Cum se creează interes pentru studii

Este ușor să pierdeți interesul față de studiile dvs., indiferent dacă vă place un anumit subiect, vă simțiți copleșiți de muncă, fie că sunteți doar plictisit în clasele dvs. Când găsiți o modalitate de a vă bucura de ceea ce studiați, veți fi mai motivați să faceți bine în școală - și să vă distrați chiar să o faceți!

Pași

Partea 1 din 2:
Setarea atitudinii corecte
  1. Imagine intitulată Creați un interes în studiile Pasul 1
1. Identificați ce vă interesează în mod natural. În timp ce este posibil să nu fiți cel mai mare fan al fiecărui subiect, probabil că sunteți interesat de cel puțin câteva. Dacă puteți identifica lucrurile pe care le doriți să învățați, atunci acest lucru vă poate ajuta să deveniți mai interesați de școală în general. Când sunteți atrași în mod natural pentru a face ceva (cum ar fi studiul unui subiect preferat), se numește motivația intrinsecă și găsirea acestui lucru poate crește succesul la școală.
  • Gândiți-vă la ce cursuri plătiți cea mai mare atenție, care păreați să faceți cele mai bune lucruri, care nu vă deranjează să studiați, etc. Acest lucru poate indica ce subiecți sunteți interesați în mod natural.
  • Imagine intitulată Creați un interes în studiile Pasul 2
    2. Puneți clasele pe care nu le place în perspectivă. Dacă încercați, puteți deveni interesat de un subiect, chiar dacă nu credeți că vă place. Încercați să vă gândiți la scopul clasei pe care le luați și de ce trebuie să le luați. Aceasta se numește Găsirea motivației extrinseze.
  • Gândiți-vă la clase ca pietre pasive. De exemplu, dacă doriți să mergeți la colegiu, atunci știți că trebuie să terminați și să faceți bine în clasele dvs. de liceu, și acest lucru vă poate motiva să vă interesați de ei.
  • Puteți chiar să vă puneți cursurile într-o perspectivă mai precisă. De exemplu, dacă doriți să fiți inginer, dar nu vă place profesorul dvs. de algebră, amintiți-vă că faceți bine în algebră este doar un pas timpuriu pe calea spre realizarea obiectivului dvs. de carieră.
  • Imagine intitulată Creați un interes în studiile Pasul 3
    3. Relaționați ceea ce studiați la viața dvs. de zi cu zi. Uneori, s-ar putea să pierdeți interesul în studiile dvs. atunci când nu puteți vedea de ce un subiect este important sau relevant pentru viața dvs. în afara școlii. Înțelegerea unor modalități distractive și interesante pe care școala le poate fi relevantă poate lua plictiseala și Distracția. De exemplu:
  • Cunoașterea elementelor de bază ale chimiei vă poate îmbunătăți gătitul.
  • Clasele de limba engleză vă vor învăța să înțelegeți lucruri precum limbajul, retorica și convingerile figurative. Cunoașterea acestor informații vă poate ajuta să înțelegeți modul în care funcționează publicitatea atunci când încorporează lucruri precum sloganurile atrăgătoare și apelul sexual.
  • Clasele de istorie vă pot ajuta să înțelegeți când cărțile populare, emisiunile de televiziune, filmele etc. se bazează pe evenimente istorice (și se distrează în evidență atunci când primesc lucrurile greșite). De exemplu, Game of Thrones Echoes duelurile medievale și războaiele din secolul al XV-lea din trandafiri, în timp ce Downton Abbey este o descriere destul de precisă a vieții pe un conac englez la începutul secolului al XX-lea (dar o singură lovitură a inclus o sticlă de apă modernă în fundal din greșeală).
  • Matematica poate fi folosită în multe situații practice, cum ar fi efectuarea impozitelor, calculând cât de mult vopsea aveți nevoie pentru a acoperi un perete și pentru a vă imagina cât de mult veți plăti un împrumut de mașină.
  • Imagine intitulată Creați un interes în studiile Pasul 4
    4. Examinați convingerile despre școală. Dacă sunteți convins că un subiect nu este distractiv sau util, sau dacă în general, nu sunteți interesat de școală, gândiți-vă dacă vreo convingere vă ține înapoi. Dacă puteți identifica aceste convingeri negative și le puteți elimina, este mai probabil să fiți motivați pentru școală. De exemplu:
  • Dacă nu sunteți interesat de un anumit subiect, cum ar fi engleza, gândiți-vă dacă cineva ți-a spus vreodată că nu ai fost un scriitor bun. Dacă da, gândul negativ nu trebuie să te țină înapoi. Du-te la profesorul dvs. actual și explicați-vă și întrebați-l despre modalități de îmbunătățire.
  • Țineți minte că nu este doar responsabilitatea profesorului dvs. de a vă menține motivat pentru școală. Chiar dacă credeți că aveți un profesor rău, amintiți-vă că vă puteți ocupa de învățarea dvs. și să decideți ce doriți să vă interesați.
  • Dacă vă simțiți ca un anumit subiect, nu este interesant, discutați cu prietenii care îi place și văd dacă vă pot explica de ce o consideră distractivă.
  • Imagine intitulată Creați un interes în studiile Pasul 5
    5. Identificați stresul. În timp ce lipsa de interes sau dificultăți academice într-un anumit subiect ar putea duce la pierderea interesului pentru școală, alți factori de stres obișnuiți pot face același lucru. Acestea pot include îngrijorarea cu privire la aspectul dvs., problemele sociale, agresiunea etc. Dacă aveți probleme într-o zonă ca una dintre acestea, discutați cu un părinte, consilier, profesor, prieten sau altă persoană în care aveți încredere în obținerea ajutorului. Dacă vă puteți reduce stresul, este mai probabil să fiți interesați de studiile dvs.
  • Imagine intitulată Creați un interes în studiile Pasul 6
    6. Nu fi prea competitiv. Unele cantități de concurență prietenoasă poate fi distractivă și o motivație de învățat. Cu toate acestea, prea multă concurență produce anxietate, care poate lua de la învățare. Concentrați-vă pe a vă face bine și pentru a vă atinge obiectivele.
  • Încercați să fiți competitivi numai atunci când este distractiv și vă face interesați de școală, cum ar fi lucrul la un proiect de știință Fair sau Chest.
  • Nu trebuie să fii cel mai bun în tot. Setați propriile obiective realiste și nu vă faceți griji prea mult despre ceea ce fac alții. Dacă doriți să câștigați o anumită clasă pe un test, de exemplu, muncesc din greu pentru ao realiza și nu vă faceți griji despre cine câștigă un scor mai mare.
  • Imaginea intitulată Creați un interes în studiile Pasul 7
    7. Scrieți ceea ce faceți și nu vă place. Uneori, luarea lucrurilor pe hârtie vă poate ajuta să vă dați seama cum să vă faceți mai mult interesați de studiile dvs. Scoateți o bucată de hârtie și trageți o linie în jos. Pe de o parte, scrieți "Lucruri pe care nu le place," și pe cealaltă parte, scrieți "Lucruri care îmi plac."
  • Notați tot ce nu vă place despre școală. Încercați să fiți cât mai detaliat posibil. Mai degrabă decât să spună, "Școala e de rahat și e prost," încercați să spuneți ceva de genul "Mă simt jenat când profesorul îmi întreabă o întrebare și nu știu răspunsul."
  • Notați tot ce vă place despre școală. Această parte poate fi o provocare, dar încercați din greu să găsiți unele lucruri pentru a pune aici. Sunt șanse, există ceva ce vă bucurați de școală, chiar dacă este doar atârnând cu prietenii dvs. la locaș.
  • Uită-te la lista ta. Ce puteți face despre lucrurile pe care nu le place? De exemplu, dacă vă simțiți speriat de faptul că nu aveți un răspuns când profesorul vă solicită, puteți încerca să pregătiți o întrebare pentru a cere înainte de clasă și ridicarea mâinii înainte ca profesorul să vă poată apela. În felul acesta, știi că ai ceva de spus și presiunea este oprită.
  • Ce puteți face pentru a crește lucrurile pe care le faceți? De exemplu, dacă sunteți un computer whiz, poate că ați putea cere un timp suplimentar pe computerele la școală sau să faceți unele dintre temele dvs. pe un computer în loc de mână.
  • Imagine intitulată Creați un interes în studiile Pasul 8
    8. Discutați cu părinții, familia și prietenii dvs. despre școală. Când aveți un grup de oameni de oameni care vă interesează și doriți să faceți bine în școală, este mai probabil să fiți interesați de ea. Vorbind despre ceea ce învățați și faceți în școală o ține în minte într-un mod pozitiv. Părinții, familia și prietenii tăi pot fi ascultători mari.
  • Dacă părinții sau familia vă vor întreba despre școală, amintiți-vă că nu încearcă să vă bată. În schimb, ele arată interesul pentru ceea ce faceți și veți simți bine dacă vorbiți cu ei.
  • Nu vă fie frică să discutați despre problemele sau dificultățile pe care le aveți în școală. Un grup bun de sprijin va fi simpatic și încercați să vă ajutați.
  • Partea 2 din 2:
    Stabilirea obiceiurilor bune
    1. Imagine intitulată Creați un interes în studiile Pasul 9
    1. Stabiliți o rutină setată. Dacă vădeți în urmă în școala dvs. sau nu lăsați deoparte suficient timp pentru a vă face temele, poate crea tot felul de probleme care vă pot trage în jos. Pe de altă parte, dacă renunțați la anumite momente în fiecare zi pentru a vă studia sau faceți temele, veți rămâne în partea de sus a lucrurilor și veți fi mai probabil să vă interesați de studiile dvs. În plus, vă veți simți minunat despre îndeplinirea a ceea ce trebuie să faceți!
    • Păstrați o listă de desfășurare a lucrurilor pe care trebuie să le faceți pentru școală, cum ar fi într-un planificator de curs. Acest lucru vă va ajuta să urmăriți lucrurile. Trecerea sarcinilor pe măsură ce vă terminați vă va ajuta să vă simțiți realizați și să rămâneți motivați.
    • Încercați să găsiți un loc liniștit, fără distracție pentru a lucra.
    • Asigurați-vă că aveți grijă de școală înainte de a petrece timp pe computer, vizionați TV, jucând jocuri etc. Acest lucru ar putea părea greu la început, dar dacă aveți obiceiul de a avea grijă de ceea ce aveți nevoie pentru prima oară, veți avea în cele din urmă mai mult timp să petreceți pe alte lucruri pe care le bucurați.
    • Dacă aveți multe de făcut, amintiți-vă să programați pauze scurte. De exemplu, dacă veți studia timp de mai multe ore, amintiți-vă să faceți o pauză (cinci minute sau cam asa ceva) la fiecare oră pentru a vă șterge capul, umblați în jur, obțineți o gustare etc.
  • Imagine intitulată Creați un interes în studiile Pasul 10
    2. Prioritizați sarcinile școlare. Concentrați-vă pe activități de mare impact (cele care sunt cele mai importante sau interesante). Acest lucru vă va ajuta să construiți un impuls și să rămâneți interesați de studiile dvs. De exemplu:
  • Dacă aveți un examen mare, care contează pentru un procent mare din gradul dvs., studiind pentru asta ar putea veni înainte de a corecta un eseu deja scris pentru o altă clasă.
  • Dacă aveți un capitol de citit pentru o clasă de istorie pe care vă bucurați cu adevărat, ați putea începe cu asta înainte de a vă deplasa la temele de matematică, dacă vă place mai puțin. Alternativ, ați putea face mai întâi temele de matematică dacă este mai importantă și folosiți dorința de a citi capitolul pentru istorie ca motivator pentru a ieși din cale.
  • Încercați să evitați să studiați pentru mai multe subiecte provocatoare în aceeași zi. În schimb, răspândiți-le peste mai multe zile, astfel încât să nu vă descurajați.
  • Imagine intitulată Creați un interes în studiile Pasul 11
    3. Rupe sarcini mai mari în cele mai mici, mai ușor de gestionat. Dacă aveți un proiect sau un examen mare pentru a studia, poate părea descurajantă și vă va face să pierdeți motivația și interesul. Cu toate acestea, dacă rupeți sarcina în jos în părți mai mici, vă veți simți ca și cum ați realiza ceva și rămâneți interesat.
  • De exemplu, dacă aveți un examen de biologie care să apară, care acoperă 5 capitole ale manualului dvs., nu încercați să le studiați imediat. În schimb, studiați un capitol sau jumătate dintr-un capitol în fiecare zi care duce la examen. Veți simți bine despre progresul pe care îl faceți în fiecare zi.
  • Imagine intitulată Creați un interes în studiile Pasul 12
    4. Căutați modalități de a crea varietate în școala dvs. Dacă vă simțiți plictisit de școala pe care o faceți, amintiți-vă că nu trebuie să faceți întotdeauna lucruri în același mod. Un mic varietar va păstra lucrurile interesante. De exemplu:
  • Dacă trebuie să scrieți un raport de carte în fiecare lună și ați scris despre autobiografii, probabil încercați să scrieți pe un roman luna viitoare.
  • În loc să scrie un alt eseu în u.S. clasa de istorie, vezi dacă profesorul tău vă va permite să faceți o înregistrare în stilul unui spectacol de știri vechi de radio vechi. Ați putea chiar să faceți o serie de podcast-uri în loc de o serie de eseuri.
  • În loc de a citi doar Shakespeare cu voce tare în clasa ta engleză, vezi dacă poți efectua o scenă, înregistrează-o și partajați-o online pe un site streaming video pentru alții să se bucure și să comenteze.
  • Ați putea practica studiile de geometrie prin construirea unui model de scară a unei clădiri celebre sau a altui obiect.
  • Imagine intitulată Creați un interes în studiile Pasul 13
    5. Studiați cu prietenii. Fiind parte a unui grup de oameni care lucrează la același lucru poate fi un motivator pentru a face școala de școală - vă puteți examina reciproc, ajutați reciproc pe probleme sau subiecte dificile, etc. Dacă doriți să studiați cu prietenii, totuși, asigurați-vă că toată lumea rămâne în sarcină și nu se distra.
  • Puteți forma un grup de studiu în care toată lumea semnează un angajament de a lucra din greu, să rămână în sarcină și să-ți ajute reciproc. Când nu simțiți că sunteți singuri, este mai probabil să rămâneți interesați și motivați.
  • Imagine intitulată Creați un interes în studiile Pasul 14
    6. Cereți feedback. Dacă vă luptați în școală sau doriți doar să știți cum faceți, adresați-vă profesorilor dvs. pentru feedback. Vă puteți întâlni cu ei și obțineți ajutor cu o anumită misiune sau solicitați feedback general. Majoritatea profesorilor sunt bucuroși să vă ajute și să vorbim informal despre munca dvs. vă poate ajuta să vă simțiți mai mult în școală și să rămâneți interesați de studiile dvs.
  • Nu vă fie frică să vă spuneți profesorului dvs. dacă există o problemă în clasă. De exemplu, dacă vă simțiți ca un profesor care vă cheamă prea des, discutați cu el sau cu ea despre asta. Majoritatea profesorilor vor fi bucuroși să audă preocupările dvs. și să vă ajute să faceți bine.
  • Imagine intitulată Creați un interes în studiile Pasul 15
    7. Adresați-vă profesorilor să vă permită să participați la învățare și planificare. Veți fi mai interesați și vă îngrijiți mai mult despre studiile dvs. dacă sunteți investiți în ele. Profesorii dvs. ar putea fi dispuși să încorporeze idei pe care le aveți pentru învățare sau de a structura lecții pentru a le face interesante. Lăsați-i să știe despre stilul dvs. de învățare și lucrurile pe care le găsiți interesante, cum ar fi:
  • Varietate în tipul de atribuire
  • Prelegeri entuziaste
  • Oportunități de a alege ceea ce doriți să lucrați
  • Având exemple bune pentru a învăța de la
  • Învățarea de la jocuri (cum ar fi "Jeopardy" -Type quizess)
  • Imagine intitulată Creați un interes în studiile Pasul 16
    8. Recompensați-vă pentru efortul și succesele dvs. Când încercați din greu, faceți bine în școală sau atingeți un obiectiv, vedeți dacă există o oarecare locație pentru a vă recompensa. În timp ce probabil că nu doriți să faceți recompense tangibile, motivația dvs. primară pentru a face bine în școală, o recompensă acum și apoi vă poate ține interesul de studiile dvs. De exemplu:
  • Permiteți-vă să jucați un joc video preferat după ce ați terminat toată temele.
  • Adresați-vă părinților dvs. dacă puteți ieși la un restaurant preferat dacă faceți bine pe un examen mare sau obțineți note bune la sfârșitul semestrului.
  • Dacă vă completați toate misiunile și nu aveți niciun proiect mare, lăsați-vă să aveți un weekend pentru a petrece doar face lucruri pentru distracție, cum ar fi agățat cu prietenii, mergând la o plimbare sau vizionarea unui spectacol TV preferat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar