Cum să sărbătorim adventa

Advent este un moment foarte special în tradiția creștină occidentală. Este sărbătorită în cele patru săptămâni care precedă Crăciunul și este un moment în care creștinii reflectă asupra venirii lui Hristos și asupra amintirii nașterii Lui. Există o mulțime de moduri în care puteți sărbători acest sezon de vacanță: citiți o aventură specială Advent, ascultați imnurile de advent, lumânări ușoare pe o coroană adventă și petreceți timp servind alții. Cu toate acestea, alegeți să observați acest sezon, faceți timp pentru a vă pregăti intern pentru adevăratul sens al Crăciunului.

Pași

Metoda 1 din 3:
Reflectând asupra semnificației adventului
  1. Imagine intitulată Celebrează Pasul 1
1. Citiți o carte Advent cu familia dvs. pentru a vă concentra pe sezon împreună. Multe biserici oferă cărți devoționale speciale în timpul sezonului de advent pentru a ajuta congregații să se concentreze în sezon înainte de Crăciun. Alegeți unul de la biserică sau vizitați librăria dvs. creștină locală și intenționați să citiți prin lecțiile zilnice sau săptămânale cu familia dvs.
  • Găsiți un moment special al zilei pe care le puteți aduna întotdeauna pentru a citi devoțiunea. Ați putea încerca după cină, înainte de culcare sau chiar la micul dejun dimineața înainte ca toată lumea să se îndrepte spre muncă sau la școală.
  • Imagine intitulată Celebrează Advent Pasul 2
    2. Complet zilnic Citirile Scripturii Pentru a studia Biblia. Pe lângă oferirea unui devoțional, multe biserici oferă, de asemenea, citiri de scripturi de zi cu zi pentru a vă aduce în săptămânile de la Advent, cu o minte mai concentrată. Puneți deoparte 10 până la 15 minute în fiecare zi pentru a citi aceste scripturi și pentru a le reflecta asupra lor.
  • De asemenea, puteți găsi lecții de advent online. Căutați doar "Citiri de scripturi advente."
  • Imagine intitulată Celebrează Pasul 3
    3
    Rugați-vă și să reflecte asupra adventului timp de 10 până la 20 de minute în fiecare zi. Dacă puteți, să vă coordonați citirile din Scriptură cu timpul de rugăciune. Luați acest timp să vă gândiți la ceea ce înseamnă nașterea lui Hristos pentru dvs. și cum viața voastră are sens din cauza lui.
  • Oricând vă puteți potrivi în rugăciune este minunată! Dacă nu o puteți face atunci când citiți scripturile sau devoțional, încercați să vă potriviți în altă parte. Înainte de a vă culca sau când vă treziți mai întâi dimineața este un moment minunat pentru a intra în obiceiul rugăciunii zilnice.
  • Imagine intitulată Celebrează Pasul 4
    4. Participați la serviciile Adventuale la Biserica dvs. Multe biserici vor oferi servicii speciale de duminică în timpul celor patru duminici care au dus la Crăciun. Acestea pot oferi, de asemenea, servicii de noapte pentru o reflecție suplimentară. Check out ce este disponibil în zona dvs. și alegeți câteva servicii pentru a participa la acest sezon de advent.
  • Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a vă concentra mintea în mijlocul sezonului de vacanță aglomerat.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind simboluri și activități
    1. Imagine intitulată Celebrează Advent Pasul 5
    1. Ascultați imnurile de advent să se concentreze asupra motivului sezonului. Faceți o listă specială de redare adventă pe care o puteți asculta în mașină sau când sunteți acasă. Ați putea chiar să jucați această muzică în timp ce mâncați mese cu familia sau în timp ce vă exercitați.
    • Unele servicii de muzică au stații specifice adventă pe care le puteți potrivi.
    • O veniți să veniți emmanuel, să veniți Divin Mesia, veniți de mult așteptați pe Isus, veniți să faceți, Hark! O voce palpitantă sună, iar mesajul lui Gabriel sunt câteva imnuri de advenire excelente pentru a adăuga la lista dvs. de redare.
  • Imagine intitulată Celebrează Advent Pasul 6
    2. Puneți o scenă de naștere cu familia dvs. pentru a vă concentra pe nașterea lui Hristos. O scenă de naștere include, de obicei, un grafic sau un hambar, o ieșire, Mary, Iosif, cei trei înțelepți, oi, îngeri și sugari Isus. Setați scena de naștere la o dată, sau faceți-o bucată pe bucată, adăugând un nou personaj în fiecare zi până când adăugați în cele din urmă Isus Isus la sfârșitul apariției.
  • Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a învăța copiii mici despre Advent și despre povestea nașterii lui Isus.
  • Imagine intitulată Celebra Advent Pasul 7
    3. Lumânări ușoare pentru a marca trecerea timpului până la Crăciun. Utilizați cinci lumânări în total, trei dintre care trebuie să fie violet. O lumânare ar trebui să fie roz, ceea ce înseamnă bucurie. Lumânarea finală ar trebui să fie albă. Este obișnuit să plasați lumanările într-o coroană verzi. În fiecare duminică de la Advent, luminează următoarele lumânări:
  • Prima duminică, lumină o lumânare purpurie, pentru a simboliza speranța.
  • A doua duminică, luminează prima lumânare purpurie și o lumânare purpurie suplimentară. Această a doua lumânare purpurie reflectă credința sezonului.
  • A treia duminică, luminează primele două lumânări purpurii și lumânarea roz, care semnifică bucuria.
  • A patra duminică, luminează primele două lumânări purpurii, lumânarea roz și lumânarea purpurie rămasă, care semnifică săptămâna trecută înainte de Crăciun, care este marcată de rugăciune și așteptare.
  • În ajunul Crăciunului, luminează toate lumânările, inclusiv cele alb. Aceasta este "Candle Hristos" și culoarea ei reflectă puritatea lui Isus Hristos.
  • Imagine intitulată Celebrează Advent Pasul 8
    4. Utilizați an calendar adventist pentru a număra zilele la Crăciun. Calendarele Advent sunt modalități excelente de a face pe toți cei implicați în sezon. Există o mulțime de opțiuni diferite pe care le puteți cumpăra (unele dintre ele având un devoțional zilnic sau chiar bomboane), dar și-ați putea crea și propriul calendar de advent, dacă doriți să fiți puțin mai mult cu activitatea.
  • Cu un calendar advent, de obicei, ajungeți să ridicați o mică clapă sau o ușă în fiecare zi, ceea ce dezvăluie un mesaj, o imagine sau un mic cadou.
  • Imagine intitulată Celebrează Pasul 9
    5. Decora a Jesse Tree Pentru a reflecta asupra genealogiei lui Isus. Utilizați un copac mic, artificial, obțineți unul viu, sau ați putea chiar să trageți un copac pe o bucată de placă de postere. Faceți ornamente pe bază de 24 de pasaje scripturi diferite (1 ornament pentru fiecare zi de la Advent). Concentrați-vă pe pasajele care înconjoară nașterea lui Isus. Decorați fiecare ornament pentru a reflecta semnificația citirii Scripturii din acea zi. Adăugați un ornament la copacul Jesse în fiecare zi până la Crăciun.
  • Căutați online pentru "Scripturile Jesse Tree" pentru a găsi unele lecturi pre-planificate sau alcătuiesc propriul plan.
  • Ați putea face 1 ornament pe zi dacă aveți timp sau faceți-le la o dată. Dacă le faceți la o dată, luați câteva minute pentru a reciti în fiecare zi scriptura corespunzătoare în fiecare zi când vă atârnați următorul ornament.
  • Pentru a face ornamentele, puteți obține ca creativ așa cum doriți! Utilizați hârtie, ornamente reproșate, simțiți, resturi de țesături, argilă sau chiar diferite obiecte găsite pe care le simțiți că ați putea muta pentru a reprezenta Scripturile.
  • Metoda 3 din 3:
    Concentrându-se asupra altora
    1. Imagine intitulată Celebrează Pasul 10
    1. Ajungeți la vecini și prieteni care ar putea fi singuri. Sărbătorile pot fi un timp foarte greu pentru oameni, din multe motive diferite. Dacă știți despre cineva din vecinătatea sau comunitatea, care ar putea să se lupte, ia ceva timp să se conecteze cu ei. Întrebați-le pentru cafea, le-ați terminat pentru o masă sau includeți-le în unele dintre planurile dvs. de advent.
    • Aceasta este o modalitate excelentă de a-ți exprima dragostea lui Hristos pentru alții. Fiți sensibili la cei din jurul vostru și încercați să aveți inima unui servitor.
  • Imagine intitulată Celebrează Pasul 11
    2. Împachetați jucăriile și hainele la Donează în săptămânile înainte de Crăciun. Într-un sezon care este adesea marcat de consumism și daruri, mergeți împotriva fluxului, oferindu-vă de tine și de obiectele dvs. altor persoane care au nevoie. Obțineți o cutie de carton și umpleți-o cu haine, jucării și bunuri de uz casnic care sunt încă în formă bună, dar că nu mai utilizați. Lăsați-le la o caritate locală în săptămânile precedente de Crăciun.
  • Dacă veți dona haine, asigurați-vă că sunt curate și în formă bună.
  • Imagine intitulată Celebrează Pasul 12
    3. Înscrieți-vă pentru o voluntar activitate în timpul sezonului de advent. O altă modalitate excelentă de a sluji altora și de a da înapoi comunității dvs. este de a găsi o modalitate de a vă oferi voluntar timpul și serviciile. Ați putea lucra la o bancă alimentară, ajutați-vă să rulați o unitate de jucărie, să colectați haine, mănuși și eșarfe pentru persoanele care au nevoie, să participe la organizațiile de caritate specifice de Crăciun sau să facă altceva pe care vă simțiți pasionați.
  • Puteți chiar să descoperiți că doriți să păstrați voluntariatul, chiar și după ce sezonul de advent se termină.
  • Imagine intitulată Celebrează Pasul 13
    4. Adoptați o familie și acordați cadouri familiilor care au nevoie de Crăciun. Dacă sunteți interesat să vă concentrați pe servirea altora, luați în considerare sărindeți cadouri pentru dvs. și în propria familie în acest an și, în schimb, să vă implicați pe toți să adopte o familie pentru sezonul de Crăciun. Verificați cu organizațiile dvs. de caritate locale pentru a găsi un program. De cele mai multe ori, veți primi o listă de articole necesare și puteți să faceți cumpărături și să împachetați elementele dvs., ceea ce va fi apoi livrat familiei în timp pentru Crăciun.
  • Acesta este un mod răcoros de a vă concentra asupra a ceea ce ați primit și apoi să vă întoarceți altora.
  • sfaturi

    Cu siguranta nu trebuie sa faci toate aceste lucruri pentru a sărbători veniul. Alegeți două sau trei lucruri care vă vorbesc și le implementează în programul dvs. în acest an.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar