Cum să beți espresso

Luscious Sienna și rugina, vâscous și matasos, împușcat perfect de espresso este căutat religios de barista și băuturi de cafea în aproape fiecare cafenea din Statele Unite.Dar care este împușcat perfect și cum o bei?

S-ar putea să căutați Cum să faci espresso in schimb.

Pași

Metoda 1 din 2:
Consumul de espresso
  1. Imagine intitulată băutură Espresso Pasul 1
1. Urmați metoda pe care o bucurați. Espresso Aficionados iubesc să urmeze ritualurile în băuturile lor de espresso și să argumenteze pe ce metodă este superioară. Multe opinii și metode comune sunt descrise mai jos, dar chiar și experții nu pot fi de acord cu privire la care dintre acestea este "Cel mai bun."
  • Dacă doriți să testați mai multe metode într-o singură ședință, curățați-vă palatul cu apă înainte de fiecare lovitură.
  • 2. Miroase espresso. Puneți paharul în nas și inhalează aroma cu o remiză lungă, lentă. Mirosul este o parte importantă a aromei.
  • 3. Abordați crema. Maro deschis "crema" stratul este partea cea mai amar a băuturii, deci "începător" Bătrânii de espresso adesea nu vor să-l guste drept. Iată câteva abordări, toate folosite de cel puțin unele "expert" Drinkers:
  • Amestecați crema cu o lingură sau rotiți paharul într-un cerc pentru ao amesteca cu restul espresso. (Nu lingeți lingura dacă nu doriți ca gustul de cremă amară.)
  • Sorbiți crema pentru o explozie amară să înceapă. Unii oameni se amestecă apoi crema rămasă, dar mai mult să bea restul cu crema încă separată.
  • Scoateți crema și aruncați-vă. Această opțiune poate îngrozi tradiționaliștii, dar chiar și unii bucătari preferă băutura mai dulce, mai ușoară, mai uniform texturată, care rezultă.
  • 4. Considera "înghiţitură" metodă. Aroma espresso începe să se schimbe (unii ar spune deteriorarea) în decurs de 15 până la 30 de secunde de extracție, iar Crema începe să se dizolve în ceașcă. Bea împușcat în unul sau două înghiți merită să încercați cel puțin o dată pentru a vedea cum se schimbă aroma, dar se așteaptă la o pumn extrem de intensă.
  • Testați temperatura băuturii înainte de a încerca acest lucru.
  • Poate doriți să sorbiți crema sau un amestec crema-lichid pentru a începe o altă aromă.
  • 5. Încercați să o bațiți în SIPS. Pentru a descoperi nuanțele schimbătoare de aromă într-o ceașcă de espresso, sorbiți băutura fără agitare. Pentru un gust mai consistent, amestecați înainte de a savura. Oricum, încercați să terminați espresso înainte de a se răcească. Răcirea va modifica arome ale espresso sau va face mai multe note mai vizibile, dar acest lucru este aproape întotdeauna un efect negativ odată ce băuturile picături apropiate de temperatura camerei.
  • Încercați agitarea și sorbarea unui espresso doppio, sau împușcat dublu, pentru un alt echilibru diferit de straturi de sus și de jos.
  • 6. Gustați-l cu zahăr. Acest pas este enumerat în mod intenționat după metodele de espresso simplu, deoarece majoritatea fanilor espresso nu displace de adăugarea ingredientelor la băutură. Încercați să adăugați o atingere de dulceață la un espresso de calitate scăzută sau când începeți în lumea espresso și trebuie să fiți înțărcați departe de băuturile de cafea mai dulce.
  • 7. Servi cu apă spumantă. Unele cafenele servesc espresso cu un pahar mic de apă strălucitoare pe lateral. Sorbiți acest lucru înainte de a bea espresso pentru a vă curăța palatul. Doar beți apa după ce espresso este terminat dacă nu vă place aroma - și faceți acest lucru din gama de barista.
  • Recent, au început câteva locații "cafea carbogazoasă"... dar fiți pregătiți pentru o privire ciudată dacă încercați să vă recreați singuri.
  • Imagine intitulată băutură Espresso Pasul 8
    8. Serviți cu ciocolată. Cafenele italiene servesc ocazional espresso cu o bucată de ciocolată. Evitați alte acompozioane cu aromă puternic, în special biscuiți sau cookie-uri. Desigur, espresso este adesea servit singur.
  • Pentru sesiunile de degustare de espresso, servesc biscuiți nesliziționați și încă apă pentru a curăța palatul între fotografii.
  • Imagine intitulată băutură Espresso Pasul 9
    9. Se amestecă cu alcool sau alimente. Adăugați o scoică de înghețată de vanilie la espresso dvs. pentru a face Affagato. Încurajați-vă espresso cu vodcă sau băutură de cafea, sau adăugați-l la o rețetă de cafea în loc de cafea instant. Desigur, puteți rămâne în lumea Café cu mai complexă bauturi espresso, cum ar fi un latté, mocha sau cappuccino.
  • Metoda 2 din 2:
    Identificarea unui espresso de calitate
    1. Imagine intitulată băutură Espresso Pasul 10
    1. Știți cum se face un espresso. Espresso se face prin forțarea apei calde, de înaltă presiune prin boabe de cafea proaspăt măcinată, obținându-se o cantitate mică de lichid, aproximativ ¾ la 1 ½ oz lichid. Un espresso adecvat este realizat din boabe de cafea care au fost prăjite medii-întunecate sau mai întunecate, măcinate la o consistență fină și împachetați uniform într-un coș de espresso. Deși există o varietate nesfârșită de preferințe și tradiții de espresso, aceste proprietăți de bază definesc băutura. Dacă băutura dvs. umple o ceașcă obișnuită de cafea, a fost făcută din fasole grosieră sau a trecut printr-un filtru de cafea obișnuit, nu este un espresso tipic.
    • Un "Espresso Macchiato" adaugă o cantitate mică de lapte sau spumă de lapte de la băutură.
  • Imagine intitulată băutură Espresso Pasul 11
    2. Urmăriți culoarea și grosimea cremei. Un strat maro deschis, strat spumos, suprafața unui espresso realizat corespunzător. Acest "crema" este un compus rapid de evaporare a uleiurilor de cafea și solide, care nu a fost găsit în nici o altă băutură de cafea. Mai groasă, crema roșie, cu picături de cupru sau aur întunecat, sugerează că espresso a fost "tras" perfect. Crema se dizolvă rapid după creație, astfel încât un espresso servit fără o cremă poate să fi așezat la câteva minute sau nu a obținut suficientă presiune.
  • 3. Miros și gustați lichidul de espresso întunecat. "corp" din împușcături este un strat întunecat și gros de lichid sub crema. Acest lucru este mult mai puternic decât o ceașcă obișnuită de cafea și ar trebui să lase un gust complex combinând arome amare, dulci, acide și chiar cremoase. Dacă are o aromă amară unidimensională, fasolea ar fi fost prăjită prea întunecată. Încercați o altă cafenea sau o metodă de casă și veți găsi o interpretare diferită a espresso.
  • 4. Evaluați finisajul. Cel mai mic strat al espressoului, care nu este distinct vizual de corpul de mai sus, este mai gros și mai dulce, chiar si sirop. S-ar putea să nu vă bucurați de acest lucru pe cont propriu - mulți oameni se amestecă împreună aceste straturi - dar o ceașcă nereușită fără o bază groasă este un espresso subțire, pregătit inadecvat.
  • Espresso ar trebui să aibă puține particule de teren, dar poate doriți să sorbiți sfârșitul paharului prin dinți dacă producătorul dvs. de espresso nu îndeplinește aceste standarde. (Dacă fasolea sunt măcinate la o consistență a pulberii și turnați în mod intenționat în ceașcă, beți "cafea turcească.")
  • sfaturi

    În Italia și țările vecine, espresso este adesea beat dimineața, deși mulți oameni beau fotografii suplimentare pe parcursul zilei ca eveniment social. Stați sau stați la tejghea când comandați espresso și veți obține prețul mai ieftin.

    Avertizări

    Espresso are un nivel mult mai concentrat de cofeină decât cafeaua.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar