Cum de a îngheța fructele uscate

Fructul proaspăt de fructe proaspete este o modalitate bună de a-și extinde durata de valabilitate - când este păstrată în mod corespunzător, unele soiuri vor dura aproape nedeterminate. Procesul este mai ușor dacă dețineți o mașină de congelare la domiciliu, dar acestea pot fi prohibitiv costisitoare pentru unii. Din fericire, este ușor să obțineți aceleași rezultate folosind propriul congelator sau cu câteva blocuri de gheață uscată, cu condiția să nu vă grăbiți prea mult.

Pași

Metoda 1 din 3:
Uscarea fructelor proaspete în congelator
  1. Imagine intitulată Frgeze uscate Pasul 1
1. Alegeți fructele cu un conținut ridicat de apă. Mere, fructe de padure, struguri, piersici și pere sunt printre cele mai populare alegeri pentru uscare prin înghețare. Cu toate acestea, puteți folosi și banane, kiwis, mango, ananas, citrice sau aproape orice altceva s-ar putea să vă bucurați în viitor.
  • Alimentele care conțin o mulțime de umiditate tind să fie cea mai ușoară pentru a lucra cu. Când îi îngheți, ei devin înghețați, ceea ce îi ajută să-și păstreze structura pe măsură ce umiditatea se evaporă încet.
  • Fructele sunt unele dintre cele mai simple alimente pentru a deshidrata, ceea ce le face un loc perfect pentru a începe daca intri doar in uscare prin congelare.
  • Imagine intitulată Frgeză uscată Pasul 2
    2. Spălați și uscați fructele. Plasați fructele într-un strat de colandere sau fir și le conduceți sub un curent de apă rece. Faceți un efort pentru a îndepărta cât mai mult murdărie, resturi și reziduuri de ceară. Când ați terminat, bate fructele uscate cu un strat de prosoape de hârtie pliate sau un prosop curat și uscat.
  • Este important să vă uscați bine fructele înainte de a vă deplasa. Începând cu fructele umede, va crește cantitatea de gheață care trebuie să se evapore în congelator, determinând procesul de deshidratare să dureze mai mult.
  • Imagine intitulată Freeze Fructe uscate Pasul 3
    3. Plasați fructele pe o foaie de coacere spațioasă. Dacă este posibil, aranjați-vă fructele, astfel încât să existe un pic de cameră între fiecare piesă. Este în regulă dacă marginile se ating, dar încercați să nu mulțiați foaia de copt, deoarece acest lucru poate duce la lipirea. Mai mult spațiu înseamnă un flux de aer mai bun și un flux de aer mai bun înseamnă timpi de îngheț mai scurți.
  • Simțiți-vă liber să grupați împreună cât mai multe soiuri pe care le doriți într-o singură tavă. Doar organizați-vă ofertele în secțiuni pentru a le face mai ușor de sortare și de a stoca mai târziu.
  • De asemenea, puteți să vă așezați fructele pe un raft de răcire metalică sau de uscare, atâta timp cât piesele sunt destul de mari să nu alunece prin goluri.
  • Imagine intitulată Freeze Fructe uscate Pasul 4
    4. Înghețați-vă fructele timp de până la 4 săptămâni. Tot ce a lăsat să facă acum este plasarea fructelor în congelator și așteptați. Loturile mici de fructe de umiditate înalte pot deshidrata complet în cât mai puțin de o săptămână. Dacă lucrați cu fructe de uscare sau cu un sortiment de diferite soiuri, fiți pregătiți să le lăsați timp de câteva săptămâni sau chiar cât de mult o lună.
  • Pe măsură ce fructele se află, gheața pe care o conține se va întoarce treptat la vapori și se va disipa într-un proces cunoscut sub numele de "sublimare."
  • Evitați verificarea fructului dvs. pentru prima săptămână sau deschiderea ușii congelatorului mai mult decât este absolut necesar. Ridicarea temperaturii în congelator chiar și câteva grade poate adăuga considerabil la timpul de procesare global.
  • Bacsis: Pentru a testa dacă fructul dvs. este complet deshidratat, apucați o bucată și lăsați-o să se dezghețe. Dacă se întoarce negrul în timp ce se încălzește, înseamnă că există încă umiditate în interior.

  • Imagine intitulată Freeze Fructe uscate Pasul 5
    5. Păstrați-vă fructele într-un recipient etanș la sau sub temperatura camerei. Când fructul dvs. este complet deshidratat, scoateți foaia de coacere din congelator. Utilizați o lingură, o spatulă sau un ustensil similar pentru a scoate fructele într-o serie de pungi de plastic refirmate, borcane de sticlă de sticlă sau containere alimentare cu combustibili. Faceți loc pentru aceste recipiente în frigider sau congelator sau puneți-le departe pe un raft în cămară.
  • Când sunt stocate corespunzător și izolate din umiditate, fructele uscate prin îngheț pot dura decenii!
  • Evitați să vă lăsați fructul de îngheț uscat să stea pe blaturile dvs. Umiditatea ridicată a umidității și a temperaturilor fluctuante din bucătăria dvs. ar putea să o facă rău la o rată mult mai rapidă.
  • Metoda 2 din 3:
    Păstrați-vă fructele cu gheață uscată
    1. Imagine intitulată Freeze Fructe uscate Pasul 6
    1. Cântărește cantitatea totală de fructe pe care doriți să le înghețați-uscați. Odată ce ați selectat fructele sau fructele de alegere, transferați-le într-un recipient ușor și setați recipientul pe o scară de bucătărie digitală. Notați sau faceți o notă mentală a greutății totale, deoarece acest lucru vă va spune cât de mult gheață uscată va trebui să cumpărați.
    • S-ar putea să vă puteți cântări fructele folosind o scară standard de baie dacă veți fi înghețați cu mai multe kilograme simultan. Pentru loturi mai mici, veți avea nevoie de sensibilitatea unei scalei de bucătărie.
    • Nu uitați să spălați și să vă uscați bine fructul înainte de a îngheța-o uscare.
  • Imagine intitulată Freeze Fructe uscate Pasul 7
    2. Achiziționați o cantitate de gheață uscată egală cu greutatea fructului. Gheața uscată este vândută la multe magazine de produse alimentare, precum și magazine de înghețată și magazine de aprovizionare de partid. Veți folosi un raport de 1: 1 de gheață uscată la fructe proaspete pentru uscare prin congelare, deci asigurați-vă că ridicați cât de mult aveți nevoie.
  • Pentru a îngheța cu 2 kilograme (0.91 kg) de fructe, veți avea nevoie de exact 2 kilograme (0.91 kg) de gheață uscată.
  • De obicei, puteți obține un bloc de gheață uscată de 1 lire (450 g) pentru aproximativ 1-3 USD.
  • Imagine cu denumire Fructe uscate Pasul 8
    3. Porționați fructele în saci de congelator din plastic. Puneți obiecte mici cum ar fi fructe de padure și struguri în întregime și tăiați fructe mai mari cum ar fi merele, bananele și prunele în felii sau bucăți pentru a le face să se potrivească mai bine. Apăsați cât mai multă aer din pungi, înainte de a le închide. Prea multă oxigen va crește șansele de a distruge fructele dvs. prematur.
  • Pungile de fermoar sunt preferabile cu bunul care se închide, deoarece sunt mai puțin probabil să se deschidă accidental.
  • Dacă vă înghețați o varietate de fructe, etichetați fiecare sac cu un marcator permanent. În acest fel, veți putea să spuneți cu ușurință ceea ce este în interior după ce conținutul lor a fost deshidratat.
  • Un avantaj al sacrificării fructelor înainte de a îngheța este că nu va trebui să vă deranjez să îl transferați într-un recipient separat când ați terminat.
  • Imagine cu denumire Fructe uscate Pasul 9
    4. Plasați pungile de fructe într-un răcitor izolat. Adăugați pungile în partea de jos a răcitorului, răspândirii acestora, astfel încât acestea să fie cât mai plane. Dacă intenționați să vă uscați în același timp o cantitate mare de fructe, stivuiți pungile de sus unul de partea superioară pentru a vă folosi mai bine spațiul disponibil.
  • Dacă dețineți deja un răcitor, dar nu vă place ideea de umplere plină de gheață uscată, cumpărați un răcitor ieftin de styrofoam pentru a vă usca prin înghețare. Unul dintre acestea va face treaba la fel ca și un model pricier.
  • Nu puneți niciodată gheață uscată în frigider sau congelator. Este prea rece chiar și pentru aceste locuri și se va topi rapid fără izolație corespunzătoare.
  • Imagine intitulată Freeze Fructe uscate Pasul 10
    5. Acoperiți fructele complet cu gheață uscată. Deschideți pachetul de gheață uscată și agitați-l în răcitorul deasupra fructelor. Faceți tot posibilul pentru a distribui-o într-un strat uniform. În mod ideal, fructele ar trebui să fie abia vizibile de dedesubt.
  • Dacă gheața dvs. uscată a venit într-un bloc solid, este posibil să fie necesar să o întrerupeți înainte de ao adăuga la răcitorul dvs.
  • Când lucrați cu gheață uscată, purtați întotdeauna mănuși și configurați materialele într-un spațiu bine ventilat. Ar putea provoca arsuri dacă vine în contact direct cu pielea. În mod similar, respirația fumului ar putea duce la iritarea respiratorie.
  • Imagine intitulată Freeze Fructe uscate Pasul 11
    6. Înghețați fructele pentru până la o zi întreagă. Deoarece gheața uscată este undeva în bullpark de -109 ° F (-78 ° C), acesta evaporează umiditatea din alimente mult mai repede decât un congelator obișnuit. Dacă vă deshidrați doar 1-3 kilograme (450-1,360 g) de fructe, ar trebui să fie gata în aproximativ 24 de ore. Mai ales loturi mari de aproximativ 5 lire sterline (2.3 kg) sau mai mult se pot apropia de 36-48 de ore.
  • Veți ști că fructele tale sunt gata să iasă din răcitor când toată gheața uscată a dispărut.
  • Avertizare: Coborâți capacul răcitorului, dar nu-l închideți. Dacă este sigilat, gazele eliberate de gheața uscată ar putea construi suficient pentru a face să explodeze!

  • Imagine intitulată Freeze Fructe uscate Pasul 12
    7. Depozitați fructele uscate la îngheț la temperatura camerei sau mai jos. Scoateți cu grijă pungile de la răcitor și organizați-le pe un raft în cămară. De asemenea, le puteți mișca în frigider sau congelator pentru a vă asigura că acestea rămân sub 68-70 ° F (20-21 ° C), care este optimizată pentru maximizarea duratei de viață a obiectelor uscate prin îngheț.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind o mașină de uscare a înghețului
    1. Imagine intitulată Frgeză Dry Fruit Pasul 13
    1. Investiți într-o mașină de uscare prin congelare acasă. În zilele noastre, există multe companii care vând mașini de uscare prin congelare care iau dificultatea de a deshidrata diverse alimente la domiciliu. Una dintre aceste mașini ar putea face o adăugare binevenită în bucătăria dvs. dacă înghețarea este o parte comună a rutinei dvs. de pregătire a alimentelor.
    • Mașinile de uscare a înghețului vin cu un preț destul de abrupt - acestea pot varia de la 1.700 $ pentru o unitate de bază la aproximativ 4.000 de dolari pentru modelele high-end.
    • Atunci când decideți dacă să faceți sau nu investiția, luați în considerare cât de mult timp și forță de muncă este probabil să salvați prin utilizarea unei mașini de congelare în locul altor metode mai puțin eficiente.
  • Imagine cu denumire Fructe uscate Pasul 14
    2. Așezați-vă fructele pe tăvile de îngheț furnizate. Tăiați fructe mari în bucăți, felii sau pene pentru a se asigura că se vor potrivi confortabil și dehidrat în mod corespunzător. Separați bucățile individuale de fructe pentru a le împiedica să se lipi împreună.
  • Desemnați o tavă pentru fiecare dintre fructele pe care le veți îngheța sau de a grupa diferite selecții împreună pe aceeași tavă pentru a economisi timp.
  • Bacsis: Asigurați-vă că nici una dintre piesele dvs. nu este mai înaltă decât părțile laterale ale tăvilor. În formă de elemente ciudate sau prea voluminoase ar putea influența timpii de îngheț.

  • Imagine intitulată Freeze Fructe uscate Pasul 15
    3. Încărcați tăvile în aparat și apăsați START. Este atat de simplu! Cele mai multe mașini de congelare au doar un mod principal de înghețare, deci nu este nevoie să ne confruntați cu o mulțime de setări complicate. Odată ce porniți mașina, ușa se va bloca și va apărea un cronometru afișând cât timp au rămas elementele.
  • În funcție de modelul pe care îl utilizați, este posibil să fie necesar să parcurgeți o scurtă listă de verificare a sarcinilor preliminare înainte de a putea activa mașina. Aceasta ar putea include asigurarea unui tampon de izolare detașabil și închiderea supapei de scurgere încorporată.
  • Imagine intitulată Freeze Fructe uscate Pasul 16
    4. Păstrați fructele uscate la congelare la temperatura camerei sau răcitorul. Când fructul dvs. este gata să iasă, deblocați și deschideți ușa mașinii, scoateți tăvile și transferați fructele pentru a reveni la saci de plastic sau borcane fixe sau containere de depozitare. Stați containerele din frigider sau congelator sau așezați-le pe un raft în cămară până când sunteți gata să le utilizați.
  • Luați în considerare cheltuielile puțin în plus pe un dispozitiv de etanșare cu vid pentru a vă menține fructele înghețate pentru mai mult timp. Unul dintre aceste dispozitive îl va ajuta să-l protejeze de umiditatea atmosferică în timp ce este în depozit.
  • sfaturi

    Bucurați-vă de fructele uscate înghețate as, sau rehidratați-l și adăugați-l la mâncărurile și deserturi preferate.
  • Dacă fructele de înghețare se dezvoltă un miros ciudat sau sau începe să prezinte semne de mucegai sau decolorare, este mai bine să-l aruncați și să pregătiți un nou lot.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Uscarea fructelor proaspete în congelator

    • Fructe
    • Congelator
    • Foaie de copt spațioasă
    • Containere de depozitare reevaluate etanșe
    • Strainer de sârmă
    • Prosoape de hârtie sau prosoape curate și uscate
    • Cuțit și tablă de tăiere (opțional)
    • Răcire de metal sau rack de uscare (opțional)

    Păstrați-vă fructele cu gheață uscată

    • Fructe
    • Răcitor izolat
    • Gheata uscata
    • Scala de bucătărie
    • Pungi de congelare din plastic
    • Marker permanent
    • Cuțit și tablă de tăiere (opțional)

    Folosind o mașină de uscare a înghețului

    • Masina de uscare prin congelare
    • Containere de depozitare reevaluate etanșe
    • Cuțit și tablă de tăiere (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar