Organizați-vă obiectivele lunare în categorii. De asemenea, poate contribui la clasificarea obiectivelor lunare în jurnalul dvs. lunar. În loc să aveți o listă aleatorie de puncte de glonț, care să facă tot ceea ce trebuie să faceți împreună, organizați mai departe. Separați-vă sarcinile după tipul.
  • De exemplu, ați putea scrie titluri ca "Greutate și obiective de fitness," "Termene limită și date datorate," "Obiective de lucru," și "Goluri creative."
  • De acolo, scrieți sarcini sub categoriile lor corespunzătoare. Sub "Greutate și obiective de fitness," De exemplu, ați putea scrie ceva de genul, "Vizitați sală de gimnastică de 12 ori în această lună."
  • Imagine intitulată Bullet Jurnal Pasul 4
    3. Păstrați colecțiile din spatele jurnalului. Colecțiile sunt liste largi de to-do pe care doriți să le realizați pe parcursul unui an. În principiu, include tot ceea ce nu este un jurnal. De exemplu, colecțiile pot include cărți pe care doriți să le citiți, filme și emisiuni TV pe care doriți să le vizionați, rețete pe care doriți să le încercați și așa mai departe. Este bine să completați pagina de colecții, deoarece idei vă lovește și vă puteți referi mai târziu la aceasta când aveți nevoie de inspirație.
  • De exemplu, dacă un coleg sugerează o carte, scrieți-o în jos în "Cărți pentru a citi" Secțiunea paginii de colecții. Când alegeți o nouă carte, întoarceți-vă la această secțiune pentru a vă aminti recomandarea.
  • Imagine intitulată Bullet Jurnal Pasul 11
    4. Completați evenimentele zilnice care contează pentru dvs. Pe măsură ce urmăriți jurnalul de zi, completați evenimentele în funcție de preferințele dvs. Acest lucru depinde foarte mult de motivul pentru care păstrați jurnalul de glonț. Dacă este în primul rând să organizați obiective de lucru, de exemplu, puteți urmări ceea ce sa întâmplat la locul de muncă în fiecare zi. Cu toate acestea, jurnalul nu trebuie să fie în întregime profesional. De asemenea, puteți înregistra momente personale care vă fac să zâmbiți. De exemplu, "Iubitul mi-a adus cafea în timpul pauzei mele de prânz."
  • Nu uitați să utilizați semnificația dvs. personală pe măsură ce vă completați jurnalul.
  • Partea 3 din 3:
    Folosind jurnalul dvs. în mod regulat
    1. Imagine intitulată Bullet Jurnal Pasul 12
    1. Trageți obiectele pe măsură ce le completați. De fiecare dată când ați completat o sarcină, întoarceți-vă înapoi la jurnalul dvs. lunar. Transformați sarcina pe listele dvs. largi de to-do. Acest lucru vă poate ajuta să urmăriți ceea ce ați realizat și ce mai trebuie să realizați pentru o anumită lună.
  • Imagine intitulată Bullet Journal Pasul 3
    2. Transferați sarcini importante necompletate în luna următoare. La sfârșitul fiecărei luni, revizuiți jurnalul dvs. lunar și jurnalul zilnic. Vedeți ce sarcini pe care le-ați terminat și care trebuie încă să fie făcute. Creați un nou jurnal lunar și zilnic, același mod în care ați făcut-o înainte. Transferați sarcinile necompletate la următorul jurnal.
  • Cu toate acestea, nu este nevoie să vă transferați toate sarcinile în luna următoare. Dacă vedeți o sarcină care nu mai merită timpul dvs. sau că este prea târziu pentru a finaliza, traversați-l. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți organizat prin tăierea informațiilor inutile.
  • Imagine intitulată Bullet Jurnal Pasul 14
    3. Adăugați obiective pe termen lung în viitorul dvs. jurnal. Doriți să continuați să construiți în viitorul dvs. jurnal în timp. Pe măsură ce priviți prin jurnalele dvs. zilnice și lunare pentru ultima lună, consultați ce sarcini Longterm sunt incluse. De exemplu, dacă lucrați la o teză de absolvent, va apărea probabil în jurnalele dvs. de-a lungul timpului. Adăugați lucruri în jurnalul dvs. viitoare, după cum este necesar.
  • De exemplu, rupeți teza dvs. în obiective mici și le jot în jurnalul dvs. viitoare. În februarie, ați scrie "Proiectare completă" și în marș scrie "Revizuiți proiectul."
  • Imagine intitulată Bullet Journal Pasul 18
    4. Faceți note despre proiectele specifice dvs. Acesta poate ajuta la realizarea în cele din urmă un jurnal de proiect sau o listă în partea din spate a jurnalului dvs. de glonț. Acest lucru vă poate ajuta să urmăriți proiectele pe termen lung. Puteți face o listă care spune ceva de genul "Proiecte anuale." Când revizuiți fiecare jurnal lunar, întoarceți-vă înapoi la această listă. Acest lucru vă va aminti de orice obiective pe termen scurt privind proiectele de lungă durată pe care ar trebui să le adăugați în fiecare lună.
  • De exemplu, dacă un obiectiv pe termen lung este capabil să funcționeze 30 de minute fără a opri, timp de o lună, puteți scrie, "Creșteți timpul de funcționare la 15 minute."
  • Bullet Journal Ajutor

    Intrări de jurnal de bullet adnotate

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Ce să includeți într-un jurnal de gloanțe

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Lucruri de evitat într-un jurnal de bullet

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Scrierea trebuie să fie scurtă, până la punctul. În caz contrar, el învinge scopul de a fi rapid și ușor.
  • Nu fiți prea dornici să vă decorați notebook-ul, dacă sunteți un începător. Va dura timp de la utilizarea jurnalului de glonț. După câteva luni, puteți experimenta în jur cu diferite stiluri / decor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar