Cum să curățați un gratar panini

Grills Panini pot fi greu de curățat din cauza canelurilor de pe plăcile de gril. Curățarea cu abur Grătarul vă poate ajuta să păstrați plăcile curat curate și folosind o soluție de sodiu de copt vă poate ajuta să vă ridicați chiar și petele cele mai încăpățânate. Dacă aveți plăci detașabile, le puteți rula printr-un ciclu în mașina de spălat vase sau le puteți curăța cu mâna.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind bicarbonat sifon
  1. Imagine intitulată Curățați un gril Panini Pasul 1
1. Utilizați un prosop de hârtie umed pentru a mișca excesul de alimente. Înainte de a putea curăța complet plăcile, trebuie să eliminați excesul de alimente din ele. Folosind un prosop de hârtie umedă, ștergeți plăcile pentru a îndepărta orice cruzime sau bucăți de alimente încă blocate la placă.
  • Folosirea unui prosop de hârtie umedă ajută, de asemenea, să eliminați orice spray non-stick de gătit pe care ați putea fi folosit pe grătar. Acest lucru este important deoarece un strat de spray de gătit poate împiedica grătarul să devină complet curat.
  • Asigurați-vă că deconectați gratarul dvs. și lăsați-l să se răcească mai întâi înainte de a începe să-l curățați.
  • Imagine intitulată Curățați un gratar Panini Pasul 2
    2. Se amestecă o soluție de sodiu de copt. Pentru a face soluția de curățare, amestecați 2 linguri (1 uncie) de copt cu jumătate de ceașcă (4 uncii) de apă caldă. Soluția ar trebui să fie suficient de groasă încât nu va fugi doar pe grătar, dar mai subțire decât o pastă.
  • Amestecarea acestei soluții într-o ceașcă de măsurare poate face mai ușor să se toarnă când este timpul să vă curățați grătarul.
  • Imagine intitulată Curățați un gratar Panini Pasul 3
    3. Se toarnă jumătate din soluție în partea de jos a grătarului. Asigurați-vă că turnați-o în mod egal, permițând soluției să ruleze în jos fiecare canelură pe grătar.
  • Imagine intitulată Curățați un gratar Panini Pasul 4
    4. Îndepărtați o cârpă în soluție și ștergeți partea superioară a grătarului. Pentru a curăța partea superioară a grătarului, dați o cârpă în soluția de bicicletă de sodiu. Ștergeți fiecare canelură a grătarului. Va trebui să reîncărcați frecvent cârpa cu o nouă soluție, în funcție de cât de murdar este gratarul.
  • Imagine intitulată Curățați un gratar Panini Pasul 5
    5. Lăsați grătarul să se înmoaie timp de cinci până la zece minute. Odată ce ați aplicat soluția la ambele părți ale grătarului, lăsați-o să stea pe grătar timp de cinci până la zece minute. Acest lucru va permite ca sifonul de copt să lucreze în reziduul de pe grătar și să-l spargă.
  • Imagine intitulată Curățați un gratar Panini Pasul 6
    6. Ștergeți grătarul cu o cârpă curată. Îndepărtați o cârpă curată în apă limpede și ștergeți fiecare canelură a grătarului. Începeți cu partea superioară a grătarului, deoarece ceea ce vine din acea parte va picura în partea de jos a porțiunii. Ar trebui să continuați să ștergeți sifonul de copt până când pânza să dispară curată. Puteți lăsa apoi aerul de grătar să se usuce sau să-l ștergeți cu un prosop de hârtie curat.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind abur
    1. Imagine intitulată Curățați un gratar Panini Pasul 7
    1. Întoarceți gratarul. Pentru a vă curăța cu abur grila Panini, va trebui să utilizați căldura de la grătar în sine. Dacă o curățați imediat după ce ați folosit-o, ar trebui să puteți utiliza căldura reziduală de la grătar. Dacă curățiți-o după ce nu ați folosit-o, transformați-o la cea mai mică setare de căldură.
  • Imagine intitulată Curățați un gratar Panini Pasul 8
    2. Înmuiați un prosop de hârtie sau o cârpă complet. Pentru a vă curăța cu aburul, va trebui să vă bucurați complet de prosop sau o cârpă. Înmuiați o cârpă în apă curată și limpede până când se scurge. Nu sunați-l înainte de ao plasa pe grătar.
  • Din moment ce veți pune această cârpă pe grătarul dvs. și închideți capacul în timp ce grătarul este pornit, cârpa trebuie să fie complet înmuiat. În caz contrar, riscați arderea cârpei și provocați deteriorarea grătarului.
  • Imagine intitulată Curățați un gratar Panini Pasul 9
    3. Așezați cârpa de pe grătarul inferior. Așezați cârpa înmuiată pe partea inferioară a grătarului Panini. Ar trebui să acopere complet grătarul inferior pentru a se asigura că întregul grătar este aburit. Asigurați-vă că păstrați cârpa departe de orice componente electrice expuse.
  • Imagine intitulată Curățați un gratar Panini Pasul 10
    4. Închideți gratarul. Veți auzi sunete sizzling atunci când grătarul se închide și cârpa umedă îndeplinește vârful fierbinte al grătarului. Verificați dacă cârpa este plasată astfel încât să acopere întregul părțile inferioare și de sus ale grătarului.
  • Imagine intitulată Curățați un gratar Panini Pasul 11
    5. Lăsați cârpa să stea timp de cinci minute. Stați lângă grătar și păstrați-vă un ochi pe ea. Ar trebui să vedeți niște aburi, dar dacă vedeți sau mirosi fum, scoateți imediat cârpa.
  • Imagine intitulată Curățați un gratar Panini Pasul 12
    6. Deschideți gratarul și ștergeți-l. Deschideți grătarul și scoateți cârpa după cinci minute. Cea mai mare parte a reziduului ar trebui să fie mai ușor de îndepărtat. Lăsați grătarul să se răcească ușor (dar nu prea mult, deoarece acest lucru va determina din nou reziduul să se întărească). Apoi, dați o cârpă în apă curată, limpede și ștergeți ambele porțiuni ale grătarului, începând cu partea de sus.
  • De asemenea, puteți utiliza soluția de bicarbonat de sodiu pentru acest pas dacă a fost destul de mult timp de când ați curățat grătarul.
  • Metoda 3 din 3:
    Curățarea plăcilor detașabile
    1. Imagine intitulată Curățați un gratar Panini Pasul 13
    1. Verificați instrucțiunile producătorului Grill. Fiecare grătar are orientări specifice de curățare. Înainte de a spăla plăcile detașabile, verificați instrucțiunile sau manualul proprietarului pentru temperatura apei și tipul de săpun pe care îl puteți utiliza și dacă plăcile sunt mașini de spălat vase.
  • Imagine intitulată Curățați un gratar Panini Pasul 14
    2. Executați-le prin mașina de spălat vase. Dacă instrucțiunile producătorului îl permit, puteți rula plăcile de grătar prin mașina de spălat vase. Plasați-le în aceeași zonă a mașinii de spălat vase, unde ați pune plăci de cină regulate și utilizați cantitatea normală de săpun de mașină de spălat vase pentru o sarcină regulată.
  • Imagine intitulată Clean Un Panini Grill Pasul 15
    3. Lăsați plăcile să se înmoaie. Dacă nu puteți rula plăcile detașabile prin mașina de spălat vase, le puteți spăla cu mâna. Umpleți chiuveta cu apă caldă și câteva squirturi de săpun blând. Lăsați plăcile să se înmoaie timp de aproximativ cinci minute.
  • S-ar putea să doriți să lăsați plăcile să se înmoaie mai mult de cinci minute dacă a fost un timp de când le-ați curățat.
  • Imagine intitulată Curățați un gratar Panini Pasul 16
    4. Curățați cu o cârpă sau un burete moale. Odată ce ați lăsat plăcile să se înmoaie, ștergeți reziduul cu o cârpă sau un burete moale. Nu folosiți nimic abraziv ca niște tampoane de brillo sau vată de oțel, deoarece pot desprinde stratul non-stick.
  • sfaturi

    Grătarul dvs. ar trebui să fie cald când îl curățați, dar nu prea fierbinte. Dacă este prea cald, cârpa pe care o utilizați pentru curățare va fi de asemenea caldă și vă poate arde pielea.
  • Asigurați-vă că vă curățați producătorul Panini după fiecare utilizare. Dacă nu, curățați-l, va fi mai greu după reziduurile și alimentele au avut șansa de a se usca pe suprafață.
  • Dacă există zone foarte încăpățânate care nu vor veni curate, folosiți capătul pătrat al bețivului înfășurat într-un prosop umed pentru a răsturna în acele zone.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar