Cum să faceți apel la o hotărâre fără avocat

Dacă ați pierdut un caz în instanța civilă, puteți contesta decizia Curții printr-un recurs. Practic, solicitați o instanță superioară pentru a revizui cazul și a determina dacă judecătorul a aplicat corect legea. Apelurile sunt complicate, dar cu muncă și atenție la detalii, se poate face fără avocat. Cu toate acestea, cineva care depune a pro SE (Latină pentru "pentru tine") Recursul trebuie să utilizeze aceleași proceduri și să îndeplinească aceleași standarde ca avocații.

Pași

Partea 1 din 6:
Decizia de a face apel
  1. Imaginea intitulată Reduceți plățile dvs. de împrumut pentru studenți Pasul 6
1. Să înțeleagă cerințele pentru un recurs. Pentru a face apel la decizia instanței de judecată, trebuie să puteți răspunde da la toate întrebările următoare:
  • În primul rând, sunteți o persoană care poate contesta decizia instanței de judecată? Pentru a răspunde da, trebuie să fi fost o parte în cazul în stadiul de probă. Nu puteți face apel în numele altcuiva, de exemplu un prieten sau o rudă.
  • În al doilea rând, poate fi atacată decizia din cauza dvs? Pentru a răspunde da, instanța de judecată trebuie să fi emis o hotărâre definitivă. Hotărârea finală este decizia la sfârșitul cazului dvs. care decide totul. Acesta vă va spune, de obicei, sau cealaltă parte ce trebuie să facă. Nu puteți face apel la deciziile făcute înainte de hotărârea definitivă - trebuie să așteptați să apelați aceste probleme odată cu eliberarea hotărârii definitive.
  • În al treilea rând, aveți timp pentru recurs? Pentru a răspunde da, trebuie să fiți în măsură să proiectați și să depuneți anunțul de recurs într-un anumit termen limită. Dacă nu reușiți să vă depuneți anunțul de recurs înainte de termenul limită, cazul dvs. va fi respins și nu veți putea face apel. În California, termenul de depunere a anunțului dvs. de apel variază în funcție de tipul de caz pe care îl aveți. De exemplu, dacă aveți parte dintr-un caz civil care implică o sumă mai mică de 25.000 de dolari, trebuie să vă depuneți anunțul fie prin:
  • La 30 de zile după ce ați fost informat despre hotărâre - sau
  • 90 de zile de la intrarea judecății, oricare ar fi mai devreme.
  • Imagine intitulată Obțineți sprijinul pentru copii Pasul 18
    2. Citiți hotărârea judecătorului. Dacă ați răspuns da la toate cele trei întrebări, aveți dreptul de a face apel. Cu toate acestea, înainte de a face apel, trebuie să găsiți un motiv valabil pentru a face acest lucru. Citiți prin hotărârea judecătorului și identificați motivele pe care judecătorul a condus modul în care a făcut el sau ea.
  • Instanțele de apel pot examina numai dacă instanța de judecată a făcut o eroare legală și dacă această eroare legală a modificat decizia finală în cauză.
  • De exemplu, ar putea să se uite la un recurs dacă un judecător al instanței de judecată a aplicat legea greșită la setul de fapte.
  • Curțile de apel nu oferă studii noi și nu veți putea prezenta nicio dovadă nouă.
  • Imaginea intitulată Scrieți o propunere de grant Pasul 18
    3. Examinați-vă dovezile. Dacă credeți că ați găsit o eroare legală în hotărârea judecătorului, uitați-vă prin dovezile dvs. pentru a vedea dacă vă puteți întoarce cererea. Pentru că nu veți putea să introduceți nici o dovadă nouă, trebuie să vă asigurați că puteți dovedi eroarea cu înregistrarea pe care ați creat-o la nivelul procesului.
  • De exemplu, dacă credeți că judecătorul a dat instrucțiuni juriului incorecte și dăunătoare juriului, găsiți declarația judecătorului despre instrucțiunile din recordul procesului.
  • Imagine intitulată Alegeți avocatul divorțului drept Pasul 18
    4. Ia în considerare costul unui recurs. Între taxele de depunere, taxele de judecată, taxele pentru obținerea de materiale la Curtea de Apel și taxele pentru consultarea unui avocat, depunerea unui recurs poate fi foarte scump.
  • Un recurs ocupă de asemenea o mulțime de timp. Veți face o mulțime de cercetări juridice, scrierea unei scurte legale și pregătirea pentru a argumenta în fața instanței.
  • Un apel poate provoca, de asemenea, stres asupra dvs. și pe cei dragi și poate extinde litigiul de mai mulți ani în unele cazuri.
  • Costurile judecătorești de apel în mod obișnuit depășesc cele ale instanței de judecată. De exemplu, în California depunerea unei notificări de apel costă 775 USD. Nu este neobișnuit ca transcrierile în instanță să depășească 1.000 de dolari. Unele state au scutiri de taxe în cazurile civile pentru persoanele cu venituri mici (în special California). Dacă ați primit o scutire de taxe pentru cazul dvs. de judecată, ar trebui să fiți eligibili pentru unul în instanțele de apel.
  • Partea 2 din 6:
    Depunerea unui recurs
    1. Imagine intitulată Obțineți împuternicirea Pasul 9
    1. Găsiți un anunț de recurs. O notificare de recurs este lucrarea pe care o depuneți cu instanța de judecată pentru a notifica această instanță și cealaltă parte pe care intenționați să o faceți apel. Majoritatea instanțelor vor avea un formular disponibil online pentru a completa. De exemplu, în California, formularul de recurs poate fi găsit online și poate fi tipărit și completat la domiciliu.
  • Imagine intitulată anunță pasul dvs. de pensionare 8
    2. Proiect de anunț de recurs. Avizul de recurs este un document simplu și nu necesită cunoștințe juridice. În general, notificarea va solicita următoarele informații:
  • Numele instanței care a emis hotărârea pe care o faceți apel-
  • Numărul caz al cazului de judecată și numele cazului-
  • Informațiile dvs. personale-
  • Indiferent dacă acesta este un prim recurs sau un alt recurs-
  • Judecata pe care o faci - și
  • Indiferent dacă solicitați o copie a înregistrării.
  • Imagine intitulată Notarizarea unui document Pasul 3
    3. Faceți cel puțin două copii ale anunțului dvs. Înainte de a vă deplasa înainte, asigurați-vă că faceți o copie a anunțului dvs. și o altă copie pentru a servi pe cealaltă parte. Avizul original de recurs va fi pentru Curte.
  • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă în Dubai Pasul 5
    4. Serviți anunțul despre cealaltă parte. Luați unul dintre copiile pe care le-ați făcut și îl serviți pe cealaltă parte, fie în persoană, fie prin poștă. Dacă aveți anunțul dvs. servit personal, trebuie să aveți pe altcineva decât să completați sarcina. Puteți cere Sheriff sau unui server privat să facă acest lucru. Dacă serviți cealaltă parte prin poștă, trimiteți-l la reședința partidului, locul de afaceri și avocatul lor (dacă au unul).
  • Imagine intitulată Obțineți suportul pentru copii Pasul 24
    5. Dosar notificarea de recurs. Odată ce cealaltă parte a fost servită, veți depune o notificare inițială de recurs, împreună cu dovada serviciului, grefierului instanței. Funcționarul va privi asupra documentelor dvs. și va ștampila ca "Filed."
  • Când depuneți anunțul de recurs, vi se va cere să plătiți o taxă de depunere. Taxa de depunere din California poate fi la fel de mult ca 775 USD.00. Dacă nu vă puteți permite taxa de depunere, puteți solicita instanței o renunțare. Dacă ați obținut deja o scutire de taxe pentru taxele dvs. asociate cu cazul dvs. la nivelul studiului, includeți pur și simplu renunțarea la comision cu anunțul de recurs și taxele dvs. vor fi renunțate.
  • Partea 3 din 6:
    Pregătirea înregistrării pentru apel
    1. Imaginea intitulată Scrieți o propunere de grant Pasul 17
    1. Uită-te la programul dvs. de informare. Odată ce decideți să apelați la un caz și să depuneți un recurs, veți primi un program pentru restul procesului. Acest program va include date pentru toate audierile și datele pe care sunt datorate că sunt datorate.
    • Ca "recurenta" sau "petiționar", sunteți cel care aduc recursul și va depune, prin urmare, primul scurt scurt. Cealaltă parte, "respondentul", va depune un răspuns scurt.
    • Pentru a vă asigura că nu pierdeți termenele importante, este posibil să doriți să plasați date importante pe calendarul dvs.
  • Imagine intitulată Obțineți împuternicirea Pasul 8
    2. Citiți regulile de apel. Înainte de a începe să vă pregătiți pentru recursul dvs., trebuie să citiți regulile care vor guverna apelul dvs. Fiecare stat are propriile reguli de apel care dictează modul în care procesul se va desfășura. Regulile vor explica modul în care ar trebui să se uite apelul dvs., culoarea capacului dvs. scurta și cum să citeze autorităților juridice.
  • Regulile de apel pot acoperi lucrurile la fel de mici ca dimensiunea necesară a fontului, limitele paginilor și numărul de copii de care aveți nevoie.
  • Majoritatea regulilor de apel pot fi găsite online la site-ul Curții dvs. De exemplu, în California, site-ul Curții are o legătură cu Codul California de procedură civilă și regulile Curții din California.
  • Imagine intitulată de cercetare Pasul 11
    3. Găsiți un manual de practică. În plus față de citirea regulilor instanței, găsiți un manual de practică pentru a vă ajuta prin procesul de procesare. Un manual de practică este o carte orientată spre a ajuta avocații licențiați să se ocupe de anumite sarcini. Mergeți la biblioteca dvs. de drept local și găsiți un ghid de practică privind advocacy de apel. Aceste tipuri de ghiduri vă pot oferi adesea toate informațiile de care aveți nevoie pentru a depune și argumenta cu succes recursul.
  • Imagine cu titlu de conduită Pasul 22
    4. Desemnează înregistrarea. Deoarece judecătorii de apel își vor baza decizia numai în afara a ceea ce este cuprins în cadrul înregistrărilor instanței de judecată, va trebui să strângeți toate documentele necesare pentru a permite judecătorului să se pronunțe asupra apelului dvs. Pentru a desemna înregistrarea, va trebui să completați un formular de desemnare.
  • Un formular de desemnare vă cere să identificați documentele pe care le veți include în înregistrare. Prin urmare, este important să se localizeze toate documentele disponibile de la instanța de judecată și să le revizuiască pentru a determina dacă vor fi de ajutor.
  • Trebuie să desemnați înregistrarea într-o anumită perioadă de timp după depunerea anunțului de recurs. În California, trebuie să desemnați înregistrarea în termen de 10 zile de la depunerea anunțului dvs. de recurs. 10 zile este o perioadă scurtă de timp, astfel încât să fiți pregătiți să petreceți ore lungi căutând documente pentru a determina ce doriți să includeți în înregistrare.
  • Imagine intitulată Alegeți avocatul divorțului drept Pasul 13
    5. Pregătiți o înregistrare a documentelor. Pentru a colecta o evidență a documentelor prezentate cu instanța de judecată, tot ce trebuie să faceți este să solicitați o copie a transcrierii grefierului. Veți solicita o copie a transcrierii funcționarului când completați formularul de desemnare.
  • Transcrierea nu va include niciun exponate dacă nu le cereți (desemnați-le).
  • Există, de obicei, o taxă pentru solicitarea transcrierii grefierului. În unele cazuri, poate costa până la 1.000 de dolari pentru a solicita și a primi o copie. Dacă nu vă puteți permite taxa, puteți solicita o scutire de taxe în același mod ca și atunci când ați depus anunțul de recurs.
  • Imagine intitulată Faceți o verificare a fundalului Pasul 6
    6. Pregătiți o înregistrare a procedurilor orale. În plus față de transcrierea funcționarului, care include numai documente care au fost depuse la instanța de judecată, puteți pregăti, de asemenea, o copie a ceea ce sa spus în cadrul procedurii judecătorești de judecată. Pentru a face acest lucru, pur și simplu trebuie să solicitați o copie a transcrierii reporterului, care se face pe formularul de desemnare.
  • Există, de obicei, o taxă pentru solicitarea transcrierii reporterului. Dacă nu vă puteți permite taxa, puteți solicita o scutire de taxe în același mod ca și atunci când ați depus anunțul de recurs.
  • Partea 4 din 6:
    Elaborarea recursului
    1. Imagine intitulată Faceți o verificare a fundalului 22
    1. Urmați toate regulile instanței la scrisoare. După ce instanța de apel dosar dosarul privind recursul, ceea ce înseamnă că instanța a ales înregistrarea pe baza celor două părți solicitate în formele de desemnare a acestora, va fi timpul să vă scrieți scurt. O scurtă descrie descrierea scrisă a faptelor cauzei, legea care se aplică și argumentele dvs. cu privire la problemele legate de apel. Fiecare instanță are reguli specifice despre conținutul, formatul și lungimea scurtei dvs. Dacă nu respectați aceste reguli, funcționarul instanțelor poate refuza să îl depună și să-l returneze.
  • Imagine intitulată Faceți o verificare a fundalului Pasul 7
    2. Efectuați cercetări juridice. Avocații petrec ani de învățare Cum să cerceteze și să croșească argumentele. Dacă decideți să continuați fără un avocat, va trebui să găsiți o autoritate juridică cât mai bine posibil. Fiecare argument făcut unui tribunal de apel trebuie să se bazeze pe lege. Curtea nu va considera argumente care atrage doar la bunul simț.
  • Du-te la biblioteca dvs. de drept public. Deseori, tribunalele vor avea o bibliotecă pentru uz public. Unele școli de drept își pot deschide bibliotecile către public.
  • Găsiți reporterii pentru statul dvs. Reporterii sunt volume obligatorii de decizii de caz. Acestea vor fi stocate pe un raft. Fie la început, fie la sfârșitul rândului de volume va fi un index. Indicele vă va spune că reporterii să se uite în funcție de subiect.
  • Citiți cazurile care implică problema pe care o ridici în apel. Încercați să găsiți cazuri care discută despre aceleași probleme pe care le aduceți, apoi încercați să comparați sau contrastați cazul dvs. la cazurile pe care le găsiți.
  • Faceți cercetări online. Unele state pot avea cazuri publicate online. Vizitați site-ul web al Curții Supreme ale statului dvs. Dacă publică opiniile online, ar trebui să existe un link de la acel site web la opiniile.
  • Imagine intitulată de cercetare Pasul 15
    3. Aflați formatul de citare. Când cițiți un caz, trebuie să citiți numele casei și apoi informațiile reporterului din care ați primit cazul. De asemenea, trebuie să includeți pagina care afirmă că punctul în care citici cazul pentru.
  • De exemplu, o citație de caz ar putea arăta astfel: Jones V. Bethencourt, 253 S.W.2D 455 (KY. 1997).
  • În exemplu, numele cazului vine în primul rând, în caractere cursive. Puteți găsi numele cazului de la citirea opiniei - ar trebui să fie primul lucru menționat. "253" este volumul reporterului. S.W."Numele reporterului, cu" 2d "desemnând a doua ediție. "455" este numărul paginii regulii legale pe care le-ați citat. În paranteze, enumeră instanța (aici, Curtea Supremă Kentucky) și anul a fost decis cazul.
  • Există multe variante, în funcție de faptul că citiți un statut, o curte intermediară de apel sau o instanță federală. Pentru a obține un mâner mai bun pe aceste variante, pur și simplu citiți opiniile. Curțile de apel citează în alte cazuri în opiniile lor. Ar trebui să urmați cât mai bine ca și formatul lor de citare.
  • Imagine intitulată Scrieți un jurnal Pasul 3
    4. Proiect de recurs. Brieflarea dvs. trebuie să se conformeze tuturor cerințelor de format și stil găsite în regulile Curții dvs. și, de asemenea, trebuie:
  • Identificați tipul de caz pe care îl apelați. De exemplu, dacă faceți apel la un caz de tort care vă găsiți răspunzător pentru neglijență, spuneți așa.
  • Specificați judecata pe care o faceți apel. Asigurați-vă că includeți numele cazului de judecată și numărul cazului astfel încât instanța de apel să poată identifica hotărârea instanței de judecată.
  • Afirmă că hotărârea este definitivă și apestabilă.
  • Explicați standardul de revizuire. În funcție de tipul de caz, faceți apel și ce aspecte sunt atacate, instanța de apel va utiliza unul din cele trei standarde de revizuire.
  • abuz de discreție Standard, care este utilizat atunci când atrageți utilizarea discreției judecătorului.
  • dovezi substanțiale standard, care este folosit atunci când credeți că instanța de judecată nu avea suficiente dovezi care să se pronunțe cu privire la o problemă în modul în care a făcut instanța.
  • de novo standard, care este utilizat atunci când o instanță de apel revizuiește numai chestiuni de drept.
  • Includeți un scurt rezumat al celor mai importante fapte din cauza dvs. Trebuie să respectați imediat faptele disponibile în înregistrarea care a fost creată. Nu adăugați fapte care nu sunt în înregistrare.
  • Ar trebui să susțineți de fapt fiecare referire la un fapt cu o citare la înregistrare. Acest lucru va ajuta instanța de apel să facă sens argumentului dvs.
  • Asigurați-vă argumentele legale. Când faceți acest lucru, susțineți fiecare dintre punctele dvs. cu argumente coerente și o citare la o autoritate juridică.
  • Indicați relieful dorit.
  • Imagine intitulată Schimbați numele dvs. în TEXAS PASUL 13
    5. Fișier pe scurt. Atunci când este finalizată scurtă, trebuie depusă atât instanța de judecată, unde a fost audiat primul dvs. caz, precum și instanța de apel care va auzi recursul dvs. De asemenea, trebuie să vă asigurați că cealaltă parte primește o copie a scurtei dvs., de asemenea.
  • Nu există, de obicei, nici o taxă necesară atunci când depuneți-vă scurtă.
  • Imagine intitulată Fii datoria Free Pasul 3
    6. Citiți răspunsul celeilalte părți. După ce vă oferiți scurta celeilalte părți, ei vor avea ocazia să răspundă prin depunerea propriei lor scurte. Scurta celeilalte părți trebuie să răspundă la problemele ridicate în scris și să explice de ce decizia instanței de judecată ar trebui să fie admisă.
  • Imaginea intitulată a face bani fără pasul de bani 10
    7. Proiectarea unui răspuns. Dacă doriți, puteți răspunde la succelarea celeilalte părți prin trimiterea unui răspuns scurt. Acest lucru este opțional, iar răspunsul dvs. poate ridica numai problemele adresate de cealaltă parte.
  • Partea 5 din 6:
    Argumentând recursul dvs
    1. Imaginea intitulată are un bun interviu de locuri de muncă Pasul 9
    1. Solicitați argumente orale. Argumentele orale vă oferă posibilitatea de a vă explica cazul în continuare judecătorilor de apel. De asemenea, vă poate oferi posibilitatea de a răspunde la orice întrebări pe care le-au putut judeia. Cu toate acestea, argumentele orale nu sunt necesare și le puteți renunța dacă doriți. Pentru a solicita un argument oral, întoarceți formularul care solicită unul atunci când îl primiți de la Curte. Formularul de solicitare a argumentului oral ar trebui să vină după ce toate perifețiile au fost depuse.
    • Argumentele orale nu sunt o șansă de a citi o declarație pregătită sau de a restitui ceea ce a fost deja spus în scurt.
    • Un argument oral este șansa dvs. de a vă clarifica scurt, spuneți judecătorilor ceea ce credeți că sunt cel mai important și pentru a răspunde la întrebări.
  • Imagine intitulată de demisie grațioasă Pasul 1
    2. Pregătiți-vă pentru argumentele orale. Dacă ați solicitat un argument oral și această cerere a fost acordată, va trebui să vă pregătiți viguros pentru a argumenta competent în fața instanței. A prepara:
  • Verificați legile pe care le-ați referit la scurt și asigurați-vă că nimic nu sa schimbat.
  • Examinați înregistrarea și asigurați-vă că o cunoașteți înăuntru și out. Judecătorii de apel vă pot pune întrebări cu privire la nimic în înregistrare și trebuie să fiți pregătiți să răspundeți.
  • Pregătiți-vă punctele cheie în formularul conturului. Nu deveniți rigide în performanța dvs., deoarece nu știți niciodată când un judecător vă va întrerup cu o întrebare.
  • Practicați-vă argumentul oral cu cineva și să vă întrerupeți. Acest lucru vă va ajuta să obțineți o idee despre ceea ce este să vorbiți în fața unui grup de judecători de apel.
  • Imagine intitulată de demisie grațios Pasul 14
    3. Argumentați recursul. Începeți argumentul oral cu fraza, "Poate, vă rog, instanța." În mod direct după ce a afirmat această frază, lăsați instanța să știe dacă doriți să salvați o parte din timpul dvs. pentru Rebuttal. Argumentele orale vor fi limitate la undeva între 15 și 20 de minute, deci asigurați-vă că economisiți timp dacă doriți să răspundeți la ceea ce spune cealaltă parte în argumentul lor oral. Veți începe apoi rutina până când sunteți întrerupt. Dacă se întâmplă acest lucru, rămâneți calm și răspundeți la întrebările adresate cât mai bine posibil. Dacă nu știți un răspuns, spuneți-le.
  • Nu uitați să nu discutați nimic care nu este în scurt sau în înregistrare.
  • Partea 6 din 6:
    Luând pașii următori
    1. Imaginea intitulată reușește în marketingul de rețea Pasul 5
    1. Citiți opinia. Curțile de apeluri aproape întotdeauna publică o opinie după ce decid un caz. Dvs. sau avocatul dvs. veți primi o copie. În opinia, Curtea ar trebui să discute de ce a acceptat sau a respins argumentele dvs.
  • Imaginea intitulată Ajutați pasul fără adăpost 17
    2. Luați în considerare un alt recurs. Dacă pierdeți, aveți opțiunea de a cere instanței complete de apel (de obicei 9 sau mai mulți judecători) pentru a reconsidera cazul. De asemenea, ați putea face apel la următoarea instanță superioară - până la Curtea Supremă a statului dvs. sau Curtea Supremă a Statelor Unite, în funcție de cazul dvs.
  • Cu toate acestea, cele mai înalte instanțe (fie statul sau federal) pot alege de obicei să ia cazuri și nu sunt obligate să ia apeluri. Prin urmare, chiar dacă continuați să faceți apel, pregătiți-vă că instanța scade pentru a vă auzi cazul.
  • De asemenea, este foarte puțin probabil ca să obțineți un apel inversat. Dacă ați procedat PROS, trebuie să vă întâlniți cu un avocat pentru a discuta dacă un al doilea recurs este chiar meritat.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Texas Pasul 1
    3. Respectați ordinea instanței. Dacă câștigi, ordinea hotărârii sumare va fi inversată și cazul va fi trimis înapoi la instanța de judecată pentru proces.
  • Dacă pierdeți, atunci judecata instanței de judecată împotriva dvs. va sta.
  • Imaginea intitulată negociază o ofertă Pasul 8
    4. Luați în considerare soluționarea cazului.Dacă câștigați apelul dvs., ar trebui să luați în considerare încercarea de a negocia o înțelegere favorabilă cu partea opusă în loc să procedăm la proces. Partidul opus va fi probabil mai dispus să se stabilească într-un mod favorabil pentru dvs.
  • În plus, chiar dacă ați câștigat apelul dvs., rețineți că procesul de judecată este un risc și ați putea pierde, indiferent dacă ați câștigat recursul sau nu.
  • Avertizări

    Luați în considerare cu atenție dacă apelul dvs. va fi cu bună-credință. Dacă un judecător constată că faceți apel la o judecată și că singura dvs. intenție este de a întârzia judecata, el sau ea vă poate evalua daunele pentru cheltuielile celeilalte părți.
  • Înainte de a investi în taxa de depunere și costurile de transcriere, luați în considerare consultanță cu un avocat. Aceasta este una dintre cele mai complicate părți ale practicii legii.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar