Cum să devii o doula în wisconsin

Un DOULA este un profesionist care asistă femeile în timpul nașterii, precum și în tranziția spre maternitate. Un DOULA poate oferi o muncă de muncă fizică și emoțională continuă a femeilor și completează îngrijirea oferită de un profesionist medical.Doulas cresc în popularitate în întreaga lume.S-ar putea să vă gândiți la o carieră ca o doula în Wisconsin, dar nu sunteți sigur cum să deveniți unul. Gândindu-vă la calea carierei dvs., obținerea educației și a certificărilor adecvate și apoi construirea afacerii dvs., puteți fi o doula în Wisconsin.

Pași

Partea 1 din 3:
Obținerea experienței certificate și practice
  1. Imaginea intitulată deveni un inginer de software Pasul 10
1. Recunoașteți opțiunile dvs. Există două tipuri de muncă pe care o face o doula: sprijinul nașterii și asistența postpartum. Puteți alege să vă specializați în ambele opțiuni, fie să obțineți instruire și să lucrați în ambele domenii. Fiți conștienți de faptul că instruirea în ambele domenii poate dura mai mult, dar vă poate permite să vă extindeți relația cu pacienții dvs.
  • Luați în considerare faptul că ați fost o naștere DOULA Dacă doriți: pregătiți-vă mama înainte de nașterea copilului, înțelegeți nevoile fiziologice și emoționale ale unei femei în muncă, rămâneți cu sprijinul femeii fizic și emoțional pe tot parcursul procesului de muncă, facilitează comunicarea între mamă și indivizi cum ar fi alții semnificativi și profesioniști din domeniul medical.
  • Luați în considerare faptul că sunteți o postpartum DOULA dacă doriți: să oferiți educație, companie și sprijin necondiționat după nașterea unui copil - asistență pentru îngrijirea nou-născuților și ajustarea familiei - pregătirea meselor - faceți o lucrare de uz casnic ușor - furnizează informații bazate pe dovezi privind hrănirea pentru sugari, Abilități de coping și recuperare de la naștere.
  • Luați în considerare ambele opțiuni dacă sunteți interesat să continuați să vă sprijiniți clienții și să vă extindeți timpul relației dvs. cu ei.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru burse Pasul 8
    2. Înregistrați-vă pentru un program de certificare DOULA. Odată ce ați luat o decizie cu privire la ce tip de DOULA doriți să fie, este important să obțineți o pregătire adecvată. Obținerea educației din organizația acreditată sau recunoscută vă poate pregăti în mod eficient pentru orice contingență pe care ați putea întâlni în slujba dvs. ca un DOULA. Având o educație formală, care este primul pas pentru a obține o certificare, are avantajul suplimentar de a vă face să apară mai profesionist și să vă prezentați la alte DOULAS.
  • Înscrierea la un program de certificare vă va pune pe calea de a obține certificarea ca un DOUL prin educație și experiență practică.
  • Luați în considerare diferitele opțiuni ale programului. Există programe de certificare de la organizații precum Dona International, Cappa și Internațional Internațional. Deși fiecare program are cerințe diferite pentru obținerea certificării, aceștia au aceleași componente de bază ale educației, a experienței practice și a unei examinări. Examinați caracteristicile fiecărui program și vedeți care se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs. de a fi o naștere sau o doula postpartum sau ambele. Gândiți-vă la alți factori, cum ar fi costurile, termenul de obținere a certificării, capacitatea de a lua cursuri și de a participa la nașteri, precum și sprijin local din partea organizației.
  • Imaginea intitulată este un student inteligent Pasul 9
    3. Îndeplinirea cerințelor de educație. Nu există o cerință educațională formală de a lucra ca o doula în Wisconsin. Cu toate acestea, atunci când vă înregistrați pentru un program de certificare, va trebui să îndepliniți anumite cerințe de educație, cum ar fi cursurile și participarea la ateliere. Informațiile obținute prin cursurile dvs. vă pot ajuta să vă îndepliniți optim îndatoririle, să vă câștigați în diferite rețele DOULA ale lui Wisconsin și să vă ajute să recrutați clienți potențiali.
  • Urmați cerințele de naștere Doula enumerate în pachetul de educație al organizației dvs. În general, acestea includ elemente cum ar fi participarea la un atelier de naștere Doula aprobat - citirea și familiarizarea cu codurile de etică și standarde de practică pentru naștere DOULAS - completarea oricărei citiri necesare pe subiecte precum sarcina, nașterea, alăptarea și practicile de afaceri- și revizuirea oricăror seminarii sau cursuri online solicitate de programul dvs. de certificare respectiv.
  • Urmați cerințele postpartum doula enumerate în pachetul de educație al organizației dvs. În general, acestea includ elemente cum ar fi participarea la un atelier de lucru postpartum DOULA - citirea și familiarizarea cu codurile de etică și standarde de practică pentru postpartum doulas - completarea oricărei citiri cerute pe subiecte cum ar fi devenire a unei îngrijiri mame și postpartum, îngrijire și dezvoltare nou-născuți , alăptarea, dinamica familială și practicile de afaceri.
  • Imaginea intitulată deveni o moașă Pasul 2
    4. Obțineți experiență clinică. Majoritatea programelor de certificare DOULA au o componentă clinică sau practică ca parte a educației lor. Acest pas necesită să participați la un anumit număr de nașteri și / sau vizite postpartum. Experiența clinică vă poate oferi o experiență practică valoroasă, vă puteți expune la locul de muncă de a fi DOULA și vă pregătiți mai departe pentru a lua examenele necesare.
  • Oferiți suport de naștere sau postpartum mai multor familii pentru a vă întări cursurile. Obțineți cât mai multă experiență, pentru a putea construi un portofoliu puternic față de certificare.
  • Consultați programul dvs. de certificare pentru numărul de ore clinice sau experiențe specifice de care aveți nevoie pentru a obține certificarea dvs. De exemplu, DOUL-urile de naștere trebuie, în general, să furnizeze diferite tipuri de sprijin pentru mai mulți clienți și să dovedească servicii bune de sprijin prin evaluările clientului și a supraveghetorului. Postpartum DOULAS au adesea cerințe similare, cum ar fi sprijinirea mai multor clienți și familiile lor după naștere și dovedind servicii postpartum bune prin evaluările clientului și a supraveghetorului.
  • Asigurați-vă că familiile pe care le susțineți completează un formular de eliberare a confidențialității clienților, precum și o evaluare a sprijinului dvs. de muncă.
  • Luați în considerare lucrul cu o naștere sau postpartum doula mentor în Wisconsin pentru a obține experiența dvs. clinică. De exemplu, rețeaua Centrală de Sud Wisconsin Doula are un program de mentorat vă puteți alătura.
  • Imagine intitulată Deschideți un restaurant pasul 9
    5. Aplicați pentru certificare. Odată ce ați împlinit orice cerințe educaționale și clinice, sunteți gata să solicitați certificarea ca un DOULA. Amintiți-vă că nu aveți nevoie de certificare pentru a lucra ca un DOULA în Wisconsin, dar este recomandabil astfel încât să puteți efectua cel mai bine loc de muncă și să obțineți intrarea în organizații profesionale. În plus, având certificarea ca DOULA vă califică pentru asigurare ca profesionist medical. Furnizați organizația dvs. de certificare cu documentația necesară pentru a primi licența ca la naștere sau postpartum doula. Această documentație poate include:
  • Dovada că ați participat la un atelier aprobat
  • O copie semnată a unui cod de etică și standarde de practică
  • Dovada cursurilor și citirii completate
  • Evaluări semnate de experiență clinică, inclusiv formularele de confidențialitate a clientului
  • Un eseu privind sprijinul muncii
  • Referințe de la profesioniștii din domeniul sănătății și clienți
  • Dovada aderării la organizația emitentă de certificare
  • Dovada plății taxelor pentru aplicare și certificare
  • Imagine intitulată Schimbă-ți numele în Hawaii Pasul 12
    6. Păstrați certificarea actualizată. În funcție de organizația de la care obțineți certificarea dvs. și grupul local Doula pe care l-ați alăturat în cele din urmă, este posibil să trebuiască să recertificați licența dvs. Doula la fiecare câțiva ani. Recertificarea vă ajută să rămâneți pe partea de sus a Tendințelor de la Birthing și Postpartum, rețeaua cu alte DOULAS, să vă mențineți aspectul profesional și să obțineți clienți noi.
  • Luați în considerare cerințele de recertificare când începeți cursul. De exemplu, este posibil să aveți nevoie doar de a participa la un anumit număr de nașteri pentru a recertifica. Cu toate acestea, recertificarea poate necesita, de asemenea, cursuri suplimentare sau ateliere de lucru.
  • Partea 2 din 3:
    Găsirea muncii
    1. Imaginea intitulată Obțineți un post rapid Pasul 6
    1. Aplicați pentru locuri de muncă. Ca naștere sau postpartum doula, puteți lucra în mai multe tipuri diferite de medii. În funcție de preferințele și experiența dvs., ați putea găsi o muncă la un centru de naștere, spital, birou doctor sau în case particulare.
    • Trimiteți scrisori de intenție la facilitățile locale despre posibilitatea de a lucra pentru ei sau consultanță cu clienții lor. De exemplu, ați putea lăsa un OB / Gyn local să știe că sunteți recent certificată ca un Doula și dorința de a câștiga experiență. Apoi întrebați dacă medicul ar fi interesat să lucreze cu dvs. sau chiar să vă publici serviciile.
    • Cereți colegilor DOULAS în zona dvs. locală dacă știu despre oportunitățile de angajare. De exemplu, dacă vă aflați în zona Madison Madison, rețeaua centrală de sud Wisconsin Doula vă poate îndrepta la oportunitățile de angajare.
    • Verificați site-urile web ale organizațiilor profesionale, cum ar fi Cappa, Dona International și Internațional International pentru posibile oportunități de angajare.
    • Înregistrați-vă cu o agenție locală de plasare pentru a vă ajuta să găsiți un loc de muncă ca un DOULA.
  • Imaginea intitulată deveni o etapă de moașă 2Bullet3
    2. Lucrați pentru tine. Dacă preferați să fiți puțin mai flexibili cu timpul dvs. sau să alegeți clienții dvs. specifici, luați în considerare să lucrați pe cont propriu ca o DOUAL independentă sau prin stabilirea propriei practici. Vă puteți face publicitate abilităților la spitalele locale, birourile medicului sau chiar și în mass-media locală. Va trebui să luați luați în considerare câțiva dintre următorii factori dacă doriți să lucrați pentru dvs.:
  • Câte ore pe săptămână doriți să lucrați. Amintiți-vă că o muncă de 8 ore este considerată rapidă și va trebui să petreceți timp în îngrijirea prenatală și postpartum, de asemenea. Ați putea petrece o zi întreagă sau mai mult să participați la naștere, care ia și o taxă fizică și emoțională asupra dvs.
  • Câți clienți pe săptămână și pe an puteți vedea. Dacă doriți să vă asigurați că participați la nașterea fiecărui client, este posibil să fie necesar să limitați numărul total de clienți pe care îi vedeți într-o anumită săptămână sau pe an.
  • Ce vrei să percepeți. Va trebui să vă țineți cont de timpul petrecut în orice caz și să luați în considerare cheltuielile pentru elemente precum echipamentele, impozitele pe cont propriu și asigurarea.
  • Imaginea intitulată deveni o etapă de moașă 9
    3. Rețea cu alte DOULAS. Întâlnirea și vorbind cu alte DOULAS în Wisconsin și dincolo, vă pot extinde foarte mult cunoștințele despre profesie. De asemenea, vă poate ajuta să găsiți mai ușor munca. Participați la ateliere, întâlniri și conferințe regulate ori de câte ori obțineți șansa.
  • Deveniți membru al organizațiilor locale și naționale DOULA, cum ar fi Rețeaua de Sud Central Wisconsin Doula, Dona International sau Cappa. Toate aceste organizații au întâlniri regulate, conferințe și evenimente pe care le puteți participa la alte DOULAS.
  • Luați în considerare găzduirea evenimentelor ocazionale în casa dvs., ceea ce vă poate ajuta să cunoașteți alte DOULAS și să vă aduceți la muncă.
  • Partea 3 din 3:
    Având în vedere o carieră ca o doula
    1. Imagine cu titlu de conduită Pasul 3
    1. Informați-vă că sunteți un doula. Sprijinirea muncii femeilor și a mamelor noi și a copiilor poate fi extrem de plină de satisfacții. Nu va fi netezită să navigați în orice moment, deoarece orice femeie poate avea complicații, dar există multe avantaje pentru a fi o doula.
    • Luați în considerare faptul că ați fost un DOULA dacă doriți să lucrați în profesia medicală fără a deveni o asistentă de muncă OB / Gyn și Livrare. Furnizarea de asistență și sprijin pentru muncitorii femeii și mamele noi pot fi recompensați numai pentru dvs., ci și familiile pe care le susțineți.
    • Fiți conștienți de faptul că participarea la o livrare poate avea cerințe emoționale. S-ar putea să aveți de-a face cu complicațiile de naștere sau de o mamă sau un copil bolnav. Aceste situații vă pot supăra. De asemenea, este posibil să aveți de asemenea o manevră pozitiv dinamica sau situațiile interpersonale care implică pacienți și membrii familiei sau profesioniștii din domeniul medical. Dacă vă place să lucrați și să ajutați oamenii, atunci o carieră ca un DOULA ar putea fi doar potrivită pentru dvs.
  • Imagine cu titlu de conduită Pasul 10
    2. Vedeți dacă respectați cerințele de bază. Veți avea nevoie de educație specială și de formare pentru a fi o doula certificată. Asigurați-vă că respectați cerințele de bază și luați o privire sinceră la personalitatea dvs. vă poate ajuta să decideți cel mai bun mod de a deveni o doula în Wisconsin.
  • Luați în considerare întâlnirea cu o doula pentru a pune întrebări pe care le aveți despre carieră, inclusiv ce educație și certificări aveți nevoie. Ați putea să o întrebați, de asemenea, dacă ați putea să o umblați pentru o zi, astfel încât să puteți obține un sens mai bun al ceea ce implică o zi de lucru tipică.
  • Să fie conștienți de faptul că în prezent nu există cerințe educaționale pentru a deveni o doula. Cu toate acestea, având o diplomă de liceu, GED sau chiar o diplomă de colegiu vă poate oferi câteva informații fundamentale care vă pot ajuta pregătirea și munca ca un DOULA.
  • Imagine cu titlu de conduită Pasul 4
    3. Gândiți-vă la modul în care cariera se potrivește stilului dvs. de viață. Fiind un doula poate fi foarte recompensat, dar vine și anumite cereri de timp și loc. Imaginându-vă dacă vă puteți urmări visul și menținerea stilului dvs. de viață vă poate ajuta să vă hotărâți calea specifică ca DOULA. Întrebați-vă câteva dintre următoarele întrebări:
  • Pot să țin pasul cu cerințele fizice posibile? S-ar putea să fiți treaz pentru ore lungi și trebuie să fiți în picioare și în acest timp. Puteți obține, de asemenea, o femeie care stoarce mâna ta greu sau thrashes în jurul valorii de livrare, ambele care te-ar putea răni.
  • Personalitatea mea se potrivește cu o doză? Lucrul cu mame așteptate sau noi, familiile lor și profesioniștii medicali este o mare parte din a fi un doula. O carieră ca un DOULA ar putea fi grozavă dacă sunteți de ieșire și / sau bucurați-vă să ajutați pe alții.
  • Cum se potrivește în stilul meu de viață? Doulasul sunt adesea la capriciul unui copil, deci va trebui să fiți disponibil în practic în orice moment al zilei sau de noapte și în timpul săptămânii sau în weekend-uri.
  • Voi face destui bani ca un DOULA? În Wisconsin, Doulas câștigă în medie 33.000 de dolari. În funcție de locul în care în Wisconsin lucrați și baza dvs. de clienți, ați putea face mai mult sau mai puțin. Dacă lucrați ca consultant, este posibil să plătiți și impozite și pentru beneficii pentru sănătate, vacanță și timp medical.
  • Fiți conștienți de faptul că, deoarece Doulas sunt din ce în ce mai populare, perspectivele dvs. de muncă arată foarte bine.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar