Cum să acceptați greșeli și să învățați de la ei

Aveți probleme la acceptarea dvs. când faceți greșeli? Îți pare greu să înveți din greșelile tale, astfel încât să continuați să cădeți în aceleași obiceiuri vechi? Poate fi o provocare de a accepta că am făcut greșeli, mai ales dacă venim dintr-un fundal perfecționist unde "Excelență" este confundat cu "niciodată nu face o greșeală." Făcând o greșeală este, de asemenea, uneori diferită de eșecul eșecului este rezultatul că nu a reușit la un efort conștient, dar greșelile pot fi inconștiente. Din fericire, există pași pe care îi puteți lua pentru a vă accepta mai mult greșelile și există și tehnici pe care le puteți utiliza pentru a profita la maximum de greșelile dvs.

Pași

Partea 1 din 2:
Acceptarea greșelilor
  1. Imaginea intitulată acceptă greșeli și învățați de la ei Pasul 1
1. Dă-ți permisiunea de a se încurca. Există multe motive pentru care ar trebui să vă oferiți permisiunea de a face greșeli. Efectuarea greșelilor este inevitabilă și o parte a oamenilor. Este, de asemenea, o sursă valoroasă de instruire și vă va îmbogăți viața. Vă poate învăța să încercați lucruri noi și să vă extindeți orizonturile.
  • De exemplu, poate doriți să învățați cum să gătiți. Începând, spuneți-vă "Sunt nou la acest lucru de gătit și probabil că voi face greșeli. Este în regulă. Totul face parte din proces."
  • Uneori, teama de a face perfectionismul - vă poate împiedica să încercați lucruri noi sau să completați proiecte pentru că vă temeți de faptul că nu vă faceți bine că nu vă puteți aduce să acționeze. Nu vă lăsați să vă întâmpinați acest lucru.
  • Imaginea intitulată acceptă greșeli și să învețe din ele Pasul 2
    2. Recunoașteți forța obișnuită. Uneori, greșelile nu sunt cauzate de un efort din partea noastră, ci lipsa acestuia. Nu putem exercita eforturi maxime în fiecare zi în fiecare element al vieții noastre. Lucruri pe care le facem frecvent, cum ar fi conducerea la muncă sau micul dejun, pot deveni atât de obișnuiți încât nu ne concentrăm asupra lor. Acest lucru este de fapt util, pentru că ne permite să cheltuim energia asupra altor lucruri care necesită mai multă atenție. Cu toate acestea, uneori această forță de obicei ne poate duce să facă greșeli. Recunoașteți că aceasta face parte din faptul că este un om cu energie finită și resurse de atenție.
  • De exemplu, poate că conduceți același mod de a lucra în fiecare zi, 5 zile pe săptămână. În weekend, ar trebui să conduci copilul tău la practica de fotbal, dar îți dai seama că ai mers pe "Autopilot" și ai început să conduci la locul de muncă. Aceasta este o greșeală naturală, rezultatul obiceiului. Bătându-vă pentru această greșeală este nefolositoare. În schimb, recunoașteți alunecarea și continuați.
  • Studiile sugerează că ați putea compensa greșelile făcute pe autopilot, chiar și atunci când nu sunteți conștienți de ei conștient. Studiile efectuate cu daunele calificate sugerează că vă încetinesc când faceți o greșeală, chiar dacă nu sunteți conștient conștienți de a face acest lucru.
  • Studiile sugerează, de asemenea, că aproximativ 47% din timp, oamenii sunt "verificați", sau permițându-i minții să se rătăcească de la sarcina la îndemână. Aceasta este adesea atunci când se întâmplă greșeli. Dacă aflați că faceți frecvent greșeli din cauza "rătăcirii minții", considerați încercarea unor sănătate mintală Exerciții pentru a vă atrage atenția înapoi în prezent.
  • Imaginea intitulată acceptă greșeli și învățați de la ei Pasul 3
    3. Distinge între erorile Comisiei și a erorilor de omisiune. Greșelile nu sunt întotdeauna rezultatul unui efort pe care l-ați făcut. Uneori, poți face o greșeală să nu faci și ceva. Legile fac, în general, între Comisie (făcând ceva care nu ar fi trebuit făcut) și omisiune (fără a face ceva care ar fi trebuit făcut), cu că, de obicei, Comisia fiind considerată mai severă. Erori de omisiune sunt, de obicei, mai frecvente decât erorile Comisiei.
  • Erori de omisiune pot avea totuși un efect asupra vieții tale, totuși. De exemplu, dacă compania dvs. nu ține pasul cu cele mai recente evoluții în tehnologie, ar putea afecta viitorul dvs. financiar.
  • Este important să recunoașteți ambele tipuri de greșeli, deoarece puteți învăța de la ambele. Unii oameni încearcă să evite erorile Comisiei, făcând cât mai puțin posibil și fără nici o responsabilitate, dar acest lucru nu vă împiedică de la erori de omisiune și nu este și o modalitate foarte utilă de a trăi sau de a crește.
  • Imaginea intitulată acceptă greșeli și învățați de la ei Pasul 4
    4. Distinge între greșeli și deciziile rele. Este important să știți diferența dintre greșeli și deciziile rele. Greșelile sunt erori simple, cum ar fi citirea unei hărți greșite și luând ieșirea greșită. Deciziile rele sunt mai intenționate, cum ar fi traseul pitoresc către o întâlnire și inconvenienți cealaltă persoană, fiind târziu. Greșelile sunt de înțeles și pot necesita mai puține accentuări pe corectare. Ar trebui să acceptați decizii proaste la fel ca greșelile, dar plătește să le acorde mai multă atenție acestora.
  • Imaginea intitulată acceptă greșeli și învățați de la ei Pasul 5
    5. Concentrați-vă și pe punctele forte. Este important să evitați să vă îmbogățiți în ceea ce faceți greșit. Încercați să echilibrați auto-critici cu celebrarea a ceea ce faceți bine. Acest lucru poate fi sărbătorirea lucrurilor pe care sunteți deja bune sau sărbătoriți zonele în care vă vedeți îmbunătățiri. Nu există niciun punct să încercăm să vă îmbunătățiți dacă nu puteți aprecia rezultatul eforturilor dvs.
  • S-ar putea să fiți nou să gătiți, dar poate că există ceva care face clic din instantaneu cu dvs. Poate că poți spune exact ce condimente o rețetă are nevoie doar de degustare. Dați-vă credit pentru aceste puncte forte.
  • Imaginea intitulată acceptă greșeli și să învețe din ele Pasul 6
    6. Vizualizați greșelile ca o oportunitate. Există mecanisme în creier care ne ajută să detectăm când facem ceva greșit. Creierul ne semnalează atunci când facem o eroare. Acest lucru poate fi cu adevărat util în timpul procesului de învățare. Efectuarea de greșeli ne pot ajuta să ne concentrăm mai strâns asupra a ceea ce facem și încercăm să facem cel mai bun absolut.
  • Cercetările chiar sugerează că unii experți, cum ar fi medicii, nu pot reuși să corecteze greșelile, deoarece au încredere în propria lor judecată prea mult. Există beneficii pentru a fi deschise greșelilor și vizionându-le ca o oportunitate, chiar și după ce ați devenit foarte bun la ceva.
  • Imaginea intitulată acceptă greșeli și învățați de la ei Pasul 7
    7. Uita-te la cât durează pentru a deveni un expert. Cercetările sugerează că poate dura zece ani de experimentare cu o abilitate și de a face greșeli să devină cu adevărat bune la ea. Acest lucru este valabil pentru toată lumea de la compozitorul Mozart la jucătorul de baschet Kobe Bryant. Du-te ușor pe tine dacă la început nu reușești, pentru că asta e normal. Este nevoie de o mulțime de eforturi pe o perioadă lungă de timp pentru a obține măreție la ceva.
  • Imaginea intitulată acceptă greșeli și învățați de la ei Pasul 8
    8. Reframe deciziile ca experimente. O parte din problemă fără să vă permiteți să faceți greșeli se gândește că trebuie să luați decizia perfectă de fiecare dată. În loc de acest obiectiv nerealist, încercați să vă refracționați deciziile ca experimente în schimb. Un experiment poate avea consecințe bune sau rele. Încă mai poți face tot posibilul pentru a obține consecințe bune, desigur, dar acest lucru va lua o parte din presiune.
  • De exemplu, cu gătit, abordați rețete cu o atitudine experimentală. Evitați așteptarea vasului perfect. În schimb, ao vedea ca o oportunitate de a experimenta și de a afla mai multe despre întregul proces de gătit. Acest lucru vă va ajuta să evitați să vă judecați pentru a vă împiedica, ceea ce veți face, fără îndoială, la un moment dat.
  • Imaginea intitulată acceptă greșeli și învățați de la ei Pasul 9
    9. Descoperiți modul în care creierul se ocupă de greșeli. Creierul are de fapt celule nervoase specifice care ne ajută să ne urmăm performanțele, să detectăm greșelile și apoi să învățăm din ceea ce am greșit. Creierul are, de asemenea, dificultăți în acceptarea faptului că a făcut o eroare, totuși. Creierul poate refuza o experiență în ceva pozitiv pentru a evita acceptarea faptului că a făcut o greșeală. Dacă aveți dificultăți în recunoașterea și acceptarea greșelilor dvs., probabil că este de ce. Înțelegerea modului în care creierul dvs. se ocupă de greșeli vă poate ajuta să fiți mai conștienți de experiența dvs.
  • Creierul dvs. are în esență două răspunsuri la greșeli: modul de rezolvare a problemelor ("De ce sa întâmplat acest lucru? Cum pot face să nu se mai întâmple din nou?") Și modul de oprire (" Voi ignora această greșeală "). Modul de rezolvare a problemelor, surprinzător, vă ajută să învățați din greșelile dvs. și să le corectați în viitor. Se vede în mod obișnuit la persoanele care cred că inteligența este flexibilă și că toată lumea este capabilă de dezvoltare. Modul de închidere este adesea văzut când credeți că inteligența dvs. este "fixă": sunteți fie bun, fie rău la ceva, și asta e asta. Acest tip de gândire vă împiedică să învățați și să creșteți.
  • Imaginea intitulată acceptă greșeli și învățați de la ei Pasul 10
    10. Înțelegeți modul în care societatea vizează greșeli. Trăim într-o societate care se teme de a face greșeli. Creștem fiind încurajați să facem cât mai puține greșeli posibil. Oamenii care reușesc să avanseze sunt cei care iau acest lucru în serios. Fă bine în liceu și vei primi burse la universitate. Faceți bine în universitate și veți absolvi cu un GPA ridicat și onoruri. Există puțină cameră pentru a se încurca. Deci, dacă aveți dificultăți în acceptarea greșelilor dvs. la început, mergeți ușor pe tine însuți, pentru că nu este vina ta. Probabil că ați fost învățat să fiți greu pentru voi înșivă.
  • Amintește-ți că credința că nu trebuie să faci niciodată o greșeală. Greșelile sunt singura modalitate prin care învățăm - dacă nu faceți (multe) greșeli, este pentru că deja știți ceva înăuntru și înapoi. Dacă doriți să învățați și să creșteți, greșelile fac parte din pachet.
  • Amintiți-vă că perfecționismul vă ține pe voi și pe alții la standarde nerezonabile. Făcând o greșeală nu vă face să vă "un eșec" sau să vă neglijați eforturile. Relaxați-vă standardele pentru a permite spațiului de greșeli - este o modalitate mai utilă și mai eficientă de a continua excelența.
  • Partea 2 din 2:
    Învățând din greșelile dvs
    1. Imaginea intitulată acceptă greșeli și învățați de la ei Pasul 11
    1. Corecteaza-ti greselile. Greșelile vă pot ajuta să învățați, dar numai dacă vă asigurați că sunt corectate. De exemplu, dacă utilizați ingredientul greșit în timpul gătitului, asigurați-vă că cereți-vă mamei sau unei persoane cunoștințe despre modul corect de a utiliza ingredientul, astfel încât să puteți revizui informațiile din memoria dvs.
  • Imaginea intitulată acceptă greșeli și învățați de la ei Pasul 12
    2. Păstrați un jurnal al greșelilor și succeselor dvs. Poate fi util să scrieți când, unde și cum faceți greșeli în viața voastră. Aceasta va crea conștientizarea suplimentară a modelelor dvs., ceea ce poate fi dificil de observat în căldura momentului. Purtați un mic jurnal de buzunar în jurul dvs. și faceți notă de momente pe care ați făcut ceva greșit. Examinați înregistrările mai târziu când aveți timp liber și explorați opțiunile pentru ceea ce ați fi putut face diferit.
  • De exemplu, dacă lucrați la o nouă rețetă și lucrurile continua să meargă prost, faceți o notă de unde vă încurcați. Gândiți-vă mai târziu în acea seară și vedeți dacă puteți veni cu modalități de a pregăti felul diferit.
  • De asemenea, ar trebui să urmăriți succesele dvs. Veți fi mai motivați să continuați să învățați în ciuda greșelilor dacă vă puteți urmări progresul în timp și sărbătoriți ceea ce sunteți bine. O concentrare exclusiv negativă este nefolositoare.
  • Imaginea intitulată acceptă greșeli și să învețe de la ei Pasul 13
    3. Concentrați-vă pe obiectivele "obțineți mai bine", mai degrabă decât obiectivele "be-bune". Obiectivele "Be-Good" stabilesc așteptări nerealiste pentru dvs., mai ales dacă începeți doar cu o activitate. Dacă stabiliți obiective "be-bune", ridicăm mizele și vă spuneți că trebuie să reușiți pentru a fi o persoană bună. Obiectivele "obținerea mai bună", pe de altă parte, sunt vorba de îmbunătățire. Cu aceste obiective, nu aveți nevoie de realizări ridicol de ridicare pentru a vă simți bine despre dvs. Vă îndreptați spre îmbunătățire, nu perfecțiunea.
  • De exemplu, concentrați-vă pe obiectivul "Better-Better" de a învăța cât de diferite mirodenii afectează gustul alimentelor, mai degrabă decât scopul "be-bun" de a fi un bucătar de maestru chiar de pe lilieci.
  • Imaginea intitulată acceptă greșeli și învățați de la ei Pasul 14
    4. Să se angajeze în practică deliberată. Timpul nu este singurul ingredient necesar pentru a învăța din greșelile dvs. De asemenea, veți beneficia de a merge mai departe cu un scop specific. Acesta este motivul pentru care este important să vă localizați greșelile și motivele din spatele lor. Fiind conștient de ceea ce faci greșit și de ce, vă va ajuta să creați un plan de practică și să vă măriți competența.
  • De exemplu, dacă încercați să perfecționați o abilitate de gătit de bază cum ar fi fierberea pastei, faceți-o peste și peste până când obțineți dreptul de sincronizare. Poate dura ceva timp pentru a obține molicitatea dorită a pastei, dar cu cât mai mult practică, cu cât veți obține mai aproape.
  • Imaginea intitulată acceptă greșeli și învățați de la ei Pasul 15
    5. Întreabă pentru ajutor. Nu există nici o rușine să cereți ajutor cu ceva ce nu ați ajuns încă. Punerea în afară de ego-ul dvs. și învățând de la cineva care are mai multă experiență decât dvs. este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți, mai ales dacă vă aflați într-o rutină și nu știți cum să continuați.
  • De exemplu, întrebați un bucătar la restaurantul dvs. preferat sau un membru al familiei cu o mulțime de experiență de gătit dacă aveți probleme cu o bază de gătit.
  • Imaginea intitulată acceptă greșeli și învățați de la ei Pasul 16
    6. Cred în abilitățile tale. Cercetările sugerează că oamenii care cred că pot învăța din greșeli sunt, de fapt, mai probabil să învețe din greșeli. Știind că este posibil să învățați din greșeli este un pas bun spre a face acest lucru.
  • După o greșeală, cum ar fi arderea unui vas, spuneți-vă "pot învăța de la asta. Este posibil să folosiți această experiență. Acum știu să folosesc o temperatură a cuptorului mai scăzut."
  • Imaginea intitulată acceptă greșeli și să învețe din ele Pasul 17
    7. Știți că motivele nu sunt aceleași ca scuze. Ni sa spus să nu facem scuze pentru greșelile noastre, dar acest lucru este diferit de cunoașterea despre Motive pentru greșelile noastre. Dacă o masă pe care o gătiți nu iese bine, este bine să recunoașteți faptul că ați făcut o greșeală cum ar fi nu urmăriți rețeta destul de suficient sau atingeți pentru sare în loc de zahăr. Acesta este un motiv, nu o scuză. Căutarea motivelor din spatele greșelilor dvs. vă poate ajuta să faceți mai bine în viitor, pentru că vă va arăta unde ați greșit. Câteva motive pentru a căuta:
  • Fiind târziu la evenimente, din moment ce nu se ridică destul de devreme.
  • Obținerea scrisă pentru a împiedica un proiect, deoarece nu ați cerut clarificări.
  • În lipsa unui test deoarece ați neglijat să studiați sau nu ați prioritiza studiul dvs. bine.
  • Imaginea intitulată acceptă greșeli și învățați de la ei Pasul 18
    8. Dă-ți timp. Uneori, tot ce este nevoie pentru a învăța dintr-o greșeală este o singură trecere. Acest lucru nu este întotdeauna cazul, totuși. De multe ori, pentru a învăța dintr-o greșeală, trebuie să o facem de mai multe ori. Poate fi dificil de a prinde la început, așa că dă-ți libertatea de a face aceeași greșeală de câteva ori înainte de a fi frustrat.
  • sfaturi

    Iartă-te dacă continuați să faceți aceeași greșeală. Este bine să aveți o zonă care vă oferă o mulțime de dificultăți.

    Avertizări

    Evitați să vă gândiți că sunteți imun la greșeli, chiar dacă sunteți bine la ceva. Acest lucru poate face mai greu pentru dvs. dacă vă faceți rău.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar