Cum să fii martor în instanță

Ca martor în instanță, jucați o parte foarte importantă a procesului juridic. Într-un caz penal, ceea ce spui și cum spui că poate păstra o persoană nevinovată să meargă la închisoare sau să se asigure că o persoană vinovată nu este eliberată să comită noi crime. Într-un proces civil, mărturia dvs. nu va trimite de obicei pe nimeni la închisoare, dar poate afecta în mod semnificativ drepturile legale fundamentale. Luarea timpului de a învăța a fi un martor bun în instanță este crucial, deoarece juriul va ajunge la un verdict bazat pe nu numai ceea ce spui, dar cu impresia lor despre tine.

Pași

Partea 1 din 4:
Pregătirea de a depune mărturie
  1. Image denumită martor în instanță Pasul 1
1. Revizuirea și organizarea. Luați în considerare principalele puncte pe care intenționați să le transmiteți, având în vedere că nu este necesar să se adreseze fiecărui detaliu. Procurorul (ele) pentru partea pe care îl mărturisiți vă poate ajuta să determinați ceea ce este cel mai semnificativ, dar ceea ce alegeți să includeți în mărturia dvs. depinde de dvs. Creați un fișier fizic și / sau electronic care poate include note sau mementouri, o cronologie sau o serie de evenimente, documente sau chitanțe de copiere tare sau moale și referințe la alte elemente care pot fi utile ca dovezi, cum ar fi înregistrările vocale, conversațiile etc.
  • Creați o cronologie sau o listă de puncte de vorbire pe măsură ce lucrați prin amintirea evenimentelor și a documentelor fizice sau electronice sau a dovezilor asociate cu aceste evenimente.
  • Dacă aveți o serie de dovezi care susțin mărturia dvs., includeți o referință la acestea cu punctele dvs. de vorbire. Initial includeți oricine sau orice altceva care vă va susține prezentarea.
  • Un liant simplu de școală cu filele este suficient pentru un subiect mai puțin complicat. Pentru o mărturie mai complexă, utilizarea uneltelor electronice, cum ar fi PowerPoint, Onenote sau Evergreen, poate fi de ajutor.
  • Amintiți-vă că nu puteți utiliza "Hearsy" în mărturia dvs. Dacă sunteți martor într-un caz, nu puteți relaționa informații second-hand. De exemplu, dacă prietenul tău Joe ți-a spus că a auzit inculpatul Sarah spune că va jefui o bancă, aceasta este inadmisibilă. Tu nu au auzit că inculpatul spune că va jefui banca.
  • Image denumită martor în instanță Pasul 2
    2. Amintiți-vă că nu vă puteți utiliza automat notele în timpul mărturiei. În majoritatea cazurilor din Statele Unite, regulile federale de probă interzice martorilor să-și citească mărturia din documente sau note. Dacă mărturia dvs. este extrem de lungă, complicată sau foarte tehnică (de exemplu, un "martor expert" cu procese științifice extrem de tehnice pentru a explica), tu Mai au acces la note. Avocații vă vor sfătui în prealabil dacă veți putea utiliza note.
  • Dacă uitați ce doriți să transmiteți în timpul mărturiei dvs., este posibil să fiți afișați note sau documente pentru a "reîmprospăta memoria."Acestea pot fi folosite numai să vă reamintesc ceva despre care ați știut odată. Va trebui să returnați documentul sau notele înainte de a efectua declarația dvs.
  • Dacă utilizați documente scrise sau note în timpul mărturiei dvs., cealaltă parte și avocatul lor au dreptul să se uite la aceste documente.
  • Image denumită martor în instanță Pasul 3
    3. Examinați declarațiile scrise. Dacă ați vorbit cu poliția, a dat o depunere, sa întâlnit cu avocații în acest caz sau a spus altfel ceva care a fost scris (sau înregistrat), a lua copii și le-a citit peste. Acest lucru vă va ajuta să actualizați memoria detaliilor pe care ați uitat-o.
  • De asemenea, este posibil să doriți să condensați, să editați sau să "mențineți în așteptare" anumite puncte sau elemente de dovezi. Să dețină ceva în stare de așteptare înseamnă a lăsa ceva nedeterminat până la un viitor timp când poate fi necesar. De exemplu, dacă credeți că o parte din mărturia dvs. este irelevantă - e.G., un anecdote personale în mijlocul unei declarații despre un incident pe care l-ați asistat - îl puteți ține în așteptare.
  • Amintiți-vă că, dacă un avocat poate indica o discrepanță între mărturia instanței dvs. și declarațiile dvs. anterioare, puteți pierde credibilitatea cu juriul.
  • Veți fi, de asemenea, mai convingători dacă vă puteți mișca cu încredere prin lanțul de evenimente. Revizuirea declarației dvs. vă va ajuta să vă reîmprospătați memoria a ceea ce mărturisiți.
  • Image denumită martor în instanță Pasul 4
    4. Pregătiți-vă cu avocatul. Mulți oameni cred că este ilegal pentru un avocat să pregătească un martor înainte de timp pentru întrebările care vor fi întrebat în instanță - nu este. Avocații ar trebui să aibă cel puțin o idee generală despre ceea ce martorii lor vor depune mărturie. Avocații din Statele Unite vă pot pregăti ca martor folosind oricare dintre următoarele:
  • Descriind rolul dvs. și explicând cum să vă desfășurați în sala de judecată.
  • Discutați despre amintirile dvs. și revizuirea oricăror afirmații pe care le-ați făcut.
  • Spunându-vă despre alte dovezi și vă cereți să o considerați că vă gândiți la amintirile dvs.
  • Trecând în contextul cazului și cum se va potrivi mărturia dvs. în ea.
  • Revizuirea altor dovezi care pot fi introduse în cauză.
  • Discutarea de întrebări probabile din cealaltă parte pe care le puteți întâlni.
  • Notarea când mărturia dvs. ar putea fi confuză, suprapusă sau neclară.
  • Sugerând modalități de a comunica, cum ar fi "Evitați jargonul" sau "utilizați un limbaj puternic."
  • Un avocat nu poate să vă spun ce să spuneți sau ce să nu vă spuneți sau să vă dați un script pentru a memora. Aceste acțiuni sunt încălcări etică.
  • Dacă un avocat adverse vă este înfrânt în această problemă, avocatul este probabil că veți spune că avocatul dvs. v-ați antrenat cu ce să spuneți (mai degrabă decât mărturia dvs. fiind despre lucrurile pe care le cunoașteți sau mărturisești personal). Acest lucru nu ar trebui să fie adevărat, cu excepția cazului în care avocatul care a pregătit ați comis o încălcare a eticii - trebuie să vă simțiți întotdeauna liberi să spuneți tot ce este adevărat în mărturia dvs., indiferent de pregătire. Cu toate acestea, este nu greșit să spun că avocatul dvs. a trecut la posibile întrebări și a revizuit răspunsurile dvs. cu dvs.
  • Image denumită martor în instanță Pasul 5
    5. Practicați-vă mărturia. Dacă sunteți un martor într-un caz în care confidențialitatea nu este o problemă, încercați să vă prezentați cazul unui prieten sau unei rude care nu este implicat sau familiarizat cu cazul. Dacă nu sunteți sigur dacă este necesară confidențialitatea, consultați-vă cu avocatul care v-a pregătit.
  • Dacă declarațiile dvs. par confuze, contradictorii sau necredincioșilor pentru cineva care este deja înclinat să vă accepte punctul de vedere, reveniți la pasul 1. Examinați lista dvs. de subiecte cheie sau cronologie și dovezile pe care le puteți avea acces la. Determinați care puncte sunt cele mai convingătoare și editați punctele de vorbire în consecință.
  • În același timp, fiți pregătiți să abordăm orice evenimente sau circumstanțe conexe pentru care aveți cunoștințe directe.
  • Image denumită martor în instanță Pasul 6
    6. Evitați memorarea mărturiei dvs. Este important să fii confortabil cu detaliile mărturiei tale. Vrei să transmitezi încrederea în ceea ce spui. Cu toate acestea, încercarea de a memora mărturia dvs. sau punctele de vorbire ar putea face ca mărturia dvs. să sune "pat" sau să fie repetată.
  • Memorarea este diferită de repetarea. Avocații au permisiunea de a repeta mărturia cu martorii lor. Acest lucru vă ajută să vă pregătiți să gestionați întrebări ostile și să vă simțiți confortabil cu mărturia dvs.
  • Încercând să-și amintească formularea memorată în timpul mărturiei voastre live ar putea, de asemenea, să fie mai dificil pentru dvs. să mărturisiți cu încredere. Ar putea părea ca și cum ați "formula" mărturia dvs. sau sunteți confuz.
  • Partea 2 din 4:
    Pregătirea a apărea în instanță
    1. Image denumită martor în instanță Pasul 7
    1. Familiarizați-vă cu tribunalul. Familiarizați-vă cu clădirea și locațiile sălilor, toaletelor, căruțelor de cafea etc., Deci, nu vă veți simți pierdut în ziua în care veniți să depuneți mărturie.
    • Amintiți-vă că va trebui să treceți printr-un detector de metale și punct de control al securității. Pungile dvs. pot fi căutate sau scanate.
    • Nu aduceți niciun contrabandă sau arme în instanță. Dacă trebuie să aduceți medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală, asigurați-vă că sunt identificabile ca atare și că prescripțiile sunt actuale.
    • Dacă puteți, stați într-un proces diferit și urmăriți câțiva martori dau mărturie. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți cum funcționează mărturia mărturiei. Vă poate ajuta să vă simțiți mai confortabil atunci când mărturisiți.
  • Image denumită martor în instanță Pasul 8
    2. Evitați perturbațiile din rutina dvs. De exemplu, dacă mâncați de obicei micul dejun, nu-l săriți doar pentru că ați putea simți nervos. Alimentele nu sunt permise într-o sală de judecată. Poate dura mult timp pentru a fi numit ca martor odată ce ați ajuns, așa că fiți pregătiți să așteptați.
  • Este, de asemenea, o idee bună să evitați medicamentele, alcoolul sau cofeina excesivă înainte de a depune mărturie. Chiar și siropul simplu de tuse sau medicamentele de alergie vă pot lăsa să vă simțiți în ceață și dezorientată. Cofeina vă poate face un jitterie. Un juriu va ridica la aceste semne și poate influența opinia lor despre mărturia dvs.
  • Image denumită să fie un martor în instanță Pasul 9
    3
    Îmbrăcați-vă cel mai bun. În mod corect sau nu, judecătorul și juriul vor forma o opinie despre dvs. pe baza aspectului dvs. Această opinie va avea un efect asupra faptului că ei cred că mărturia dvs. Consultați site-ul web al Curții, dacă este posibil - codurile de îmbrăcăminte oficiale sunt adesea postate.
  • Purtați "îmbrăcăminte de afaceri", cum ar fi ceea ce ați putea purta la biserică sau înmormântare. Nu trebuie să investiți într-un costum costisitor, dar hainele tale ar trebui să fie îngrijite, curate și modeste.
  • Normele de gen sunt, de obicei, puternic prezente în sala de judecată. Dacă sunteți un bărbat, purtați un costum și cravată sau o cămașă buton și pantaloni. Dacă sunteți o femeie, purtați o fustă și o bluză sau o rochie. Femeile ar trebui să evite, de asemenea, machiajul greu și bijuteriile distragătoare.
  • Ar trebui să evitați ceva care este prea informal sau "alternativ."Nu purtați flip-flops, sandale, pantofi de tenis sau adidași sau pantofi scufundați. Evitați îmbrăcămintea cu sloganuri, cuvinte tipărite sau modele flashy sau logo-uri. Nu purtați blugi, pantaloni scurți, tricouri, miniskirts, îmbrăcăminte redusă sau a se vedea, pantaloni cu creștere redusă sau îmbrăcăminte informală sau dezvăluitoare.
  • Dacă aveți tatuaje, acoperiți-le cât de bine.
  • Nu vopsiți părul o culoare neobișnuită.
  • Îndepărtați modificările corporale sau piercing-urile.
  • Nu purtați pălării în instanță. Capul religios, cum ar fi turbanele, hijab-urile și kippahii, sunt permise în sălile de judecată.
  • Imaginea intitulată să fie un martor în instanța de judecată Pasul 10
    4. Contactați biroul Curții înainte de apariția instanței. Este o idee bună să verificați cu birourile corespunzătoare înainte de a veni în instanță. Uneori, cazurile pot fi reprogramate, respinse sau stabilite înainte de a fi numite chiar ca martor. Apelați în prealabil pentru a vă asigura că apare la momentul și locul potrivit.
  • Sunați la Procuratura dacă sunteți martor într-un caz penal.
  • Sunați la atribuirea sau biroul grefierului dacă sunteți martor într-un caz civil.
  • Image denumită un martor în instanța de judecată
    5. Ajunge la timp. Vi se va spune când și unde să apară în instanță. Puteți primi o citație, care este o hotărâre judecătorească care să apară în instanță pentru a depune mărturie. Puteți avea loc în disprețul instanței dacă ați întârziat sau nu apar.
  • Dați-vă suficient timp pentru a ajunge la tribunal. Amintiți-vă că se pot întâmpla întârzieri. Este posibil să nu fie ușor să găsiți parcare sau tranzitul dvs. public ar putea fi întârziat. Asigurați-vă că aveți destul timp să ajungeți la tribunal și să fiți direcționați spre locul unde vă dați.
  • Image denumită martor în instanță Pasul 12
    6. Evitați discutarea cazului cu oricine din tribunal. Jurații care vă pot auzi mărturia dvs. în cazul ar putea fi în aceleași zone publice ale tribunalului, așa cum vă aflați în timp ce așteptați să vă dați mărturia. Nu aveți voie să discutați cazul cu judecătorul sau juriul din afara mărturiei dvs., astfel încât să nu discutați cazul sau mărturia dvs. cu oricine în afara sala de judecată.
  • Dacă cineva se apropie și încearcă să discute cazul sau să vă intimideze, contactați personalul Curții.
  • Partea 3 din 4:
    Mărturisind în instanță
    1. Image denumită martor în instanță Pasul 13
    1. Uită-te la juriu. Când răspundeți la întrebări, ar trebui să vă uitați în primul rând numai la juriu sau la avocat întrebându-vă. Dacă vă uitați la oricine altcineva, cum ar fi inculpatul sau cineva din galerie, poate părea că căutați aprobare sau verificați pentru a vedea cum ar trebui să răspundeți. Acest lucru vă poate răni credibilitatea cu juriul.
    • Avocații vă vor cere adesea să vă uitați la juriu în timpul unei examinări directe (când avocatul părții dvs. face interogarea). Acest lucru ajută juriul să se concentreze asupra mărturiei dvs. și a construi încredere și raportează cu dvs.
    • În plus, menținerea unui astfel de contact vizual cu juriul în timpul examinării încrucișate poate reduce efectul unui avocat agresiv care dorește atenția juriului asupra lui sau a ei, mai degrabă decât pe tine.
    • Dacă judecătorul vă vorbește, bineînțeles, ar trebui să adresați direct judecătorului.
  • Imaginea denumită martor în instanță Pasul 14
    2. Fiți atenți. Ascultați cu atenție întrebările adresate. Nu lăsați atenția dvs. să rătăcească. Dacă arăți ca și cum sunteți plictisit sau nu ascultați, mărturia dvs. nu poate fi la fel de eficientă.
  • Menținerea unei posturi bune în timp ce se află martorul. Stai drept. Nu vă traversați brațele sau slăbirea.
  • Imaginea denumită martor în instanța de judecată
    3. Așteptați până când solicitantul este terminat. Aveți grijă să așteptați până când întrebarea este terminată înainte de a răspunde. Acesta nu este un spectacol de joc în cazul în care acesta ajută la buzz la începutul anului.
  • Amintiți-vă că reporterul instanței este însărcinat cu transcrierea procedurilor. Dacă vorbești peste altcineva, o mare parte din ceea ce spui că nu o face pe înregistrare.
  • Cereți clarificări atunci când este necesar. Dacă nu înțelegeți o întrebare, cereți clarificări. Nu răspundeți la o întrebare dacă nu sunteți sigur că știți răspunsul.
  • Imaginea intitulată este un martor în instanța de judecată
    4. Răspundeți direct. Răspunde numai la întrebarea adresată. Nu oferiți informații pe care nu le-ați solicitat. Do nu ghici. Dacă nu știți răspunsul la o întrebare întrebă, spuneți că nu știți.
  • Este deosebit de important să se evite informațiile "voluntariate" în timpul examinării încrucișate. Avocatul opus poate încerca să vă prindă într-o inconsecvență sau să vă confundați.
  • Concentrați-vă mai mult pe a fi concis decât furnizarea fiecărui detaliu mic. Nu "luați drumul lung" la răspuns sau includeți informații pe care nu le-ați văzut sau auziți direct. Acest lucru poate face ca să pară că eviți întrebarea sau că aveți ceva de ascuns.
  • Nu utilizați declarații care transmit certitudine absolută, cum ar fi "nimic altceva nu sa întâmplat" sau "Asta e tot ce a spus ea."În schimb, spuneți" asta-i tot ce-mi amintesc."S-ar putea să vă reamintiți mai târziu detalii suplimentare și nu doriți să sunați ca și cum ați mințit.
  • Dacă faceți o greșeală, corectați-o imediat. Spuneți "Pot să corectez asta?"Este posibil să vi se ceară de ce trebuie să corectați declarația dvs. Explicați sincer că ați făcut o greșeală.
  • Image denumită martor în instanța de judecată
    5. Răspundeți clar și audibil. În multe săli de judecată, un microfon va înregistra mărturia. Scopul său nu este de a vă amplifica vocea. Vorbiți destul de tare că jurorul cel mai îndepărtat de tine poate auzi răspunsul dvs.
  • Nu răspundeți cu noduri sau cap de cap, ridică din umeri, un deget mare sau chiar un "Uh-huh." Nu utilizați argou, terminologia legală sau lingoul poliției.Mărturia dvs. este scrisă. Pentru ca asta să se întâmple, trebuie să vorbești clar și fără ambiguitate.
  • Nu utilizați sarcasmul sau umorul. Poate fi dificil să se determine dacă sunteți serios sau nu. Umorul este foarte subiectiv, iar alții nu pot interpreta declarațiile dvs. așa cum le intenționați. Vorbiți clar și sincer.
  • Imaginea denumită să fie un martor în instanța de judecată
    6. Fi politicos și respectuos. Adresa avocaților ca "Domnule" sau "Doamnă" și judecatorul ca "onoarea ta."
  • Nu întrerupeți avocații sau să fiți prea rapid pentru a răspunde.
  • Nu vă permiteți să vă supărați, chiar dacă un avocat încearcă să vă provoace. Martorii furioși pot ajunge la exagerare. Judecătorul și / sau juriul nu vă pot lua mărturia în serios dacă vă apar supărați sau emoționali.
  • Nu utilizați limbajul obscen dacă vi se cere să repetați ceea ce ați auzit pe altcineva.
  • Imaginea denumită să fie un martor în instanță Pasul 19
    7. Spune adevarul. Indiferent de modul în care credeți că va suna sau cât de mult credeți că va afecta cazul avocatului dvs., spuneți adevărul absolut. Minciunile pot fi luate cu ușurință în afară de opoziție, ceea ce vă poate deteriora credibilitatea și vă poate afecta tot ce ați spus.
  • Nu-ți dai opinie dintre cei implicați sau acuzați de a fi implicați. Straying din declarațiile factuale vă poate deteriora credibilitatea făcându-se că este părtinit pe o parte.
  • Dacă ați pus la îndoială asupra sentimentelor față de inculpat, poate pur și simplu să spuneți că ați venit ca un martor să vă explicați ceea ce ați văzut și ați auzit și încercați să nu judecați pe nimeni, inclusiv inculpatul.
  • Partea 4 din 4:
    Manipularea examinării încrucișate
    1. Imaginea denumită martor în instanță Pasul 20
    1. Protejați-vă credibilitatea. Examinarea încrucișată poate fi nervoasă. Avocatul opus va încerca să discrediteze mărturia dvs. sau să vă aducă să spuneți ceva care îi ajută partea din cauză. Fiți conștienți de cum să vă ocupați.
    • Amintiți-vă că scopul examinării încrucișate este de a ridica îndoieli cu privire la mărturia dvs. și de a sublinia neconcordanțele. Nu luați aceste eforturi personale.
    • Evitați exagerarea. Faceți declarații specifice, concrete. Evitați să faceți declarații generale largi sau prea generale, deoarece vă pot deteriora credibilitatea.
  • Image denumită un martor în instanță Pasul 21
    2. Să se extindă să se extindă "da sau nu" întrebări. Avocatul opus poate încerca să vă ceară da / nu întrebări care nu trebuie să fie extinse. Răspundeți cu un "da" sau "nu."Nu oferiți informații suplimentare. Încercând să vă explicați când ați întrebat o întrebare da sau nici o întrebare poate fi interpretată ca fiind dodging întrebarea.
  • Aveți grijă la întrebările "de conducere". Nu trebuie să mergeți împreună cu informațiile din orice întrebare pe care vi se solicită.
  • De exemplu, s-ar putea să vi se ceară: "Nu este adevărat că ai avut patru beri când sa întâmplat incidentul?"Dacă ați băut doar trei beri, nu încercați să explicați acest lucru. Pur și simplu răspundeți "Nu."Este de fapt nu Adevărat că ai băut patru beri.
  • Răspundeți la întrebările avocatului încrucișat cu "da" sau "nu."Avocatul dvs. poate aduce întrebări suplimentare sau poate cere o explicație ulterioară odată ce examinarea încrucișată este terminată.
  • Image denumită un martor în instanța de judecată Pasul 22
    3. Corectați orice interpretare greșită sau greșeli. Avocatul opus poate încerca să vă răsuciți cuvintele sau să vă ducă într-o greșeală. Rămân calm, dar explicați că nu ați spus ce afirmă avocatul ați spus.
  • De exemplu, ați putea răspunde la faptul că "lumina era galbenă când am văzut mașina o mașină lovită."Avocatul încrucișat ar putea spune:" Deci spui că lumina sa întors roșu."Recunoașteți politicos ceea ce ați spus:" Nu. Am spus că lumina era galbenă cand Am văzut mașina o mașină lovită b."
  • Corectarea interpretării greșite vă asigură că mărturia dvs. este corectă. De asemenea, poate demonstra juriului că sunteți rezonabil și atent la detalii. Poate chiar să facă avocatul încrucișat să arate rău pentru că ați încercat să vă induceți în eroare.
  • S-ar putea să vi se ceară dacă un alt martor stătea sau spune adevărul. Răspundeți că nu puteți ști ce ar fi putut fi martor o altă persoană sau cum o altă persoană ar putea aminti evenimentele. Acest lucru este adevărat și arată că aveți grijă să evitați ghicitul.
  • Image denumită martor în instanța de judecată 23
    4. Rămân calm. Examinarea încrucișată poate deveni agresivă sau chiar ostilă. Rămâi calm și răspundeți politicos. Juriul nu va avea încredere în tine dacă devii supărat sau ostil.
  • Dacă rămâneți calm și politicos când avocatul este agresiv, juriul va vedea probabil avocatul ca fiind neprofesional. Nu veți arăta rău, avocatul Badgering pe care îl veți face.
  • Dacă vă aflați că vă înfloriți sau supărați, întrerupeți și respirați. Gândiți-vă la răspunsul dvs. înainte de a vă da. Este mult mai bine să faceți o clipă și apoi să răspundeți la o întrebare sincer decât să răspundeți în grabă și să obțineți ceva greșit.
  • Imaginea denumită să fie un martor în instanța de judecată
    5. Admite dacă nu vă amintiți. Examinatorul încrucișat vă poate întreba despre o declarație anterioară pe care ați făcut-o. Dacă nu vă amintiți, spuneți că nu vă amintiți și cereți să vedeți sau să auzi declarația înainte de a depune mărturie a conținutului său.
  • Este mult mai bine să vă cereți să vă reîmprospătați memoria decât să ghiciți despre ceea ce ați spus mai devreme. Dacă vă declarați incorect ceea ce credeți că a spus declarația, avocatul opus poate fi capabil să-l facă să pară că ați mințit.
  • Dacă ați făcut o greșeală mai devreme și avocatul încrucișat, arată că, recunoașteți greșeala. Nu fiți înfricoșătoare - cereți pur și simplu să o corectați.
  • sfaturi

    Nu vă fie frică să întrebați orice avocat să-și repete întrebarea! Dacă sunteți confuz, afirmă că sunteți confundat de întrebare și cereți avocatului să-l reformideze.
  • Într-o depunere, de obicei veți continua să răspundeți după ce se face o obiecție. În timpul unui proces, dacă un avocat ridică o obiecție în timp ce răspundeți la o întrebare în sala de judecată, opriți să vorbiți imediat și așteptați până când vi se va spune dacă puteți continua să răspundeți. De multe ori, o obiecție are ca rezultat un avocat care să retragă sau să reapenească întrebarea.
  • Dacă religia dvs. interzice jurămintele înjurătate, puteți da o afirmație solemnă pentru a spune adevărul. Spuneți judecătorul că ați prefera să utilizați afirmația în loc de jurământ înainte de a fi jurați ca martor.
  • Avertizări

    Dacă sunteți prinși culcând pe standul martor sau în orice afirmații sau depoziții pe care le-ați dat înainte de proces, vă puteți confrunta cu amenzi și chiar du-te la închisoare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar