Cum să curățați un grătar

Păstrarea curat a grătarului este esențială pentru a vă asigura longevitatea și asigurarea că vă gătiți alimente delicioase. Indiferent dacă grătarul dvs. este cărbune, gaz sau electric, trebuie să fie curățată după fiecare utilizare pentru a elimina bacteriile și particulele de alimente care se lipesc de suprafață. Din fericire, este ușor să obțineți un grătar curățat și pregătit pentru sezonul de grătar.

Pași

Metoda 1 din 4:
Răzuirea suprafețelor de gătit pe un grătar de gazObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
  1. Imagine intitulată Curățați un gratar Pasul 1
1. Rotiți grătarul pe cea mai mare setare de căldură timp de 10-15 minute. Îndepărtați orice tigăie sau folie de la suprafața grătarului și închideți capota. Întoarceți-vă arzătoarele și lăsați-vă grătarul singur pentru a arde orice bucăți mai mari de reziduu de alimente și faceți curățarea inițială mai ușoară.
  • Puteți alege să purtați mănuși de cauciuc în timp ce vă curățați gratarul dacă doriți să vă păstrați mâinile complet curate, dar nu sunt necesare.
  • Imaginea intitulată Curățați un gratar Pasul 2
    2. Opriți sursa de gaz și curățați grătarul. Rotiți încălzirea și opriți-vă propanul sau gazul natural prin închiderea supapei. Utilizați o perie de grătar sau un răzuitor de plastic pentru a îndepărta straturile inițiale ale reziduului prin spălarea verticală de-a lungul grilului de gătit în curse agresive up-and-jos. Lăsați gratarul să se răcească.
  • Nu atingeți grila direct până când nu l-ați lăsat să se răcească timp de 20-30 de minute după ce ați curățat-o.
  • Gridul de gătit, sau grătarul, este suprafața metalică în care plasați mâncarea când vă grăbiți.
  • Bacsis: Puteți utiliza o chimică de curățare a grătarului specializat dacă doriți, dar chiar dacă vă curățați bine grătarul, acesta poate lăsa în urmă un reziduu care intră în mâncare. De asemenea, va elimina o mulțime de condimente naturale și ulei care se înmuiate în grătarele dvs., ceea ce ajută la a face alimente gustos și dați-i aroma fumată asociată cu grătarul.

  • Imagine intitulată Curățați un gratar 3
    3. Răzuiți acoperișul capacului cu un răzuitor de plastic. Cu capacul grătarului ridicat, utilizați răzuitorul de plastic pentru a curăța reziduul de pe acoperișul grătarului. Curățați-vă departe de tine, ca să nu vă răniți dacă racleta se alunecă. Lăsați toate resturile, murdăria și murdăria să cadă în partea de jos a capacului ridicat.
  • Imagine intitulată Curățați un gratar Pasul 4
    4. Utilizați furtunul pe un vid pentru a îndepărta resturile și reziduurile. După ce ați răzuit acoperișul grătarului, vor exista o mulțime de murdărie și murdărie îngrămădită în partea de jos a capacului tău ridicat. Transformați un vid la cea mai mare setare de aspirație și utilizați furtunul vacuumului pentru a îndepărta bucăți mai mari din partea de jos a capacului. Ștergeți acoperișul capacului cu o cârpă umedă.
  • Aspirarea reziduului din partea inferioară a capacului dvs. îl va împiedica să cadă în corpul grătarului când închideți capacul.
  • Imagine intitulată Curățați un gratar Pasul 5
    5. Scoateți baza de grătar pentru a elibera cenușa veche și reziduul. Luați-vă grătarul și le-ați lăsat deoparte. În funcție de brandul și stilul grătarului, baza poate fi îndepărtată prin atingerea în grătar și ridicându-l afară, fie prin glisarea unei tavă din partea laterală a grătarului. Este posibil să aveți nevoie să vă dezasamblați arzătoarele prin deșurubarea fiecărei linii de gaz unde se atașează corpului înainte de a vă putea obține baza. Odată îndepărtat, aruncați cenușa și reziduul într-un recipient necombustibil de gunoi. Setați baza de grătar deoparte.
  • Asigurați-vă că nu eliminați materiale fierbinți în gunoi. Așteptați ca grătar să se răcească înainte de a face acest lucru dacă este încă fierbinte.
  • Metoda 2 din 4:
    Curățarea corpului interior al unui grătar de gazObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Curățați un gratar Pasul 6
    1. Curățați corpul interior al grătarului cu o perie de racletă și nailon. Scăderea secțiunilor mari și plate ale interiorului grătarului cu răzuitorul dvs. În funcție de grătar, arzătoarele dvs. pot fi încă atașate. Dacă sunt, curățați-le peste ele în aceeași direcție cu fante de gaz cu o perie de frecare de nailon. După ce ați răzuit suprafețele plate, curățați fiecare zonă expusă cu peria de nailon în curse agresive din spate și înapoi.
    • Dacă vă curățați arzătoarele perpendiculare pe fante, ați putea bate în mod accidental resturile în găuri.
    • Dacă grătarul dvs. are acoperiri arzător, lăsați-i pe. Sunt acolo pentru a vă proteja arzătoarele și pentru a păstra părțile sensibile să se deterioreze. De asemenea, păstrează grăsimea și murdăria arzătoarelor, deci nu veți avea nevoie să le curățați oricum.
  • Imagine intitulată Curățați un gratar Pasul 7
    2. Goliți tigaia de grăsime sau tava de jos și ștergeți-o. În partea de jos a corpului grătarului, va exista o tavă sau o tavă detașabilă care este concepută pentru a prinde resturi, reziduuri sau unsoare. Odată ce ați răzuit corpul grătarului, scoateți tigaia de grăsime sau tava de jos și goliți-o într-un coș de gunoi necombustibil. Ștergeți tava sau tigaia cu o cârpă caldă și umedă și lăsați-o să se usuce înainte de ao întoarce.

    Bacsis: Tava de grăsime sau tava de jos se va face în mod normal dintr-un material greu ca porțelan, ceramic sau un metal tare. Ar trebui să fie relativ ușor să ștergeți. Dacă este ruginită sau pare uzată, luați în considerare înlocuirea acestuia.

  • Imagine intitulată Curățați un gratar Pasul 8
    3. Utilizați vată de oțel și apă caldă pentru a curăța deflectorul de căldură. Unele grătare au un deflector de căldură în partea de jos a sistemului de evacuare sau arzător care deflectă căldura de la grătar. Este de obicei o bucată plată de metal subțire, cu o creastă în mijloc și, de obicei, au fante subțiri peste ele pentru a lăsa excesul de căldură afară. Ridicați această bucată dacă aveți una și înmuiați-o în apă caldă înainte de a-l curăța agresiv cu vată de oțel.
  • Această parte nu trebuie să arate ca noi când ați terminat, deoarece nu influențează aroma alimentelor.
  • Imagine intitulată Curățați un gratar Pasul 9
    4. Vidați interiorul și ștergeți toate suprafețele exterioare cu o cârpă umedă. Utilizați un vid cu un furtun pentru a scoate orice resturi rămase sau reziduuri pe care le-ați răzuit din interiorul grătarului. Odată ce suprafețele interioare ale grătarului au fost curățate, puteți șterge partea exterioară a grătarului cu o cârpă de microfibră umedă. Clătiți-vă cârpa în apă caldă și apoi lăsați-o înainte de a șterge exteriorul grătarului în mișcări circulare moi. Acoperiți fiecare porțiune a grătarului pentru a ridica orice murdărie și a elimina orice pete alimentare.
  • Puneți acoperirea grătarului peste grătar după ce ați făcut-o pentru ao proteja de elemente.
  • Metoda 3 din 4:
    Menținerea unui grătar de cărbuneObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Curățați un gratar Pasul 10
    1. Lumina un incendiu în grătarul tău de cărbune și lăsați-l să ardă. Lăsați focul să ruleze timp de 10-15 minute. Acest lucru va arde orice reziduu sau murdar care nu a fost încălzit încă. Lăsați focul să ardă și să așteptați ca grătarul să se răcească înainte de a scoate capacul.
    • În funcție de cantitatea de cărbune pe care o utilizați, ar putea dura câteva ore pentru ca grătarul să se răcească.
  • Imagine intitulată Curățați un gratar Pasul 11
    2. Ștergeți capacul cu un burete și săpun. Utilizați un burete bine fixat și apă caldă pentru a curăța acoperișul capacului tău. Curățați greu într-o mișcare circulară și acoperiți fiecare parte a capacului de două ori. Clătiți capacul în apă caldă și uscați-l cu o cârpă curată.
  • Cele mai multe capace de grătar de cărbune sunt acoperite într-un smalț care facilitează curățarea. Dacă capacul grătarului dvs. este dificil de curățat, poate fi un semn că aveți nevoie de un grătar nou.
  • Imagine intitulată Curățați un gratar Pasul 12
    3. Curățați griul de grătar agresiv cu o perie de grătar. Răzuiți vertical, plecând paralel cu grila de gătit. Este posibil să trebuiască să răzuiți de 4-5 ori de-a lungul fiecărei secțiuni a rețelei pentru a îndepărta complet și a reziduurilor alimentare sau a prafului de cărbune.Răsturnați-vă grătarul peste și răzuiți și fundul grătarelor. Clătiți-le sub apă rece când ați terminat.
  • Dacă aveți o mulțime de reziduuri pe care le luptați pentru a elimina, puteți adăuga un săpun de mâncare la vârfurile periei de grătar. Va trebui să clătiți grătarele de mai multe ori după aceea pentru a vă asigura că nu primiți reziduuri de săpun pe alimentele dvs. în viitor.
  • Imagine intitulată Curățați un gratar Pasul 13
    4. Goliți cărbunele și spălați vasul interior. Puneți o pereche de mănuși de cauciuc. Aruncați cenușa cărbunelui într-un recipient necomercial de gunoi. Utilizați un pad de lână din oțel pentru a răsturna în interiorul castronului carborului. Răsturnarea agresivă în loviturile din spate și în cazul în care toate gunkul și grăsimea sunt îndepărtate. Clătiți-o cu un burete umed și le-ați uscat cu prosoape de hârtie sau o cârpă curată.
  • Acoperiți grătarul când ați terminat.
  • Bacsis: Dacă grătarul dvs. de cărbune are o tavă de cenușă în partea de jos, o puteți șterge cu apă și cu un burete. Tava de cenușă doar captează resturile și nu vine în contact cu mâncarea, deci nu aveți nevoie de ea să fie curățată.

    Metoda 4 din 4:
    Curățarea unui grătar electric de interiorObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Curățați un gratar Pasul 14
    1. Deconectați gratarul și așteptați să se răcească. Cel mai bine este să curățați un grătar electric după ce ați folosit-o recent. Înainte de a începe procesul de curățare, deconectați gratarul și lăsați-l să se răcească pentru 1-1.5 ore. Scoateți termostatul electronic și lăsați-l deoparte în timp ce îl așteptați să se răcească.
    • Ștergeți termostatul cu o cârpă microfibră sau un prosop de hârtie. Nu doriți să obțineți nici o componentă electrică a termostatului umed, astfel încât să utilizați o cârpă uscată sau un prosop.
  • Imagine intitulată Curățați un gratar Pasul 15
    2. Scoateți suprafața de încălzire a grătarului și a mașinii de spălat vase, dacă puteți. Unele grătare electronice au o placă de încălzire detașabilă. Dacă vă puteți îndepărta placa de încălzire, scoateți-o și o ușurează-o cu detergent normal. Dacă nu aveți o mașină de spălat vase, îl puteți curăța cu un burete și un săpun de mâncare înainte de ao clăti. Lăsați aerul de suprafețe de încălzire să se usuce.
  • Imagine intitulată Curățați un gratar Pasul 16
    3. Ștergeți suprafața de încălzire cu săpunul de mâncare dacă nu poate fi îndepărtat. Dacă nu puteți lua suprafața de încălzire a grătarului, luați un burete și adăugați o picătură de săpun. Rulați buretele prin apă caldă și scoateți-o afară. Curățați suprafața de încălzire cu buretele prin spălarea în mișcări blânde, circulare. Ridicați-vă buretele prin apă caldă din nou și lăsați-l în mod repetat până când săpunul este îndepărtat. Curățați suprafața de încălzire a doua oară.
  • Este posibil să trebuiască să clătiți buretele de mai multe ori pentru a obține săpunul, iar suprafața poate fi necesară curățarea de mai multe ori pentru a îndepărta murdăria sau murdăria.
  • Imaginea intitulată Curățați un gratar Pasul 17
    4. Curățați corpul grătarului cu un burete sau o cârpă de microfibră. Rulați un burete sau o cârpă sub apă caldă și o scoateți afară. Rulați buretele și cârpa de-a lungul suprafețelor exterioare ale grătarului. Curățați în mișcări circulare, astfel încât să nu lăsați petele de apă. Uscați corpul grătarului cu prosoape de hârtie sau o cârpă uscată.
  • Imagine intitulată Curățați un gratar Pasul 18
    5. Utilizați un detergent chimic dacă doriți să eliminați decolorarea. Puneți mănuși de cauciuc și preîncălziți gratarul la 225 ° F (107 ° C). Se combină 1 cană (240 ml) de apă caldă și 1 lingură (15 ml) de curățare chimică comercială într-un castron. Se toarnă soluția peste suprafața de încălzire și curățați cu o perie de sârmă care are un mâner lung. Curățați rapid și agresiv până când decolorarea este îndepărtată. Clătiți suprafața de încălzire cu săpun și apă caldă înainte de a lăsa aerul să se usuce.

    Avertizare: Doar curățați un grătar cu curățătorii chimici din când în când. Cleanerul va lăsa un reziduu în urmă dacă nu clătiți în mod corespunzător grătarul, ceea ce poate schimba aroma alimentelor dvs. în viitor.

  • Imagine intitulată Curățați un gratar Pasul 19
    6. Ștergeți suprafața grătarului cu ulei de gătit. Lăsați grătarul să se răcească timp de 30-45 de minute. După utilizarea unui dispozitiv de curățare chimică pentru a elimina decolorarea, ștergeți suprafața grătarului cu un dollop de ulei de gătit și un prosop de hârtie. Acest lucru vă va asigura că grătarul dvs. nu decolorează în viitor.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că grătarul dvs. este la cel puțin 10 picioare (3.0 m) departe de casa ta și alte materiale inflamabile.
  • Nu grătar într-un spațiu închis.
  • Utilizați prudență în jurul valorii de flăcări. Nu utilizați benzină sau kerosen pentru a începe incendiile. Acestea nu sunt substituții adecvate (sau sigure) pentru lichidul mai ușor.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Răzuirea suprafețelor de gătit pe un grătar de gaz

    • Perie de grătar
    • Pensulă de curățare a nailonului
    • Scraper de plastic
    • Cârpă de microfibră
    • Vacuum cu furtun

    Curățarea corpului interior al unui grătar de gaz

    • Scraper de plastic
    • Pensulă de curățare a nailonului
    • Lână de oțel
    • Cârpă de microfibră

    Menținerea unui grătar de cărbune

    • Perie de grătar
    • Găleată
    • Săpun
    • Burete
    • Lână de oțel
    • Manusi de cauciuc
    • Prosoape de hârtie sau cârpă

    Curățarea unui grătar electric de interior

    • Cârpă de microfibră
    • Burete
    • Detergent de vase
    • Ceașcă de măsurare
    • Cleaner chimic
    • Perie de sârmă cu mâner
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar