Cum să afli dacă guppy-ul tău este însărcinată

Guppies sunt frumoase, pește interesant. Ele sunt una dintre puținele specii de pește care se reproduc prin fertilizarea internă, mai degrabă decât bărbații doar fertilizând ouăle. Dacă aveți un amestec de Guppies de sex masculin și de sex feminin, este sigur să spunem că veți ajunge în cele din urmă cu femele însărcinate. Deoarece acest lucru va apărea mai devreme sau mai târziu, trebuie să respectați îndeaproape acțiunile și aparențele ori de câte ori aveți timp liber pentru a determina când gupiile dvs. sunt însărcinate.

Pași

Partea 1 din 3:
Observând simptomele fizice
  1. Imaginea intitulată Aflați dacă Guppy este gravidă pasul 1
1. Observați un bulgare de burtă. La fel ca femeile, feminina guppy va deveni mai mare, ca și cum ar fi umflat. Uneori acest lucru poate fi doar balonare și nu sarcină. Dar dacă monitorizați burta lui Guppy timp de câteva săptămâni și continuă să devină mai mare în timp, guppy-ul dvs. este probabil gravidă.
  • Femeia dvs. Guppy se apropie de timpul de livrare atunci când ea este foarte mare și are un aspect boxabil. Este nevoie de aproximativ o lună pentru ca Fry să fie pregătit pentru naștere.
  • Imagine intitulată Aflați dacă Guppy este însărcinată Pasul 2
    2. Urmăriți locul gravid. Va dura câteva săptămâni pentru un loc gravid (un loc aproape de fundul guppy-ului) să apară mai întunecat. Când se întunecă, acest lucru va dovedi că guppy-ul tău este însărcinată. Poate fi portocaliu sau întunecat la început, dar prin sarcină se poate schimba între aceste două.
  • Puteți spune că guppy-ul tău este foarte aproape de a avea bebelușii atunci când puteți vedea puncte mici (ochii bebelușului guppies) în locul gravid.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă Guppy este gravidă Pasul 3
    3. Monitor pentru contracțiile corporale. Un alt semn major că guppy-ul tău este în muncă este apariția contracțiilor corporale. Aceasta va arăta ca o strângere a mușchilor de pe suprafața corpului guppy și apoi vor deveni mai slăbiți.
  • Acest proces se poate repeta de mai multe ori în timpul mușchilor de strângere a forței de muncă, apoi devenind mai relaxat.
  • Partea 2 din 3:
    Vizionarea indicațiilor comportamentale
    1. Imaginea intitulată Aflați dacă Guppy este gravidă Pasul 4
    1. Recunoașteți când un ghimpos este împerecheat. În timpul întâlnirilor de împerechere, bărbatul urmărește femeia până când este epuizată sau se strecoară pe ea. Bărbatul își ridică vârful anal și îl introduce în subbelul femeii pentru a injecta sperma. Injecția se poate face pur și simplu de către bărbatul bumping de sex feminin și înotul.
    • Împerecherea poate avea loc foarte repede și adesea se întâmplă fără ca proprietarii să observe nici măcar.
  • Imagine intitulată Aflați dacă Guppy este gravidă Pasul 5
    2. Urmăriți alte simptome. Deși nu toate aceste simptome vor fi experimentate de fiecare guppy gravidă, semnele sunt un punct de plecare excelent pentru a încerca să determine dacă guppy-ul tău este însărcinată sau nu. Unele simptome suplimentare de sarcină între GPPies includ:
  • Tremurând sau tremurând
  • Frecându-se împotriva lucrurilor din rezervor - peretele, frunzele, decorațiunile
  • Refuzul de a mânca
  • Imaginea intitulată Aflați dacă Guppy este gravidă Pasul 6
    3. Observați dacă guppy-ul dvs. pare să înotați în loc. Aceasta este una dintre cele mai frecvente caracteristici comportamentale ale unui guppy care este pe cale să meargă în muncă. Guppy-ul tău însărcinat va arăta ca și cum este înotul, rămânând în același loc în rezervor.
  • Un guppy în muncă poate încerca, de asemenea, să se ascundă de la vizualizare sau să afișeze anumite comportamente agresive, cum ar fi FIN Stanging.
  • Partea 3 din 3:
    Îngrijirea pentru o gravidă guppy
    1. Imagine intitulată Aflați dacă Guppy este gravidă Pasul 7
    1. Minimizați stresul. Amintiți-vă să vă îngrijiți în mod corespunzător peștele însărcinat și nu creați nici un stres pentru el. În timpul sarcinii, dacă peștele este stresat, este o posibilitate ca ea să poată absorbi bebelușii / rău. Aceasta înseamnă că bebelușii nu se vor naște.
    • Un mediu stresant poate dăuna copilului nenăscut Guppies și poate ruina șansele de supraviețuire.
  • Imagine intitulată Aflați dacă Guppy este gravidă Pasul 8
    2. Obțineți o cutie de reproducere. Folosind o cutie de reproducție pentru a vă proteja mama însărcinată Guppy este o modalitate excelentă de a vă asigura bunăstarea mamei și a prăjiturii ei. Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți, deoarece cutiile de reproducere pot provoca stres pentru Guppies gravide. Timpul mai scurt este într-o cutie de reproducere, cu atât mai puțin subliniat că va fi.
  • Cutiile de reproducere, sau crescătorii net, sunt o mică cameră care atârnă sau se lipeste în interiorul rezervorului dvs. pentru a izola pește bolnav, pește agresiv, pește însărcinat și prăjiți.
  • Cutiile de reproducere sunt destul de ieftine și, de obicei, durează prin multe utilizări. Este o mare investiție pentru ceva care poate salva viața lui Guppy și Fry ei.
  • Doriți să păstrați femeia gravidă în cutia de reproducere cât mai puțin posibil pentru a minimiza stresul. Deci, urmăriți simptomele de muncă și puneți-o în cutia de reproducere când este aproape de a avea prăjirea.
  • Dacă Guppy a fost în caseta de reproducere timp de 24 de ore și nu a dat naștere, lăsați-o înapoi în rezervorul principal. Încercați să creșteți ușor temperatura apei, care poate ajuta procesul de naștere.
  • Pentru a obține Guppy în cutia de reproducere, puteți folosi un pește de pește și o transferați ușor în cutia de reproducere.
  • Imagine intitulată Aflați dacă Guppy este gravidă Pasul 9
    3. Hrăniți gravidă Guppy. Când guppy-ul tău este însărcinată, vrei să-i dai o dietă bine echilibrată pentru a vă asigura că nu primește o deficit de nutrienți. Aceasta înseamnă că ar trebui să-i hrăniți o varietate de alimente pe durata sarcinii ei.
  • Încercați zile alternative între alimentele obișnuite de fulgi, pelete mici de pește, discuri de alge, krill, viermi de sânge sau creveți de saramură.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă Guppy este gravidă Pasul 10
    4. Întoarceți Guppy. Odată ce bebelușii s-au maturizat într-o cutie de reproducere sau într-un rezervor recomandat de 10 Gallon (și în sus), ele pot fi returnate în rezervorul principal unde a fost plasată caseta de reproducție / crescătorul net pentru prăjituri la maturitate și fi protejat. Acest proces poate dura până la patru luni. De asemenea, puteți alege să le păstrați într-un alt acvariu.
  • Având o mulțime de copii înseamnă în cele din urmă vor avea nevoie de un rezervor mai mare, pentru că fiecare dintre ele va deveni aproximativ 2 inci (5.1 cm) lung și un rezervor nu poate fi supraaglomerat.
  • Când rezervoarele sunt supraaglomerate, creează tone de stres. Acest lucru poate provoca chiar și guppies adulților să-și mănânce bebelușii.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă Guppy este gravidă Pasul 11
    5. Curățați regulat rezervorul. Nu vreți guppies sau bebelușii să trăiască și să crească în acvariu umplut, care poate duce la multe boli care pot provoca moartea peștelui. Apa poate părea clar, dar bacteriile încă cresc. Dacă apa este prea caldă, bacteriile pot crește mai repede.
  • Mulți pești îl pot obține pe ICH, un putregai care se formează pe cozile, corpurile și gura care poate ucide peștii mici la fel de repede ca 24 de ore, în timp ce poate dura câteva zile pentru a începe să afecteze peștele mai mare.
  • Pentru a ajuta la uciderea bacteriilor care provoacă boli ca ICH, obțineți un tratament Ich / Boala pentru a pune în apă. Pentru prevenirea, sarea de acvariu aplicată ca instrucțiuni spun că va ucide paraziți.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Hibrizii lui Endler / Guppy nu își mănâncă tinerii și sunt mai ușor să se ocupe de. În acest fel, nu trebuie să utilizați o cutie de reproducere.
  • Dacă se naște neintenționate Guppy Fry, sau dacă vă pregătiți pentru Guppy Fry, adăugați plante vii, cum ar fi Java Fern și Anubis, deoarece acest lucru va oferi atât un loc de ascundere, cât și alimente.
  • Dacă sunt născuți neintenționați Guppy Fry, (sau dacă pregătiți pentru naștere), adăugați plante vii, de preferință Java Fern și Anubis, deoarece acest lucru va oferi atât un loc de ascundere, cât și alimente.
  • Avertizări

    Nu creați stres pentru guppy-ul dvs. însărcinată sau pe orice pește prin atingerea sticlei, lovindu-l în rezervor sau făcând altceva care le va supăra.
  • Unii spun că mișcarea guppy la o cutie de reproducere va provoca stres, suficient pentru a ucide mama și prăjirea. Oferiți o cutie suficient de mare pentru a înota în jurul apa, cu apă curată și încercați să o transferați rapid pentru a preveni suprasolicitarea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar