Cum să vă schimbați numele în oklahoma

În Oklahoma, modificările de nume legale trebuie să fie aprobate de instanță. Motivele pentru care doriți să vă schimbați numele sunt la fel de variate ca cetățenii statului mai devreme. Un copil adoptat poate dori să se întoarcă la numele lor de naștere, cineva ar putea dori să ia numele unui părinte pasiv sau poate doriți să aveți un nume diferit pentru alegerea personală sau altă alegere personală. Indiferent de motiv, statul Oklahoma permite unui rezident cu vârsta peste 18 ani să-l petiția instanței să-și schimbe legal numele.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea și depunerea petiției pentru schimbarea numelor
  1. Imaginea intitulată deveni un om de afaceri de succes Pasul 18
1. Verificați-vă eligibilitatea pentru a vă schimba numele în Oklahoma. Înainte de a vă putea depune numele de modificare a numelui cu instanța corespunzătoare, trebuie să aveți cel puțin 18 ani și ați trăit în starea Oklahomei timp de cel puțin 30 de zile imediat înainte de data depunerii petiției dvs.
  • Imagine intitulată Oprirea bunicilor Drepturile de vizitare Pasul 4
    2. Determinați unde vă veți depune petiția de schimbare a numelui. Trebuie să depuneți la tribunal din județul în care ați trăit timp de cel puțin 30 de zile, chiar dacă un alt tribunal este mai aproape. În scopul prezentului statut, care trăiește pe o bază militară contează spre cele 30 de zile, chiar dacă ați păstrat reședința legală într-un alt stat. Tribunalul va fi localizat în orașul sau orașul care este scaunul județului.
  • Imagine intitulată Anulează o verificare Pasul 3
    3. Estimați taxele și alte costuri. Nu trebuie să aveți un avocat să vă schimbați numele, dar trebuie să plătiți o taxă de depunere a instanței și o taxă de publicare la ziar. Pot fi, de asemenea, costuri diverse pentru notarul și fotocopiile.
  • Taxele de depunere a instanțelor se schimbă adesea, astfel, contactați grefierul pentru a verifica taxa curentă și despre metodele de plată. Fiecare instanță are propriile reguli privind plata și multe instanțe nu acceptă verificări personale sau carduri de credit. O comandă de bani sau bani în suma exactă poate fi singura opțiune.
  • Dacă nu puteți plăti taxa de depunere, instanța poate renunța la o manieră bună. Imprimați și completați o declarație financiară numită Afirmația lui Pauper și include-o când trimiteți cererea dvs. Judecătorul va accepta sau o va respinge înainte de a vă emite ordinea de schimbare a numelui. Judecătorul poate necesita, de asemenea, dovada veniturilor și cheltuielilor dvs.
  • Imagine intitulată Anulați o verificare Pasul 1
    4. Strângeți informațiile de care aveți nevoie pentru a concura petiția. Oklahoma este foarte specifică cu privire la ce informații trebuie să fie transmise Curții. Cea mai mare parte este de bază, inclusiv numele dvs., adresa, județul de reședință, data nașterii, starea de naștere și numărul de telefon.
  • Includeți atât numele dvs. legal exact, după cum se arată în certificatul dvs. de naștere și numele legal exact pe care îl solicitați din partea Curții. Nu utilizați porecle sau inițiale sau vor deveni parte din noul nume legal. De exemplu, spuneți "Thomas Daniel Smith," in loc de "Tom D. Smith."
  • Includeți numărul de înregistrare din certificatul de naștere. Dacă nu aveți o copie a certificatului dvs. de naștere, va trebui să contactați departamentul de înregistrări vitale al statului sau al județului, unde v-ați născut și comandați o copie certificată.
  • Adăugați o concisă, nu mai mult de o propoziție, motiv pentru care doriți să vă schimbați numele. De exemplu, "Am fost adoptat ca un copil și vreau să mă întorc la numele meu de naștere," sau "Vreau să-mi iau numele bunicului ca nume de mijloc." Păstrați-l clar și simplu.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor colegiu Pasul 32
    5. Alegeți ziarul pentru publicare și verificați costul anunțului. Legea Oklahoma este clară. Trebuie să publicați notificarea intenției dvs. de a vă schimba numele cu a "Aviz juridic" ziar pentru județul dvs. sau un ziar care este în circulație generală în întreaga stare.Asociația de presă Oklahoma păstrează o listă a membrilor săi care îndeplinesc definiția de stat a unui ziar legal.
  • Imagine intitulată Oprirea bunicilor Drepturile de vizitare Pasul 10
    6. Finalizați cererea de schimbare a numelui legal. Ajutorul juridic al Oklahoma a creat o aplicație de umplere directă, care va funcționa în toate județele. Imprimați-l și completați toate informațiile despre formulare (petiția, verificarea, notificarea audierii și comenzi.) Nu lăsați nimic decât blocurile de semnătură necompletate. Puteți imprima clar în cerneală închisă sau utilizați o mașină de scris.
  • Imagine intitulată Obțineți drepturile bunicilor Pasul 8
    7. Semnează petiția și alte documente cu numele legal actual în fața unui notar public. Veți avea nevoie de o formă de identificare care arată numele legal actual, astfel încât notarul să vă poată verifica identitatea.Cerneala albastră este preferată deoarece ușurează distingerea originalului dintr-o copie. Face cel puțin două exemplare ale documentelor completate și semnate.
  • Partea 2 din 3:
    Depunerea și publicarea cererii de schimbare a numelui
    1. Imagine intitulată Oprirea bunicilor Drepturi de vizitare Pasul 6
    1. Fișier de documente cu grefierul de la tribunalul județean. În acest moment trebuie să plătiți taxa de depunere sau să includeți afirmația Pauperului. Când vă depuneți documentele, acestea fac parte din înregistrarea publică. Funcționarul va atribui un număr de caz, judecător și va adăuga ștampila oficială a instanței. Odată ce petiția este depusă, nu o puteți schimba fără dificultate, deci asigurați-vă că ați verificat dublu toate informațiile. După ce primiți copia documentelor ștampilate de fișiere, păstrați-le într-un loc sigur. Dacă le pierdeți, instanța vă poate percepe o altă copie.
  • Imagine intitulată Recunoașterea compensării pentru Whiplash Pasul 32
    2. Solicitați o dată de audiere. Aceasta este ziua în care veți apărea în fața judecătorului pentru a cere formal să vă schimbe numele legal. Data trebuie să fie suficient de departe pentru a vă permite să vă publicați anunțul și să așteptați 10 zile după ce a publicat. Funcționarul va completa informațiile despre anunțul dvs. de auz.
  • Imaginea intitulată ia măsuri pentru a opri încălcările drepturilor omului Pasul 10
    3. Publicați notificarea intenției dvs. de a vă schimba numele. Luați documentele cu ștampilare a fișierelor în ziar, care este o publicație legală pentru județul dvs. Va trebui să plătiți taxa de publicare înainte ca ziarul să accepte și să conducă anunțul dvs. Păstrați chitanța în cazul în care judecătorul cere să o vadă în timpul ședinței dvs. Oklahoma necesită o notificare pentru a alerga în ziar o dată.Acest lucru este de a da o notificare generală comunității intenția dvs. de a vă schimba numele și de a notifica pe oricine care poate obiecta. Întrebați ziarul dacă vor trimite dovada de publicare sau dacă trebuie să veniți în birou.
  • Imaginea intitulată ia măsuri pentru a opri încălcările drepturilor omului Pasul 7
    4. Să prezinte dovezi de publicare la instanță înainte de audiere. Oklahoma Notă legală Ziarele au o declarație de publicare pe care o puteți trimite împreună cu o clipire a anunțului. Cu excepția cazului în care publicația este expediată explicit, judecătorul nu va acorda modificarea numelui fără dovada publicării.
  • Judecătorul va renunța doar la publicarea anunțului dvs. dacă vă va pune în pericol. Dacă sunteți o victimă a violenței domestice, la momentul depunerii, cereți grefierului să meargă în fața judecătorului să solicite o renunțare la publicație și să sigileze cazul.
  • Partea 3 din 3:
    Participarea la audierea Curții pentru schimbarea numelui dvs
    1. Imagine intitulată Recunoașterea compensării pentru Whiplash Pasul 34
    1. Să fie la timp și să nu pierdeți data instanței dvs. Dacă nu veți apărea în instanță când cazul dvs. este chemat, judecătorul poate respinge petiția. Dacă se întâmplă acest lucru, vă pierdeți taxa de depunere și taxa de publicare și trebuie să începeți complet. Dați-vă mult timp pentru a ajunge la tribunal, treceți prin securitate, găsiți parcare și găsiți sala de judecată. În funcție de județ, s-ar putea să fiți pe un docker cu 5-50 de alte cazuri, deci este esențial să fiți pregătiți când este apelat cazul dvs. Aduceți-vă copia petiției pentru referință.
  • Imagine intitulată Obțineți copilul sau copilul înapoi Pasul 9
    2. Colaborați cu procedurile de securitate în instanță. Fiecare județ are propria sa procedură variind să treacă printr-un detector de metal într-o căutare a tuturor pungilor și buzunarelor. În Oklahoma, este ilegal să aducă orice armă, inclusiv arme de foc, în tribunal. Dacă aveți întrebări, contactați Sherifful Județean înainte de data instanței.
  • Imaginea intitulată se comportă în instanța 1
    3. Îmbrăcați cu atenție și respectați regulile instanței. În timp ce județele vor varia, instanțele din Oklahoma au, în general, reguli stricte privind aspectul și comportamentul în sala de judecată. Nerespectarea ar putea duce la nimic de la o mustrare la concedierea cazului dvs.
  • Se comportă profesional în instanță. De exemplu, regula 9 din Tribunalul Districtual Tulsa include, în picioare când vorbim, nu stați pe mese, nici alimente sau băuturi în sala de judecată și să nu abordați judecătorul decât dacă sunteți instruit. Această regulă este tipică pentru toate județele.
  • Rochie conservator cu cămășile ascunse și butoanele fixate. Ar trebui să vă eliminați bijuteriile faciale și să acoperiți tatuajele. Nu purtați tricouri cu desene, flip-flops, tricouri sportive, topuri de halter, pantaloni scurți, pijamale, îmbrăcăminte de gimnastică sau articole de îmbrăcăminte care ar putea fi interpretate greșit de către personalul instanței ca fiind afiliată la bange. Îndepărtați pălăriile înainte de a intra în sala de judecată.
  • Lăsați-vă telefoanele mobile în mașină. Telefoanele mobile și paginile nu sunt, în general, permise în sala de judecată chiar și atunci când sunt dezactivate. Ele pot fi supuse confiscării. Fotografiile, videoclipurile și dispozitivele de înregistrare vocală nu sunt permise în sala de judecată.
  • Aranja pentru îngrijirea copiilor înainte de audiere. Judecătorii nu vor permite, în general, copiii din sala de judecată.
  • Imaginea intitulată se comportă în instanța de judecată 11
    4. Du-te în partea din față a sălii de judecată atunci când cazul tău este chemat și ia un loc la masă. După ce judecătorul privește petiția dvs., veți fi întrebați despre solicitarea dvs., inclusiv motivul pentru schimbarea numelui dvs. și dacă schimbarea este de a evita datoriile. Stați când vorbiți. Răspundeți clar, concis și sincer. Dacă nu înțelegeți întrebarea, cereți judecătorului să explice. Eșecul de a fi cinstit ar putea duce la acuzul de un contradictor penal.
  • Imagine intitulată Oprirea bunicilor Drepturi de vizitare Pasul 2
    5. Primiți comanda de modificare a numelui. Dacă judecătorul este mulțumit de răspunsurile dvs., legea cere ca petiția să fie acordată.Când judecătorul semnează ordinea care vă schimbă numele, trebuie să o duceți la grefierul pentru depunere. Veți primi o copie ștampilată de fișier a ordinului judecătorului că sunteți liber să copiați de câte ori trebuie să trimiteți pentru a obține un nou certificat de naștere, licența de conducere etc. De îndată ce fișierul grefier ștampilează comanda, puteți începe legal să utilizați noul nume.
  • sfaturi

    Persoanele transgender care au avut o intervenție chirurgicală de realocare nu pot fi refuzate o schimbare de nume exclusiv pe baza genului.
  • Dacă este posibil, nu lăsați permisul de conducere Oklahoma sau cartea de identitate de stat în numele legal curent să expire înainte de a vă schimba numele. Cu permisul de licență și de schimbare a numelui actual, poate fi mai ușor să obțineți o nouă licență sau o cartelă. Dacă a expirat, procedura de stabilire a identității dvs. poate fi mai complicată.
  • Nu este necesar să petiți-vă instanța să vă schimbe numele de familie când vă căsătoriți. Certificatul de căsătorie acționează ca o hotărâre legală pentru securitatea socială, permisul de conducere și alte entități guvernamentale și de afaceri.
  • Un nume de familie poate fi, de asemenea, schimbat în timpul divorțului dacă solicitați-o în petiția divorțului. Când judecătorul acordă divorțul, vă va acorda, de asemenea, o schimbare de nume, iar decretul divorțului va fi ordinea dvs. juridică.Cu toate acestea, dacă nu este inclusă în documentele de divorț și mai târziu doriți să reveniți la numele dvs. de fată, va trebui să depuneți o cerere separată pentru modificarea numelui legal.
  • Avertizări

    Judecătorul va refuza cererile de schimbare a numelui care sunt destinate să evite datoriile, sprijinul pentru copii și alte obligații legale. Trebuie să fii cinstit dacă judecătorul întreabă despre aceste probleme. Situația instanței judecătorești duc la acuzații penale.
  • Dacă v-ați născut într-o altă țară și nu aveți un certificat de naștere dur sau dacă v-ați născut acasă, iar nașterea nu a fost înregistrată, ar trebui să consultați un avocat înainte de a încerca să vă schimbați numele legal în Oklahoma.
  • În timp ce este rar, dacă cineva se oprește la schimbarea numelui dvs., ei pot apărea în instanță. Judecătorul va asculta ambele părți. Rămâi calm și răspunde la întrebările judecătorului. Nu fi nepoliticos în timp ce cealaltă persoană vorbește.
  • Un infractor sexual înregistrat nu poate petiția instanței pentru o schimbare de nume.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar