Cum de a îngheța squash proaspăt

Dacă aveți prea multă squash proaspăt pentru a le folosi și doriți să salvați câteva pentru mai târziu, de ce să nu înghețați-l? Squash de iarnă și de vară pot fi atât de blanchete, cât și înghețate. Blanching protejează aroma, culoarea și chiar vitaminele hrănitoare ale squash. Squash de iarna poate fi, de asemenea, congelate crude si salvate pentru bunuri sau supa de pana. Deci, indiferent de sezonul în care vă aflați, puteți avea un excedent de squash sezonier stocat departe!

Pași

Metoda 1 din 3:
Înghețarea squash de iarnă brut
  1. Imagine intitulată Freeze Squash Fresh Pasul 1
1. Coaceți squash-ul folosind o pescăru de legume sau cuțit. Setați squasonul pe o placă de tăiere și tăiați capetele rotunjite din fiecare parte. Apoi, ținând squash-ul într-o mână, folosiți o peler de legume în mâna dvs. dominantă pentru a coace benzi de squash de departe de tine. Dacă utilizați un cuțit, țineți squashul în poziție verticală pe placa de tăiere și tăiați în jos, îndepărtați pielea squash.
  • Odată ce ați terminat o singură secțiune cu periul de legume, rotiți squashul în mâna non-dominantă pentru a coaja o altă parte.
  • Cu un cuțit, tăiați doar sub piele pe o parte a squash. Apoi, tăiați tot drumul în jos lungimea squash până când această bandă este complet îndepărtată. Continuați să tăiați alte benzi de piele în acest mod până când îl faceți tot drumul în jurul valorii de squash.
  • Imagine intitulată înghețată Squash Pasul 2
    2. Tăiați squasonul în 1 inch (2.5 cm) cuburi. Utilizați un cuțit de bucătărie zilnic pentru a tăia squash în bucăți de dimensiuni egale. Puteți tăia tehnic piesele în orice dimensiune, dar 1 inch (2.5 cm) cuburi sunt bune pentru pungile de congelare dacă nu aveți o dimensiune specifică în minte.
  • Utilizați o placă de tăiere ori de câte ori tăierea legumelor.
  • Imagine intitulată Freeze Squash Fresh Pasul 3
    3. Înghețați squashul pe o foaie de coacere timp de 2 ore. Line o foaie de copt cu pergament sau hârtie de ceară. Răspândiți bucățile de squash pe foaia de copt într-un singur strat, fără a se suprapune. Puneți această foaie de coacere în congelator și lăsați-l pe squash să înghețe solidul timp de aproximativ 2 ore.
  • Înghețarea pieselor în acest mod o face mai puțin probabil ca squashul să respecte împreună în depozitul înghețat pe termen lung.
  • Imagine intitulată înghețată Squash Pasul 4
    4. Transferați squashul la un recipient sigur de congelare. Luați bucățile înghețate individual de squash și le puneți într-un recipient din plastic din plastic sau pungă de plastic. Concediu /2 Inch (1.3 cm) de spațiu gol în partea de sus înainte de etanșarea recipientului.
  • Pungi de tupperware și plastic ambele fac soluții bune de stocare.
  • Dacă utilizați o pungă de plastic, împingeți cât mai mult aer din sacul este posibil înainte de a-l edifica.
  • Imagine intitulată înghețată Squash Pasul 5
    Imagine intitulată înghețată Squash Pasul 5
    5. Înghețați squashul neplăcut timp de până la 12 luni. Așezați recipientele de squash în congelator și depozitați-le acolo până când sunteți gata să utilizați legumele într-un vas. Etichetați sacul sau recipientul, astfel încât să știți când îl puneți în congelator pentru depozitare.
  • Imagine intitulată înghețată Squash Pasul 6
    6. Dezghețați squashul sau adăugați-o direct la anumite supe și chilis. Când sunteți gata să utilizați squashul, puteți adăuga bucăți direct la tocilari calzi sau puteți să le dezghețați pentru utilizare în alte rețete. Pentru a dezgheța squash înghețat, mutați sacul de squash de la congelator la frigider peste noapte, sau puneți-l pe tejghea timp de 3-4 ore.
  • De asemenea, puteți friga squash Butternut direct de la congelator, fără a-l dezgheța.
  • Metoda 2 din 3:
    Gătitul și înghețarea squash de iarnă
    1. Imagine intitulată înghețată Squash Pasul 7
    1. Preîncălziți cuptorul la 400 ° F (204 ° C). Veți folosi cuptorul pentru a friga squash-ul înainte de a le îngheța. Setați cuptorul pentru a coace și ao transforma până la 400 ° F (204 ° C). Dacă preferați, este de asemenea posibil să gătiți squashul în cuptorul cu microunde, caz în care nu trebuie să vă faceți griji cu privire la preîncălzirea cuptorului.
  • Imagine intitulată înghețată Squash Pasul 8
    2. Tăiați squasonul în jumătate folosind un cuțit ascuțit și zimț. Setați squasonul pe o placă de tăiere și țineți-o constantă cu o singură mână. Folosind cuțitul, tăiați squashul în jumătăți lungi. Setați jumătățile de squash în jos pe placa de tăiere, cu partea din față cu fața în sus.
  • Pentru o squash mai mare, cum ar fi Butternut Squash, mișcați încet și cu atenție cu cuțitul. Squash Roll, și nu doriți ca cuțitul să alunece. Dacă squashul este mai mic, ca o squash ghindă, va fi mai ușor să o țineți constant.
  • Imagine intitulată înghețată Squash Pasul 9
    3. Scoateți interiorul stringerii de squash. Folosind o lingură sau pe mâini, scoateți-vă și aruncați orice pulpă sau semințe în interiorul squash. Dacă aveți un baller de pepene, acesta este un instrument excelent pentru a scoate cu ușurință și aruncați semințele. O lingură de grapefruit serit va ajuta, de asemenea, să facă treaba.
  • Compost sau gunoi pe biții interiori ai squash.
  • Lingurile nu se taie, de asemenea, prin șirurile unui squash ca un baller de pepene galben, datorită marginilor lor plictisitoare.
  • Imagine intitulată Freeze Fresh Squash Pasul 10
    4. Așezați squashul, în sus, pe o foaie de coacere. Dacă doriți să adăugați o aromă, sezonați squashul cu sare și piper. De asemenea, puteți adăuga aproximativ 1 lingură (15 ml) de unt sau miere și 1 lingură (14.3 g) de zahăr brun la squash în acest moment.
  • Dacă intenționați să frământați squash-ul direct din congelator, adăugând unt și zahăr brun în această etapă este o idee bună. În caz contrar, squashul va păstra mai bine fără aditivi și vă puteți coace așa cum este.
  • Imagine intitulată înghețată Squash Pasul 11
    5. Coaceți squashul timp de 25 de minute sau până când este delicată. Așezați foaia de copt în cuptorul preîncălzit (400 ° F (204 ° C)) și lăsați-i să se coaceze timp de 25 de minute. După 25 de minute, luați tava de coacere și utilizați o furculiță pentru a verifica dacă carnea este moale (ar trebui să puteți străpunge carnea cu furculița).
  • Pentru a microunde squashul, puneți bucățile de squash pe o bucată de folie de plastic cu microunde, deasupra unei plăci cu microunde. Gătiți-le timp de 15 minute la înălțime, verificând squash la fiecare interval de 5 minute. Continuați să gătiți până când carnea este suficient de moale pentru a scoate din piele cu o lingură.
  • Imagine intitulată Freeze Squash Fresh Pasul 12
    6. Scoateți carnea squash-ului cu o lingură. Odată ce squashul sa răcit suficient, utilizați o lingură de metal pentru a scoate interiorul înmubitului de squash departe de piele. Transferați părțile cărnoase într-un castron separat și aruncați pielea scoasă după ce ați terminat.
  • De asemenea, puteți utiliza o lingură zimțată pentru un pic de ajutor suplimentar săpați din carne.
  • Imagine intitulată Freeze Squash Fresh Pasul 13
    7. Piure de squash fiert. Un piure de squash de iarnă va ține bine în congelator timp de mai multe luni. Utilizați un blender sau un procesor de alimente pentru a puține squashul de iarnă până când toate bucățile au dispărut. Gătitul va fi înmuiați squash-ul pentru a face acest pas destul de ușor.
  • În mod alternativ, puteți să ștergeți squashul cu un instrument de mashing sau chiar o alergare a furcii de metal pentru a obține un efect similar.
  • Imagine intitulată înghețată Squash Pasul 14
    8. Porțiune și îngheța cantități mici de squash pură. Așteptați ca squasonul să se răcească, apoi porțiunea afară /2 Cupa (120 ml) bile de piure, plasându-le pe o foaie de coacere acoperită cu pergament sau într-o tavă de cuburi de gheață sau staniu de brioșă. Afișați tava sau staniu în congelator și lăsați înghețarea squash-ului de cel puțin patru ore sau până la solid înghețat.
  • Squashul piured va îngheța cel mai bine dacă este înghețat în porțiuni mici, dar dacă vă aflați într-o grabă, puteți sări peste acest pas și puteți transfera imediat piure la depozitarea pe termen lung.
  • Imagine intitulată înghețată Squash Pasul 15
    9. Transferați squashul pură la congelator timp de până la 3 luni. Odată ce porțiunile mai mici sunt solide înghețate, le îmbrățișați în recipiente din plastic de plastic sau pungi de plastic. Plasați recipientele de squash în congelator și salvați până când sunt gata de utilizare.
  • Dacă utilizați pungi de plastic, îndepărtați cât mai mult aer posibil de la saci înainte de a le sigila.
  • Imagine intitulată înghețată Squash Pasul 16
    10. Dezghețați piureul pentru coacere sau gătit. Așezați piureul în frigider peste noapte pentru a-l dezgheța, sau a pus-o pe tejghea timp de 3-4 ore pentru ao dezgheța. Puteți apoi să microbiți piureul sau să o încălziți pe stovetop pentru ao adăuga la feluri de mâncare calde. De asemenea, îl puteți adăuga direct la supe și chilis.
  • Squash de iarnă Puree este un mare candidat pentru adăugarea la sosuri, supe, scufundări, lasagnas, enchiladas și pâine sau brioșe coapte.
  • Metoda 3 din 3:
    Blancing și îngheț
    1. Imagine intitulată Freeze Squash Fresh Pasul 17
    1. Tăiați squasonul în runde /4 inch (0.64 cm) grosime. Utilizați un cuțit ascuțit și greu de bucătărie pentru a tăia ambele capete ale squash-ului, apoi tăiați squashul de vară în rundele subțiri. Deplasați longitudinea în jos în jos, tăiați fiecare /4 inch (0.64 cm).
    • Dacă înghețați Zucchini pentru a face pâine de dovlecei în viitor, ar trebui să-l strângeți în schimb. Utilizați o cutie de caractere pentru a grăbi dovleacul într-un castron.
    • Nu este nevoie să coacă mai întâi squashul în această metodă, pe măsură ce vă gândiți.
  • Imagine intitulată înghețată Squash Pasul 18
    2. Fierbe 1 galon (3.8 L) de apă pe 1 lire (16 oz) de squash de vară. Utilizați un stoc mare peste căldură ridicată. Plasați un coș de sârmă sau un abur metalic în stoc. Coșul de sârmă ar trebui să se înmoaie în apă, astfel încât squash-ul să fie complet imersat în apa clocotită.
  • Nu aburiți squashul în această metodă. În schimb, folosiți coșul de sârmă ca o modalitate de a pescui cu ușurință squashul din apă când este gata.
  • Imagine intitulată înghețată Squash Pasul 19
    3. Puneți squasonul într-un coș de sârmă și le bateți timp de 3 până la 4 minute. Nu mai mult de 1 lb (450 g) de squash în apa clocotită la un moment dat. Gătiți pentru aproximativ 3 minute. După terminarea pieselor de squash, scoateți squashul de la stocul utilizând coșul de sârmă.
  • Puteți scoate squashul cu o furculiță după 3 minute pentru a verifica sensibilitatea. Dacă squash-ul se simte delicat, sunt gata.
  • Dacă lucrați cu zucchini rasă, slăbiți bucățile rasă în loturi mici pentru 1 până la 2 minute fiecare, până când se simt licitații.
  • Imagine intitulată înghețată Squash Pasul 20
    4. Dunk squash în apă rece sau un castron de gheață timp de încă 3 minute. Dacă utilizați un castron de gheață, asigurați-vă că aveți aproximativ 1 lire (16 oz) de gheață la 1 lire (16 oz) de legume. Dacă utilizați apă lichidă, executați apă la curent continuu peste squash sau schimbați-o frecvent, așa că rămâne rece. În mod ideal, apa trebuie să fie de 60 ° F (16 ° C) sau mai jos.
  • Dunking squashul în apă de gheață după ce ați zburat, acesta va opri procesul de gătit, împiedicând astfel enzimele să se descompună. Ca rezultat, ai rămas cu squash care își păstrează culoarea, aroma și cea mai mare parte a texturii sale.
  • Imagine intitulată înghețată Squash Pasul 21
    5. Scurgeți squashul pentru a îndepărta orice exces de apă. Se toarnă găleata de gheață umplută cu squash printr-o colandere (sau orice fel de filtru) pentru a îndepărta excesul de apă din squash. Acest lucru va pregăti squashul pentru îngheț. Pat piesele uscate cu un prosop de hârtie după drenare.
  • Puteți sandwich squash-ul între două prosoape de hârtie timp de aproximativ 10 minute pentru a vă asigura că au uscat complet.
  • Imagine intitulată Freeze Fresh Squash Pasul 22
    6. Înghețați squashul blanșat într-o pungă de plastic timp de până la 6 luni. Completați recipientele din plastic din plastic congelator sau pungi de plastic cu squash. Dacă utilizați pungi de plastic, puteți încerca să împingeți cât mai mult aer posibil din geantă înainte de etanșare. Plasați recipientele de squash în congelator. Păstrați-le acolo până când sunteți gata să le utilizați.
  • Squash de vară înfundat va rămâne de obicei bun într-un congelator timp de până la 6 luni.
  • Imagine intitulată Freeze Fresh Squash Pasul 23
    7. Dezghețați squashul și utilizați-l pentru gătit sau coacere. Așezați squashul de vară în frigider peste noapte pentru a le dezgheța sau pune-l pe tejghea timp de 3-4 ore pentru ao dezgheța. Apoi, folosiți-vă squashul de vară înghețat în sosuri, supe, caserole, sau ca un fel de mâncare laterală.
  • Zucchini rasă va funcționa foarte bine în risotto, supa, batter de brioșă sau batter tort.
  • Ca un fel de mâncare în poziție totală, squash-ul ras poate fi salvat în unt brun cu usturoi și salvie.
  • sfaturi

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Înghețarea squash de iarnă brută

    • Peele de legume sau cuțite netede
    • Cuțit de bucătărie zimțată
    • Tavă de copt
    • Conectatoare de plastic din plastic sau pungă de plastic

    Gătitul și înghețarea squash de iarnă

    • Cuțit de bucătărie zimțată
    • Procesor de alimente sau blender
    • Conectarea congelatorului din plastic sau pungi de plastic

    Gătitul și înghețarea squash de vară

    • Cuțit de bucătărie zimțată
    • Stockpot mare
    • Coș de sârmă sau colander
    • Castron mare de apă de gheață
    • Foaie de copt
    • Conectatoare de plastic din plastic sau pungă de plastic
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar