Cum să faceți față sindromului post de vacanță

După ce a petrecut o vacanță minunată asupra perioadei de Crăciun și de Anul Nou, unii oameni se simt albastru și găsesc că este dificil să funcționeze în mod normal în ritmul lor zilnic. Așa cum este definit de DSM IV, blues de vacanță, depresia de vacanță sau blues post-Crăciun, acești termeni utilizați în mod obișnuit descriu suferința mentală care apar după sărbătorile de iarnă și sezonul festivalului. Acest articol se concentrează pe experiența "Blues "Deoarece acest termen sugerează o primejdie mentală ușoară, un fenomen care apare în mod obișnuit atunci când se ocupă de stresul și schimbarea vieții zilnice.

Mai jos sunt unele pași sugerați pentru a scăpa de postarea dvs. de iarnă de vacanță de sezon festiv de vacanță.

Pași

  1. Imagine intitulată face față sindromului post de vacanță Pasul 1
1. Așteptați o lecție. Sezonul de vacanță este atât plin de bucurie, cât și stresantă simultan. Există familii pentru a se întâlni, cadouri pentru a cumpăra și a reveni, oameni să viziteze, activități de a vă arunca în, o mulțime de alimente festive să mănânce, vânzări să se grăbească la, și petreceri pentru a planifica și a participa. Depășit cu entuziasm de Anul Nou, adrenalina dvs. a pompat probabil o mulțime de timp în timpul perioadei de Crăciun și de Anul Nou. Revenind la rutina obișnuită și probabil mai liniștită la locul de muncă decât normal vă poate atenua spiritele doar prin absența lucrurilor interesante de făcut și cu nerăbdare să. În mod similar, dacă perioada de Crăciun și de Anul Nou nu a fost la fel de plăcută cum ați sperat, puteți fi lăsați să vă simțiți în jos despre lipsa de bucurie pe care ați aștepta-o și acest lucru vă poate acura starea de spirit. Așteptând să se simtă puțin scăzută este o modalitate de a vă spune că acest lucru este un sentiment normal și că va trece în curând odată ce rutina se restabilește.
  • Uită-te la experiențele tale din trecut pentru a vă lumina cu privire la sentimentele dvs. normale post-vacanță. Întotdeauna căziți într-o criză după sezonul de vacanță? Dacă ați petrecut perioada după ultimele două sărbători în Disperare, atunci șansele acestei perioade de vacanță post continuu în disperare sunt ridicate. Uită-te cu atenție despre ceea ce ai făcut ultima dată și ce relaxat tu. Și realizează că, în general, aceasta este o fază care este ușor fixată.
  • Imagine intitulată face față sindromului post de vacanță Pasul 2
    2. Alegeți să vedeți beneficiile timpului de vacanță post-vacanță. Partea bună până la sfârșitul sărbătorilor este că ați avut o șansă să vă odihniți, să vă relaxați și să vă bucurați de voi înșivă. Craziness înainte de Crăciun sa încheiat atât la locul de muncă, cât și în casă, iar timpul de odihnă după Crăciunul și Anul Nou a dat speranță posibilitatea de a face lucruri care sunt diferite de rutina obișnuită. Și orice pauză în rutină este bună pentru Duhul, oferindu-vă șansa de a întineri.
  • Luați-o ușor când vă stabiliți înapoi în rutina obișnuită. Sinele dvs. mai relaxat este un lucru bun și vă oferă posibilitatea de a lua o perspectivă reînnoită asupra muncii dvs., a rutinei, a studiului sau a vieții de viață.
  • Poate că pauza ți-a dat perspectivă asupra vieții, a locurilor de muncă, a relațiilor etc. Dacă da, acest lucru este un moment bun să luați în considerare modificările pentru a vă îmbunătăți situația, mai ales pentru că nu faceți schimbările care vă pot prelungi blues.
  • Imaginea intitulată scapă de grăsimea de burtă inferioară Pasul 9
    3. Fii blând asupra ta cu privire la rezoluțiile de Anul Nou. Dacă ați așezat bara prea mare și vă simțiți deja că vă alunecați, nu vă bateți. În schimb, uitați-vă la rezoluțiile dvs. în mod realist și evaluați dacă au nevoie de o necesitate pentru a se asigura că sunt realizabili. Aruncați rezoluțiile care vă obligați să fiți prea dur și să le reformați în cei care pot fi întâmpinați acum că atmosfera capului de Anul Nou este în spatele dvs. Gândiți-vă la aceasta ca o verificare dublă a detaliilor și pur și simplu virați cu imprimarea fină!
  • Asigurați-vă că oricare dintre ele goluri Ați stabilit sunt rezonabile și cel mai important realizabile. Luând pierderea în greutate ca exemplu, direcționarea pentru o dimensiune zero este nerealistă, dar căutați o pierdere de 1 lire într-o perioadă de săptămână pare a fi mai realizabilă.
  • Imagine intitulată face față sindromului post de vacanță Pasul 4
    4. Continuați să petreceți timpul în jurul oamenilor. Unele dintre sezonul post-vacanță Blues ar putea fi legați de faptul că au fost în jurul valorii de mulți oameni deasupra pauzei de Crăciun și apoi găsirea bruscă înconjurată de oameni pe care nu o cunoașteți bine sau chiar nu de mulți oameni deloc. Ridicați spiritele prin continuarea rămâi conectat cu prietenii și familia și ieșind și de a face activități în care alți oameni interacționează cu dvs.
  • Imagine intitulată Cope cu sindromul post de vacanță Pasul 5
    5. Faceți lucruri care vă dau cauza Aștept cu nerăbdare catre ceva. Revigorați entuziasmul de anticipare prin aranjarea activităților de distracție, cum ar fi cina cu prietenii, începând cu o nouă clasă pentru un hobby sau interes, participând la un eveniment sportiv în mod regulat, mergând la filme, etc. Alegeți activități care vă îndeplinesc bugetul și interesele dvs. și că știți că vă va oferi o emoție.
  • Imagine intitulată face față sindromului post de vacanță Pasul 6
    6
    Face alegeri sănătoase. După numeroasele indulgențe de-a lungul perioadei de vacanță, vă poate lăsa să vă simțiți puțin din formă și mai rău pentru uzura în departamentul de nutriție. Scopul de a reveni la consumând alimente sănătoase, bea băuturi sănătoase și asigurându-vă că păstrați o cantitate bună de exerciții fizice. Mănâncă bine și Păstrarea exercițiilor regulate vă va îmbunătăți starea de spirit și vă va ajuta să reveniți la o bună formă și la nivel de fitness. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că nu vă păstrați suficient de cald în timpul vremii mai reci, aveți mai multe supe de încălzire sănătoase, care vă vor încălzi și vă vor umple fără a purta o mulțime de calorii. Salatele calde sunt, de asemenea, o alegere excelentă în timpul iernii.
  • Mănâncă-ți blues. Mănâncă alimente care măresc neurotransmițătorii de serotonină (se simt bine). Alimente adecvate care conțin triptofan (blocul de construcție pentru serotonină) includ Banane, Păsări de curte, produse lactate și mazăre.
  • Continuați să exersați, indiferent de vreme, letargie și scuze în greutate. Exercițiul vă va oferi stimulator de dispoziție de care aveți nevoie și vă veți întoarce din nou. Dacă locuiți într-un climat rece, există o mulțime de opțiuni de exerciții de iarnă, cum ar fi mersul pe jos, schiurile și antrenamentele de gimnastică. De asemenea, puteți rămâne înăuntru și exercițiu pe o bicicletă de exerciții interioară dacă aveți una. Pentru cei aflați într-un climat fierbinte, înot, Drumeții, iar sporturile de apă sunt ideale de ridicare a dispoziției.
  • Imagine intitulată face față sindromului post de vacanță Pasul 7
    7. Faceți acest lucru pentru a obține ajutor profesional și întoarceți lucrurile care te-au deranjat. Sezonul de vacanță tinde să pună la dispoziție probleme de presare la locul de muncă și în viața personală, deoarece sărbătorile, întâlnirile și pregătirile necesită o atenție deosebită. Odată ce această ocupație moare în jos, sunteți returnat să vă gândiți la problemele voastre generale și acest lucru ar putea fi doar un moment bun pentru a obține ajutor din partea profesioniștilor, fie pentru orice să vă sortați finanțele, redecorați-vă casa sau de a face față sentimente nefericite pe care le experimentați.
  • Dacă nu ați planificat prea bine pentru sărbători și găsiți-vă adânc în rack-ul de datorii, obțineți sfaturi financiare imediat și începeți să rezolvați mai repede finanțele decât mai târziu. Ar putea reduce indulgențele pentru moment, dar acest lucru este probabil cel mai bun moment pentru a simți cel mai puțin lipsit de indulgențe!
  • Imagine intitulată face față cu sindromul post de vacanță Pasul 8
    8. Se așteaptă să se bucure de anul următor. Încercând să păstreze un cadru pozitiv de minte și de planificare pentru evenimente interesante și de îndeplinite pe tot parcursul anului este o modalitate bună de a vă liniști bluesul curent. Gândiți-vă la anotimpurile în schimbare și la felurile de lucruri pe care doriți să le faceți, pe măsură ce anul se mișcă și felul de activități și evenimente pe care doriți să le faceți parte din. Făcând ceva despre lucrurile pe care doriți să le întâmplați este primul pas și odată ce ați fost scufundați în planificare și faceți, veți fi prea ocupați să vă îngrijorați.
  • Dacă doriți să călătoriți, începeți Planificarea călătoriei și bugetul acum.
  • Dacă aveți planuri mari înainte ca nunta proprie sau altcineva, având un copil, renovând o casă, luându-vă părinții pe o croazieră etc., Aruncați-vă în planificare.
  • Dacă vă doriți să vă gândiți la anumite aspecte ale vieții dvs., cum ar fi trecerea de a fi unică pentru a face parte dintr-un cuplu, folosiți acest timp pentru a planifica cum veți face acest lucru, cum ar fi să vă puneți mai multe, să vă alăturați unui club sau petrecând timp folosind site-uri specifice online etc.
  • sfaturi

    Uneori, o persoană care suferă de sindromul post-vacanță sau blues post-Crăciun se poate comporta în mod obișnuit pentru săptămânile inițiale după sărbătoare, făcând lucruri cum ar fi trezirea pe timp de noapte și dormind în timpul zilei. Acest tip de comportament poate fi atribuit responsabilităților grele pe care oamenii le experimentează în timpul sărbătorilor. Realizați că schimbarea înapoi la o rutină normală este disruptivă și ușurați-vă înapoi în ea.
  • Înainte de a merge înapoi la locul de muncă, la studiu sau la rutina dvs. zilnică de viață la domiciliu, poate fi utilă pentru a vă asigura că ați tratat vestigiile sezonului. Împachetați copacul de Crăciun și decorațiunile, scoateți cărțile și reciclați sau cudați-le, terminați rămășițele etc. Lăsând aceste mementouri în jur, pot aduce anxietate deoarece rămân sarcini care trebuie făcute și pot aduce și un sentiment de tristețe. Obțineți alți membri ai familiei sau ale gospodăriei pentru a vă ajuta să clarificați acest lucru într-o după-amiază aglomerată și să împărtășiți o masă delicioasă după aceea.
  • Avertizări

    Forma mai severă de sindrom post de vacanță sau de blues post-Crăciun este menționată ca depresie. Aceasta este o boală de tristețe persistentă și nu este atribuită reacției normale de vacanță. Căutați ajutor profesional dacă sunteți îngrijorat că ați putea suferi de depresie.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar