Cum să detectați sarcina în câinele dvs. De sex feminin

Dacă câinele dvs. de sex feminin a fost împerecheat cu un bărbat și nici unul dintre ei nu a fost sterilizat, atunci este foarte posibil ca ea să fie însărcinată. Cu toate acestea, nu fiecare împerechere are ca rezultat sarcina, mai ales dacă actul sa întâmplat într-un moment în care câinele dvs. nu a fost ovulat. Deci, dacă câinele dvs. de sex feminin a fost cu un bărbat, cum puteți spune dacă este însărcinată ca rezultat? Iată cum să detectați când câinele dvs. ar putea fi în căldură sau însărcinată.

Pași

Partea 1 din 4:
Determinarea când câinele dvs. de sex feminin este în căldură
  1. Imaginea intitulată Detectarea sarcinii în câinele feminin pasul 1
1. Determinați dacă câinele dvs. este spayed. Dacă ați fi avut-o de când era un cățeluș, atunci veți ști dacă ea a fost sterilă (a fost eliminată cu uterul) sau nu. Cu toate acestea, dacă câinele a venit la dvs. ca adult de la un centru de salvare, atunci s-ar putea să nu știți sigur. Un câine de sex feminin întreg (neutilizat) vine în căldură de două ori pe an, așa că dacă l-ați deținut cu mult timp de nouă luni și nu a fost în căldură, probabilitatea ca ea să fie șteariaș.
  • În timp ce durata căldurii sau estrului, depinde de câinele individual, este o medie de aproximativ 18 zile. Câinii experimentează de obicei prima lor căldură între șase și 24 de luni de vârstă.
  • Consultați pașii următori pentru semne de căldură.
  • Imaginea intitulată Detectați sarcina în câinele feminin pasul 2
    2. Căutați anomalii vaginale. Când câinele dvs. este în căldură, puteți observa schimbări în zona vaginală.
  • O vulva mărită, umflată: umflarea în zona exterioară a vaginului ei durează adesea în jur de patru săptămâni, de la scurt timp înainte ca căldura să înceapă, până după terminarea acesteia.
  • Descărcarea vaginală: În primele șapte până la zece zile de căldură câinele dvs. poate observa sânge. Este util să puneți o foaie albă în pat și să verificați semnele de poveste ale sângelui. Dacă câinele dvs. este fastitiv, ea poate petrece mult timp spălând vulva, astfel încât descărcarea nu poate fi evidentă. Această descărcare de gestiune devine mai ușoară în mijlocul șapte zile a sezonului (ceea ce este ovularea și cel mai probabil să rămână însărcinată) și apoi se întoarce pentru ultimele șapte până la zece zile de căldură.
  • Imagine intitulată Detectați sarcina în câinele feminin pasul 3
    3. Urmăriți schimbările comportamentale. Când câinele dvs. este în căldură, ea se confruntă cu un eveniment hormonal major, care de obicei provoacă o schimbare a comportamentului ei. Cât de exact schimbă ea depinde de personalitatea ei - poate însemna că, dacă este de obicei placidă, ea va deveni snappy și scurtă, sau dacă este iubitoare de acasă, ea ar putea obține brusc dorința de a scăpa și de a merge rătăcire.
  • În afară de aceste schimbări, câinele dvs. ar trebui să fie altfel bine. Dacă ea nu are energie, își pierde apetitul, vărsături sau băuturi puternic, contactați un veterinar pentru sfaturi. Alte condiții de uter, cum ar fi pyometra (puroi în uter), pot imita căldura în cazuri rare și pot pune viața în pericol dacă sunt lăsate netratate.
  • Partea 2 din 4:
    Având în vedere dacă sarcina este o posibilitate
    1. Imaginea intitulată Detectarea sarcinii în câinele feminin pasul 4
    1. Amintiți-vă dacă este posibilă că a împerecheat cu un câine. Evident, este nevoie de participarea unui câine de sex masculin pentru a-i face gravide. Gândiți-vă dacă a împerecheat cu un câine de sex masculin sau dacă este posibil ca ea să scape și să găsească unul cu care se împerechează.
  • Imaginea intitulată Detectați sarcina în câinele feminin pasul 5
    2. Determinați dacă acel câine este castrat. Câinii de sex masculin castrați sau neuterați se pot împerechea cu o femeie, dar nu pot produce spermă să o impregneze. Toate câinii de sex masculin (neutilizat), totuși, îl pot impregna. Dacă este posibil, contactați proprietarii câinelui pentru a confirma.
  • Excepția este un câine care a fost castrat în ultimele anterioare cu mai puțin de patru săptămâni înainte de împerechere. Există un risc teoretic pe care să-l poată avea spermă reținut în tuburile sale, pe care le ejaculează în timpul împerecherii. Acest risc este mic, dar nu poate fi complet exclus.
  • Imaginea intitulată Detectarea sarcinii în câinele feminin pasul 6
    3. Înregistrați data la care a împerecheat. Acest lucru vă poate oferi informații vitale despre faptul că este posibilă că este gravidă. Dacă evenimentul sa întâmplat acum trei luni, atunci ea nu poate fi însărcinată. Acest lucru se datorează faptului că gestația medie (lungimea sarcinii) este de 62 până la 65 de zile (cu un interval de la 57 la 72 de zile). Dacă ar fi fost însărcinată, până la 90 de zile ar fi dat deja naștere.
  • Imagine intitulată Detectați sarcina în câinele feminin pasul 7
    4. Stabiliți datele pe care câinele dvs. de sex feminin a fost în căldură. Acest lucru vă poate ajuta VET să decidă care este cel mai bun test pentru a detecta sarcina. Metodele de diagnosticare a sarcinii depind de detectarea modificărilor hormonale, a modificărilor fizice sau a identificării embrionilor în uter. Ce testare este cel mai probabil să dați un răspuns definitiv depinde de numărul de zile care au trecut de la împerechere.
  • Dacă o cățea a fost îmbinată și căldura nu a terminat încă, este prea devreme să știi dacă este însărcinată.
  • Partea 3 din 4:
    Căutați semne timpurii de sarcină
    1. Imaginea intitulată Detectați sarcina în câinele feminin pasul 8
    1. Observați câinele dvs. pentru letargie și alte schimbări comportamentale. Mulți proprietari remarcă faptul că cățea lor schimbă caracterul în timpul sarcinii: ea pare a fi somnoroasă, mai letargică și începe să construiască cuiburi. Cu toate acestea, acestea sunt, de asemenea, semnele asociate cu pseudopregnanța sau sarcina falsă, unde cățea se comportă ca și cum ar fi însărcinată când este de fapt ea nu este. Unele cățelușe cu o sarcină falsă încep chiar să producă lapte, astfel încât glandele mamare extinse nu sunt dovada concludentă a sarcinii.
  • Imaginea intitulată Detectarea sarcinii în câinele feminin pasul 9
    2. Observați dacă sfarcurile câinelui dvs. sunt în creștere. Unul dintre semnele mai fiabile de sarcină este dacă un câine de sex feminin "roz sus," care descrie extinderea sfarcurilor ei. Ele devin mai mari și adesea dezvoltă o nuanță roșie (prin urmare, termenul "pinking").
  • O târfă gravidă nu produce lapte până la sfârșitul perioadei de gestație (sau uneori numai după nașterea căței).
  • Rețineți că veți avea nevoie de câinele dvs. testat pentru sarcină pentru a confirma. Proeminențe roz, patru săptămâni după împerechere sunt un indiciu extrem de suspect (dar neconcludent) la sarcină.
  • Imaginea intitulată Detectați sarcina în câinele feminin pasul 10
    3. Căutați o talie extinsă. Ca și în cazul femeilor însărcinate, un centru extins este un indiciu puternic - dar ar trebui interpretat cu prudență. Într-o cățea sănătoasă, se potrivește, silueta corpului poate să nu prezinte schimbări evidente până la 50-55 de zile de sarcină, când uterul este suficient mărit pentru a umple burtica.
  • Câinele dvs. nu trebuie să ia în calorii suplimentare până la ultima treime a sarcinii (după aproximativ 40 de zile). Aceasta înseamnă că dacă o hrăniți foarte devreme în sarcina suspectată, este probabil să câștige în greutate, dar va fi grăsime și nu neapărat pui.
  • Imaginea intitulată Detectați sarcina în câinele feminin Pasul 11
    4. Familiarizați-vă cu condițiile care imită sarcina. Dacă câinele dvs. se luptă în timpul sarcinii, are nevoie de ajutor - cu toate acestea, există și o șansă distinctă nu gravidă, dar are o condiție imitarea sarcinii, inclusiv sarcina falsă și pyometra. În timp ce o sarcină falsă (de obicei cauzată de un dezechilibru hormonal după căldură) nu este pusă în pericol, o pyometra cu siguranță este. Acesta din urmă este locul în care uterul se umple cu puroi, ceea ce provoacă otrăvirea sângelui, eșecul organului și, dacă este lăsată netratată, moartea.
  • Simptomele lui Pyometra pot imita sarcina prin faptul că burta câinelui dvs. poate mări și ea nu are energie. Cu toate acestea, ea este, de asemenea, probabil să-și piardă apetitul și a crescut setea. Dacă aceste simptome sunt prezente, apelați medicul veterinar imediat.
  • Partea 4 din 4:
    Testarea pentru sarcină la medicul veterinar
    1. Imagine intitulată Detectarea sarcinii în câinele feminin pasul 12
    1. Au o palpare abdominală pentru a căuta semne inițiale. În timpul palpării abdominale, veterinarul simte burta cățea pentru prezența căței. Cea mai veche dată că acest lucru este probabil să aibă succes este de cel puțin 21 de zile după împerechere. În această etapă timpurie, VET se simte pentru un uter mărită, mai degrabă îngroșată decât puii (care sunt ca niște bloburi mici de jeleu în acest moment).
    • Cel mai bun moment pentru palparea abdominală este ziua 28. Acest lucru se datorează faptului că puii sunt acum suficient de mari pentru a face o "cucui" În uter, mult ca margele strânse de-a lungul unui colier.
    • În ziua 35, fiecare catelus este înconjurat de propria capsulă de fluidă, iar veterinarul simte ceva asemănător cu un șir de cârnați fluid.
  • Imagine intitulată Detectați sarcina în câinele feminin pasul 13
    2. Înțelegeți că palpitația abdominală poate fi problematică. Rețineți că, la 28 de zile, fiecare umflare a catelului este un diametru maxim de 25 mm (1 inch), ceea ce face dificilă diferențierea embrionilor într-un uter din alimente din intestin sau fecale din intestin. În plus, dacă câinele dvs. este tensionat și se sprijină pe peretele buric, poate fi imposibil să simțiți ceva care merită - echivalentul încercării de a vedea printr-o fereastră care a fost vopsită. De asemenea, un singur catelus poate fi ratat cu ușurință sau confundat pentru o altă structură, cum ar fi vezica urinară, un rinichi sau chiar fecale în intestin.
  • Nu vă simțiți prea frustrați cu medicul veterinar când sugerează un test de sarcină, deoarece palpitația abdominală poate fi neconcludentă.
  • Imaginea intitulată Detectați sarcina în câinele feminin Pasul 14
    3. Face un test de sânge după ziua 28. Testele de sânge caută niveluri ridicate ale hormonului de sarcină, progesteron. Pentru a fi fiabile, acest test ar trebui făcut după ziua 28. Înainte de aceasta, este posibil să obțineți rezultate false pozitive, deoarece nivelurile ridicate ar putea fi rezultatul degradării întârziate a hormonului prezent în timpul ovulației. Cu toate acestea, după ziua 28, nivelurile ridicate de progesteron confirmă sarcina.
  • Imaginea intitulată Detectarea sarcinii în câinele feminin pasul 15
    4. Au o ultrasunete pentru detectarea precoce. Scanările cu ultrasunete sunt o modalitate populară de a confirma sarcina, deoarece în mâinile unui operator calificat mici schimbări în uter pot fi detectate încă 18 zile. Celălalt avantaj este că tehnicianul poate să vă dea o idee despre numărul câțiva puii în așternut, ceea ce este util să știm când vine vorba de naștere sau la ieșire.
  • Unitățile placentare pot fi vizibile din ziua 18 și, din ziua 28, bătăile inimii fetale sunt vizibile.
  • Rețineți că ultrasunetele este o procedură neinvazivă care se face în timp ce câinele dvs. este conștient. Echipamentul cu ultrasunete trimite un fascicul de valuri de sunet de înaltă frecvență spre uterul câinelui dvs. și valurile create "ecouri" care sunt convertite în imagini. Aceasta este considerată o procedură sigură. Blana de pe abdomenul câinelui dvs. trebuie să fie tăiată astfel încât sonda să poată face contact bun cu pielea.
  • Imagine intitulată Detectați sarcina în câinele feminin Pasul 16
    5. Înțelegeți de ce nu este recomandată radiografia (radiografia). Razele X au fost în mare parte înlocuite cu ultrasunete pentru detectarea sarcinii la câini. Deoarece acestea sunt doar o dată odată ce scheletul fetal este calcificat, care se întâmplă după ziua 49, diagnosticul este făcut relativ târziu în timpul sarcinii. În ceea ce privește siguranța, în timp ce riscul de iradiere a puppies în uter este puțin probabil să facă rău, este posibil ca câinele dvs. să fie sedat, deoarece reglementările actuale de sănătate și siguranță pentru operatorii de echipamente cu raze X înseamnă că nu li se permite să fie în cameră când expunerea este făcută. Deoarece multe cățele, mai ales atunci când sunt graviste, nu sunt confortabile situate în continuare și sunt susceptibile de a se ridica când au plecat, singura altă opțiune este să le sedate.
  • Sedarea unei cățea însărcinată este cea mai evitată din cauza riscului de scădere a tensiunii arteriale la puii din uter. Din aceste motive, utilizarea radiografiei pentru diagnosticul sarcinii a ieșit din vogă.
  • sfaturi

    Acest articol nu este menit să înlocuiască sfatul unui expert veterinar!
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar