Cum să consolezi pe cineva

Când cineva se confruntă cu suferințe emoționale intense, este greu să știi exact cum să-i consolideze.Este important să rămâi calm și pozitiv.Indiferent dacă cineva a avut doar un accident, a primit știri Heartbreaking sau a pierdut controlul asupra emoțiilor lor un cont de stres în desfășurare în viața lor, există câțiva pași fiabili de bază pentru a lua atunci când încearcă să consoleze pe cineva.

Pași

Metoda 1 din 3:
Spunând lucrurile potrivite când cineva este supărat
  1. Imaginea intitulată face pe cineva să se îndrăgostească de tine Pasul 8
1. Spuneți persoanei că vă interesează.Nu există nici un lucru "corect" de spus când cineva este în durere emoțională - mai ales atunci când există un motiv perfect rezonabil pentru suferința lor.Alege-ți cuvintele, vocea și manierele tale în ceea ce privește ceea ce vă va transmite că vă pasă.La cel mai simplu nivel, acest lucru necesită ca să acționați în mod normal posibil.Mai mult, spune doar lucruri care sunt simpatice, non-judiciare, pacient și acceptarea.Acestea vor fi adesea simple, o declarație deschisă, care va încuraja cealaltă persoană să se deschidă.
  • Un alt lucru posibil de spus este: "Îmi pare atât de rău pentru ______."Nu vă îngrijorați să menționați ceva dureros - dacă sunt supărați, ei se gândesc deja la asta.
  • Spune lucruri cum ar fi: "Este perfect în regulă să plângi."
  • Imaginea intitulată Fii confortabil în jurul străinilor Pasul 7
    2. Evitați veselia falsă.Va veni un timp pentru glume ușoare și declarații pline de speranță.Când cineva se simte profund în dificultate sau se confruntă cu o durere intensă, orice bucurie poate să sune goale.Mai rău, orice lucru care se întâlnește la fel de nesincer poate să se simtă să reia gravitatea a ceea ce simt.Respectați modul în care persoana se simte prin a avea grijă să nu ignore emoțiile actuale.
  • Evitați declarațiile cum ar fi: "Uită-te pe partea luminoasă", sau altfel încearcă să pună o rotire pozitivă pe ceva care, în mod evident, dând o durere imensă.
  • În sumă, nu spune nimic cu singura intenție de "aplauze pe cineva în sus."În schimb, permiteți cuiva în suferință emoțională să elibereze sentimente de disperare sau furie, să nu le reprime.
  • Concentrați-vă pe transmiterea faptului că sunteți pur și simplu pentru ei cu declarații cum ar fi: "Nu sunteți singuri în acest lucru. Sunt aici cu tine."
  • Imagine intitulată Ajutați-vă prietena sau prietenul supraponderal să fie sănătoasă Pasul 8
    3. Fii sensibil la situație. În funcție de motivul pentru care cineva este supărat, trebuie să evitați să spuneți lucruri care, dar pot să se întâlnească ca fiind insensibil. De exemplu, niciodată nu spune nimic de-a lungul liniilor "A fost voia lui Dumnezeu."O astfel de declarație nu are absolut nimic de abordat modul în care o persoană se simte.
  • Ori de câte ori nu sunteți sigur, asigurați-vă că ceea ce spuneți nu minimizează sau invalidează suferința pe care o trece o altă persoană.
  • Uneori, chiar și declarațiile care sunt "adevărate", trebuie evitate.De exemplu, nu vrei să spui unei mame care tocmai a greșit că ar putea avea un alt copil.În timp ce acest lucru poate fi corect, ignoră suferința sa actuală cu privire la pierderea sarcinii ei.
  • Imaginea intitulată vorbește pe cineva din suicid Pasul 11
    4. Deschideți ușa pentru ca ei să facă vorbe.La un moment dat, ar trebui să vorbească despre cum se simt.S-ar putea chiar să le îndrumați pentru a face acest lucru. Spune ceva de genul: "Știu că ar putea să rănească să vorbească, dar ar trebui să simți liber să vorbești cu mine despre mine despre ______, acum sau ori de câte ori vrei."Simțiți-vă liber să faceți acest lucru în orice moment după ce s-au liniștit - chiar și ceva timp după un incident traumatic.
  • Evitați să vă echivalați propriile experiențe la ceea ce trece altcineva. Nu spuneți "Știu cum vă simțiți", chiar dacă ați avut o experiență similară. În schimb, spune lucruri cum ar fi: "Știu cât de mult ____ însemna pentru tine."
  • Fii cinstit când ești la o pierdere pentru cuvinte spunând ceva de-a lungul liniilor "Nu știu că te simți, dar îmi pasă de tine și vreau să ajut."
  • De asemenea, puteți spune "Nu știu ce să spun, dar sunt aici pentru tine și sunt întotdeauna dispus să ascult."
  • Imaginea intitulată vorbește pe cineva din suicid Pasul 10
    5. Oferta de a urmări. Adesea, oamenii vor primi o mulțime de sprijin emoțional imediat după un incident traumatic.Din păcate, acest sprijin va fi deseori de multe ori.Indicați că sprijinul dvs. va fi în curs de desfășurare spunând ceva de-a lungul liniilor "Hei, pot să vă spun înapoi în câteva săptămâni pentru a vedea cum faceți?"
  • Nu vă îngrijorați că aduceți ceva pe care cineva nu vrea să vorbească.Dacă nu vor, vor spune asta.Dar sunt șanse, trebuie să. Oricum, cunoașterea sprijinului dvs. continuu va fi o sursă de confort.
  • Metoda 2 din 3:
    Sprijinirea unei persoane care suferă dificultăți emoționale
    1. Imaginea intitulată de confort pe cineva care a pierdut un frate pasul 15
    1. Nu vă grăbiți să stabiliți următoarea mișcare.Cineva care suferă de greutăți emoționale poate lupta să fie decisiv sau poate pur și simplu să nu știe cum să se comporte sau să facă ce să facă.Aceasta este o indicație a vulnerabilității și este o reacție în întregime naturală la suferință.Poate că nici măcar nu vor să vorbească despre ceea ce sa întâmplat și nu ar trebui să le împingeți să facă acest lucru dacă siguranța sau bunăstarea altcuiva depinde de ea.
    • Dacă cineva insistă că au nevoie de spațiu, îi dau.Spune-le că vei verifica înapoi cu ei în câteva zile.Lăsați-i să știe că vă pot contacta ori de câte ori doresc să facă acest lucru și că sunteți acolo pentru ei ori de câte ori vor să-și petreacă timpul împreună.
  • Imaginea intitulată știe dacă un tip nu are
    2. Mențineți contact.Nu fiți neîncetați, dar asigurați-vă că vă comportați într-un mod care îi permite să știe că mai gândești la ei și că bunăstarea lor contează pentru tine.Apelați sau trimiteți un card dacă o săptămână trece fără să audă de la ei.Evitați textarea, trimiterea de e-mail sau utilizarea social media pentru a transmite condoleanțe, deoarece aceste instrumente de comunicare sunt informale și impersonale.
  • Nu evitați sau ignorați pe cineva pentru că nu sunteți inconfortabil cu ceea ce trec sau nu știu cum să vorbească cu ei.Dacă nu sunteți sigur de ce să faceți sau să spuneți, să vă transmiteți condoleanțele și să întrebați dacă există ceva ce puteți face.
  • Imaginea intitulată ajută oamenii să se ocupe de moartea unui pacient iubit 11
    3. Acceptați tăcerea lor. Dacă par să vă dorească în jur, dar nu spuneți prea mult, nu lăsați tăcerea lor să vă deranjeze.Nu permiteți propria dvs. nervozitate să vă conducă să vorbiți non-stop.Amintiți-vă că pot pur și simplu să vină compania dvs.Simțiți-vă liber să puneți întrebări despre cum se simt sau despre ce gândesc.Dacă se gândesc persistent despre ceea ce sa întâmplat, probabil că trebuie să vorbească despre el să elibereze orice emoții pent-up.
  • Evitați să întrebați pe cineva cum se simt dacă intrați în ele la o funcție socială.În timp ce ar trebui să le încurajați să vorbească despre modul în care se simt, faceți acest lucru într-un mediu în care aveți intimitate și le puteți da atenția maximă.
  • Imagine intitulată arată empatia Pasul 11
    4. Ajutați cu nevoile de bază.În urma unui incident traumatic, unii oameni vor fi epuizați fizic sau deprimați.Ei pot dormi mai mult decât de obicei și pot lăsa să se lupte pentru a finaliza treburile de zi cu zi. Ajutați prin a face o încărcătură de rufe sau de curățare a felurilor de mâncare.Aveți grijă să nu faceți totul, deoarece acest lucru poate împiedica recuperarea lor sau să le facă să se simtă mipiată. Oamenii trebuie să se simtă capabili să aibă grijă de ei înșiși, chiar și atunci când au nevoie de un pic de ajutor.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten cu autism Pasul 7
    5. Ajutați-i să facă planuri de a avansa. Când persoana pare gata, întrebați-i ce intenționează să facă.Nu fi surprins dacă nu știu sau nu sunt încântați să vorbească despre asta. Oferiți câteva căi potențiale pe care le-ar putea lua în timp ce le oferă pentru a le ajuta să facă acest lucru. Chiar și atunci când faceți recomandări, încercați să faceți mai multe ascultări decât să vorbiți și să oferiți doar sfaturi actionabile.
  • Orice sugestii pe care le faceți ar trebui să se bazeze pe lucrurile pe care le-au spus ei înșiși.
  • Întrebându-le cine și ceea ce cred că ar putea ajuta este un loc bun pentru a începe.
  • Rămâneți atenți pentru orice semne de agravare a primejdie emoțională.
  • Dacă aveți vreodată înclinația că au nevoie de ajutor profesional, să le încurajeze să o primească. Fiți pregătiți să faceți acest lucru prin intermediul informațiilor de contact disponibile persoanelor și organizațiilor relevante.
  • Metoda 3 din 3:
    Mângâierea unui străin care este supărat emoțional
    1. Imaginea intitulată Răspundeți la o persoană nepoliticoasă Pasul 14
    1. Evaluați situația pe măsură ce vă apropiați de cineva.Când nu știi de ce cineva este supărat, mai întâi asigurați-vă că nimeni nu este în pericol și apoi încearcă să-i calmeze. Cea mai bună modalitate de a obține informațiile de care aveți nevoie pentru a face acest lucru este să întrebați ce sa întâmplat. Înainte de a face acest lucru, cu toate acestea, evaluați situația pentru a vă asigura că puteți aborda pe cineva în condiții de siguranță.
    • Inițial, uitați-vă în jur. Sunt alții în jurul valorii de cine pot ști ce sa întâmplat sau poate să vă ajute? Există vreo pericol aparent în zonă?
  • Imaginea intitulată confort pe cineva care a pierdut un pas de frate 6
    2. Oferta de a ajuta.Abordați persoana și indicați că sunteți acolo pentru a vă ajuta.Dacă nu cunoașteți persoana, introduceți-vă și spuneți ceva de genul: "Hei, sunt ____ și sunt aici pentru a vă ajuta."Dacă nu spun nimic, continuă să întrebe dacă vă puteți alătura și începeți să faceți acest lucru.În timp ce stai jos, spune ceva de-a lungul liniilor: "Dacă e bine cu tine, o să stau cu tine pentru o vreme."
  • Dacă cunoașterea carierei dvs. ar putea conforta, de asemenea, un străin - de exemplu, dacă sunteți profesor, doctor sau pompier - ați putea dori și să menționați acest lucru.
  • Evitați acordarea de reasigurare generalizată.Deși ar putea fi tentant să spunem ceva de genul "totul va fi bine", aceasta ignoră modul în care persoana se simte în acest moment. Declarațiile ca aceasta pot face chiar pe cineva care este supărat mai puțin dispus să primească mângâiere.
  • Imaginea intitulată ajută oamenii să se ocupe de moartea unui pas iubit 8
    3. Întrebați ce puteți face pentru a vă ajuta.Este important să se stabilească ceea ce sa întâmplat.Păstrați întrebări simple, dar simple și încercați să vă dați seama ce sa întâmplat. Specifică lucrurile de căutat includ orice indicație că o persoană poate suferi de mai mult decât suferință emoțională și ceea ce are nevoie persoana.Recunoașteți că este puțin probabil ca să puteți rezolva situațiile.Accentul dvs. este acela de a le face calm și văzându-vă că ei primesc ajutor suplimentar dacă este necesar.
  • Vorbește calm, încet și încet.Evitați șoaptarea sau strigătul.
  • Fiți gata să vă retrageți dacă persoana vă percep ca o amenințare sau acționează agresiv față de dvs.Dacă apare oricare dintre acestea, asigurați-vă că autoritățile sunt pe drum, dar rămân la o distanță sigură.
  • Imaginea intitulată de confort pe cineva care a pierdut un pas de frate 7
    4. Ascultă, ascultă, ascultă.Ascultând îndeaproape pe cineva, mai ales pe cineva care este supărat, ia răbdare și îngrijire.Deținerea contactului cu ochii poate să nu fie potrivită, deoarece cineva care este supărat se poate simți vulnerabil sau jenat.Stați cu cineva liniștit, în mod ideal de lângă ei.Asigurați-vă că limbajul corpului este relaxat și nu vă mișcați în jur.
  • După cum vorbea cealaltă persoană, oferă o încurajare non-verbală prin dăunătoare și făcând sunete afirmative pentru a indica faptul că ascultați.
  • Nu discutați cu faptul că o persoană supărată spune.Ei pot spune lucruri care nu au sens, sau care pot fi chiar insensibile.
  • Rețineți că obiectivul dvs. consolează persoana, fără a avea o conversație și că creierul lor este probabil inundat de emoție.
  • Imaginea intitulată face față morții unui pas bunic 4
    5. Stai calm.O persoană care se confruntă cu o primejdie emoțională intensă va avea, de asemenea, schimbări în chimia corpului care îi primește să lupte sau să fugă.În afară de a fi extrem de trist, ei vor fi, de asemenea, probabil să fie jumpri, ușor iritați și confuzi.Ei vor avea probleme cu ascultarea și concentrarea și nu pot fi capabili să urmeze ceea ce spui.În consecință, concentrați-vă pe transmiterea unui sentiment de siguranță și un mediu de calm.
  • Dacă persoana insistă asupra unei acțiuni drastice sau nerezonabile, nu discutați cu ei. Mai degrabă, să propună alternative și să încerce altfel să-i distragă atenția de orice acțiune care ar putea fi nesigură.
  • Imagine intitulată Salvați o relație Pasul 13
    6. Utilizați umorul cu prudență.În timp ce umorul și lumina de lumină pot ajuta oamenii să facă față, este posibil să nu fie adecvată atunci când cineva este profund în dificultate.Lăsați persoana suferă să ia conducerea - dacă vor sparge o glumă despre un efect secundar plin de umor al ceva ce sa întâmplat, să se alăture în râsul lor.
  • Umorul poate fi deosebit de util în situații grave, în care un moment de răgaz ar putea ajuta pe cineva să se calmeze.Doar asigurați-vă că știți că persoana care este supărată va aprecia orice umor înainte de a încerca să ușureze situația.
  • Imaginea intitulată ajută oamenii să se ocupe de moartea unui pacient iubit 1
    7. Rămâi cu persoana până când se calmează. Atâta timp cât persoana nu este rănită sau în pericol într-un alt mod, ei ar putea pur și simplu să se calmeze.De exemplu, dacă cineva a primit știri traumatizante sau a fost martor la un eveniment traumatic, acestea pot deveni extrem de emoțional supărat, dar nu se află în pericol medical. În aceste situații, o ambulanță este inutilă și poate contribui la o primejdie ulterioară. Continuați să furnizați suport emoțional și așteptați până când persoana este capabilă să vorbească cu dvs. sau cu altcineva despre ce să facă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar