Cum de a dezvolta un plan de instruire

Un plan de instruire bun va face angajații dvs. mai eficienți, productivi și angajați, dar uneori este greu să vă dați seama de cel mai bun mod de a crea un plan care este eficient și amănunțit. De aceea am împărțit întregul proces pas cu pas pentru dvs., de a vă stabili obiectivele pentru a evidenția structura planului dvs. de a crea lecțiile reale. Utilizați pașii de mai jos pentru a crea un plan de instruire care funcționează cu adevărat pentru afacerea dvs. și obține angajații dvs. unde aveți nevoie să fie.

Pași

Metoda 1 din 3:
Stabilirea obiectivelor dvs. de formare
  1. Imaginea intitulată Dezvoltați un plan de instruire Pasul 1
1. Luați în considerare obiectivele organizației dvs. Pentru a efectua sesiuni de formare eficiente, trebuie să țineți cont de obiectivele afacerii sau organizației dvs. Aceste obiective ar trebui să vă ghidă în timp ce vă dezvoltați planul de formare. De exemplu, dacă obiectivul principal al afacerii dvs. este creșterea vânzărilor de consumabile medicale, veți dori să vă asigurați că pentru a vă transmite cursanților.
  • Dacă compania dvs. are o declarație de misiune sau de viziune, utilizați acest lucru pentru a vă ghida în timp ce vă dezvoltați obiectivele de formare. Doriți ca obiectivele de formare să fie compatibile cu obiectivele generale ale companiei dvs.
  • Fiți conștienți de ceea ce doriți să realizați. De exemplu, scopul formării poate fi să pregătească angajații pentru situații de urgență, să îmbunătățească ofertele de afaceri sau să protejeze confidențialitatea clienților.
  • Imaginea intitulată Dezvoltarea unui plan de instruire Pasul 2
    2. Identificați beneficiile pentru cursanți. Fă-ți clar cursanților dvs. că vor fi beneficii tangibile pe care fiecare dintre ele le va câștiga prin completarea formării. Poate că stagiarul dvs. va câștiga o nouă certificare care o califică pentru o mai mare responsabilitate. Sau poate că există o mai mare securitate a locului de muncă pentru cei care au încheiat formarea. Oricare ar fi cazul, transmiteți aceste beneficii la începutul antrenamentului.
  • Descrieți abilitățile, informațiile și certificările pe care participanții le vor câștiga prin formarea. Acestea ar putea include stăpânirea aplicațiilor software specifice, cunoștințe detaliate privind politicile și procedurile companiei sau îmbunătățirea abilităților de servicii pentru clienți.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un plan de instruire Pasul 3
    3. Recunoașteți rezultatele dorite. Includeți în planul dvs. rezultatele specifice pe care doriți să le realizați. Fi cât mai clar posibil. Acestea ar trebui să fie mai specifice decât obiectivele generale ale formării. De exemplu, ai putea spune, "La sfârșitul antrenamentului, vom avea 25 de angajați noi pregătiți să înceapă prima săptămână de lucru în departamentul de contabilitate de la XYZ".
  • Dacă este posibil, notați beneficiile realizării acestor obiective. S-ar putea să notați, "Odată ce acești noi angajați sunt instruiți, vom avea mai multe ore mai multe ore de producție în fiecare săptămână, ceea ce ar trebui să crească profiturile noastre generale cu x%."
  • Metoda 2 din 3:
    Dezvoltarea conținutului
    1. Imaginea intitulată Dezvoltarea unui plan de instruire Pasul 4
    1. Planificați pașii necesari. Un plan de instruire bun va indica exact modul în care vă veți realiza obiectivele. Ar trebui să indicați cât de mult va dura formarea, câte sesiuni vor apărea și ce se va întâmpla în timpul fiecărei sesiuni. Asigurați-vă că pașii se aliniază cu obiectivele specifice și largi.
    • Creați o schiță a subiectului de instruire. Atunci când efectuați instruire pe software de productivitate, de exemplu, subiectele dvs. pot include crearea de fișiere, formatarea textului, copierea și lipirea textului și salvarea fișierelor.
    • Descompune subiectele în titluri specifice. De exemplu, textul de formatare ar putea fi împărțit în 3 lecții separate: Formatarea fonturilor, paragrafelor și tabelelor.
  • Imaginea intitulată Dezvoltarea unui plan de instruire Pasul 5
    2. Design lecții. Includeți în planul de formare, o listă de lecții complete cu obiectivele lecției, activitățile specifice și planurile de evaluare, care pot include teste pre- și post-teste, discuții de clasă sau activități de grup. Aflați lungimea fiecărei lecții. Determinați dacă veți avea nevoie de materiale sau resurse suplimentare pentru lecțiile individuale.
  • Determinați cea mai bună modalitate de formare. S-ar putea să livrați formarea prin intermediul fișierelor online, videoconferințe, în instrucțiuni de persoană sau fișiere audio. Alegeți metoda bazată pe obiectiv. De exemplu, navigarea software poate fi cea mai bună predată personal sau prin intermediul video, în timp ce furnizarea de informații despre procedurile de siguranță pot fi comunicate în mod adecvat prin intermediul fișierelor web.
  • Angajați participanții să se angajeze în activitatea de formare. Puzzle-uri, exerciții de rezolvare a problemelor, întrebări și activități de scriere sunt modalități de a păstra cursanții să se concentreze asupra sarcinilor.
  • Participarea poate ajuta ca stagiarii să absoarbă mai eficient materialul.
  • Acoperă o varietate de stiluri de învățare. Vizionarea demonstrațiilor video, ascultarea audio și participarea la exerciții practice sunt modalități de diversitate.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un plan de instruire Pasul 6
    3. Descrieți structura de formare. În planul dvs., oferiți specifice despre toate metodele pe care le veți folosi în formare. De exemplu, dacă intenționați să utilizați o varietate de modalități, cum ar fi sesiunile Skype și în persoană, faceți acest lucru de la început. De asemenea, este util să vă explicați obiectivele pentru utilizarea unei varietăți de metode.
  • De exemplu, explicați că veți folosi o instruire unică pentru sarcini orientate detaliate. Unele sarcini sunt cele mai bine învățate prin observarea și făcându-le în mod activ într-o perioadă substanțială de timp. În acest caz, instruirea unu-la-unu livrată sub formă de umbră pe o persoană cu experiență ar putea fi cea mai bună.
  • De asemenea, ați putea observa că veți instrui oameni în grupuri mici pentru sarcini care necesită interacțiune. Predarea abilităților de servicii pentru clienți, de exemplu, pot fi făcute în grupuri mici folosind activități de joc și de rezolvare a problemelor.
  • Utilizați o pregătire de grup mare pentru prezentări generale. Livrarea de informații și prezentări de ansamblu se poate face în grupuri mari. Spargeți grupul mare în grupuri mai mici, dacă este necesar.
  • Imaginea intitulată Dezvoltarea unui plan de instruire Pasul 7
    4. Stabiliți un interval de timp. Pentru a stăpâni noi abilități, stagiarii ar putea avea nevoie să se întâlnească cu o oră în fiecare zi timp de câteva săptămâni. Dacă acestea trebuie să fie instruite cu o anumită dată, includeți aceste cerințe în planul dvs. de formare. Indicați dacă angajații actuali vor trebui să adauge acest lucru la îndatoririle lor suplimentare sau dacă va trebui să ceară unui coleg să ajute la acoperirea responsabilităților în timp ce se antrenează.
  • Stabiliți o cronologie pentru realizarea tuturor pregătirilor. De exemplu, ați putea angaja un antrenor cu o lună în avans, rezervați un spațiu de întâlnire cu 2 săptămâni în avans și informați toți stagiarii locației de formare și cerințe cu mai multe săptămâni în avans.
  • Imaginea intitulată Dezvoltarea unui plan de instruire Pasul 8
    5. Creați o secțiune pentru pregătirea instruirii. Planul dvs. de instruire ar trebui să fie un document cuprinzător care să fie simplu pentru alții să urmeze instrucțiunile dvs. Prin urmare, ar trebui să indicați exact cum să vă pregătiți pentru sesiunile de instruire. Să fie cât mai specific posibil, astfel încât alți formatori să aibă o idee clară despre cum să realizeze obiectivele.
  • Includeți o listă de resurse în planul de instruire. Formatorii pot avea nevoie de instrumente de prezentare, un computer sau de cretă. Stagiarii pot avea nevoie de registre de lucru, ghiduri de formare, jucători video sau alte echipamente.
  • Examinați lista resurselor înainte de instruire. Luați în considerare fiecare pas al formării pentru a vă asigura că toate echipamentele, materialele și instrumentele sunt accesibile și funcționale.
  • Metoda 3 din 3:
    Inclusiv elemente de acțiune specifice
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați un plan de instruire Pasul 9
    1. Evaluați formarea. Planul dvs. de instruire ar trebui să includă modalități în care formatorii pot evalua formarea pe măsură ce progresează. Ar trebui să existe repere clare care măsoară eficacitatea formării. Precizează în mod specific punctele în timpul antrenamentului în cazul în care trebuie măsurate obiectivele.
    • Au instrumente de evaluare concrete incluse în planul dvs. de instruire. De exemplu, ați putea avea cursanți să completați un test sau un test după fiecare modul.
    • Au formatori să ceară feedback. În planul dvs. de formare, indicați că formatorii ar trebui să respecte atitudinile cursanților. Dacă stagiarii par a fi pierduți sau nemodificați, indicați că acele formatori ar trebui să abordeze acest lucru.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un plan de instruire Pasul 10
    2. Oferiți alternative. Nu fiecare grup de cursanți va răspunde la fel la metodele dvs. de instruire. Planul de instruire trebuie să indice că formatorii vor trebui să fie pregătiți să predea materialul într-un mod diferit. Pentru fiecare secțiune de conținut, planul dvs. de instruire ar trebui să indice câteva modalități diferite de a transmite materialul.
  • De exemplu, unele grupuri pot fi mai puțin vorbabile decât altele. În loc de o întrebare mare de întrebare și răspuns de grup, au cursanții să lucreze în perechi.
  • În livrarea materialului, veți folosi probabil exemple specifice pentru a ilustra punctele. Dacă cursanții nu par să înțeleagă materialul, asigurați-vă că există exemple alternative incluse în planul de instruire.
  • Imaginea intitulată Dezvoltarea unui plan de instruire Pasul 11
    3. Indicați participanții la instruire. Formarea dvs. poate fi organizată, orientată spre un departament unic sau conceput special pentru angajații la nivel de intrare. Puteți dezvolta planuri de instruire separate pentru diferite grupuri sau echipe. În fiecare plan, fiți clar despre grupul care este punctul central al formării.
  • Grupați cursanții prin tip de formare. De exemplu, unii membri ai organizației pot avea nevoie de prezentări simple, în timp ce altele implicate în finalizarea zilnică a sarcinilor pot necesita o pregătire aprofundată.
  • Imaginea intitulată Dezvoltarea unui plan de instruire Pasul 12
    4. Utilizați colegii dvs. De exemplu, va trebui să calculați costurile de instruire. Dacă nu sunteți implicat în contabilitate, este posibil să fie necesar să întrebați pe cineva familiarizat cu compania dvs. financiare pentru anumite informații. Examinați lista resurselor de instruire necesare pentru a determina cât de mulți bani aveți nevoie.
  • Alte costuri de luat în considerare includ închirierea spațiului de întâlnire, compensarea formatorului și timpul angajatului.
  • De asemenea, este posibil să aveți nevoie să vorbiți cu managerul de facilități al organizației dvs. Ele vă pot ajuta să rezervați săli de conferințe sau facilități de curs.
  • Lăsați departamentul IT să știe că este posibil să aveți nevoie de asistență în timpul instruirii, în special dacă predați online sau folosiți instrumente precum videoconferințele.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un plan de instruire Pasul 13
    5. Alegeți formatori calificați. Pentru a oferi cea mai eficientă instruire, va trebui să selectați angajatul de cea mai bună calitate pentru a efectua sesiunile de instruire. Ei pot fi deja oameni care lucrează deja pentru organizație sau experți externi. Examinați calificările și experiența înainte de angajare.
  • Căutați formatori care au experiență folosind metodele pe care doriți să le oferiți. De exemplu, dacă antrenamentul dvs. va fi efectuat online, asigurați-vă că găsiți pe cineva care se simte confortabil folosind acea platformă.
  • Comunicați cu formatorii dvs. Permiteți-le posibilitatea de a pune întrebări și de a se asigura că înțeleg clar obiectivele și rezultatele dorite.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar