Cum de a conduce pe gheața neagră

Conducerea de iarnă nu este doar despre a face față zăpezii pe drum este o amenințare reală. Black Ice, în special, este periculos, deoarece este invizibil (termenul "negru de gheață" fiind oarecum unui nume greșit, deoarece gheața este invizibilă). Cu toate acestea, vă puteți proteja mai bine prin înțelegerea și cunoașterea modului de a face față acestei probleme de iarnă.

Pași

  1. Imagine intitulată unitatea pe Pasul 1 de gheață neagră 1
1. Înțelegeți că gheața neagră este ca gheața obișnuită. Este un glazură care se formează pe suprafețe (în special drumurile, trotuare, și căile de acces) din cauza unei ploi de înghețare ușoară sau din cauza topirii și re-înghețarea zăpezii, a apei sau a gheții pe suprafețe. Se numeste "negru de gheață" deoarece tinde să arate ca restul trotuarului pe drum, deși în realitate, este clar clar. Formele de gheață neagră fără a crea bule, ceea ce îi permite să se amestece cu orice suprafață pe care o formează peste. Gheața neagră este periculoasă tocmai pentru că este greu de detectat în avans.
  • Imagine intitulată unitate pe patul de gheață neagră 2
    2. Știți unde să vă așteptați pe gheața neagră. Gheața neagră se formează de obicei aproape de punctul de îngheț. Uneori, în condiții meteorologice FRIGID, pe autostrăzi, gheața neagră se va forma datorită căldurii anvelopelor pe șosea, împreună cu temperatura de congelare. Păstrați un ochi pe rapoartele de vreme și pe autostradă.
  • Gheața neagră se formează cel mai frecvent pe timp de noapte sau dimineața devreme, când temperaturile sunt la cele mai mici, sau când soarele nu este în jur pentru a încălzi drumurile.
  • Gheața neagră tinde să se formeze pe părți ale drumului fără prea mult soare, cum ar fi de-a lungul unei rute cu copaci sau a unui tunel. De asemenea, va formula mai frecvent pe drumurile care sunt mai puțin parcurse.
  • Gheața neagră se formează ușor pe poduri, depășește și drumul sub depășirile. Acest lucru se datorează faptului că aerul rece este capabil să răcească atât vârful cât și sub pod sau overpass, aducând înghețarea mai rapidă.
  • Imagine intitulată unitatea pe piața de gheață neagră 3
    3. Știți când să vă așteptați pe gheața neagră. Gheața neagră tinde să se formeze dimineața și seara devreme. In timpul lumina zilei ore, drumul este de obicei mai cald și mai puțin probabil să creeze gheață neagră. Dar amintiți-vă: mai puțin probabil nu înseamnă "nu". Să fii întotdeauna pregătit pentru posibilitatea de a întâlni gheața neagră.
  • Vedeți semnele de gheață neagră. Dacă conduceți și vedeți mașini brusc să se rătăcească pentru nici un motiv aparent, gheața neagră este o cauză probabilă.
  • Imagine intitulată unitatea pe icemul negru Pasul 4
    4. Știți cum să vedeți gheața neagră - uneori.În timp ce gheața neagră este transparentă, uneori poate fi văzută în condițiile potrivite de iluminat - dacă îl căutați.Gheața neagră aproape întotdeauna se formează în foi foarte netede, foarte lucioase.Această suprafață lucioasă este indicarea dvs. de gheață neagră potențială.Dacă majoritatea drumului pe care le conduceți apare apare o culoare neagră plictisitoare, dar plasturele chiar înainte de tine apare strălucitor, este posibil să fiți pe punctul de a conduce pe gheață neagră - nu panică, urmați instrucțiunile de mai jos.
  • Această tehnică pentru a ajuta la detectarea gheții negre nu va funcționa noaptea, dar Dawn, lumina zilei și amurgul oferă suficientă lumină pentru a vedea.
  • Dacă nu sunteți familiarizați cu acest aspect lucios, gândiți-vă la o vopsea de pulverizare neagră a unui nou autoturism în comparație cu o mașină de vopsea neagră mai veche.
  • Nu veți putea întotdeauna să vedeți gheață neagră, dar căutați că nu poate face rău.De asemenea, vă poate ajuta să vă concentrați în condiții mai mici decât ideale de conducere.Doar asigurați-vă că vă mențineți ochii pe restul mediului tău, de asemenea.
  • Imagine intitulată unitatea pe patul de gheață neagră 5
    5. Practicați conducerea pe suprafețe alunecoase. Dacă este posibil, (și cu un șofer de iarnă condimentat) practică conducerea pe gheață într-o înconjurătoare sigură. Găsiți o parcare frumoasă, mare, goală, cu gheață pe ea. Conduceți pe gheață. Practicați frânarea pe gheață. Înțelegeți modul în care mașina dvs. se simte și se ocupă în aceste condiții. Știți ce se simte frânarea ABS dacă o aveți. Practicând acest lucru în condiții controlate poate fi de fapt o mulțime de distracție!
  • 6. Se ocupă de o întâlnire de gheață neagră. Dacă ați lovit gheața neagră, prima dvs. reacție trebuie să rămână calm și să evitați reacționarea excesivă. Regula generală este de a face cât mai puțin posibil și de a permite mașinii să treacă peste gheață. Nu loviți frânele și încercați să păstrați volan Drept. Dacă simțiți capătul din spate al mașinii dvs. alunecând spre stânga sau spre dreapta, faceți o întoarcere foarte ușoară a volanului în aceeași direcție. Dacă încercați să vă luptați împotriva acestuia prin direcție în direcția opusă, riscați să vă deplasați sau să vă rotiți (vezi mai jos pentru ce să faceți dacă se întâmplă acest lucru).
  • Imagine intitulată unitatea pe piața de gheață neagră 7
    7. Încetiniți de deconectare. Ridicați picioarele de pe accelerator complet și păstrați volanul fixat în poziția în care este în. Încetinirea în jos vă va oferi mai mult control și vă va împiedica deteriorarea inutilă.
  • Nu face Atingeți frânele. Acest lucru vă va face probabil să vă deplasați. Ideea este de a aluneca peste gheață în direcția direcționării volanului - de obicei, patch-urile de gheață neagră nu mai mare de 20 de picioare (6 metri).
  • Imagine intitulată unitatea pe patul de gheață neagră 8
    8. Dacă puteți, trecerea într-o viteză mică. Uneltele mici vă vor oferi mai mult control.
  • Imagine intitulată unitate pe gheața neagră Pasul 9
    9. Cap pentru zonele de tracțiune. Gheața neagră este practic invizibilă, dar este posibil să vă îndreptați spre zonele de trotuar care oferă mai multă tracțiune. Astfel de zone de tracțiune pot include gheață texturată, zone acoperite de zăpadă, pete cu nisip etc.
  • Imagine intitulată unitatea pe patul de gheață neagră 10
    10. Dacă eliminați sau pierdeți tracțiunea, rămâneți calm. Sperăm că acum mergeți încet și acest lucru va face mai ușor. Gheața neagră este adesea (deși nu întotdeauna) nemaipomenită, deci sperăm că dvs Anvelope va găsi în curând tracțiune. Utilizați posibila cantitate minimă de frânare, deși o anumită frânare va fi necesară dacă va fi vorba de mult, după cum urmează:
  • Dacă aveți sistem anti-blocare (ABS), puneți-vă piciorul pe frână, aplicați o presiune fermă, iar mașina va pompa frânele pentru dvs. în timp ce vă deplasați.
  • Dacă nu aveți ABS, pompează bine frânele pe măsură ce vă deplasați.
  • Întotdeauna direcționați mașina în direcția în care doriți ca mașina să meargă.
  • Imagine intitulată unitatea pe Pasul de gheață neagră 11
    11. Dacă ajungeți să plecați de pe drum, încercați să direcționați în lucruri care vor determina cantitatea minimă de daune. În mod ideal, îndreptați-vă într-un câmp gol, o curte sau o bandă de zăpadă pufoasă. Desigur, este posibil să nu aveți prea multă alegere în materie, dar puteți încerca cel puțin.
  • Imagine intitulată unitatea pe gheața neagră Pasul 12
    12. După întâlnirea cu gheața neagră, stai calm. Este probabil să fii un pic zguduit, dar panicărea nu va ajuta în nici o etapă. Dacă trebuie să continuați să conduceți, faceți foarte mult, foarte încet. Alertați alți șoferi pe care îl faceți încet prin intermiterea luminilor în orice moment.
  • Imagine intitulată unitatea pe Pasul de gheață neagră 13
    13. Coborâți de pe drum cât mai curând posibil. Este mai bine să aștepți un timp la o oprire de odihnă, dină sau chiar pe marginea drumului până când echipajele rutiere pot să sare și / sau să nisip drumurile decât să se ocupe de un accident. Acest lucru vă va oferi, de asemenea, o șansă de a vă recupera simțurile și de a vă simți mai puțin panicate. Au o băutură fierbinte și relaxați-vă un timp.
  • Dacă există o grămadă: gheața foarte rar și / sau negru poate face condiții extrem de periculoase care pot provoca accidente multi-auto pe un autostradă. Va trebui să evaluați rapid dacă stați în mașina dvs. (în cazul în care aveți o protecție împotriva siguranței) sau ieșiți (unde puteți fugi mai departe coliziuni, dar va trebui să mergeți pe suprafețe înghețate, la temperaturi de congelare, cu alte mașini care se învârt în afara controlului tu) este mai sigur. Luați în considerare locația dvs., viteza călătoriei, locația geografică, căldura și abilitățile dvs. fizice.
  • Imagine intitulată unitatea pe Pasul de gheață neagră 14
    14. Prevenirea sau minimizarea viitoarelor întâlniri cu gheața neagră. Există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a reduce șansele de a fi surprinși de gheața neagră. În timp ce știi cum să conduci, rămâne o prioritate numărul unu, iată câteva alte lucruri de făcut:
  • Călătorește încet. Nu încercați să viteze în timpul vremii înghețate, deoarece acest lucru va lua orice control pe care l-ați fi avut pe gheața neagră.
  • Nu hayon.
  • Tine-ti parbriz Desigur, gheața, zăpada, murdăria și orice altceva care vă poate împiedica să vă vedeți în mod corespunzător. Pentru a obține zăpadă și gheață de pe parbrizul mașinii dvs., ați putea fi tentați să vă activați ștergătoarele de parbriz. Ar putea părea că ștergătoarele și fluidul de spălare vor funcționa, dar nu o fac. De fapt, dacă utilizați ștergătoarele de parbriz pentru a obține gheață de pe parbriz, ați putea să le distrugeți. Utilizați an gheață de gheață pentru a elimina gheața de la parbrizul mașinii înainte de a începe vehiculul.
  • Transformați-vă faruri La începutul după-amiezii, pentru a vă ajuta să vedeți orice strălucire posibilă din gheața neagră.
  • Verifică-ți TREAD TREAD. Portarea uzată provoacă accidente în orice condiții și vă va asigura că aveți o tracțiune atunci când este necesar pe gheața neagră. În plus, luați în considerare faptul că anvelopele de zăpadă sunt montate.
  • Un lucru important de reținut este să nu conduci niciodată în condiții potențial gheață, cu controlul dvs. de croazieră activ.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Rămâneți în afara telefonului și nu vă dezactivați cu radioul. Acordați atenție drumului sau ați putea distruge!
  • Un sfat bun pentru orice conducere de gheață este de a evita mișcările bruște. Întoarcerea rapidă a anvelopelor, accelerarea sau frânarea vă poate face să pierdeți tracțiunea. O modalitate de a vă adapta stilul de conducere la călătoria de iarnă este de a imagina un ou între picior și pedalele de gaz și frână. Faceți-o o prioritate pentru a păstra ouă imaginară intactă. Veți găsi că conduceți mai precauți în cel mai scurt timp.
  • Au anvelope de zăpadă prevăzute înainte ca temperaturile să scadă suficient de scăzute pentru a provoca gheață neagră. Acest lucru este deosebit de important dacă călătoriți în afara zonelor urbane și nu sunteți familiarizat cu drumurile și condițiile meteorologice.
  • Dacă vremea este rea și condițiile sunt susceptibile de a rezulta în gheață neagră, încercați să rămâneți acasă și să evitați să conduceți deloc.
  • Dacă aveți frâne ABS, știți cum se simt atunci când se angajează, așa că nu vă panicați și că înțelegeți ce reprezintă condițiile alunecoase - chiar dacă mașina dvs. este încă în control.
  • Plimbarea și ciclismul pe gheața neagră este, de asemenea, periculoasă și vă poate provoca alunecare. Cicliștii trebuie să aibă grijă în plus, deoarece alunecarea vă poate duce în calea traficului de mașini și camioane.
  • O modalitate de a încetini cantitatea de diapozitive, puneți ușor viteza de schimbare a vitezei în neutru. Faceți acest lucru numai când începeți să glisați. Practicarea în condiții regulate de drum vă poate ajuta să vă amintiți acest sfat atunci când este cu adevărat necesar.
  • Avertizări

    Amintiți-vă că tracțiunea la sută zero este încă o tracțiune zero la sută. Chiar dacă aveți tracțiune integrală, tracțiune cu 4 roți sau un SUV, odată ce pierdeți tracțiunea, mașina în sine nu vă va ajuta. Conduceți în siguranță și cu precauție, indiferent de ce este vehiculul dvs.
  • Nu folosiți niciodată controlul de croazieră în condiții de zăpadă sau înghețate. Trebuie să fii în control complet în orice moment.
  • 4x4 vehicule, SUV-uri, camioane, camioane și pickup-uri mari au un centru înalt de gravitate și sunt inerent instabile - astfel încât un diapozitiv de gheață urmat de brusc prin prinderea drumului poate provoca ușor vehiculul să se răstoarne. Nu vrei ca asta să se întâmple, încetini.
  • Dacă sunteți confuz în față față de spate în derapaj: "daca tu Vedeți capătul din față din mașina dvs. de întoarcere spre stânga sau spre dreapta, faceți o întoarcere foarte ușoară a volanului în direcția "opusă"." Acest lucru este același cu: "daca tu simt capătul din spate din mașina dvs. glisantă spre stânga sau spre dreapta, faceți o întoarcere foarte ușoară a volanului în direcția "aceeași" (pe care partea din spate este de răsturnare)."
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Anvelopele de zăpadă
    • Faruri funcționale
    • Experiența de conducere defensivă în condițiile de iarnă (opțional, dar liniștitoare)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar