Cum să devii un furnizor de piață fermierilor

Piețele fermierilor, odată ce modul tipic de vânzare a produselor de secole, au crescut din nou pentru a deveni o parte importantă a cumpărăturilor de alimente locale. Ele sunt locul pentru a găsi produse locale proaspete, prinde-te cu oamenii din comunitate, împărtășesc mâncăruri mari și iau acasă sezonier tratează că supermarketurile nu vor fi neapărat să vândă. Și dacă doriți să faceți parte dintr-o piață a fermierilor locali și să vă vindeți propria casă de casă sau la locuință produse de hrană sau de uz casnic, atunci va trebui să faceți unele planificări pentru a vă asigura că eforturile dvs. sunt la fel de eficiente, deoarece acestea sunt profitabile.

Pași

  1. Imaginea intitulată deveni un furnizor de piață de fermieri Pasul 1
1. Faceți o listă de verificare a tot ceea ce veți avea nevoie, pentru a fi pregătit. Acest lucru face mai ușor să se asigure că totul a fost făcut sau ales și împachetat pentru a preveni panica de ultimă oră. Fiind parte a unei piețe a fermierilor înseamnă o muncă grea. Va trebui să pregătiți produsele care duc la zi, să o transporte în siguranță și să se înființeze foarte devreme dimineața înainte de sosirea clienților. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să vă purtați propriul stand sau afișaj, în funcție de ceea ce oferă piața locală. În timpul zilei, va trebui să fiți prezenți și fermecători pe tot parcursul zilei și chiar și pauza de prânz poate fi un sandwich grasit în timp ce stați în spatele produsului pe care îl vindeți. La fel, această muncă grea merită - obțineți returnări mai bune pentru comerțul cu amănuntul de produse alimentare decât să participați la licitația alimentară și la cualt la un lanț de supermarketuri. Și interacțiunea socială este distractivă, plină de viață și reală.
  • Este o idee bună să vă faceți prieteni rapid la piață, deoarece acești oameni vă vor acoperi când aveți nevoie de o pauză de baie sau trebuie să vă dați să vă schimbați. La rândul său, se așteaptă la aceeași copertă de la tine.
  • Planificați să faceți acest lucru singur sau cu un prieten sau un partener? Este mai ușor când cel puțin doi dintre voi împărtășesc efortul.
  • Imaginea intitulată deveni un furnizor de piață de fermieri Pasul 2
    2. Decideți ce veți vinde. Piețele agricultorilor tind să vândă produse proaspete cultivate (tot felul de legume și fructe, nuci și semințe etc.) produse de carne proaspăt ucisă, pește proaspătă, produse de casă sau artizan, băuturi (cald sau rece) și alimente de casă, cum ar fi gemuri și jeleuri, Pâtés - Pahtaes (Spreaduri de carne), Terries - Tuhreens (carne tocată și gătită, pește sau legume pentru a servi rece), jerky, muraturi, sosuri, condimente etc. Unele lucruri de luat în considerare includ:
  • Faceți publicitate că creșteți alimente într-un mod special să-și sporească recursul și valoarea clienților. Cum ar fi, sunteți un cultivator organic sau convențional?
  • Aranja pentru transportul corespunzător Pentru a vă aduce alimentele pe piață. Nu este o bună creștere a unei culturi minunate de mazăre și dovleci și să nu fie capabili să-i facă pe piață pentru lipsă de o mașină, o remorcă sau o mașină mare. Dacă nu aveți transport adecvat, există altcineva care ar fi capabil și fericit să ajute?
  • Vindem numai produse de specialitate pentru industria cabana -- Dacă acestea ar putea vinde bine - cum ar fi săpunuri de casă, produse de frumusețe, piele sau produse din lemn, ierburi, cusute sau tricotate, îmbrăcăminte etc. -- sau să faceți o parte din standul dvs. pentru ei în timp ce încă vândă produse alimentare.

    Feriți-vă de piețele agricultorilor care sunt foarte puriste despre ceea ce este vândut și preferă doar alimente proaspete - totul depinde de locul în care locuiți și ceea ce oamenii consideră că face o piață a fermierilor.
  • Imaginea intitulată deveni un furnizor de piață de fermieri Pasul 3
    3. Obțineți certificat de consiliul de sănătate în județul sau zona dvs. Dacă sunteți un furnizor de alimente (pe care majoritatea oamenilor), probabil că va trebui să obțineți certificat, dacă serviți alimente. Știu ce reguli există în legătură cu creșterea, producerea, servirea și / sau vânzarea de alimente. Multe jurisdicții au legi stricte împotriva vânzării produselor alimentare de la bucătării de acasă, deși în recunoașterea dorinței crescânde a oamenilor de a vinde și cumpăra produse alimentare de casă, unele dintre aceste restricții încep să fie relaxate din nou. Dacă aveți nevoie să utilizați un spațiu de bucătărie comercial, puteți organiza o cooperativă pentru a împărtăși cu o altă persoană sau grup de persoane, de asemenea, vânzarea de pe piață?
  • Știți cum să evitați pericolele potențiale atunci când faceți alimente de casă utilizând proceduri corecte, cum ar fi sticle de sterilizare și folosind căldură ridicată etc. Dacă nu sunteți sigur, citiți-vă pe tipul de mâncare înainte de a decide că îl veți include ca parte a standului dvs. - niciun punct să aveți gemuri și salsa - dacă nu puteți fi deranjat să treceți prin hassle de sterilizare și etanșarea corectă.
  • Dacă sunteți certificat de o consiliu de sănătate sau de o agenție similară, așteptați oficialii să vină la inspecții atunci când piața este activată. Păstrați totul curat, ordonat și curat, folosind acoperitoare de cap, mănuși din cauciuc / plastic. Dacă aveți încălcări, atunci vi se poate cere să plecați, cel puțin pentru acea piață, până când totul va fi sortat.
  • Imaginea intitulată deveni un furnizor de piață de fermieri Pasul 4
    4. Contactați-vă cu proprietarul, masterul sau organizatorul pieței. Această persoană (sau poate chiar și un comitet) vă va spune care sunt regulile pentru a deveni parte a pieței. În unele cazuri, va fi destul de formală și va trebui să vă prezentați unui interviu pentru a convinge ceilalți proprietari și operatori că sunteți un participant demnă, probabil să vândă produse de calitate. Aflați dacă există o cooperativă pe care o puteți alătura - cooperativele oferă putere în numere care, de asemenea, ajută la acoperirea marketingului și vânzărilor și distribuției chiar și dincolo de piață.
  • Au un pas de vânzări deja pregătit în avans. Veți fi mai bine, dacă prezentați la fel de încrezător și ați decis deja cu privire la ceea ce doriți să contribuiți la piață.
  • Verificați concurența potențială înainte de a merge. Deși majoritatea piețelor agricultorilor au un spirit de cooperare, nu are nici un rost să fie cea de-a cincisprezecea margine de vânzare, deoarece nu vor exista suficienți clienți pentru a merge în jur. Gândiți-vă la modalitățile de a adăuga valoare produsului dvs. - dacă aceasta este o problemă, cum ar fi transformarea acelor fructe de padure în Berry Milkshakes. Sau, probabil, întoarceți-vă standul într-o clasă de gătit, arătând oameni 101 modalități de a face lucrurile cu fructe de padure pe care le-au cumpărat de la dvs. sau de la alții, toate pentru o mică taxă.
  • Așteptați ca piața să vă ofere și câteva informații. Întrebați câți clienți există, ce fluctuații sezoniere există, dacă există costuri pentru menținerea unui stand (cum ar fi nevoia de a plăti, chiar dacă nu vă întoarceți o dată) și ce asigurări sunt furnizate pentru a acoperi răspunderea publică.
  • Este piața sub acoperire sau în aer liber? Unele piețe au un sistem de a fi în aer liber atunci când vremea este bine, dar se mișcă sub acoperire, dacă este rea. O lipsă de acoperire poate afecta decizia dvs. de a participa.
  • Imaginea intitulată deveni un furnizor de piață de fermieri Pasul 5
    5. Pregătiți standul sau standul de piață. Odată ce ați acceptat ca parte a pieței agricultorilor, planificați cum vă veți pune la dispoziție mărfurile. Veți avea o masă cu scaune, un stand, un cort sau doar produsul dvs. așezat pe ceva simplu ca o remorcă sau baloturi de fân? În funcție de ceea ce decideți va fi metoda dvs. de afișare, va trebui să obțineți sau să achiziționați elementele. Este posibil să aveți nevoie de scaune pliante, tabel de pădure, cort de afișare, baldachin sau umbrelă mare, standuri, fețe de masă, titulator de bani și un calculator. În unele cazuri, s-ar putea să fiți în măsură să acceptați tranzacțiile cu carduri de credit, deci luați în considerare echipamentele cum ar fi o mașină de vânzare portabilă sau chiar a unui telefoane mobile. Amintiți-vă că numerarul este adesea rege la piața agricultorilor și mulți oferă ATM-uri pentru retrageri de numerar, astfel încât să nu doriți să mergeți la această cheltuială adăugată.
  • Indiferent ce alegeți să vă păstrați banii, asigurați-vă că este sigur și întotdeauna în ochii dvs. Mulți furnizori aleg să transporte bani într-o pungă de bum purtată în jurul taliei. Dacă sunteți inovativ, puteți chiar să împărțiți sacul Bum în monede și note și schimbări de rezervă.
  • Imaginea intitulată deveni un furnizor de piață agricultor Pasul 6
    6. Pregătiți-vă cu o zi înainte de piață. Nu veți avea timp să împachetați sau să alegeți în ziua pieței - de obicei, va fi tot ce puteți face pentru a ieși din pat și a ajunge acolo frumos și devreme. Cea mai bună abordare este să pregătiți toate produsele și să împachetați mașina sau vanul cu o noapte înainte, gata pentru un concediu timpuriu. Excepția de la acest lucru poate fi, dacă sunteți fericit să mergeți foarte devreme noaptea înainte - și ridicați-vă extrem de devreme pentru a coace sau a face mâncare chiar înainte de a pleca.
  • În multe cazuri, este mai ușor să se coace cu o zi înainte, și dacă mâncarea se poate descurca, chiar mai devreme decât asta. Încercați să înghiți unele produse și să le dezghețați cu o noapte înainte.
  • Bunuri de pachete care o cer.
  • Alegeți producerea cu o zi înainte și ați încărcat-o în cutii sau alte recipiente gata de plecare. Păstrați într-un loc răcoros gata pentru încărcarea rapidă chiar înainte de a pleca.
  • În cazul în care piața cere să enumerați ingredientele alimentelor pregătite, să faceți etichete sau etichete în zilele anterioare. Este o idee bună să faceți acest lucru dacă piața o cere sau nu, pe măsură ce clienții le place să știe ce este în mâncarea lor. Dacă faceți etichete pe computer, salvați-le într-un dosar pentru utilizare ulterioară - acest lucru va accelera lucrurile când faceți din nou același produs.
  • Cârlige remorca până la vehiculul tău în pregătire. Dacă ar trebui să vă retrageți cu o remorcă, încercați să îl inversați (rotiți-l la 180 de grade) și faceți-l înapoi în unitatea dvs. în timpul zilei, când este mai ușor să vedeți. Sau, lăsați-o pe stradă în fața casei dvs., dacă este în siguranță.
  • Organizați schimbarea. Veți avea nevoie de o mulțime de schimbări, deci să vă îndreptați spre bancă, dacă nu ați ajuns deja suficient.
  • Imaginea intitulată Deveniți un furnizor de piață agricultor Pasul 7
    7. Du-te la culcare devreme! Piețele agricultorilor sunt, de obicei, într-o sâmbătă sau duminică, chiar dacă este o noapte de vineri sau sâmbătă, încercați să ajungeți la culcare în jurul orei 9:00 p.M. Veți avea nevoie de toată energia pe care o puteți obține în dimineața zilei.
  • Imaginea intitulată deveni un furnizor de piață agricultor Pasul 8
    8
    A se trezi devreme Dimineața pieței. Du-te mai devreme, dacă este prima dată - astfel încât să puteți obține totul configurat. Pe măsură ce deveniți mai experimentați, veți învăța comenzi rapide care vă cumpără un pic mai mult timp în pat, dar pentru începător, este mai bine să începeți mai devreme, astfel încât să puteți rezolva ceva care nu poate merge la prima dată.
  • Imaginea intitulată deveni un furnizor de piață fermierilor Pasul 9
    9. Angajați clienții dvs. Spuneți întotdeauna un prietenos "Salut" sau "Buna dimineata!" Pentru oamenii care merg în fața cabinei tale. Fiți gata să discutați despre produsul dvs. în detaliu, originile, pasiunea dvs. pentru el și cât de proaspătă este. Scopul unei piețe a fermierilor este abilitatea de a tăia intermediarul și de a se angaja direct cu clienții astfel încât să poată înțelege dragostea și îngrijirea care a intrat în producerea produselor pe care le oferiți. Fi pregătit să-și petreacă timpul de chat - este parte și parcelă de a fi implicat într-o piață a fermierilor.
  • Zâmbiți, chiar dacă nu există camere în jur. Clienții doresc să intre într-o cabină care are oameni prietenoși să o facă.
  • Fi mândru de ceea ce faci. Faceți parte din restaurarea alimentelor locale care sunt produse și vândute direct consumatorilor fără toate ineficiența și distanțarea lanțului de vânzări alimente mai mari a adus în joc. Vă ajutați să construiți comunitatea, să creați un trai pentru dvs. și poate pentru alții și îi ajutați pe oameni să mănânce mâncarea sănătoasă pe care o merită.
  • sfaturi

    Ambalați un kit de urgență doar în cazul în care se întâmplă ceva.
  • Dacă aveți premii pentru produsul dvs., aduceți-le și afișați-le, astfel încât toată lumea o poate vedea. Când oamenii văd că ai un premiu, vor dori să-l cumpere pentru ei înșiși.
  • Unii oameni sunt la mai mult de o piață pe sezon, uneori trei sau patru. Este ușor dacă sunteți o franciză sau o parte a unei cooperative - dacă aceasta este ceea ce doriți să faceți, nu ezitați să investigăm căi de a vă extinde REACH.
  • Când te duci la piață, adu tone de apă. În timpul lunilor mai calde, acesta poate ajunge până la 105 ° F sau 40 ° C și puteți obține deshidratat rapid. Dacă locuiți undeva care primește acest fierbinte, vă acoperiți întotdeauna și produsul dvs. cu un baldachin de un fel - clienții vor aprecia și umbra.
  • Avertizări

    Fiți pregătiți pentru ploaie, furtuni, vânt și blistering soare fierbinte. Aduceți un ventilator electric, dacă va funcționa unde sunteți staționați.
  • Aduceți mizele pentru a lega și greutățile pentru a cântări baldachinul în jos - uneori vântul este atât de puternic încât ar putea să-ți arunce baldachinul!
  • Fii entuziast, zâmbet. Nu vă slăbiți sau trageți brațele ca și cum nu sunteți foarte interesat să întâlniți noi clienți. Uneori, există oameni care fac fotografii ale pieței și nu doriți să vă prindeți să vă plictisiți plictisit! Urmăriți limba corpului în general - nu doriți să dați semnalele pe care nu vă interesează că ați apelat clienții la cabina dvs. sau par să le ignorați.
  • Fiind un furnizor este mult de lucru. Trebuie să vă puneți totul în ea și probabil că veți fi purtați repede. Dar, în timp, creșteți rezistența și învățați modalități de a face față, astfel încât în ​​curând să pară mult mai ușor.
  • Va trebui să fiți pregătiți în seara anterioară, pentru a vă configura la fața locului. Acest lucru ar putea însemna 5 sau 6 dimineața!
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Cort, baldachin, umbrelă mare
    • Afișaj tabel, masă de rulare, masă pliabilă, cutii stivuite
    • Legume și fructe
    • Semne și etichete
    • Licențe sau certificare (dacă este cazul)
    • Vehicule de transport, remorcă
    • Schimbați și un pachet bum pentru a vă purta banii pe corpul vostru
    • Calculator, eventual atașat la tejghea
    • Pungi de transport (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar