Cum de a face față stresului ca un îngrijitor de fibroză chistică

Îngrijirea unui iubit cu fibroza chistică (CF) poate fi stresantă, dar există multe pași pe care le puteți face pentru a face față. Educarea în legătură cu starea și învățarea cum să oferim cea mai bună îngrijire va ajuta la eliminarea îndoielilor de sine, ceea ce reprezintă o cauză principală de stres de îngrijire. Mâncarea corectă, exercitarea și obținerea unui somn suficient va ajuta la menținerea stresului în verificarea în timp ce beneficiați de sănătatea dvs. generală. Obținerea de sprijin din partea familiei sau a prietenilor și împărtășirea povestirilor cu alți îngrijitori vă va ajuta să vă amintiți că nu sunteți singuri în depășirea provocărilor voastre.

Pași

Metoda 1 din 3:
Obținerea de sprijin
  1. Imaginea intitulată face față stresului ca un îngrijitor de fibroză chistică pasul 1
1. Să știți echipa dvs. de îngrijire a iubitului dvs. CF. Tratamentul CF implică o serie de profesioniști din domeniul medical, de la medicul de îngrijire primară la dietetician. Fiecare dintre acești profesioniști vă poate oferi o serie de opțiuni de suport:
  • Ele vă pot ajuta să deveniți cel mai bun îngrijitor posibil. Îndoielile de sine și lipsa de informații sunt principale cauze ale stresului de îngrijire. Dezvoltarea încrederii și a mijloacelor eficiente de a oferi îngrijire vă va ajuta să vă păstrați atât pe dvs. cât și pe cei dragi în cel mai bun cadru al minții.
  • Vedeți dacă iubitul dvs. poate semna un document de eliberare a informațiilor, astfel încât echipa lor medicală să poată comunica liber cu dvs. după cum este necesar.
  • Cereți medicului primar sau tehnicianului de asistență pentru a vă arăta cum să administrați tratamente, cum ar fi nebulizatoarele și clearance-ul aerului.
  • Cereți dieteticianului CF despre care medicamente trebuie să fie luate cu o masă sau o gustare. Întrebați-le pentru sfaturi despre cum să gestionați cel mai bine nevoile dvs. nutriționale și calorice ale iubitului, mai ales dacă iubitul dvs. este un copil pretențios.
  • Specialiștii CF vă pot referi, de asemenea, la profesioniștii din domeniul sănătății mintale și la grupurile locale de suport CF. Adresați-vă medicului primar dacă pot recomanda un psiholog specific CF care vă ia asigurarea iubită.
  • Imaginea intitulată face față stresului ca un îngrijitor de fibroză chistică pasul 2
    2. Cereți ajutor de la familie și prieteni. Sentimentul stresat sau copleșit poate indica faptul că o anumită asistență de îngrijire ar putea fi cea mai bună opțiune. Solicitarea ajutorului din partea familiei și a prietenilor vă va ajuta să vă echilibrați programul ocupat și să vă lăsați deoparte puțin timp pentru dvs.
  • Compilați o listă de familie și prieteni care puteți cere ajutor, astfel încât toată responsabilitatea să nu cadă la o singură persoană.
  • Întreabă-le dacă pot îndeplini sarcini cum ar fi prescripțiile pe bază de prescripții sau să-ți iau iubitul la o vizită la centrul de îngrijire, mai ales dacă aveți un conflict de program din cauza muncii sau a unei alte responsabilități.
  • De exemplu, întrebați-i, "Există vreo șansă pe care sunteți dispus să o luați pe Joe de la practica de fotbal, apoi să-l urmăriți o oră sau cam asa ceva? Câmpul este de cinci minute de casa ta și am o întâlnire de lucru pe care nu o pot lipsi. Ar fi un ajutor enorm și mi-ar plăcea să-i piardă practica!"
  • Imaginea intitulată face față stresului ca un îngrijitor de fibroză chistică pasul 3
    3. Păstrați o listă de instrucțiuni la îndemână pentru Sitters sau Ajutoare. Un set clar de instrucțiuni va face mai ușor ca oamenii să vă ajute cu îngrijire. Știind că siturile sau ajutoarele tale sunt împuternicite să ofere cea mai bună îngrijire vă va oferi, de asemenea, pacea minții, scăderea stresului. Faceți o listă și poziționați-o undeva ei o pot găsi cu ușurință, cum ar fi la frigider. Asigurați-vă că lista include:
  • Doze și instrucțiuni adecvate pentru toate medicamentele
  • Dacă este cazul, gustări și mese pentru a oferi medicamente.
  • Ori de zi pentru a administra nebulizatoarele și clearance-ul aerian.
  • Asigurați-vă că vă instruiți sitterul sau ajutorul dvs. cum să oferiți tratamente specifice.
  • Imaginea intitulată face față stresului ca un îngrijitor de fibroză chistică Pasul 4
    4. Obțineți sprijin financiar. Facturile medicale și jargonul financiar confuz se numără printre aspectele cele mai copleșitoare ale oricărei condiții medicale. Dacă sunteți responsabil pentru plata pentru asistență medicală sau pentru a vă supraveghea finanțele iubite, există o mulțime de modalități de a găsi informații și asistență.
  • Consultați-vă cu medicii iubiți și cereți ajutor pentru înțelegerea acoperire sau taxe. Dacă nu credeți că ar trebui să existe o taxă, sunați la birou pentru a exclude o greșeală simplă de codare. Cereți biroului medicului, "Văd o taxă pe această afirmație că nu o înțeleg. Poți să explici această procedură și să-mi spui de ce e pe declarație?"
  • Înainte ca cei dragi să fie o procedură non-rutină, apelați asigurătorul lor și asigurați-vă că este acoperit. Verificați întotdeauna asigurătorul, mai degrabă decât doar furnizorul de asistență medicală, că toți noii profesioniști din domeniul medical pe care îl văd sunt furnizori de rețea. Întrebați asigurătorul, "Copilul meu va vedea un nou tehnician pentru îngrijirea lor CF. Am vrut să sun și să mă asigur că noul furnizor este în rețeaua noastră de asigurări." Notați numele persoanei care vă verifică acoperirea, împreună cu detaliile conversației dvs. și păstrați notele în înregistrările dvs.
  • Căutați organizații care oferă ajutor financiar, cum ar fi programe de carduri de co-plată care ajută la plata pentru prescripții în afara buzunarului. Căutați secțiunea CF Living Resurse Financiare pentru a plăti pentru îngrijirea medicală: http: // cfliving.COM / Resurse / Suport financiar.JSP. Puteți verifica eligibilitatea pentru un program de carduri de plată aici: https: // Genentech-Access.COM /.
  • Imaginea intitulată face față stresului ca un îngrijitor de fibroză chistică Pasul 5
    5. Găsiți un grup de asistență. Când se confruntă cu stres datorită îngrijirii, amintiți-vă întotdeauna că nu sunteți singuri. Adresați-vă echipei dvs. de îngrijire a persoanei iubite dacă pot recomanda un grup local de sprijin pentru îngrijitorii de îngrijire. Acestea oferă oportunități de a vă împărtăși poveștile, frustrațiile de aerisire și să le ascultați pe alții în situații similare cu propria dvs.
  • Verificați resursele comunitare compilate de FibroSis Research, Inc.: https: // cfri.Org / Educație-Support /
  • De asemenea, puteți căuta online pentru "grupuri de suport pentru fibroză chistică" în apropierea locației dvs.
  • Imaginea intitulată face față stresului ca un îngrijitor de fibroză chistică Pasul 6
    6. Căutați forumuri și grupuri online. Dacă nu aveți timp sau ezită să mergeți la un grup de asistență în persoană, vă puteți întoarce la o comunitate online. Ajutorul bazat pe web sa dovedit a fi un mijloc eficient de a face față stresului pentru cei care se ocupă de cei dragi cu CF.
  • De exemplu, încercați să căutați resurse la site-ul web al CF Living: http: // cfliving.COM / Resurse / Resurse-Link-uri.JSP.
  • De asemenea, puteți verifica comunitatea online Cystlicife.
  • 7. Vorbiți cu un terapeut. Dacă grupurile de asistență nu sunt o opțiune pentru dvs., atunci vă puteți întâlni și cu un terapeut pentru a obține ajutor. Acestea vă pot ajuta să dezvoltați abilități de coping pentru a vă gestiona viața de zi cu zi. Vă puteți întâlni cu un terapeut săptămânal, lunar sau mai des, după cum este necesar.
  • Metoda 2 din 3:
    Oferind cea mai bună îngrijire posibilă
    1. Imaginea intitulată face față stresului ca un îngrijitor de fibroză chistică pasul 7
    1. Aflați cât de mult puteți afla despre fibroza chistică. Dacă nu ați făcut deja acest lucru, adunați cât mai multe informații cu privire la boală. Discutați cu echipa de îngrijire CF și cereți resurse. Consultați site-urile web ale organizațiilor CF pentru informații fiabile.
    • Încercați să găsiți informații pe site-ul Fundației Fibroze Fibroză: https: // cff.Org.
    • Deoarece asigurarea nutriției dvs. iubite este esențială, încercați să căutați rețete și sfaturi de dietă: http: // cfliving.COM / Resurse / Rețete-Nutriție.JSP
    • Educarea în legătură cu boala vă va împuternici și vă va asigura că puteți oferi cea mai bună îngrijire posibilă.
  • Imaginea intitulată face față stresului ca un îngrijitor de fibroză chistică Pasul 8
    2. Elaborarea rutinelor zilnice de tratament. Includeți regimuri de tratament în rutina zilnică a familiei dvs., dar încercați să nu lăsați tratamentul să fie focalizarea. Gândiți-vă la tratamente ca un pas într-o rutină zilnică, cum ar fi perierea dinților sau a părului, în loc să le lăsați să dicteze programul zilnic al familiei.
  • Adresați-vă cel iubit cu CF pentru a oferi o contribuție la dezvoltarea unei rutine zilnice. Întrebați-le ", unde este cel mai bun loc pentru a face clearance-ul aerian? Doriți să o faceți în camera de zi, astfel încât să puteți viziona televiziunea?"
  • Asigurați-vă că includeți nutriția și gustările regulate și mesele atunci când vă planificați programul de îngrijire.
  • Imaginea intitulată face față stresului ca un îngrijitor de fibroză chistică pasul 9
    3. Stați pe partea de sus a facturilor medicale și a documentelor. Se ocupă de facturi și forme pe măsură ce le primiți, mai ales dacă sunteți părintele unui copil cu CF. Asigurați-vă că ați lăsat o parte săptămânală pentru a face față acestor. Nu așteptați timp liber pentru a vă deschide. Evitați să lăsați aceste grătare, deoarece starea proactivă și organizată îi va păstra să devină copleșitoare.
  • Consultați echipa de îngrijire CF dacă aveți nevoie de ajutor pentru înțelegerea unei facturi medicale. Sunați-vă furnizorul de asigurări dacă aveți întrebări legate de acoperire.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea propriei dvs. sănătate
    1. Imaginea intitulată face față stresului ca un îngrijitor de fibroză chistică Pasul 10
    1. Mănâncă o dietă sănătoasă. Păstrați-vă propria putere și asigurați-vă că puteți oferi cea mai bună îngrijire Menținerea unei diete echilibrate. Fă-ți cel mai bine să nu săriți mesele și asigurați-vă că ați ingerat suficiente calorii recomandate pentru vârsta și sexul dvs.
    • Valorile zilnice variază, dar o femeie activă adultă are nevoie de 2200-2400 de calorii pe zi, iar un bărbat adult activ necesită 2800-3000.
    • Încercați să evitați prea multă cofeină și alcool, deoarece acestea pot crește stresul.
    • Pregătirea meselor sănătoase în vrac și stocarea sau înghețarea acestora vă poate ajuta să vă economisească timp și efort.
    • Puteți chiar să comandați alimentele online și să le ridicați sau să le livrați pentru a economisi timp. Acest lucru va ajuta la facilitarea unei alimentatii sanatoase.
  • Imaginea intitulată face față stresului ca un îngrijitor de fibroză chistică Pasul 11
    2. Faceți tot ce este mai bun pentru a obține o mulțime de somn. Încercați să mergeți la culcare și să vă treziți în aceleași momente în fiecare zi. Obținerea cât mai mult posibil, vă va ajuta să vă mențineți sănătatea generală, în plus față de reducerea stresului.
  • Adulții ar trebui să ajungă între șapte și nouă ore de somn în fiecare noapte.
  • Răsuciți luminile pe oră sau două înainte de culcare.
  • Încercați să citiți o carte în loc să vă uitați la dispozitivul dvs. mobil înainte de culcare.
  • Evitați mesele grele chiar înainte de a vă culca.
  • Imaginea intitulată face față stresului ca un îngrijitor de fibroză chistică pasul 12
    3. Exercită zilnic și, dacă este posibil, în aer liber. Obținerea a cel puțin 30 de minute de exercițiu în fiecare zi va ajuta la reducerea stresului pe termen lung. În plus, lucrul la momentul în care sunteți subliniat poate ajuta la atenuarea stresului în acest moment.
  • Rețineți că exercițiul în aer liber, cum ar fi jogging-ul sau ciclismul, are beneficii suplimentare de reducere a stresului.
  • Imaginea intitulată face față stresului ca un îngrijitor de fibroză chistică Pasul 13
    4. Faceți timp pentru dvs. Desemnați timpul în fiecare săptămână pentru a face ceva ce vă place. Urmăriți un hobby sau un interes, faceți o baie sau ascultați muzică. Dedicarea unui moment pentru dvs. este esențial pentru evitarea îngrijitorului Burnout.
  • S-ar putea să trebuiască să obțineți ajutor, dar nu fiți vinovați de a lua ceva timp pentru a face ceva ce vă place sau găsiți relaxare. Vă va ajuta să vă ajutați pe cea iubită.
  • Asigurați-vă că vă petreceți timp cu sistemul de asistență și vorbiți despre alte lucruri decât despre îngrijire. Discutați despre filme, muzică, evenimente curente sau orice altceva vă interesează.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar