Cum de a vindeca colicul în cai și ponei

Dacă găsiți calul care prezintă un comportament ciudat, cum ar fi rularea în mod repetat, pasărea sau lovirea la burtă sau refuzând alimentele și apa, el putea să se confrunte cu colic. Colic este mai mult un simptom decât o boală în sine. Orice număr de probleme poate provoca disconfort în acea zonă, iar toate acestea cad sub colic.Similar cu o durere de stomac la om, colica este comună, dar poate provoca probleme serioase cu calul sau tractul gastrointestinal al lui Pony. Consultați cu un medic veterinar cât mai curând posibil, deoarece el sau ea ar putea fi nevoie să facă o intervenție chirurgicală pe cal, în funcție de cauză. Este important să identificați și să vindecați această maladie înainte de a ieși din mână.

Pași

Partea 1 din 2:
Diagnosticarea și tratarea colicii
  1. Imagine intitulată Cure Colic în cai și ponei Pasul 1
1. Cunoașteți simptomele colicii. Simptomele colicii pot varia în funcție de cât de severă este colicul. Deși durerea este în stomac, calul tău poate arăta semne care nu indică în mod automat la stomac.
  • Colicul ușor poate expune în calul tău ca agitație, cum ar fi pawing la pământ. Calul tău poate să-și păstreze buzele sau să se uite la spate în spate.
  • Într-un caz moderat, calul tău poate dori să se descurce mai des. El poate, de asemenea, să pipi mai des.
  • Cu cazuri severe, calul dvs. poate începe să se rostogolească pe pământ cu mișcări violente. De asemenea, puteți vedea o creștere a respirației și a sudoarei.
  • Simptomele colicii de gaz în special sunt zgomote puternice în zona abdominală și durerea intestinală care vine și merge.
  • Colicul afectat poate împiedica defecarea calului și poate că nu vrea să mănânce. El va avea, de asemenea, durere în abdomen. Caii ar trebui să deservească de cel puțin 6 ori într-o perioadă de 24 de ore, deci ar trebui să fiți în căutarea dacă suspectați că calul tău are colic.
  • Imagine intitulată Cure Colic în cai și ponei Pasul 2
    2. Verificați temperatura calului. Temperatura unui cal trebuie să fie între aproximativ 99 de grade și 101 ° F (38.3 ° C). Puteți utiliza un termometru rectal conceput pentru cai pentru a verifica temperatura calului. Dacă este ridicată, asta este o altă indicație că calul tău ar putea fi colic.
  • Imagine intitulată Cure Colic în cai și ponei Pasul 3
    3. Ia-ți calul în sus și mersul pe jos. Încercați să tratați singur calul dacă expune simptome ușoare ale colicii. Dacă calul este deja în stadiul moderat sau sever, treceți la apelarea veterinarului. Primul pas pentru a vă trata singur calul este să-l mutați.
  • Porniți calul dvs. timp de aproximativ 30 de minute. Plimbarea vă poate ajuta calul dacă colicul este cauzat de gaz. De asemenea, poate oferi o distragere a durerii pe care o întâmpină. Cu toate acestea, mersul pe care îl merge prea mult îl poate face obosit dacă se simte deja rău.
  • Imagine intitulată Cure Colic în cai și ponei Pasul 4
    4. Știți când să apelați medicul veterinar. Dacă calul tău se uită în mod continuu la partea lui și chiar încercând să muște acea zonă, este timpul să numim VET.
  • Alte simptome care vă spun că este timpul să numiți VET dacă calul dvs. se află prea mult, fără să mănânce sau să nu defecteze.
  • De asemenea, sunați la veterinar dacă pulsul calului dvs. este de peste 50 de bătăi pe un minut.
  • Imagine intitulată Cure Colic în cai și ponei Pasul 5
    5. Îndepărtați toate sursele de alimente. Deoarece colicul este adesea legat de mâncarea calului tău, este important să-l țină departe de orice pericol potențial până când se găsește o cauză. Dacă colica este cauzată de un colon afectat, adăugarea mai multor alimente la intestinul său nu va ajuta situația.
  • Imagine intitulată Cure Colic în cai și ponei Pasul 6
    6. Lăsați profesioniștii să lucreze. Când vine veterinarul dvs., el va efectua o examinare deplină, deși nu va putea să identifice cauza exactă. Cu toate acestea, el va putea să vă spună cât de severă este problema și care este cel mai bun curs de tratament.
  • Fiți pregătiți să răspundeți la întrebări despre procesul de rutină, de procesare și tipul de alimentare.
  • Medicul veterinar poate face o examinare rectală sau o lovitură de burtă. O lovitură de burtă este un proces în care calul este sedat și un tub este trecut prin nas în stomac. Tapul de burtă poate fi de ajutor în două moduri. Poate determina dacă există lichid în stomac (care trebuie să fie drenat), și este o modalitate de a da ulei mineral de cal, care poate ameliora o impacție prin lubrifierea acesteia. Acest proces poate fi, de asemenea, o modalitate de hidratare a calului.
  • Examenele rectale permit medicului veterinar să verifice problemele din intestin, cum ar fi sentimentul unei impacții.
  • Imagine intitulată Cure Colic în cai și ponei Pasul 7
    7. Treceți la analgezice. În funcție de cauza determinată, VET poate trata calul cu medicamente de ameliorare a durerii, cum ar fi analgezics ca banamină. Majoritatea caii au nevoie de un tip de analgezic. De asemenea, VET dvs. poate administra laxative - uleiul mineral în etapa anterioară este un exemplu de laxativ pe care îl poate folosi pentru a trata o impacție.
  • Imagine intitulată Cure Colic în cai și ponei Pasul 8
    8. Întrebați despre fluidele IV. Dacă calul dvs. este grav deshidratat, veterinarul dvs. poate fi necesar să-i furnizeze fluide IV pentru a ajuta la procesul de re-hidratare. Este posibil să trebuiască să schimbați sacul la un moment dat, deci întrebați-vă medicul veterinar pentru o demonstrație dacă nu sunteți sigur cum să faceți acest lucru.
  • Imagine intitulată Cure Colic în cai și ponei Pasul 9
    9. Verificați când vă puteți întoarce la hrănirea calului. În cazul unei impacții, calul dvs. trebuie să fie în afara alimentelor până când impacția este eliminată. Cereți-vă medicului veterinar cât timp ar trebui să așteptați după ce a defecat-o înainte de a vă putea hrăni sau dacă trebuie să căutați un anumit semn care să-l returneze să se hrănească.
  • Imagine intitulată Cure Colic în cai și ponei Pasul 10
    10. Să fie lent de returnarea calului pentru a lucra. Odată ce simptomele ușurează, puteți începe calul înapoi la locul de muncă. Cu toate acestea, nu-l puneți la prima zi de lucru. Lentându-l înapoi în programul său de lucru pe măsură ce continuă să se recupereze.
  • Imagine intitulată Cure Colic în cai și ponei Pasul 11
    11. Înțelegerea chirurgiei poate fi necesară. Adesea, colic poate fi rezolvat prin tratament de la medicul veterinar la stația dvs. Cu toate acestea, dacă calul dvs. are o problemă, cum ar fi intestinele răsucite, va trebui probabil să meargă la spital și să aibă o intervenție chirurgicală.
  • Doar pentru că medicul veterinar vă referă la un spital nu înseamnă automat că calul dvs. va avea o intervenție chirurgicală. Spitalul va verifica mai întâi pentru a vedea cum funcționează tratamentul pentru a determina dacă are nevoie de o intervenție chirurgicală. Dacă nu, spitalul poate oferi o îngrijire mai intensă pentru cazurile severe.
  • În unele cazuri, calul va trebui să fie eutanasiat deoarece colicul este atât de rău. Cu toate acestea, acest rezultat este mai puțin probabil cu practicile medicale actuale.
  • Imagine intitulată Cure Colic în cai și ponei Pasul 12
    12. Continuați să vă evaluați calul. Verificați-l la intervale de două ore după tratamentul inițial pentru a asigura ușurința simptomelor. Dacă nu se ușurează, sună din nou medicul veterinar.
  • Imagine intitulată Cure Colic în cai și ponei Pasul 13
    13. Educați-vă pe tipuri. Colic poate veni într-o serie de forme. De la impacție la gaz și alte boli, cauzele colicii calului tău pot varia foarte mult.
  • Impacția este atunci când alimentele sunt susținute în intestinul calului undeva. Ea doare calul pentru că intestinele încearcă să obțină mâncarea pentru a se deplasa, dar nu va disloca.
  • Un alt tip de colic este cauzat de gaz. Caii au gaz ca o parte normală a vieții de zi cu zi, dar uneori gaze extreme provoacă disconfort, deoarece extinde intestinul.
  • Încă un alt tip de colic este cauzat de ceea ce este cunoscut ca "accidente intestinale," adică leziuni ale organelor abdominale, cum ar fi atunci când intestinele au o răsucire în ele sau colonul se mișcă din loc.
  • Bolile de stomac și intestin pot provoca, de asemenea, colici. De exemplu, colita și ulcerul pot provoca simptome de colic.
  • "Fals colic" este atunci când calul prezintă simptome de colic, dar cauza este ceva în afara abdomenului, cum ar fi laminita sau pietrele vezicii urinare.
  • Partea 2 din 2:
    Prevenirea colicii
    1. Imagine intitulată Cure Colic în cai și ponei Pasul 14
    1. Oferiți o mulțime de apă proaspătă. O cauză de impacție poate fi deshidratarea. Caii au nevoie de apă constantă - chiar fără apă timp de o oră sau așa pot provoca probleme. Asigurați-vă că este proaspăt este important, deoarece caii pot ignora apa care nu este la fel de proaspătă ca ei să fie.
  • Imagine intitulată Cure Colic în cai și ponei Pasul 15
    2. Programați îngrijirea dentară obișnuită. Sănătatea dentară este importantă pentru menținerea corilor sănătoși. Dinții buni încurajează calul să mestece în mod corespunzător, ceea ce face o impacție mai puțin probabilă.
  • Imagine intitulată Cure Colic în cai și ponei Pasul 16
    3. Dă-ți calul destul de bogat. Caii au nevoie de bogat pentru a se asigura că alimentele se mișcă prin sistemul lor așa cum ar trebui. Prin urmare, asigurați-vă că calul dvs. are o fân proaspătă disponibilă sau este permisă să apară într-o pășune în fiecare zi.
  • Imagine intitulată Cure Colic în cai și ponei Pasul 17
    4. Furnizați alimente în jgheaburi. Dacă vă dați mâncarea de cai pe pământ, calul dvs. poate mânca accidental alte lucruri care nu sunt alimente. Dacă calul tău mănâncă destul de multe alte particule, își poate bloca intestinele. De exemplu, calul tău poate mânca prea mult nisip cu fânul, provocând probleme.
  • Imagine intitulată Cure Colic în cai și ponei Pasul 18
    5. Exercitați-vă calul în mod regulat. Exercițiul regulat vă păstrează calul într-o rutină și poate mișca și intestinele de-a lungul. Asigurați-vă că încurajați exercițiile cel puțin o dată pe zi.
  • Imagine intitulată Cure Colic în cai și ponei Pasul 19
    6. De-viermele în mod regulat. Furnizați zilnic niște de-workers, în timp ce alții vă solicită să le oferiți mai puțin - veterinarul dvs. vă poate ajuta să determinați cel mai bun tip pentru caii dvs. Acest proces ajută la controlul paraziților, iar un exces de paraziți poate duce uneori la colici la cai.
  • Adresați-vă medicului veterinar cu privire la hărțuitorii de-viermi, deoarece acestea pot necesita un tratament special.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Păstrați capul calului și nu lăsați-l să se rostogolească. Umblați în sus și în jos timp de 5 minute la fiecare jumătate de oră. Încercați să aveți grijă de el în cel mai bun mod posibil. Apelați un veterinar sau un expert pe animale.
  • Poate fi dificil să se determine cauza exactă bazată pe severitatea semnelor, deci asigurați-vă că implicați medicul veterinar pentru un diagnostic profesional.
  • Avertizări

    Caii cu colic sever pot fi periculoși să lucreze și să solicite sedarea corectă înainte de începerea tratamentului.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar