Cum să fierbe sfecla

Sfecla sunt iubiți de mulți - conțin o mulțime de vitamine și minerale benefice, funcționează bine într-o mulțime de rețete și, atunci când sunt gătite în mod corespunzător, se laudă cu o aromă bogată și de pământ. Există multe modalități de a pregăti sfecla, dar una dintre cele mai bune metode este fierbătoare, care înmoaie vegetația rădăcină dură, fără a-l jefui de sucurile sale naturale. Doar aruncați sfecla într-o oală profundă, acoperiți-le cu apă, adăugați o stropire de oțet sau suc de lămâie și le fierbe până când sunt delicate, aproximativ 30-45 de minute.

Pași

Partea 1 din 3:
Curățarea și tăierea sfeclei
  1. Imagine intitulată Bomboane de sfeclă Pasul 1
1. Alegeți sfecla care sunt de aproximativ aceeași dimensiune pentru a vă asigura că ei gătesc în mod egal. Alegeți câteva sfeclă care sunt o dimensiune adecvată pentru vasul pe care îl veți folosi. Sfeclele mai mari durează de obicei mai mult timp decât cele mai mici. Utilizarea unor exemplare de dimensiuni diferite vor face, prin urmare, să fie mai dificilă realizarea unei texturi coerente.
  • Puteți fierbe sfecla de orice dimensiune. Cu toate acestea, sfecla de dimensiuni medii tind să funcționeze cel mai bine, deoarece oferă cel mai bun echilibru între inima și timpul de bucătărie.
  • Treceți sfecla cu vânătăi sau cutane vizibile sau piele uscată, cu grijă. Acestea sunt, de obicei, indicii că acestea sunt peste primele lor.
  • 2. Tăiați tulpinile cu frunze de pe partea de sus a sfeclei dvs. Așezați-vă sfecla pe o placă de tăiere una câte una și folosiți un cuțit ascuțit pentru a tăia verdele luxurianți care cresc din capătul superior. Concediu de /2 Inch (1.3 cm) a tulpinii intacte pentru a evita tăierea în sfeclă roșie în sine.
  • Sfecla brută poate fi dificilă, ceea ce înseamnă că este posibil să trebuiască să aplicați un pic de presiune pentru a vă aduce cuțitul până la capăt. Asigurați-vă că vă uitați la degete!
  • Dacă doriți, puteți salva verdele de sfeclă și Utilizați-le în alte feluri de mâncare. Greenii de sfeclă poate fi pregătită la fel ca spanacul, kale, colaturi și alte verdeață.
  • Imagine cu denumirea sfeclării Biliard Pasul 3
    3. Slice de pe rădăcini proeminente din partea de jos a sfeclei. Odată ce ați scos tulpinile, întoarceți-vă sfecla în jur și faceți același lucru pentru rădăcina dureroasă de tendrilă pe partea inferioară a legumelor. Faceți-vă tăietura în jurul punctului în care becurile sunt confecționate astfel încât să nu piardă nici o carne suculentă, nutritivă.
  • Puteți sări peste acest pas dacă sfecla dvs. a venit pre-tăiată.
  • Această parte a sfeclei este comestibilă din punct de vedere tehnic, deși nu este foarte bun pe cont propriu datorită texturii sale dure, stricate. Cu toate acestea, ar putea face o adăugare aromatoră la un stoc de legume de casă.
  • Bacsis: Dacă întâmpinați suc de sfeclă pe placa de tăiere, tăiați o jumătate de lămâie proaspătă și frecați viguros laterala tăiată în zona decolorată. Împreună, frecare și acid vor ajuta la ridicarea pigmentului și păstrați-o să părăsească o pată permanentă.

  • 4. Curățați sfecla cu o perie de legume pentru a îndepărta excesul de murdărie și resturile. Rulați capul cu perie ușor pe suprafața exterioară a fiecărei sfeclă care utilizează mișcări scurte, măturate. Concentrați-vă pe pete care sunt foarte cocate cu murdărie sau sediment. Așezați sfecla curată într-un castron sau setați-le pe un strat de prosoape de hârtie pliate sau o altă suprafață sanitară.
  • Încercați să nu vă curățați sfecla prea tare. Deteriorarea pielii ar putea provoca o parte din conținutul de culoare, aromă și nutritiv să se scurgă în apa clocotită.
  • Sfecla cresc în pământ, deci este important să vă asigurați că sunt drăguți și curați înainte de a găti cu ei.
  • 5. Clătiți-vă sfecla cu apă rece și curată. Porniți robinetul și executați fiecare sfeclă sub apă, folosind tampoanele degetelor pentru a slăbi orice murdărie persistentă. Când lucrați cu loturi mari, plasați sfecla într-un strainer de colandere sau sârmă, astfel încât să le puteți clăti pe toți la o dată.
  • Dacă sunteți un stickler pentru curățenie, vă puteți înmuia și sfecla într-un castron plin de apă timp de aproximativ 5 minute. Adăugați /4 Cupa (59 ml) de oțet sau suc de lămâie pentru a ajuta la uciderea bacteriilor.
  • Partea 2 din 3:
    Gătit sfecla
    1. Imagine intitulată Băieți Sfecle Pasul 6
    1. Puneți sfecla în partea de jos a unei oale sau a unei cratițe. Un standard 1.5-2QT (1.4-1.9 l) Sosul trebuie să fie suficient de mare pentru a găti 1-4 porții individuale la un moment dat. Pentru loturi mai mari, va trebui să se usuce la o oală de dimensiuni medii, un stoc de stoc sau o cuptor olandeză pentru a vă asigura că există suficient spațiu pentru toate sfecla pe care o pregătești.
    • Orice bucată de bucătărie pe care o utilizați ar trebui să fie suficient de mare pentru a ține toate sfeclele pe care le planificați la fierbere, plus un volum egal de apă.
    • Răspândirea sfeclei dvs. Un pic va permite căldura apei fierbinți să circule mai bine între ele.
  • 2. Umpleți potul cu suficientă apă pentru a acoperi complet sfecla. Nu este nevoie să măsurați o cantitate precisă de lichid. Porniți doar robinetul și lăsați-l să intre în ghiveci până când apa se află 1-2 inci (2.5-5.1 cm) deasupra vârfului sfeclei.
  • Nu vă depășiți vasul. Acest lucru va face ca toate acele apă să dureze mult mai mult pentru a se încălzi. Veți arde, de asemenea, o mulțime de energie inutilă încercând să mențină temperatura optimă de gătit.
  • 3. Adăugați 2 linguri (30 ml) de oțet sau suc de lămâie pentru a preveni sângerarea. Utilizați o ceașcă de măsurare sau o lingură pentru a vă porni acidul de alegere, apoi aruncați-l în vas cu apă fierbinte. Acesta va ajuta la blocarea în sucurile naturale ale sfeclălor pe măsură ce gătesc. Ca rezultat, ei vor ieși perfect moi, licitați și aromă.
  • Dublați cantitatea de acid pe care o adăugați pentru fiecare suplimentar /2 galon (1.9 l) de apă în vasul tău.
  • Bacsis: Dacă vă decideți să utilizați oțetul, oțetul alb obișnuit al albului este cel mai bun pariu. Stai departe de soiurile aromate de oțet, cum ar fi balsamic, vin roșu sau oțet de cidru de mere, deoarece acestea ar putea interfera cu aroma sau culoarea sfeclei tale.

  • Imagine intitulată Băieți Sfecle Pasul 9
    4. Aduceți apa în oală la fierbere. Setați oala pe unul dintre ochii aragazului și porniți mânerul la căldură medie sau înaltă. Lăsați apa să se încălzească până când ajunge la o fierbere completă. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 8-10 minute, în funcție de volumul total al vasului.
  • Punerea unui capac pe oală va împiedica scurgerea excesului de căldură, ceea ce, la rândul său, va ajuta apa să se fierbe mai repede.
  • 5. Reduceți căldura și fierbeți sfecla pentru 30-45 de minute. De îndată ce apa începe să fierbe, rotiți temperatura până la căldură redusă. Lăsați sfecla să se fierbe la această setare de căldură scăzută timp de aproximativ o jumătate de oră sau până când ajung la faptele dorite. Reveniți și dați sfeclații să se amestece periodic pentru a menține căldura uniform distribuită pe parcursul vasului.
  • Asigurați-vă că lăsați capacul pe oală, tot timpul este pe aragaz. În caz contrar, temperatura apei va scădea și timpul de bucătărie va crește.
  • În special sfeclele mari sau cele care au fost în depozitare la rece pot avea nevoie de o oră mai aproape de o oră pentru a găti tot drumul.
  • 6. Utilizați un cuțit pentru a verifica dacă sfecla dvs. sunt făcute. Scoateți capacul din oală, ajungeți în cu atenție și unul dintre sfecla fiartă cu vârful cuțitului. Dacă se străpungă cu ușurință, este timpul ca ei să iasă din sobă. Dacă încă se simte greu, lăsați-i pe aragaz timp de încă 10-15 minute pentru a le înmuia.
  • Alegeți un cuțit cu o lamă lungă pentru a evita arderea mâinii. Poate fi, de asemenea, o idee bună să alunece pe un mitt de cuptor dacă există o mulțime de aburi care scapă din oală.
  • Partea 3 din 3:
    Peeling sfecla fiartă
    1. Imagine intitulată Bomboane Sfeclă Pasul 12
    1. Umple un castron mare cu apă cu gheață. Executați apă rece în castron, apoi adăugați câteva mâini de cuburi de gheață. Plasați castronul pe blat de lângă aragaz. O vei folosi ca o baie de gheață pentru a răci rapid sfecla fiartă.
    • O servire spațioasă sau un castron de amestecare va funcționa bine în acest scop, dar ați putea, de asemenea, să umpleți chiuveta în sine dacă lucrați cu o cantitate mare de sfeclă sau nu aveți un container adecvat la îndemână.
  • 2. Transferați sfecla la baia de gheață folosind o lingură sau o pereche de clești. Odată ce sfecla dvs. sunt complet gătite, opriți cooktopul și scoateți vasul din ochiul fierbinte. Scoateți sfecla din lichidul de gătit fierbinte cu lingura sau cleștele unu-de-unu și depozitează-le în castronul de apă de gheață.
  • Alternativ, puteți să depuneți întregul conținut al vasului într-un strat de coloranți sau de sârmă înainte de a transfera sfecla drenată la baia de gheață.
  • Aveți, de asemenea, opțiunea de a goli pur și simplu potul de fierbere și de a vă ridica sfecla cu apă rece dacă preferați să nu faceți probleme de răsturnare.
  • Bacsis: Când ați terminat, puteți să scurgeți lichidul de gătit roșu, fie să îl salvați și să îl utilizați ca bază pentru o supă aromatică sau un supa de legume. Apa infuzată cu suc de sfeclă poate fi utilizată chiar ca vopsea naturală.

  • Imagine intitulată Băieți Sfecle Pasul 14
    3. Lăsați sfecla rece în baia de gheață timp de 2-3 minute. Îndepărtați sfecla fiartă proaspăt în apa de gheață, va ucide instantaneu căldura reziduală și le împiedică să le gătească mai departe. Schimbarea drastică a temperaturii va slăbi, de asemenea, legătura dintre piele și carne, făcându-le o briză pentru a coaja.
  • Este posibil să trebuiască să vă răciți sfecla în loturi, în funcție de cantitatea pe care ați gătit-o. Asigurați-vă că vă reîncărcați castronul cu apă proaspătă și gheață după fiecare lot.
  • Imagine intitulată Bomboane Sfeclă Pasul 15
    4. Coaceți pielea liberă de pe sfecla dvs. cu mâna. În acest moment, pielea dură va fi înmuia suficient pentru a vă permite să o trageți pur și simplu în secțiuni mari. Utilizați tamponul degetului mare sau miniatură pentru a îndepărta orice spoturi clinging încăpățânate pe care le întâmpinați să le întâlniți.
  • Ar putea fi o idee bună să trageți pe o pereche de mănuși de latex înainte de a începe să vă îndepărtați sfecla pentru a vă asigura că sucul de curgere nu vă pătează degetele.
  • Aruncați imediat pielea pentru a evita decolorarea hainelor, a blaturilor, a podelelor sau a altor suprafețe înconjurătoare.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Serviți sfecla fiartă ca - este cu o presare de sare, o ploaie de ulei de măsline și câteva răni de patrunjel proaspăt. Poti de asemenea le-a murat, Utilizați-le în sus o salată, adăugați-le într-un gratin sau o caserolă, sau le distruge cu unt, lapte și sare așa cum ați fi cartofi.

    Avertizări

    Sucul de sfeclă pete țesături și alte materiale foarte ușor. Luați în considerare purtarea unui șorț oricând lucrați cu sfeclă proaspătă.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Curățarea și tăierea sfeclei

    • Bord de tăiere
    • Cuțit ascuțit
    • Perie de legume
    • Placă sau prosoape de hârtie

    Gătit sfecla

    • Oală sau cratiță
    • Apă
    • Măsurarea cupei sau lingurii
    • Suport de lemn sau metal
    • Cuţit

    Peeling sfecla fiartă

    • Castron mare
    • Apă
    • Gheaţă
    • Lingură crestată
    • Clește (opțional)
    • Strainer de colandere sau sârmă (opțional)
    • Latex mănuși (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar