Cum să ai grijă de vârstnici

Dacă sunteți preocupat de faptul că o relativă în vârstă sau iubită se confruntă cu dificultăți de îngrijire pentru ei înșiși, ar putea fi timpul să intrați și să oferiți ajutor. Înainte de a începe să vă ajutați pe cei dragi, luați timp pentru a evalua nevoile lor. Ei pot avea nevoie de asistență îngrijorătoare nevoilor lor medicale sau poate că ar putea beneficia de un sprijin suplimentar în timpul activităților lor de zi cu zi. Dacă nu sunteți în măsură să le aveți grijă de ei, căutați resurse în zona dvs., cum ar fi facilitățile de viață asistate sau serviciile de îngrijire la domiciliu. Fiind un îngrijitor este o provocare, deci asigurați-vă că aveți nevoie de timp pentru propriile dvs. nevoi!

Pași

Metoda 1 din 4:
Furnizarea de îngrijire la domiciliu
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru vârstnici Pasul 1
1. Lucrați cu relativitatea dvs. pentru a evalua nevoile acestora. Înainte de a vă oferi îngrijire unei persoane în vârstă, trebuie să vă dați seama ce fel de îngrijire le-ar putea oferi cel mai mult. În funcție de sănătatea lor generală și de cât de bine pot gestiona sarcini zilnice, pot avea nevoie de ceva din ajutor ocazional la sprijin constant. Discutați cu ei, petreceți timp observându-le și lucrați cu furnizorii lor de asistență medicală pentru a determina nevoile lor.
  • Luați în considerare dacă iubitul dvs. are dificultăți în gestionarea activităților de bază, cum ar fi hrănirea în sine, mișcându-se în jurul casei, îmbrăcați sau îngrijiți de igiena lor. Dacă da, ei pot avea nevoie de sprijin la domiciliu sau de un îngrijitor profesionist.
  • Dacă acestea sunt încă capabile să facă majoritatea activităților zilnice de bază fără ajutor, este posibil să aveți nevoie doar de asistență ocazională. De exemplu, ați putea oferi să veniți o dată pe săptămână pentru a vă ajuta cu comisioanele sau treburile de uz casnic.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru vârstnici Pasul 2
    2. Păstrați-i implicați în deciziile lor de îngrijire cât mai mult posibil. Dacă iubitul tău simte că alți oameni își fac toate alegerile pentru ei, ele pot fi mai rezistente la primirea ajutorului. Pentru a le ajuta să se simtă mai independenți și să controleze situația lor, să le includă în toate conversațiile și deciziile privind îngrijirea lor. Comunicați deschis și sincer cu ei și cereți-le pentru contribuția și opiniile lor despre orice opțiuni pe care le aveți în vedere.
  • De exemplu, ați putea spune: "Se pare că aveți probleme cu păstrarea cu gospodăria în aceste zile, tată. Credeți că ar ajuta dacă am venit peste câteva zile pentru a vă ajuta?"
  • Ascultați activ la ceva ce trebuie să spună despre nevoile lor sau despre sentimentele lor despre opțiunile de îngrijire pe care le aveți în vedere. Dacă au obiecții, le auzi complet fără a fi respinși sau minimizând preocupările lor.
  • Imagine intitulată Îngrijirea pentru vârstnicii Pasul 3
    3. Instalați caracteristicile de siguranță în casă. Indiferent dacă iubitul dvs. încă mai trăiește independent, rămâne cu dvs. sau are suport în viață, le puteți ajuta făcând mediul lor de acasă mai sigur și mai accesibil. Obțineți sfaturi de la un medic, un specialist în îngrijirea vârstnicului sau un terapeut fizic sau ocupațional despre tipurile de modificări care ar aduce beneficii celor mai iubiți cel mai mult. De exemplu, pot avea nevoie de:
  • Prindeți bare sau balustrade instalate în băi, holuri și alte zone de locuit
  • Scaune de duș sau scaune de toaletă ridicate
  • Rampoane sau alpiniști de scări
  • Suprafețe anti-alunecare pe scări, pe podele și în dușuri
  • Îmbunătățirea iluminării în zonele slabe ale casei
  • Dispozitive anti-scalding în dușuri și chiuvete
  • Imagine intitulată Îngrijirea pentru vârstnicii Pasul 4
    4. Ajutați-vă pe iubitul tău să rămână activ. CDC recomandă ca adulții în vârstă să obțină cel puțin 150 de minute de exerciții moderate în fiecare săptămână. Pentru a vă ajuta să vă păstrați pe cei dragi sănătoși și fericiți, să le încurajați să încurajeze niveluri gestionabile de activitate fizică în viața lor de zi cu zi.
  • Discutați cu medicul sau cu un terapeut fizic despre ce tipuri și cantități de activitate fizică pe care o pot face în siguranță. De exemplu, dacă iubitul dvs. are osteoartrită, pot avea nevoie să rămână la activități blânde, prietenoase, cum ar fi înotul, ciclismul staționar sau lumina Yoga.
  • Cei care nu pot exercita independent pot beneficia în continuare de a fi activi. Gama pasivă de exerciții de mișcare (ROM) pot ajuta persoanele vârstnice să mențină mobilitatea comună, de exemplu. Aceste exerciții implică mișcarea membrelor persoanei pentru ca ei să-i ajute să-și ajute articulațiile. Cereți unui medic sau unui terapeut fizic pentru a vă arăta cum să faceți aceste exerciții corect.
  • Căutați activități plăcute pe care le puteți face împreună, cum ar fi mergeți pe planuri de natură sau care lucrează în grădină.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru vârstnicii Pasul 5
    5. Rămâneți implicați în îngrijirea medicală. Cele mai vechi adulți se ocupă de o varietate de boli legate de vârstă și de condiții de sănătate. Pentru a vă asigura că iubitul dvs. primește cea mai bună îngrijire posibilă, discutați cu ei și echipa lor de îngrijire a sănătății pentru a vă familiariza cu problemele specifice cu care se ocupă. Păstrați un ochi pentru orice simptome noi sau agravante și asigurați-vă că caută asistență medicală dacă observați modificări în starea lor.
  • Familiarizați-vă cu orice medicamente pe care le ia pentru a putea fi conștienți de posibilele interacțiuni sau efecte secundare. Dacă au probleme să-și amintească să-și ia medicamentele, să caute modalități de a le ajuta să rămână organizate, cum ar fi utilizarea unui sorter de pilule sau apelați în mod regulat pentru a le reaminti.
  • Urmăriți semnele de avertizare comune ale unei posibile probleme de sănătate, cum ar fi uitarea sau confuzia, căderea sau lipsa de coordonare, pierderea în greutate sau modificările apetitului sau schimbările în starea de spirit sau comportamentul.
  • Problemele emoționale sunt, de asemenea, comune la adulții mai în vârstă. Căutați semne de depresie sau anxietate, cum ar fi iritabilitatea, tristețea, lipsa de energie sau pierderea interesului în lucrurile pe care le-au bucurat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru vârstnicul Pasul 6
    6. Să le încurajeze socializa. Adulții mai în vârstă care petrec timp cu prietenii rămân fizic, emoțional și mai sănătoși din punct de vedere mental decât cei care nu. Îndemna pe cei dragi să se socializeze cât mai mult posibil, chiar dacă vorbește doar la telefon cu un prieten.
  • Dacă nu au o mare parte dintr-o rețea socială, vă recomandăm să luați cursuri sau să participați la alte activități în care se pot întâlni cu oamenii, cum ar fi dansurile sau întâlnirile clubului de carte.
  • Mulți oameni în vârstă beneficiază de petrecerea timpului cu nepoții lor. Dacă vă îngrijiți de un părinte în vârstă și aveți copii, încercați să le cereți să le babysit sau să faceți alte activități distractive cu copiii, cum ar fi jocul de jocuri de joc sau citirea cărților.
  • Imagine intitulată Îngrijirea pentru vârstnicii Pasul 7
    7. Ofertă pentru a ajuta la treburile și comisioanele. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, poate deveni mai dificil pentru ei să gestioneze sarcini de zi cu zi, cum ar fi gătitul, curățarea și cumpărăturile de bacanie. Discutați cu cel iubit despre ceea ce puteți face pentru a le ajuta să răspundă acestor nevoi.
  • De exemplu, s-ar putea să vă așezați cu ei o dată pe săptămână pentru a scrie o listă de bacanie, apoi du-te la magazin și obțineți ceea ce au nevoie.
  • Dacă au un timp greu de conducere, oferiți-le să le dați plimbări la întâlniri medicale, magazin sau alte locuri de care au nevoie pentru a merge în mod regulat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru vârstnicul Pasul 8
    8. Discutați cu ei despre ei Finanțe. Există o mulțime de cheltuieli și dificultăți financiare asociate cu îmbătrânirea, de la abordarea facturilor medicale la acoperirea costurilor de upgrade-uri de siguranță în casă. În cazul în care relativul dvs. în vârstă este pensionat, acestea pot necesita un sprijin financiar suplimentar pentru a-și acoperi cheltuielile. Discutați cu ele despre ce resurse financiare au (cum ar fi pensiile sau economiile de pensionare) și dezvoltă un plan pentru a le ajuta dacă este necesar.
  • De exemplu, dacă doresc să continue să trăiască acasă, dar nu își pot permite chiria sau ipoteca curente, ați putea discuta că le-ați ajutat să găsească un apartament sau un apartament mai mic care se potrivește în cadrul bugetului lor.
  • De asemenea, aceștia se pot califica Programe de asistență guvernamentală pentru a le ajuta să acopere costurile cum ar fi facturile de încălzire sau medicamentele pe bază de prescripție medicală.
  • Avertizare: Vârstnicii sunt deosebit de vulnerabili la escrocheri, deci asigurați-vă că le discutați și le protejați. Obțineți un raport de credit verificați cel puțin o dată pe an pentru a vă asigura că nimeni nu și-a furat identitatea.

    Metoda 2 din 4:
    Îngrijirea unei persoane în vârstă în spital
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru vârstnici Pasul 9
    1. Adresați-vă personalului spitalului întrebări despre îngrijirea lor. Având un iubit în vârstă unul în spital poate fi înfricoșător și copleșitor. Veți simți mai calme și veți fi într-o poziție mai bună pentru ai ajuta dacă înțelegeți starea lor și care sunt opțiunile lor de tratament. Pregătiți o listă de întrebări pentru a vă întreba echipa de îngrijire medicală, cum ar fi:
    • "Cât timp vor trebui să fie spitalizați?"
    • "Care sunt opțiunile de tratament pentru starea lor?"
    • "Care sunt riscurile și beneficiile acestui tratament?"
    • "Ce faci pentru a-și gestiona durerea și disconfortul lor?"
    • "Care va fi perioada de recuperare?"

    Bacsis: Fiți pregătiți să răspundeți și la întrebări. În funcție de starea lor, poate fi greu pentru persoanele în vârstă iubite să răspundă la întrebări importante despre simptomele, istoricul sănătății sau medicamentele pe care le iau în prezent.

  • Imagine intitulată Îngrijire pentru vârstnici Pasul 10
    2. Discutați cu cei dragi despre dorințele tratamentului. Este important să vă păstrați iubitul pe vârstnici implicați în orice decizie majoră cu privire la tratamentul lor cât mai mult posibil. Discutați cu privire la posibilele opțiuni de tratament cu acestea dacă starea lor îi permite. Dacă nu, încercați să urmați dorințele lor la cele mai bune abilități.
  • De exemplu, dacă știți că doresc să evite operația, adresați-vă medicului despre opțiunile de tratament mai puțin invazive.
  • Încearcă să ai o discuție cu iubitul tău despre dorințele lor, în timp ce sunt bine, ca să știi ce să faci în cazul în care trebuie să fie spitalizați.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru vârstnici Pasul 11
    3
    Avocați-le Dacă nevoile lor nu sunt îndeplinite. Vârstnicul tău iubit poate avea un timp greu să vorbească pentru ei înșiși dacă sunt foarte bolnavi sau au provocări de comunicare. Dacă nu crezi că primesc grija de care au nevoie, nu-ți fie frică să vorbești pentru ei. Să fie asertiv cu privire la punerea la întrebări sau să-i lăsați echipa de îngrijire să știe dacă au nevoie de ajutor. De exemplu, este posibil să fie nevoie să:
  • Asigurați-vă că primesc medicamentele în timp util.
  • Urmăriți rezultatele testelor medicale.
  • Discutați cu diferiții membri ai echipei de îngrijire pentru a vă asigura că toată lumea se află pe aceeași pagină despre planul lor de tratament.
  • Cereți clarificări dacă dvs. sau iubitul dvs. nu înțelegeți niciun aspect al tratamentului lor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru vârstnici Pasul 12
    4. Aduceți-le consumul de care au nevoie. Pentru a vă ajuta pe iubitul dvs. să rămână confortabil în timp ce sunt în spital, împachetați o pungă cu orice ar putea avea nevoie de acasă. Asigurați-vă că includeți elemente cum ar fi:
  • Îmbrăcăminte caldă și confortabilă, cum ar fi câteva pulovere de fixare și sweatpants moi
  • Șosete nemișcate sau papuci
  • Articole de îngrijire personală și articole de toaletă, cum ar fi peria de păr, pieptene, periuța de dinți, caz de ochelari sau proteze
  • O pernă moale și confortabilă
  • O listă a medicamentelor lor
  • Elemente de divertisment, ca niște cărți, reviste sau DVD-uri preferate
  • Câteva elemente familiale, cum ar fi o fotografie încadrată, o vază de flori sau halat de baie preferat
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru vârstnici Pasul 13
    5. Vizitați frecvent. Pentru a împiedica pe cei dragi să se simtă singuri și pentru a vă asigura că primesc îngrijirea de care au nevoie, opriți-vă cât de des puteți. Încercați să fiți în jur în timpul orelor când știți că s-ar putea simți singuri sau în dificultate, cum ar fi în timpul meselor sau când trebuie să aibă teste sau proceduri medicale.
  • Încurajați și alți membri ai familiei și prietenii să viziteze, de asemenea. Nu numai că acest lucru vă va ajuta pe iubitul dvs. să se simtă susținut și îngrijit, dar va lua și o parte din presiunea de pe tine.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru vârstnicul Pasul 14
    6. Aveți grijă de orice documentație importantă. Există întotdeauna o bandă roșie implicată într-o ședere în spital. Dacă este posibil, aflați dacă iubitul dvs. are o directivă de îngrijire a sănătății (cum ar fi o voință vie, proxy de îngrijire a sănătății sau procurator) și găsiți documentele relevante. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să semnați formulare de consimțământ sau alte documente de spital dacă iubitul dvs. nu poate face acest lucru în sine.
  • Urmăriți orice documente critice pe care le primiți legate de șederea spitalului dvs. iubit, cum ar fi facturile, instrucțiunile de îngrijire și descărcare de gestiune și explicațiile declarațiilor de beneficii.
  • Imagine intitulată Îngrijirea pentru vârstnicii Pasul 15
    7. Efectuați un plan de descărcare în spital. Înainte de iubitul dvs. lasă spitalul, aveți o conversație cu echipa de îngrijire despre ce fel de îngrijire vor avea nevoie de înainte. Asigurați-vă că aveți informații cum ar fi:
  • Dozare și instrucțiuni de sincronizare pentru orice medicament care trebuie să ia
  • Orice tehnici speciale de îngrijire la domiciliu Este posibil să fie nevoie să știți, cum ar fi schimbarea pansamentelor rănite, îngrijindu-vă pentru hrănirea tuburilor sau cateterelor sau mutați-vă iubitul într-o singură locație la altul în casă
  • Numerele pentru a apela în cazul în care aveți întrebări sau preocupări legate de starea lor după descărcarea de gestiune
  • Informații despre ce să se aștepte în timpul perioadei de recuperare
  • Metoda 3 din 4:
    Găsirea resurselor de îngrijire a vârstnicilor
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru vârstnici Pasul 16
    1. Cereți medicului lor să recomande un furnizor de asistență medicală la domiciliu. Dacă determinați că iubitul dvs. are nevoie de îngrijire medicală în casă, medicul lor poate să recomande un furnizor de renume. Acestea pot fi, de asemenea, capabile să prescrie servicii specifice în casă (cum ar fi terapia fizică sau asistența medicală), ceea ce poate facilita acoperirea asigurărilor pentru acest tip de îngrijire.
    • De asemenea, puteți contacta compania de asigurări iubită sau biroul local de sănătate și servicii umane pentru a afla despre furnizorii din zona dvs. și cum să acopere cheltuielile asociate.
    • Dacă nevoile dvs. relative ajută la activitățile zilnice, dar nu are nevoie de îngrijire medicală de ceas, examinați-vă la angajarea unui furnizor de îngrijire la domiciliu care le poate ajuta cu lucruri precum housecleaning, gătit, îmbrăcăminte și scăldat. Acest lucru poate fi un mare ajutor dacă nu aveți timp sau resurse pentru a vă ajuta pe cei dragi pe tot parcursul zilei.
  • Imagine intitulată Îngrijirea pentru vârstnicii Pasul 17
    2. Casele de îngrijire medicală în cazul în care îngrijirea la domiciliu nu este o opțiune. Uneori nu este practic sau accesibil pentru ca o persoană vârstnică să trăiască în casa lor sau o rudă. Dacă nu credeți că iubitul dvs. poate trăi independent și nu puteți să oferiți îngrijirii la domiciliu, căutați în case de îngrijire medicală sau alte opțiuni de îngrijire rezidențială în zona dvs.
  • Oamenii cu o mulțime de probleme medicale pot beneficia de a rămâne într-o casă de îngrijire medicală, care are asistente medicale și medici pe personal.
  • Alternativ, dacă iubitul dvs. are nevoie de ajutor cu activitățile zilnice, dar nu are nevoie de îngrijire zilnică de îngrijire medicală, o facilitate de viață asistată poate fi o opțiune bună.
  • Dacă locuiți în u.S., Puteți utiliza directorul de membru al livei pentru a găsi facilități și servicii de îngrijire a vârstnicilor de reputație în zona dvs.
  • Atunci când alegeți o facilitate, discutați cu personalul, precum și rezidenții, dacă este posibil, pentru a obține un sentiment de servicii pe care le oferă și dacă facilitatea va satisface nevoile dvs. iubite.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru vârstnici Pasul 18
    3. Căutați programe de asistență financiară în zona dvs. Dacă aveți probleme cu acoperirea costurilor de îngrijire pentru cea iubită, este posibil să fiți capabili să obțineți ajutor. În funcție de nevoile lor, este posibil să fiți în măsură să obțineți finanțare pentru a acoperi cheltuielile, cum ar fi facturile medicale, cheltuielile de locuit, utilitățile, școlarizarea pentru educația continuă sau costurile de alimente. Faceți o căutare online pentru beneficii disponibile în zona dvs.
  • Dacă locuiți în u.S., vizita https: // BeneficiiCheckup.Org Pentru a găsi beneficii pe care iubit-o se poate califica.
  • De asemenea, puteți fi eligibil pentru beneficiile fiscale dacă vă îngrijiți o rudă în vârstă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru vârstnici Pasul 19
    4. Căutați programe care oferă mese și alte servicii persoanelor vârstnice. În plus față de ajutorul financiar, există o varietate de programe și servicii care pot contribui la satisfacerea altor nevoi pentru seniori. De exemplu, comunitatea dvs. poate oferi resurse, cum ar fi mese gratuite livrate la domiciliu iubit, asistență pentru reparații la domiciliu sau renovările la domiciliu sau asistență juridică gratuită sau accesibilă pentru persoanele vârstnice.
  • Site-ul dvs. de administrație locală poate avea informații despre resursele și serviciile disponibile pentru bătrânii din zona dvs.
  • Faceți o căutare utilizând termeni precum "Resurse pentru seniori din apropierea mea."
  • Imagine intitulată Îngrijirea pentru vârstnicii Pasul 20
    5. Găsiți un grup de asistență dacă aveți nevoie de sprijin și sfaturi emoționale. Îngrijirea pentru o rudă în vârstă poate fi o provocare. Dacă aveți nevoie de sprijin suplimentar sau de consiliere de la alți oameni care se află într-o situație similară, un grup de sprijin poate fi foarte util. Faceți o căutare a grupurilor de suport de îngrijire în apropierea dvs. sau utilizați o bază de date ca una dintre următoarele:
  • Căutarea resurselor comunitare a AARP: https: // CommunityResourceFinder.Org
  • Locatorul Eldercare: https: // edercare.ACL.Gov
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru vârstnici Pasul 21
    6. Închiriați un manager de îngrijire geriatrică pentru a vă ajuta să luați decizii bune. Un manager de îngrijire geriatrică este cineva care se specializează în evaluarea nevoilor persoanelor vârstnice. Dacă nu sunteți sigur ce fel de ajutor sau resurse ați putea beneficia, un manager de îngrijire geriatrică poate ajuta. Consultați agenția guvernului local pe îmbătrânire pentru a afla despre serviciile de gestionare a îngrijirii geriatrice în zona dvs.
  • Asociația de îngrijire a vieții de îmbătrânire este o organizație pentru managerii profesioniști de îngrijire geriatrică. Vă pot ajuta să vă conectați cu cineva care vă poate sfătui în opțiunile de îngrijire pentru cei dragi. Utilizați baza de date membră pentru a găsi profesioniști în zona dvs.
  • Metoda 4 din 4:
    Care se ocupă de provocări
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru vârstnicul Pasul 22
    1. Fiți pregătiți pentru rezistență de la cea iubită. Mulți oameni vârstnici doresc să rămână independenți cât mai mult posibil, și pot să vă respingă eforturile pentru a încerca să le aibă grijă sau să le conecteze cu resurse ellcare. Dacă se întâmplă acest lucru, încercați să fiți răbdători și empatici. Luați timp pentru a discuta despre preocupările dvs. cu cel iubit într-un mod respectuos și deschis și faceți tot posibilul să luați în considerare preferințele lor.
    • Stai jos cu ei când ești calm și relaxat să ai o conversație deschisă și cinstită despre nevoile lor.
    • Dacă este necesar, aduceți și alți membri ai familiei să vorbească și cu ei. Dacă aveți sprijin din partea restului familiei, este posibil să fie mai ușor să vă convingeți rude că au nevoie de ajutorul suplimentar. De asemenea, poate contribui la obținerea de la medicul lor.
    • Odată ce ați venit cu o strategie de îngrijire, încercați să sugerați o încercare. Iubitul dvs. poate fi mai dispus să vă acceptați grija dacă înțeleg că aranjamentul nu este setat în piatră și poate fi schimbat dacă nu funcționează pentru ei.
    Sfat de experți
    Justin Barnes

    Justin Barnes

    Senior Home Care SpecialistJustin Barnes este un specialist în îngrijirea la domiciliu și co-proprietarul de îngrijire la domiciliu Presidio, o organizație de îngrijire la domiciliu de familie, cu sediul în zona de metrou din Los Angeles, California. Presidio Home Care, care oferă servicii de susținere non-medicale, a fost prima agenție din statul California pentru a deveni o organizație licențiată de îngrijire la domiciliu. Justin are peste 10 ani de experiență în domeniul îngrijirii la domiciliu. El are un BS în managementul tehnologiei și operațiunilor din cadrul Universității Politehnice de Stat din California - Pomona.
    Justin Barnes
    Justin Barnes
    Senior Home Care Specialist

    Expertul nostru este de acord: Indiferent dacă alegeți o facilitate sau o îngrijire în casă, va fi o schimbare drastică a intimității pentru cei dragi. Cel mai bine este dacă puteți avea conversația devreme, astfel încât persoana are destul timp să se ușureze în idee.

  • Imagine intitulată Îngrijire pentru vârstnici Pasul 23
    2. Cereți medicului lor pentru consiliere dacă au provocări de comunicare. Mulți oameni în vârstă au un timp dificil de comunicare, fie din cauza schimbărilor cognitive, fie din cauza problemelor de sănătate fizică, cum ar fi deficiențele auditive. Dacă aveți un timp greu de comunicat cu cel iubit, cereți-i medicului să recomande resurse care pot ajuta.
  • De exemplu, dacă au dificultăți în a vă auzi, discutați cu medicul despre faptul că aparatele auditive ar putea ajuta. De asemenea, ați putea privi programele de formare a limbajului semnelor pentru dvs. și pe cei dragi dacă au o pierdere profundă a auzului.
  • Dacă iubitul dvs. are dificultăți în a vorbi, cereți-i medicului lor să recomande un patolog al limbajului de vorbire care poate lucra cu ei cu privire la dezvoltarea de noi abilități de comunicare.
  • Medicii și alți specialiști din domeniul sănătății care au experiență în lucrul cu pacienții vârstnici pot avea o pregătire specială în abordarea problemelor de comunicare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru vârstnici Pasul 24
    3. Ajungeți la familie și prieteni pentru sprijin. Îngrijirea unui singur relativ în pace poate fi copleșitor. Dacă aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să vă sprijiniți în rețeaua dvs. de asistență. Discutați cu familia și prietenii despre cum pot ajuta.
  • De exemplu, s-ar putea să întrebați unul dintre frații dvs. dacă se pot întoarce, ajutați-vă cu cumpărături sau treburi de uz casnic.
  • Uneori poate fi, de asemenea, util să aveți pe cineva să renunțe la. Chiar dacă un prieten sau o rudă nu poate oferi sprijin practic, ar putea să-i dau o ureche simpatică când ai nevoie de ea.
  • Când cereți ajutor, păstrați în minte abilitățile și resursele specifice ale persoanei. De exemplu, dacă mătușa ta iubește să gătească, ați putea cere să vă ajute să pregătiți mesele de la bunica dvs. ocazional.
  • Imagine intitulată Îngrijirea pentru vârstnicii Pasul 25
    4. Practică îngrijire auto Pentru a preveni Burnout Caregiver. Nu veți putea să vă îngrijiți de cei dragi dacă nu aveți grijă de voi înșivă. Asigurați-vă că aveți timp să mâncați mese bune, să aveți grijă de propria sănătate și să faceți lucruri pe care le bucurați, cum ar fi lucrul la hobby-uri sau petrecerea timpului cu prietenii.
  • Dacă aveți probleme cu găsirea timpului pentru a vă îngriji, cereți o rudă sau un prieten să intre pentru un timp, astfel încât să puteți obține o pauză. De exemplu, ați putea cere fratelui dvs. să rămână cu mama dvs. pentru seară, ca să puteți ieși cu prietenii.
  • Dacă aveți nevoie de o pauză mai lungă, este posibil să găsiți servicii de îngrijire a replică în zona dvs. Dacă nu vă puteți permite să plătiți pentru îngrijirea respirației, faceți o căutare a grupurilor de voluntariat în apropierea dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Asigurați-vă că sunt fericiți și nimic nu le subliniază.
  • Păstrați-i implicați în luarea deciziilor pentru ei înșiși, astfel încât acestea să fie mai confortabile în ceea ce privește acceptarea ajutorului. Acest lucru nu poate funcționa pentru vârstnici care suferă de demență.
  • Fi întotdeauna respectuos pentru vârstnici. Ascultați-vă dorințele lor și încercați să le urmați dacă puteți.
  • Avertizări

    Monitorizați bunăstarea lor mentală, precum și sănătatea lor, deoarece vârstnicii suferă adesea de boli mintale, cum ar fi depresia.
  • Dacă vedeți semne de comportament periculos sau urgențe medicale, Sunați serviciile de urgență imediat!
  • Vârstnicii sunt deosebit de vulnerabili la abuz. Abuzul vârstnicului este o problemă gravă - este ilegală și poate include abuz fizic, dar și abuzul verbal și emoțional, exploatarea și neglijarea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar