Cum se adaugă un soț / soție la asigurarea de sănătate

Adăugarea unui soț la asigurarea dvs. de sănătate nu este un proces dificil, dar poate fi făcut numai în timpul înscrierii anuale, imediat după ce sunteți căsătoriți sau dacă se schimbă acoperirea de asigurare a soțului dvs. Adăugarea unui soț care are deja propriul angajator la un plan de asigurări de sănătate necesită considerații diferite decât adăugarea unui soț care nu are asigurări de sănătate. În funcție de circumstanțele dvs. curente, opțiunile dvs. includ: consolidarea asigurărilor de sănătate, adăugarea soțului / soției la un plan deja existent sau înscrierea prin piața asigurărilor de sănătate.

Pași

Metoda 1 din 3:
Consolidarea asigurărilor de sănătate între soți
  1. Imagine intitulată Adăugați un soț / soție la asigurarea de sănătate Pasul 1
1. Înțelegeți ce înseamnă consolidarea asigurărilor de sănătate.Majoritatea asigurărilor de sănătate oferite de angajatori permite angajatului să adauge o acoperire pentru un soț (și / sau copil dependent).Primele suplimentare sunt de obicei implicate, dintre care unele pot fi plătite de către angajator.Dacă atât tu, cât și munca soț / soție, și amândoi aveți asigurări de sănătate, ar putea fi în valoare de consolidarea acoperirii dvs. de sănătate prin intermediul unui singur angajator.
  • Imaginea intitulată Adăugați un soț / soție la asigurarea de sănătate Pasul 2
    2. Știți ce să comparați între planuri.Înainte de a selecta un plan de asigurări de sănătate peste alta, comparați mai mulți factori specifici despre ambele planuri pentru a determina ce plan este cel mai puțin costisitor și cel mai valoros.Atunci când comparăm planurile, comparați costurile combinate ale celor două planuri pe care le plătiți acum (Planul A și Planb) la creșterea costurilor fie a fiecărui plan cu un soț al soțului (Plana + soț / soție și Planb + soț / soție).De exemplu, comparați PLANA + PLANB pentru a planifica un soț / soție și comparați Plana + Planb la planB + soț / soție.Indiferent de cele trei opțiuni este cel mai puțin costisitor, dar oferă cea mai mare acoperire, este opțiunea pe care ar trebui să o alegeți.Unii dintre factorii specifici de luat în considerare sunt:
  • Cheltuielile în afara buzunarului pe care fiecare plan le-ar putea genera pentru dvs.
  • Nivelul și tipurile de servicii și acoperiri oferite de plan.
  • Acoperire pentru copii dependenți, dacă este cazul.
  • Imaginea intitulată Adăugați un soț la asigurarea de sănătate Pasul 3
    3. Comparați cheltuielile de buzunar între planuri.Cheltuielile în afara buzunarului sunt costuri pe care ar trebui să le plătiți cumva.Acestea sunt costurile care nu sunt acoperite fie de angajatorul dvs., nici planul dvs.Fiecare plan de asigurări de sănătate are unele cheltuieli în afara buzunarului pentru a lua în considerare.
  • Primele - Unele prime sunt acoperite în întregime sau parțial de către angajator.Comparați costurile actuale de primă pe care trebuie să le plătiți între planuri.În unele cazuri, angajatorul dvs. poate plăti primele angajatului, dar nu primele suplimentare de soț.
  • Deductibile - deductibilele sunt oricare dintre costurile parțiale pe care trebuie să le plătiți pentru un anumit serviciu înainte ca societatea de asigurare să vă ramburseze restul.De exemplu, asigurarea dvs. poate acoperi doar 80% din costurile dvs. de prescripție, prin urmare, 20% din aceste costuri sunt în afara buzunarului.
  • Maxime planificate - Fiecare parte a fiecărui plan de asigurări de sănătate are de obicei un maxim anual și de viață pe care îl puteți rambursa.De exemplu, planul dvs. de asigurare poate acoperi terapia de masaj până la 1.000 $ pe an.Dacă intenționați să mergeți peste maximul oricărei porțiuni din planul dvs., luați-o în considerare ca o cheltuială extraordinară de buzunar.
  • Co-plăți - co-plățile sunt similare cu deductibilele.Acestea sunt cheltuielile în afara buzunarului pe care trebuie să le plătiți în față pentru a vedea un medic sau un specialist.Unele planuri de asigurări de sănătate au niveluri diferite de co-pay-uri bazate pe cine este acoperirea pentru (e.G. Angajatul vs. Soțul / soția), de câte ori ați fost atât de departe în acest an plan, iar dacă este un medic de familie față de un specialist.
  • Sursageri de soț - Unii angajatori au adăugat o taxă suplimentară a planurilor de asigurări de sănătate atunci când un soț, care are deja asigurări de sănătate, dorește să fie adăugat la plan.Prin urmare, dacă soțul / soția are deja asigurări de sănătate prin angajatorul lor, poate costa extra pentru a le adăuga în planul dvs.
  • Imagine intitulată Adăugați un soț / soție la asigurarea de sănătate Pasul 4
    4. Uită-te la nivelurile de acoperire oferite de ambele planuri.În plus față de costurile asociate fiecărei opțiuni, ar trebui să luați în considerare acoperirea reală oferită de fiecare opțiune.O opțiune ar putea fi mai scumpă, dar poate oferi o acoperire semnificativ mai mare.
  • Asigurați-vă că revizuiți ce opțiuni aveți pentru medici și spitale în fiecare plan, inclusiv dacă sunteți în stare să vedeți un medic în afara planului dacă alegeți (dacă acest lucru este permis, co-plata este probabil mai mare).
  • Uită-te la ceea ce este nivelul minim de acoperire pentru vizitele spitalicești (e.G. Cameră privată vs. secția etc.).
  • Comparați elementele terapeutice care sunt și nu sunt acoperite de fiecare plan.Dacă știți că trebuie să mergeți la fizioterapie timp de 6 luni și nu este acoperit de o singură opțiune, luați în considerare acest lucru.
  • Determinați ce tipuri de medicamente de prescripție medicală și fără prescripție medicală sunt acoperite.Unele planuri acoperă doar medicamente generice, altele vor acoperi costul drogurilor de nume de marcă.Unele planuri au o limită a taxei de serviciu de farmacie pe care le vor acoperi.Unele planuri vor acoperi medicamentele fără prescripție medicală.
  • Imaginea intitulată Adăugați un soț / soție la asigurarea de sănătate Pasul 5
    5. Determinați cum și dacă sunt acoperite copiii dependenți.Chiar dacă nu aveți copii dependenți în acest moment, luați în considerare dacă intenționați să aveți copii în viitor.În timp ce un nou copil este, de obicei, unul dintre motivele pentru care ați permis să vă schimbați acoperirea asigurărilor de sănătate la jumătatea anului, dacă puteți avea grijă de ea acum, vă puteți salva ceva timp în viitor.
  • De asemenea, luați în considerare ce fel de obiecte de sarcină și maternitate sunt acoperite de ambele planuri dacă intenționați să rămâneți gravidă în viitorul apropiat.
  • Metoda 2 din 3:
    Adăugarea unui soț la un plan de asigurări de sănătate angajator existent
    1. Imaginea intitulată Adăugați un soț / soție la asigurarea de sănătate Pasul 6
    1. Cunoaște-ți drepturile.Guvernul Statelor Unite a făcut legea că societățile de asigurări de sănătate trebuie să permită o perioadă specială de înscriere atunci când au avut loc evenimente de viață calificate.Aceste evenimente de viață pot include căsătorirea și pierderea altor asigurări (printre altele).
    • Dacă sunteți, ca angajat, vă căsătoriți, vi se permite o perioadă specială de înscriere, astfel încât să puteți adăuga soțul / soția dvs. la planul dvs. de asigurare a sănătății angajatorului.
    • Dacă soțul / soția dvs., care nu este angajat, și-a pierdut un loc de muncă sau un alt tip de acoperire de asigurări de sănătate, vi se permite o perioadă specială de înscriere, astfel încât să puteți adăuga soțul / soția dvs. la planul dvs. de asigurare a sănătății angajatorului.În situațiile de genul acesta, ați permis, de asemenea, posibilitatea de a vă schimba acoperirea sau acoperirea existentă a soțului dvs., pe planul dvs.
  • Imaginea intitulată Adăugați un soț / soție la asigurarea de sănătate Pasul 7
    2. Căutați detalii specifice privind planul dvs.În timp ce societățile angajatorii și asigurările de sănătate trebuie să urmeze orientările guvernamentale pentru planurile lor de asigurări de sănătate, procesele și procedurile pot diferi între angajatori, asigurători și planuri.Determinați ce este procesul specific pentru angajatorul dvs. și planul de asigurări.
  • Puteți găsi toate detaliile despre planul dvs. specific de asigurări de sănătate prin intermediul departamentului de resurse umane ale angajatorului dvs.
  • Majoritatea angajaților sau companiile de asigurări de sănătate oferă, de asemenea, informații detaliate despre planurile lor pe site-uri web.Unele dintre aceste site-uri web pot necesita un ID de conectare și o parolă pentru a accesa și este cel mai probabil același site pe care l-ați înscris pentru beneficiile dvs. de sănătate în primul rând.
  • Acordați o atenție deosebită perioadei de timp pe care le aveți după evenimentul dvs. de viață calificat pe care trebuie să-l adăugați soțului dvs. la planul dvs. de asigurare.Veți avea probabil un minim de 30 de zile pentru a depune modificarea, dar unele planuri vor permite până la 90 de zile.Dacă vă pierdeți această perioadă de timp, va trebui să așteptați înscrierea anuală înainte de a vă putea adăuga soțul / soția.
  • Imaginea intitulată Adăugați un soț / soție la asigurarea de sănătate Pasul 8
    3. Obțineți documentația necesară.Examinați cerințele societății de asigurări ale angajatorului sau de sănătate pentru efectuarea modificărilor din cauza căsătoriei sau a pierderii altor asigurări de asigurare.Cel puțin, acestea necesită cel mai probabil una sau mai multe forme care trebuie completate.Strângeți toate documentele necesare și completați toate formularele așa cum este indicat.
  • Această documentație va include, de obicei, o formă de schimbare de înscriere, unde veți selecta ce tip de acoperire doriți pentru soțul / soția dvs.Veți putea schimba acoperirea medicală (sau dentară) pentru a include soțul / soția, dar este posibil să vi se permită să adăugați asigurări de viață de soț.Adăugarea de asigurare de viață poate necesita o formă separată.
  • Pentru o nouă căsătorie, probabil că va trebui să trimiteți o copie a licenței sau certificatului de căsătorie.
  • Pentru pierderea de acoperire a asigurărilor de sănătate a soțului dvs., este posibil să trebuiască să trimiteți o scrisoare de la angajatorul soțului dvs. care să prezinte când acoperirea a fost redusă sau încheiată.Aceasta poate include o scrisoare de terminare dacă acesta a fost motivul pentru care acoperirea a fost pierdută.
  • Odată ce ați terminat toate documentele necesare, trimiteți-l angajatorului sau companiei de asigurări pentru procesare.
  • Imagine intitulată Adăugați un soț / soție la asigurarea de sănătate Pasul 9
    4. Fiți conștienți de faptul că acoperirea are efect.Acoperirea pentru soțul / soția dvs. sub planul de asigurări de sănătate al angajatorului dvs. nu începe imediat.În mod normal, acoperirea va începe în prima zi a lunii ca urmare a Solicitarea dvs. de schimbare.
  • Fiți conștienți de faptul că unele planuri de asigurare nu vor acoperi un soț care se află deja într-un spital, îngrijit la domiciliu sau altă unitate de tratament până când nu sunt descărcate.Aceasta înseamnă că poate exista o perioadă de timp în care va trebui să plătiți pentru tratamentul lor 100% din buzunar.Singura excepție de la această regulă este un nou-născut, care este acoperit imediat după naștere.
  • Metoda 3 din 3:
    Înscrierea prin piața asigurărilor de sănătate
    1. Imagine intitulată Adăugați un soț / soție la asigurarea de sănătate Pasul 10
    1. Determinați dacă vă calificați pentru piața de asigurări de sănătate.Piața de Asigurări de Sănătate, care este cunoscută și ca "Exchange" sau "Obamacare Exchange" este locul în care puteți cumpăra și înscrieți-vă pentru asigurarea de sănătate dacă nu aveți acoperire angajatorului.Numai persoanele fără acoperire angajator, Medicaid, Medicare sau Programul de Asigurări de Sănătate pentru Copii (CHIP) sunt capabili să cumpere asigurare prin piață.
    • Dacă aveți un plan de asigurări de sănătate angajator, dar acest plan nu îndeplinește anumite cerințe minime, este posibil să puteți achiziționa asigurări de sănătate prin intermediul pieței, dar va trebui să plătiți prețul integral.
  • Imaginea intitulată Adăugați un soț / soție la asigurarea de sănătate Pasul 11
    2. Adăugați un soț în timpul înscrierii deschise.Înscrierea deschisă pentru piață începe în mod normal 1 noiembrie a fiecărui an.Dacă vă înscrieți înainte de 15 decembrie, acoperirea dvs. va începe pe 1 ianuarie a anului următor.Dacă vă înscrieți până pe 15 ianuarie, acoperirea dvs. va începe 1 februarie. Dacă vă înscrieți până la 31 ianuarie, acoperirea dvs. va începe 1 martie.Înscrierea deschisă se termină pe 31 ianuarie.
  • Puteți adăuga doar un soț după ce înscrierea deschisă a terminat dacă vă calificați pentru o perioadă de înscriere specială.
  • În timpul înscrierii deschise, vi se va cere o serie de întrebări despre venitul dvs. și gospodăria dvs.Întrebările de venit sunt rugate să determine cât de mult vi se va cere să plătiți pentru planul dvs. (cei cu venituri mai mici vor plăti mai puțin decât cele cu venituri mai mari).În timp ce întrebările gospodăriei sunt rugate să determine cine trebuie să fie acoperit de plan.
  • O gospodărie este considerată pe cineva care este "fileul fiscal" plus soțul / soția lor și alte persoane dependente (dacă au vreunul).
  • Pentru a vă califica soțul / soția sub planurile de piață, trebuie să fiți căsătoriți legal.Pentru a vă califica pentru oricare dintre economiile de cost, dvs. și soțul dvs. trebuie să depuneți taxele dvs. în comun.
  • Imagine intitulată Adăugați un soț / soție la asigurarea de sănătate Pasul 12
    3. Înscrieți-vă soțul / soția în timpul unei perioade speciale de înscriere.Dacă doriți să adăugați soțul / soția dvs. la planul dvs. de piață în afara perioadei deschise de înscriere, trebuie să aibă loc un eveniment de viață calificat.Aceste evenimente pot include căsătoria sau soțul dvs. care pierde unele sau toate asigurările lor de sănătate prin angajatorul lor.
  • Dacă aveți un eveniment de viață calificat, aveți 60 de zile de la data evenimentului respectiv pentru a efectua modificări ale planului dvs. de piață.
  • Dacă aveți deja un plan de piață și doriți să adăugați soțul / soția, vă actualizați pur și simplu aplicația existentă.Pentru a face acest lucru, va trebui să vă conectați la contul online de pe piață și să selectați "Raportați o schimbare de viață."Apoi, veți putea să vă actualizați cererea pentru a include noi membri ai gospodăriei dvs. și puteți schimba acoperirea dvs. de asigurare.Rețineți că adăugarea unui nou membru al gospodăriei dvs. vă poate schimba eligibilitatea în ceea ce privește economiile de costuri (dacă soțul / soția are și un venit).
  • Dacă nu aveți deja un plan de piață, puteți începe o nouă aplicație pe site-ul Marketplace pentru a determina dacă vă calificați pentru un plan.Acest proces va fi similar cu înscrierea deschisă, cu excepția faptului că se întâmplă în mijlocul anului.
  • sfaturi

    Aflați tot ce ați vrut vreodată să știți despre Medicare la site-ul oficial al guvernului american la https: // Medicare.Gov.
  • U.S. Departamentul de site-ul web al forței de muncă Despre Beneficii pentru angajați Administrația de securitate oferă informații despre cerințele legale ale planurilor de asigurări de sănătate ale angajatorului.Site-ul http: // Dol.Gov / EBSA / oferă, de asemenea, informații detaliate despre modul în care actul de îngrijire la prețuri accesibile (ACA) poate influența acoperirea asigurărilor de sănătate.
  • Pentru a vă înscrie pentru asigurarea de sănătate din Statele Unite când nu aveți acoperire angajator, sau acoperirea angajatorului dvs. nu este suficientă, mergeți la site-ul guvernului la https: // sănătate.Gov pentru mai multe informatii.
  • COBRA (Legea privind reconcilierea bugetului omnibus consolidat) permite ca persoanele să plătească pentru o acoperire continuă a planurilor lor existente de asigurări de sănătate (pentru o anumită perioadă de timp) dacă au avut loc anumite evenimente.Dacă angajatul (fie că sunteți dvs. sau soțul dvs.) este terminat sau are ore de lucru reduse, puteți profita de Cobra.Dacă angajatul este capabil să înceapă Medicare, dar soțul / soția angajatului nu este, soțul / soția poate fi eligibilă să profite de Cobra.Soții sunt, de asemenea, capabili să profite de Cobra dacă au devenit divorțați sau separați de angajat sau dacă angajatul moare.
  • Hippa (Legea privind portabilitatea și responsabilitatea asigurărilor de sănătate) arată că angajații care au asigurări de sănătate sunt permise drepturi speciale de înscriere în anumite circumstanțe.Dacă angajatul sa căsătorit, a avut un copil sau a adoptat un copil, ei trebuie să li se permită să-și înscrie soțul / soția și de noile persoane dependente în planul lor în acel moment.Ei nu trebuie să aștepte înscrierea anuală.
  • Avertizări

    Din păcate, în timp ce societățile de asigurări specifice și angajatorii pot decide altfel, furnizorii de asigurări sunt obligați să ofere o acoperire de soț de același sex pentru cuplurile care au fost căsătorite în jurisdicții în care căsătoria de același sex este considerată legală.Cu toate acestea, această regulă nu este prevăzută la locul în care locuiți în prezent, ci mai degrabă în locul în care v-ați căsători.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar